Bronzą pasaulio čempionate iškovoję ir favoritę Ispaniją ketvirtfinalyje eliminavę prancūzai FIBA reitinge pakilo į 5-ąją vietą
Bronzą pasaulio čempionate iškovoję ir favoritę Ispaniją ketvirtfinalyje eliminavę prancūzai FIBA reitinge pakilo į 5-ąją vietą
Nuotr. FIBA
Pasaulio krepšinio čempionatui pasibaigus buvo atnaujintas naujas Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) rinktinių reitingas, kuriame nacionalinė Lietuvos komanda su 447 įskaitiniais taškais išsaugojo ketvirtąją vietą.

Per metus lietuviai uždirbo 15-a įskaitinių taškų ir nuo trečiąją vietą užimančių argentiniečių atsilieka 8-iais taškais.

Pirmoje vietoje yra įsitvirtinusi JAV rinktinė (1040 taškų), o antrąją užima pasaulio čempionate fiasko patyrusi Ispanija (705 taškai).

Itin solidų šuolį reitinge atliko bronzą pirmenybėse iškovojusi Prancūzijos rinktinė (360 taškų), iš aštuntosios pozicijos šoktelėjusi į 5-ąją. Sidabrą laimėję serbai (344 taškai) iš 11-osios pozicijos pakilo į 7-ąją.

Per metus labiausiai iš visų komandų pakilti pavyko pasaulio čempionate į aštuntfinalį iškopusiai Senegalo rinktinei (28,2 tšk.), kuri iš 41-osios vietos šoktelėjo į 30-ąją. Tuo metu Italijos krepšininkai prarado net 15-a pozicijų ir su 23 taškais yra tik 36-i.

Mūsų kaimynai latviai (21 taškas) reitinge užima 38-ąją vietą, o Estijos komanda tarp 85 reitinguojamų ekipų nepatenka.

Pasaulio reitingo lyderių dešimtukas (skliausteliuose – buvusi vieta):

1 (1). JAV – 1040 taškų
2 (2). Ispanija – 705 taškai
3 (3). Argentina – 455 taškai
4 (4). Lietuva – 447 taškai
5 (8). Prancūzija – 360 taškų
6 (6). Rusija – 353 taškai
7 (11). Serbija – 344 taškai
8 (7). Turkija – 284 taškai
9 (10). Brazilija – 277 taškai
10 (5). Graikija – 226 taškai

Komentarai:
Sveiki! Kiekvienam mylinciam krepsini, siulome apsilankyti krepsinio zaidime http://krepsinis24.eu! Siame zaidime galite tureti savo komanda (Lietuvos ryta, Zalgiri, Lakers, Heat, Barcelona, Real, Prienus ir t.t.) ir ja stiprindami dalyvauti ivairuose turnyruose! ;) Kasdien vyksta turnyrai! Taip pat yra viktorina, totalizatorius ( I totalizatoriu kasdien sumetama visa krepsinio pasiula) o totalizatoriuje lazinamies is zaidimo pinigu – euru. Zaidime taip patvyksta toki turnyrai kaip eurolyga, eurocup, o NBA vyksta netgi pagal tikra NBA tvarkarasti! Nenoredamas apkrauti jusu savo ilgu zaidimo apibudinimu, tiesiog kvieciu apsilankyti, nes kad suprastum koks tai zaidimas tau krepsinio fane – TURI BUTI TO DALIMI! Taip pat isidemekit kad naujas KREPSINIS24.eu sezonas startuos RUGSEJO 20d. Tad nepraleiskit pradzios ir papulkite I ivairius turnyrus ;) NAUJIENA! Nuo rugsejo 20d startuos antrasis zaidimo serveris adresu http://krepsinis24.eu/2 Siame serveryje zaidimas vyks su restartu. O po restarto geriausiems zaidejams dalinsime PRIZUS! Tai gali but ir papildymai ir kamuoliai! Del to dar susitarsime ;) LABAI JUSU LAUKIAME! Perduok ir draugams! ;)
2014-09-17
-4
Atsakyti
vaflius
Kitais metais bus anuliuojami '07metu rezultatai kur Lietuva laimejo trecia vieta o rusai pirma tad jei rusai nieko nepaseks tai kitais metais turetu labai smarkiai kristi zemyn, o Lietuva greiciausiai nei praras nei igaus daugiau tasku tad reikes ziureti kaip Argentina pasirodys pas save.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-17
+2
Atsakyti
Limonadas
Lietuva pagal skaičiavimo metodiką turėjo gauti ne 15, o 75 įskaitinius taškus: 15 tšk už 4 vietą dauginami iš 5 (kiekvienas čempionatas pagal jo svarbą vertinamas atitinkamu koeficientu, o pasaulio taurės koeficientas yra 5, žr. "how it works" žemiau, po lentele). Reikėtų pažiūrėti į ankstesnį reitingą, kiek tada (iki pasaulio taurės) Lietuva turėjo taškų ir kiek dabar, o paskui paskaičiuoti, kiek tšk buvo skirta - 15 ar 75. Argentinai iškritus, buvo kalbama, kad Lietuva, patekusi į pusfinalį, ją pralenks. Užsiimčiau, bet dabar neturiu laiko. O dėl rusų ir kt. nedalyvavusių ir išlaikiusių ankstesnes pozicijas (nepraraudisų įskaitinių tšk), tai nėra objektyvu: tokiu atveju galima daug metų nepraeiti atrankų nei į pasaulio, nei į olimpines arba į žemyno pirmenybes ir naudotis kadaise turėtomis aukštomis vietomis. Reikėtų iš atrankų nepraėjusių atimti bent po vieną kitą tašką.
2014-09-17
+4
Atsakyti
Tiek nedaug truksta...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-17
-2
Atsakyti
Jonas
Gaila, praleista proga pirma kart palypėti ant pakylos į TOP3 ir nežinia kada tokia proga bus.

Kitais metais bus labai sunku tą padaryt, nes Europoj daug stiprių komandų kurios gali pasiimti medalius, o sušiktai Argentinai nėra ką veikti tam Amerikos čempionate, sunkiausi varžovai Brazilija ir Puerto Rikas, USA ten ten nedalyvauja.
2014-09-17
-6
Atsakyti
nesuprantu>> FIBA reitingas skaičiuojamas pagal paskutinių 8 metų rezultatus.

Čia apačioje rasi pilnas taisykles:

http://www.fiba.com/rankingmen

Prieš 8 metus Pasaulio čempionate rusai nedalyvavo, tad jie nei prarado tašku, nei iškovojo.
2014-09-17
+4
Atsakyti
nesuprantu
kaip rusjja net nepatekusi ir nezaidusi nepraranda 6 vietos reitinge...o graikija krenta net iš 5 į 10 vietą
2014-09-17
+2
Atsakyti
1
taip ir turi but, paziurekit paskutiniu 4 metu pasiekimus, tikrai daugiausiai europos komanda pasiekusi
2014-09-17
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.