Renaldas Seibutis veržiasi link krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/Sportida
Lietuvos rinktinė prieš mačą su Brazilija Nuotr.: Fotodiena.lt/Sportida
Mantas Kalnietis diriguoja Lietuvos atakai Nuotr.: Fotodiena.lt/Sportida
Kšištofas Lavrinovičius veržiasi link krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/Sportida
Jonas Kazlauskas stebi įvykius aikštelėje Nuotr.: Fotodiena.lt/Sportida
Renaldas Seibutis veržiasi link krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/Sportida
Lietuvos rinktinė prieš mačą su Brazilija Nuotr.: Fotodiena.lt/Sportida
Mantas Kalnietis diriguoja Lietuvos atakai Nuotr.: Fotodiena.lt/Sportida
Kšištofas Lavrinovičius veržiasi link krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/Sportida
Jonas Kazlauskas stebi įvykius aikštelėje Nuotr.: Fotodiena.lt/Sportida

Visas rungtynes atsilikę, Lietuvos vyrų rinktinės krepšininkai nenuleido rankų ir iškovojo vienuoliktą pergalę iš eilės.

Jono Kazlauko auklėtiniai pirmoje mačo dalyje turėjo 17, o antroje – 16 taškų deficitą, bet atsitiesė ir 64:61 (18:22, 7:16, 21:14, 18:9) palaužė Brazilijos krepšininkus. Tai buvo pirmos iš trejų mūsiškių rungtynių turnyre Liublianoje.

Mače su brazilais lietuviai į duobę įkrito antrajame kėlinyje, kai beveik penkias minutes nepelnė nė taško, praleido 10 ir brazilai pabėgo 32:18.

Jonas Mačiulis galiausiai nutraukė lietuvių taškų badą, tačiau brazilai pridėjo dar 6 taškus iš eilės ir įgijo didžiausią persvarą rungtynėse – 38:21.

Rungtynių žaidėjas
Kšištofas  Lavrinovičius
PTS 9 | REB 3 | EFF 14
Lietuviai per antrą ketvirtį tepelnė 7 taškus, o įpusėjus dvikovai jų buvo surinkę tik 25.

Viskas pasikeitė po ilgosios pertraukos.

Donatas Motiejūnas per pirmą trečio kėlinio minutę pelnė 4 taškus iš eilės ir įžiebė ugnį mūsiškių puolime.

Nors po dviejų iš eilės lietuvių klaidų brazilai dar buvo nutolę per 16 taškų (30:46), tačiau įsižaidė Jonas Valančiūnas ir mūsiškiai priartėjo iki 46:50.

Ketvirtą kėlinį brazilai vėl pradėjo geriau ir po Rafaelio Hettsheimerio tritaškio pirmavo 57:48. Visgi tada jų puolimas sustojo.

Keturi iš eilės Valančiūno taškai sumažino atsilikimą iki vieno metimo (54:57), o po dviejų taiklių jo baudų rezultatas pirmą kartą nuo mačo pradžios tapo lygus – 59:59.

Brazilams neužpuolus, Mantas Kalnietis likus žaisti kiek daugiau nei minutę pataikė iš toli ir išvedė lietuvius į priekį – 62:59.

Nene tada atsakė dviem taškais, bet Kalnietis baudos aikštelėje rado Motiejūną ir šis dvitaškiu atstatė trijų taškų persvarą – 64:61.

Chaotiškoje rungtynių pabaigoje iš pradžių nepataikė Marcelo Huertas, o po to, likus žaisti 15 sekundžių, puolime prasižengė Kalnietis.

Brazilai po minutės pertraukėlės nusprendė atakuoti iš dviejų taškų zonos, bet Tiago Splitterio metimas iš po krepšio tikslo nepasiekė. Motiejūnas tada atkovojo kamuolį ir išprovokavo pražangą, tačiau nepataikė baudų.

Visgi netrukus Motiejūnas perėmė kamuolį ir nuskambėjo finalinė sirena.

Lietuvos rinktinė: Jonas Valančiūnas ir Jonas Mačiulis (6 atk. kam.) po 11, Donatas Motiejūnas 10 (8 atk. kam.), Kšištofas Lavrinovičius 9, Renaldas Seibutis 8, Mantas Kalnietis 5 (7 rez. perd., 6 kld.), Mindaugas Kuzminskas 4 (7 atk. kam.), Martynas Pocius, Darjušas Lavrinovičius ir Šarūnas Vasiliauskas po 2.

