Derrickas Rose'as buvo vienintelis JAV rinktinės žaidėjas finale nepelnęs nė taško
Derrickas Rose'as buvo vienintelis JAV rinktinės žaidėjas finale nepelnęs nė taško
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Po dviejų kelių operacijų atsigaunantis Derrickas Rose'as bene kiekvieną pasaulio čempionato dieną sulaukdavo klausimo kaip jaučiasi. Nieko naujo neįvyko ir po finalinių pirmenybių rungtynių – JAV rinktinės gynėjui teko tikinti, kad jo savijauta yra puiki.

„Man tai buvo pasiruošimo testas. Čempionatas padėjo sugrįžti į rutiną ir tai pagelbės, kai rungtyniausiu „Bulls“ gretose. Kiekvieną kartą apšilinėdamas ir žengdamas į aikštę jausdavausi puikiai“, – tikino Rose'as.

Finale jis buvo vienintelis JAV rinktinės krepšininkas, nepelnęs taškų, tačiau spėjo atlikti 6 rezultatyvius perdavimus.

Pasaulio pirmenybėse jo rodikliai nespindėjo – vidutiniškai po 4,8 taško ir po 3,1 rezultatyvaus perdavimo, tačiau pats Rose'as tikino, kad svarbiausia jam buvo patekti į rinktinę ir todėl jis joje jautėsi puikiai.

– Ar didžiuojiesi savo komanda, kaip ji šiandien atliko savo darbą? – žurnalistai paklausė Rose'o.
– Šiandien buvo pirmas kartas, kai varžovus jau buvome palaužę pirmojoje rungtynių pusėje. Antroje dalyje išlaikėme tempą, o mūsų gynyba buvo raktas į pergalę.

– Turėjote 9 rungtynes per 16 dienų. Ar vis dar jaučiatės gerai?
– Dievas viską daro turėdamas tam priežastį. Man tai buvo pasiruošimo testas. Čempionatas padėjo sugrįžti į rutiną ir tai pagelbės, kai rungtyniausiu „Bulls“ gretose. Jie rūpinosi mano sveikata, kad greičiau atsistatyčiau. Kiekvieną kartą apšilinėdamas ir žengdamas į aikštę jausdavausi puikiai.

– Ar žaidimas tris dienas iš eilės paruošė jūsų organizmą NBA sezonui?
– Nežaidžiau daug laiko. Turiu pripratinti savo kūną prie sportininko ritmo. Manau, kad pasirodžiau gerai šiame čempionate. Vien patekimas į komandą man buvo pakankamas pasiekimas, o čempiono titulas yra tarsi uoga ant torto. Dabar reikia viską pamiršti ir žiūrėti į ateitį.

– Jums tai antrasis pasaulio čempiono medalis. Koks jausmas jį iškovojus?
– Jaučiuosi taip pat gerai, kaip ir laimėjęs pirmąjį čempiono medalį. Tai rodo, kad dirbame teisinga linkme. Ypač kai žaidi tokioje komandoje, kuri iki pabaigos rungtyniavo taip gerai.

– Ankščiau turėjote problemų su tritaškiais, tačiau šiandien komanda puikiai pataikė.
– Mes palikome juos šios dienos rungtynėms. Daug krepšininkų žaidė puikiai. Kyrie, Jamesas pradėjo rungtynes užsivedę. Tai buvo lengvos rungtynės visai komandai.

Derricko Rose'o komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=DC1_VkfHGoc

Komentarai:
Shet
Ka ble taigi jamesas nezaide ka cia shuda mala
2014-09-18
-3
Atsakyti
to byron
O kam jam gintis? Juk amerikonai ir su tokia Hardeno gynyba visus ant 20-50 tasku meto.
2014-09-15
-7
Atsakyti
byron expertas wannabe
cool story
2014-09-15
+1
Atsakyti
ggwp
dusk tu nx byron jau dapisai
2014-09-15
+7
Atsakyti


O mane prajuokino Hardeno gynyba :))) Paziurekite cia:

http://www.talpykla.com/?di=WHS3

Svarbiausia pries pasaulio chempionata labiausiai kalbejo, kad svarbiausia gynyba ir kaip stengsis gintis ir bla bla bla... Aisku, kas domisi nba - tas nesistebi, kad Hardenas sugeba taip gintis :)))

2014-09-15
-2
Atsakyti
Www
Is jo ir nereikia tiketis sy sezona daug , o ir koamda jo nespaus , kad iskart gryztu pilna jega , nes gali neatlaikyt vel kojos , jo zaidimas bus banguotas kajp ir priklauso . Traumos visgi rimtos buvo ir iskart viena po kitos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-15
+3
Atsakyti
tylekit idiotai, sugris jis ir vel taps mvp
2014-09-15
+11
Atsakyti
Toks koks buvo kažin ar bebus, tačiau labai tikiuosi, kad atsigaus ir sugebės žaist visą sezoną rinkdamas po 10-15pts :)
2014-09-15
+4
Atsakyti
to byron
aciu uz komentara. sesk, du!
2014-09-15
+9
Atsakyti
Anonimas
Joa NBA MVP buvo vidutiniokas tikrai taip musu didieji ekspertai as su jumis pilnai sutinku ^^
2014-09-15
-9
Atsakyti
Edga atmink viena,nba visai kas kita,ten rungtynes seka viena po kitos ir kruvis yra didelis,tikrai as nesu toks optimistas kaip tu ir nelaiduosiu uz jo gera zaidima juolab zinant kad jis neloses beveik 2 metus
2014-09-15
-2
Atsakyti
Vidutiniokai jūs... Šnekat ir nusišnekat, jis nesiplėšė šiame čempionate, jam svarbiausia buvo po truputį atgauti formą.. Pamatysit kaip jis NBA žais..
2014-09-15
+10
Atsakyti
Taip, siuo metu jis geras vidutiniokas nba lygoje. Nors ir nesergu uz Bulls komanda, bet man sio krepsininko gaila... ir atvirai, baisu, kad kitu metu sezono pabaigoje, atzaides beveik visa sezona - vel gali gauti trauma. Nes kaip zinome visi, jei jau pasipila traumos ant koju, tai daznas zaidejas karjera baigia, o jei ir sugrizta po keleriu metu, tai is jo visiskai nieko nera belike. Pvz, nemazai jau buvo per pastaruosius metus: Roy, Odenas ir t.t.
2014-09-15
+13
Atsakyti
[b]Taip, siuo metu jis geras vidutiniokas nba lygoje. Nors ir nesergu uz Bulls komanda, bet man sio krepsininko gaila... ir atvirai, baisu, kad kitu metu sezono pabaigoje, atzaides beveik visa sezona - vel gali gauti trauma. Nes kaip zinome visi, jei jau pasipila traumos ant koju, tai daznas zaidejas karjera baigia, o jei ir sugrizta po keleriu metu, tai is jo visiskai nieko nera belike. Pvz, nemazai jau buvo per pastaruosius metus: Roy, Odenas ir t.t.
2014-09-15
+15
Atsakyti
LT
Kad niekad jis stebuklas nebuvo, metimo realiai neturejo niekad, tik tiek kad issiskirdavo fizinemis savybemis, bet po traumos ir kone dveju metu be krepsinio, is fizines savybes turejo sumenkti, jau nekalbant apie potenciala. Jeigu butu paskutinius du sezonus atvares po 82 rungtynes, tai butu visai kitas zaidejas.
2014-09-15
-4
Atsakyti
Manau sios nelemtos kelio traumos ji paliks tik labai vidutinisku zaideju.
2014-09-15
-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.