Kevino Duranto netektis itin skaudi JAV komandai
Kevino Duranto netektis itin skaudi JAV komandai
Nuotr. AP-Scanpix
Artimiausias dvi savaites 288 krepšininkai iš 24 pasaulio šalių demonstruos savo sugebėjimus krepšinio aikštelėje. Deja, nemaža dalis ryškiausių pasaulio krepšinio žvaigždžių praleis šių metų planetos pirmenybes Ispanijoje.

Į Ispaniją nevyksiančių žvaigždžių dvyliktuką galima sudaryti beveik vien iš JAV krepšininkų, tačiau LeBrono Jameso, Kobe Bryanto, Dwighto Howardo, Chriso Paulo, Carmelo Anthony nedalyvavimas pasaulio čempionate buvo žinomas iš anksto, tad jų šiame sąraše nebus.

Žaidėjų sąrašas sudarytas atsižvelgiant į krepšininkų sugebėjimus ir svarbą savo šalies komandai.

Starto penketas

Tony Parkeris (Prancūzija). Šią vasarą NBA čempionu tapęs Parkeris dar nėra vilkėjęs savo šalies marškinėlių pasaulio čempionate. 2006 metais įžaidėjas negalėjo rinktinei padėti dėl traumos, o šiemet krepšininkas atsisakė padėti komandai dėl nuovargio. Prancūzų atakų variklis iki šiol niekada nebuvo atsisakęs padėti šalies rinktinei, o pernai atvedė ją į Europos viršūnę ir tapo naudingiausiu čempionato žaidėju.

Emanuelis Ginobilis (Argentina). Dar vienas šios vasaros NBA čempionas Ginobilis Argentinos rinktinei atstovauja nuo 1998 metų. Šią vasarą Manu tryško noru paskutinį kartą apsivilkti nacionalinės rinktinės aprangą, tačiau kortas sumaišė patirta trauma. 37-erių argentinietis paskelbė, jog baigią karjerą šalies komandoje, jo pėdomis greičiausiai paseks ir šią vasarą dar žaisiantys Pablo Prigionis, Andreasas Nocioni, Luisas Scola ir Walteris Herrmannas. Komandai taip pat trūks Carloso Delfino, tačiau Ginobilio netektis yra skaudžiausia.

Vassilis Spanoulis (Graikija). Vasaros pradžioje Graikijos rinktinės lyderis gydėsi traumą ir nutarė vasarą skirti poilsiui. Spanoulis buvo rezultatyviausias Graikijos rinktinės žaidėjas 2006 ir 2010 metų pasaulio čempionatuose, taip pat 2007, 2009, 2013 Europos čempionatuose ir 2012 Olimpinėse žaidynėse. Tokio kalibro žaidėją pakeisti yra beveik neįmanoma ir graikų stratego Fotsio Katsikario laukia sunki užduotis lipdyti puolimą be lyderio.

Kevinas Love‘as (JAV). Love‘as šią vasarą buvo mainų sūkūryje ir persikėlimas į naują komandą galėjo būti viena iš priežasčių kodėl žaidėjas atsisakė padėti JAV rinktinei. Naujasis „Cavaliers“ aukštaūgis komandai būtų itin naudingas, kadangi priekinė linija išskiriama kaip silpniausia JAV grandis. Love‘as su nacionaline komanda pasaulio čempionu tapo 2010 metais, o prieš du metus Londone iškovojo olimpinį auksą.

Kevinas Durantas (JAV). Naudingiausias praėjusių metų NBA krepšininkas jau buvo pradėjęs lieti prakaitą Mike‘o Krzyzewski stovyklose. Mažai kas abejojo, kad kaip ir 2010 metais, taip ir šiemet Durantas ves JAV rinktinę į priekį, tačiau pats krepšininkas turėjo kitų planų. 2010 metų pasaulio čempionato Turkijoje naudingiausias krepšininkas iš rinktinės stovyklos pasitraukė savo noru, motyvuodamas savo sprendimą nuovargiu. Lyderio rolę iš Duranto turės perimti kitas žaidėjas, o juo pretenduoja tapti Jamesas Hardenas.