Brazilijos rinktinė: Raulis Hettsheimeris 14, Nene Hilario 13, Tiago Splitteris 11.

Lietuviai šiame mače suklydo net 22 kartus, vien Kalnietis – 6 sykius.

Penktadienį lietuviai žais su Irano rinktine, o šeštadienį – su šeimininkais slovėnais. Visas rungtynes tiesiogiai transliuos TV3.

Komentarai:
Z
Man Motiejuno uzdegimas labai patinka. Ir jau ne pirmas :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-23
-16
Atsakyti
http://krepsinis24.eu

Aprašymas: Unikalus WAP žaidimas krepšinio tema. Užsiregistruok ir pasirink viena iš europos komandų, ir ja tobulink, kelk bendra komandos pajėguma ir kil aukštyn topose, nuolatos vyksta turnyrai Eurolygos Ecup Nba ir kiti. Žaidime yra tikras totalizatorius, su tikrais koficientais, taip pat galima smagiai praleisti laika pokalbiuose, ir dar begalės idomiu dalyku, užsukite ir liksite nepasigailėja ;)
2014-08-22
-14
Atsakyti
MIRKA3 > ne partizanas
Pala, priekis anot taves skystas, nors paziurejus i brazilu piekines linijos pavardes, kur jie ir kaip zaidzia sez. tai kaip ir suprantama turetu buti, kad musu priekis nera stiprybe ir nereiktu laukti cia tasku, o greiciau tiketis kad pavyks atstoveti - ka vakar ir matem, bet tu matai ka nori matyt. Maziukai tau velgi krize, zemiau Vasiliausko lygio.

Tai va tik norejau paklaust - cia mums vakar pasiseke, brazilams nesiseke ar kaip, nes Lt rinktine anot taves nevykeliu rinkinys?

O gal visgi palaukim PC, ten ir matysim kaip kas. O dabar yra daug uzduociu, ne viska max. naudoja, kaip ir varzovai, niekuo mes ne blogesni uz kitus kad visus pradet lygint su Vasiliausku. tarkim tie patys prasiverzimai - o kam ardytis smulkiems per kontrolines, juk kai maziukas daro prasiverzima ir soka ant hardo po krepsiu, tai didele tikimybe kad netaip nusileis ir pan., todel naturalu kad pasitaupo, per PC tu prasiverzimu pas visas komandas zaidime atsiras daug daugiau.
2014-08-22
+8
Atsakyti
Tiesa sakant, šiuo metu man labiausiai neramu dėl Kalniečio. Ne dėl to, kad jis ypatingai blogai atrodytų, toli gražu ne. Bet pernai jis buvo pusė komandos, tuo tarpu šiemet kažko trūksta jo žaidime. Su mūsų išgirtuoju priekiu tai situacija tokia, kad jei juos geriau paspaudžia, pastumdo, tai jie iškart ir "sėda", arba puola patys stumdytis ir puolime pražangas rinktis. Kai jiems pernai taip nesisekdavo, tai Mantas patraukdavo.

