Algirdas Paulauskas darbuosis dviem frontais
Algirdas Paulauskas darbuosis dviem frontais
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Spalio mėnesį Vilniaus krepšinio mokyklos trenerių kolektyvą sustiprins vienu geriausių visų laikų Lietuvos moterų krepšinio treneriu tituluojamas Algirdas Paulauskas. Paulauskas kartu su trenere Diliara Velishaieva treniruos 1999 m. gim. merginų komandą. Treneris mielai sutiko pasikalbėti prieš Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandos treniruotę Vilniaus krepšinio mokykloje.

– Esate vienas geriausių visų laikų Lietuvos moterų krepšinio trenerių. Vadovavote garsiausiems Lietuvos ir Rusijos klubams, o dabar grįžote į Lietuvą. Kaip sekasi?
– Aš to nesakiau, kad esu geriausias (šypsosi), o kaip sekasi, tai pradėjau dirbti ir viskas, turi darbą, tai reiškia sekasi. O kaip sekasi trenerio darbas, matysis pavasarį, esu kitame vaidmenyje, „Kibirkšies-VIČI“ komandos trenerės Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės asistentas, tam vaidmenyje nesu iki šiol buvęs, turiu prie to priprasti, stebiu ir savo kolegų asistentų darbą, tai šį tą žinau. Skirtumas tikrai yra, nes viską sprendžia vyriausiasis treneris.

– Kurį laiką treniruojate Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandą, joje - ir Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinės Eglė Šniokaitė, Justina Kraujūnaitė, Daugilė Šarauskaitė. Kokia Jūsų nuomonė apie jų žaidimą?
– Kol kas apie jų žaidimą dar nieko negaliu pasakyti, iš tikrųjų darbščios, kruopščios, atsidavusios krepšiniui. Galėtų būti ir daugiau Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinių, bet ne visada pavyksta susitarti su ,,Vilniaus jaunaisiais talentais“.

– Džiugu, kad prisijungsite ir prie Vilniaus krepšinio mokyklos trenerių kolektyvo, treniruosite 1999 m. gimusių mergaičių komandą. Kas tai paskatino?
– Prie mokyklos esu prisijungęs iš tiesų kokie 8 metai, visą laiką dirbau pogrindyje, šiaip prikalbino mokyklos direktorius Šarūnas Sakalauskas padėti, tos mano pagalbos daug nebus, akcentuosiu moterų krepšinį...

– Ar yra skirtumas treniruojant suaugusias merginas ir paaugles?
– Aišku, yra. Paauglėms pirmiausia trūksta disciplinos: tai pavėluoja, tai dar kas nors... Skirtumų daug... Pasimetusios labiau, nedrąsios, reikia priprasti.

Juo greičiau vaikai tampa suaugusiais, pradeda daryti tai, ką daro suaugę, tuo geriau, aišku, pirmiausia technika, judėjimas, kamuolio valdymas – tie dalykai yra svarbiausi šiame amžiuje. Reikia diegti ir naujoves ginantis, ir kuo ankstesniame amžiuje.

– Ar nenukentės treniruočių kokybė treniruojant dvi komandas?
– Tikrai neturėtų, darbo kokybė priklauso ir nuo manęs, ir nuo vyr. trenerio, nuo jo iškeltų tikslų,  nuo to, ką aš turėsiu padaryti, nuo to, kaip padarysiu, ką duosiu, ko, mano manymu, labiausiai trūksta, tą aš ir bandysiu įdiegti toms jaunoms krepšininkėms. Darbo pobūdis skirsis, o tikslai bus tie patys – ugdyti čempiones (juokiasi).

– Mergaites treniruosite kartu su žmona, taip pat Vilniaus krepšinio mokykloje dirbančia trenere Diliara Velishaieva. Kartu ir namie, ir darbe...
– Mes jau nuo 1992 metų kartu. Sudėtingiausia buvo tol, kol ji dar buvo žaidėja, o dabar jau tiktai nuo kalno, paprasčiau (juokiasi).

– Daugiausia treniruojate tik merginas. Kodėl?
– Na, esu dirbęs ir su vaikinais Lenkijoje 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999 m. sezonuose, ten išėjome į aukščiausią lygą, ko jie negalėjo padaryti keletą metų, bet pasišalinau, nes, kaip visada būna, komandai pritrūko pinigų, neišmokėtos skolos, nuo vasario mėnesio buvo nemokami atlyginimai, galų gale aukščiausiame lygyje reikėjo pastiprinti komandą... Buvo visokių niuansų. Žaidėme penkerias rungtynes, trejas laimėjome, o paskui su manimi atsisveikino. Tuomet kažkaip atsirado ir pinigų, prisipirko ir žaidėjų, bet išlošė tik 5 rungtynes iš 17... (juokiasi). Paskui turėjau dar pasiūlymų treniruoti vyrų komandas, o žmona žaidė tuo metu vos už 200 km klube. Ten ir man pasiūlė geras sąlygas, tai ir sutikau darbuotis. Tada, tais metais su komanda išėjome į aukščiausią lygį. Dirbau su Lietuvos moterų krepšinio rinktine, tad kažkaip ir pasilikau (šypsosi).

– Kaip vertinate Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirodymą čempionate? Kokie įspūdžiai?
– Medaliai jau buvo vienoje rankoje... Rezultatas puikus žinant, kokiomis sąlygomis jie išvažiavo. Manto Kalniečio trauma, per nepilną savaitę teko taktinius pakeitimus daryti, koreguoti žaidimą eigoje, tad pasirodymą laikau labai geru.

Komentarai:
Sveiki! Kiekvienam mylinciam krepsini, siulome apsilankyti krepsinio zaidime http://krepsinis24.eu! Siame zaidime galite tureti savo komanda (Lietuvos ryta, Zalgiri, Lakers, Heat, Barcelona, Real, Prienus ir t.t.) ir ja stiprindami dalyvauti ivairuose turnyruose! ;) Kasdien vyksta turnyrai! Taip pat yra viktorina, totalizatorius ( I totalizatoriu kasdien sumetama visa krepsinio pasiula) o totalizatoriuje lazinamies is zaidimo pinigu – euru. Zaidime taip patvyksta toki turnyrai kaip eurolyga, eurocup, o NBA vyksta netgi pagal tikra NBA tvarkarasti! Nenoredamas apkrauti jusu savo ilgu zaidimo apibudinimu, tiesiog kvieciu apsilankyti, nes kad suprastum koks tai zaidimas tau krepsinio fane – TURI BUTI TO DALIMI! Taip pat isidemekit kad naujas KREPSINIS24.eu sezonas startuos RUGSEJO 20d. Tad nepraleiskit pradzios ir papulkite I ivairius turnyrus ;) NAUJIENA! Nuo rugsejo 20d startuos antrasis zaidimo serveris adresu http://krepsinis24.eu/2 Siame serveryje zaidimas vyks su restartu. O po restarto geriausiems zaidejams dalinsime PRIZUS! Tai gali but ir papildymai ir kamuoliai! Del to dar susitarsime ;) LABAI JUSU LAUKIAME! Perduok ir draugams! ;)
2014-09-18
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.