Dvyliktukas

Mantas Kalnietis (Lietuva)
Tony Parkeris (Prancūzija)
Patrickas Millsas (Australija)
Vassilis Spanoulis (Graikija)
Emanuelis Ginobilis (Argentina)
Nando De Colo (Prancūzija)
Paulas George‘as (JAV)
Ersanas Ilyasova (Turkija)
Joakimas Noah (Prancūzija)
Kevinas Durantas (JAV)
Alexis Ajinca (Prancūzija)
Kevinas Love‘as (JAV)

Antrasis dvyliktukas

Nemanja Nedovičius (Serbija)
Vasilje Mičičius (Serbija)
Carlosas Delfino (Argentina)
Vladimiras Micovas (Serbija)
Linas Kleiza (Lietuva)
Vitoras Faverani (Brazilija)
Hidayetas Turkoglu (Turkija)
Enesas Kanteris (Turkija)
Andrew Bogutas (Australija)
Kostas Koufos (Graikija)
Ognenas Kuzmičius (Serbija)
Kevinas Seraphinas (Prancūzija)

Komentarai:
burunereiktu pamirst ir mazuju komandu, tarkim Dominikos Alas Horfordas ne ka uz koki Koufos ar Ajinca prastesnis--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Ne ką prastesnis sakai? :D Horfordas visa galva geresnis už tavo paminėtus žaidėjus.
2014-08-29
+2
Atsakyti
buru
nereiktu pamirst ir mazuju komandu, tarkim Dominikos Alas Horfordas ne ka uz koki Koufos ar Ajinca prastesnis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-29
-8
Atsakyti
buru
nu mano manymu cia truksta slovenu sitam sarase, Udrihas, Nachbaras, Lorbekas ar Begicius ir pakamkamo lygio, ir butu tarp lyderiu rinktinej

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-29
-1
Atsakyti
megstantis_krepsinio tai griffinas??? jis juk atsisake lygiai taip pat kaip ir love


Tai o kur Lebronas, Kobe tada? Lempiskai cia surase is JAV zaidejus...
2014-08-29
Atsakyti
o tai griffinas??? jis juk atsisake lygiai taip pat kaip ir love
2014-08-29
+5
Atsakyti
Gia_soukam reikia rašyt apie kas nespindės? koks skirtumas - rašykit apie tai kas bus, o ne apie tai kas būtų jei būtų ir tt... lempinis straipsnis apie nieką.Sabonis beje irgi nespindės pasaulio čampe 2014, MJ irgi kiek žinau ir Nikos Galis deja...


Koks tau skirtumas apie ka raso? Man pvz idomu buvo paskaityt kuri rinktine daugiausiai netekciu turi ir suzinot kas is maziau zinomu zaideju nezais (o ne tokie kaip Durantas, Parkeris ar Noah). Jei nepatinka neskaityk, niekas nevercia. Jau geriau tokie straipsniai nei kad "Mozgova domina galimybe vel dirbti su Blattu" ar "Ukrainos naturalizuotas izaidejas dziaugiasi galimybe zaisti pasaulio cempionate"...
2014-08-29
+4
Atsakyti
Anonimas
Op, antram dvyliktuke

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-29
+2
Atsakyti
op
kur kleiza ?
2014-08-29
+3
Atsakyti
O ką veikia Turkoglu tarp tokių krepšininkų? :D
2014-08-29
+3
Atsakyti
kam reikia rašyt apie kas nespindės? koks skirtumas - rašykit apie tai kas bus, o ne apie tai kas būtų jei būtų ir tt... lempinis straipsnis apie nieką.

Sabonis beje irgi nespindės pasaulio čampe 2014, MJ irgi kiek žinau ir Nikos Galis deja...
2014-08-29
+9
Atsakyti
a
Kas čia per dvyliktukai? Abudu būtų galima sudaryti vien iš USA žaidėjų.
2014-08-29
-1
Atsakyti
to meachem
Nedovicius Serbijos rinktinei svarbu vaidmeni turejo praeitais metais, siais metais ne isimtis butu. O del NBA, tai ko noret, kai jis yra komandoj, kuri turi viena geriausiu gyneju grandi NBA.
2014-08-29
-1
Atsakyti
CiutaNeDarius
o kur nikas ekonomu? a.c greenas? slanina dunis? ademola okulaja?
2014-08-29
Atsakyti
Nuo kada Nedovičius su Mičičium žvaigždės? Iš Mičičiaus išaugs kažkas, nes jau dabar laikomas vienu perspektyviausiu Europoj, nu bet Nedovičius... su 1 taško nba vidurkiu.
2014-08-29
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.