Aišku, dar šiek tiek laiko iki čempionato yra ir galbūt to Mantui pakaks, nes priešingu atveju su mažiukais bus visiška krizė. Pocius su Seibučiu pagal savo aktyvumą tuoj nusileis Vasiliauskui. Ir čia visai nesmerkiant Vasiliausko. Išties, kai reikia mesti, Šarūnas meta ir paprastai tą daro gerai, ranką jis turi neblogą. Tik paprastai jis stengiasi kitiems sukurti progas ir pasus dalinti. O ką likę gynėjai, kur jų indėlis?
2014-08-22
-15
Atsakyti
to well
Tu sakai tikrą teisybe brolau dabar tikrai labai mazai tikru fanu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-22
+20
Atsakyti
...
istikruju pocius su maciuliu nebetokia kokia buvo,maciulis nebesiverzia kaip anksciau po kase bijo db,pocius isvis neimeta nieko
2014-08-22
+14
Atsakyti
well
Ziaurus musu fanai, bet ka padarysi, kai rinktine stipri, visada bus ne tik tikru fanu, bet ir tu, kuriem tik pergaliu ir medaliu reikia. Kai rinktine pralosines puikiai matysim kurie yra kurie, keleta tikru "fanu" jau dabar galima atsirinkt is komentaru. Stumiat ant rinktines, o kai vyrai ka nors pasiekia, rekiat "Mes cempionai"
2014-08-22
-4
Atsakyti
MIRKA3
Brazilų priekis - 3 NBA centrai, kurie pasiekę savo piką. Tuo tarpu JV buvo vienas, DMO dar ne toks lygis, o Darjusas - niekad nebuvo ir nebus tokio lygio C. Taip kad noret, kad JV butu viska ten tvarkes - nerealu. JV nei vienam brazilu c nenusileido, Varejao pasisklaide ir isnyko, Splitter pranzangu prisirinko iki kaklo, vienintelis nene gerai atrode, bet nieko baisaus nenuveike + 6 klaidas sugebejo padaryti. Cia reiktu sakyt ne Lietuviu priekis prastai atrode, o Lietuviu priekis neleido brazilams pasinaudoti savo koziriu, atlaike. Be tos jegos po krepsiu brazilai nieko daugiau pasiulyti neturejo.
2014-08-22
-5
Atsakyti
MIRKA3
Kalbant apie vakarykštį komentatorių pasirodymą komentaruose: spėju galėtumėt, tai ištrintumėt. Gėda. Nebūkit skystakiaušiai, palaikykit komanda ne tik tuomet kai eina, bet ir kai neina. Nes dabar tai va toks vaizdas: https://www.youtube.com/watch?v=DNE7xqab...
2014-08-22
+28
Atsakyti
MIRKA3 > m
"Kaikurie cia visiskai Abgailetini esat jus tiek norit visko.. tai jums netinka Vasiliauskas kas juokingiausia jus komintojant nors patis vapse bibi sulostumet geriau nei Lietuvai jai jau laimi mazu skirtumu cia jau pize blogai bla bla kaikurem sutruskina Lietuva iega iskarto sako atsipeikikite zmones nei jus geriau palostumet nei ka tai jau geriau laikykit burnas uzsiciaupe."

Čia Darjušas ar Kšyštofas?
2014-08-22
-8
Atsakyti
Pump Fake
valančiūno pampfeikas yra slaptas ginklas. dabar nemeta iš vidutinio nuotolio, pratina visus, kad nemes, o per čempą užmėtys :D
2014-08-22
+9
Atsakyti
m..
Kaikurie cia visiskai Abgailetini esat jus tiek norit visko.. tai jums netinka Vasiliauskas kas juokingiausia jus komintojant nors patis vapse bibi sulostumet geriau nei Lietuvai jai jau laimi mazu skirtumu cia jau pize blogai bla bla kaikurem sutruskina Lietuva iega iskarto sako atsipeikikite zmones nei jus geriau palostumet nei ka tai jau geriau laikykit burnas uzsiciaupe.
2014-08-22
+10
Atsakyti
BasketballFanNezinau, kaip kiti, bet Valanciuno zaidimu pasibaisejes, jokiu judesiu nugara, o is vidutinio vps bijo mest, nuo tu pump fake jau vemt vercia. Motiejunas zymiai graziau ziurisi


Gerai pastebėjai dėl vidutinio nuotolio feiko. Rungtynėse su Slovėnija berods, Petrauskas sakė, jog jeigu varžovai išstudijuos JV žaidimą, tai jo fake shoto tikrai nebijos. Nes niekada nemeta jis is ten.
2014-08-22
-27
Atsakyti
pats ieskojau rungtyniu iraso, stai http://www.tv3play.lt/programos/krepsini...
2014-08-22
-24
Atsakyti
https://www.facebook.com/pages/Ka%C5%A1i...

idomios istorijos ir video apie krepsini!
2014-08-22
+5
Atsakyti
makulaturaBoW WoWNa šaunu, kad ištempė, bet kaip visad pradeda per vėlai žaist, džiugu už lietuvius. Norėtūsi, jau kad PČ demonstruotų gerą formą.kaziolas tai susitinksi ar vel kaziolinsies adminam?


Cry more, pienburn.
2014-08-22
-17
Atsakyti
BoW WoWNa šaunu, kad ištempė, bet kaip visad pradeda per vėlai žaist, džiugu už lietuvius. Norėtūsi, jau kad PČ demonstruotų gerą formą.


kaziolas tai susitinksi ar vel kaziolinsies adminam?
2014-08-22
-6
Atsakyti
Pakartojima gala tv rasi betkada :)
2014-08-22
+1
Atsakyti
Rungtiniu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-22
+14
Atsakyti
Kur galima paziet ringtoniu pakartojima?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-22
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.