„Neptūnas“ V.Garasto taurės turnyre pateikė staigmeną
„Neptūnas“ V.Garasto taurės turnyre pateikė staigmeną
Nuotr. Fotodiena/T.Lukšys
Eurolygos startui besiruošiantis Klaipėdos „Neptūnas“ „Švyturio" arenoje vykstančiame Vlado Garasto taurės turnyre demonstruoja vis solidesnį žaidimą – Kazio Maksvyčio auklėtiniai rezultatu 77:72 (18:16, 18:16, 19:26, 22:14) sugebėjo palaužti itin galingą Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Chimki“ ekipą.

Klaipėdiečiai dvikovą pradėjo itin susikaupę ir greitai išsiveržė į priekį – 26:18, 34:24.

Antroje rungtynių pusėje „Chimki“ buvo atstatę pusiausvyrą ir keliais taškais persvėrę rezultatą savo naudai, tačiau klaipėdiečiai ketvirtajame kėlinyje pademonstravo tikrą kovotojų charakterį.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 7 minutėms po Deivido Gailiaus atakos ir taiklaus tritaškio „Neptūnas“  atitrūko 6 taškais. Dar po kelių akimirkų du taškus pelnė, o kitoje atakoje ir vieną iš dviejų baudos metimų pataikė Simas Galdikas ir neptūniečiai jau pirmavo 9 taškais – 71:62.

Rusijos krepšininkams, po Marko Popovičiaus taiklaus tritaškio dar buvo pavykę priartėti iki 3 taškų – 70:73, tačiau netrukus „Chimki“ žaidėjai neatlaikė įtampos, ėmė nervintis, įsivėlė į ginčą su teisėjais bei užsidirbo techninę pražangą. Tai galutinai palaidojo „Chimki“ trenerio Rimo Kurtinaičio viltis išplėšti pergalę.

„Neptūnui“ iškovoti pergalės nesutrukdė ir tai, kad dar neįpusėjus ketvirtajam kėliniui dėl pražangų limito aikštę turėjo palikti Mindaugas Girdžiūnas ir Egidijus Dimša. Vėliau penkias pražangas surinko ir Simas Galdikas.

„Neptūnas“: Valdas Vasylius 19 (7 atk. kam.), Justas Sinica ir Deividas Gailius po 12, Simas Galdikas 8 (12 atk. kam.), Egidijus Dimša 7, Martynas Mažeika ir Arnas Butkevičius po 6, Mindaugas Girdžiūnas 3, Mustafa Shakuras ir Donatas Zavackas po 2.

„Chimki“: Peteris Koponenas 24, Jamesas Augustinas 14 (12 atk. kam.), Marko Popovičius 12, Tyrese‘as Rice‘as 9.

Komentarai:
to makakadūra
degalinės gyventojas apie degalines prikilina :D juokingai atrodai šiukšle

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-22
+12
Atsakyti
blyn
idomi neptuno komanda , nes gali daug zaideju buti lyderiais vienas rungtynes vienas kitas kitas ir taip yra nenuspejami sunku bus priesininkams.saunuoliai pries tokia komanda islosti .
2014-09-21
+3
Atsakyti
vidas5
Sveikinimai. Gime grandai!
2014-09-21
-1
Atsakyti
https://www.facebook.com/pages/Ka%C5%A1i...

krepsinis krepsinis krepsinis!
2014-09-21
+3
Atsakyti
Anonimas
Na siandien dar laukiam neptuno pergales pries ryta
2014-09-21
-4
Atsakyti
Puikus pasiruošimas sezonui. Sveikinimai iš Kauno!!!
2014-09-21
Atsakyti
Shakuras man Miltona Palacio primena. Vos kruta, i krepsi neziuri, na dar laiko jam reikia, turbut visiskai ne formoje. Neptunas man patinka, labai savo jegomis pasitikinti komanda, branduolys 3-cius metus islaikytas. Vien ka reiskia, kai toks taraninio tipo pf kaip Sinica yra vienas naudingiausiu zaideju komandoje pastoviai. Kamuolys puikiai vaiksto, bet pries kibesne gynyba taip paprastai nepavyksta laisvo zmogaus rasti - kol kas tik Gailius parode, kad gali prasiverzti, paastrinti zaidima sunkiais momentais. Kazkokio mistinio Girdziuno patobulejimo nematau, va Butkevicius kazka pradeda rodyti. Kazkiek primena Jomanta panasaus amziaus.
2014-09-21
+14
Atsakyti
ayo
jus lopai verkiat kai teisejai pasika reikala lt klubam ar rinktinej, bet kai patiem biski nuskyla tai vel blogai? is kur pas mus tiek daug pavydo? ar prijauciat ruskeliu komandai?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-21
Atsakyti
KlpGalit nestumti ant Neptuno, Kauno kaimieciai, dar atsikrausit nuo Neptuno sezono metu


pokstitinkas pasiputelis is klp...kiek kartu dar sezono metu degalinese sokoladukus krisinsit?
2014-09-21
-14
Atsakyti
Tai ką Kurti, turbūt laikas Khimki salės langus užkalt? :)
2014-09-21
-2
Atsakyti
Klp
Galit nestumti ant Neptuno, Kauno kaimieciai, dar atsikrausit nuo Neptuno sezono metu
2014-09-21
+8
Atsakyti
to wtf
ziurek kad jusu ZK snd nuo khimki nepasikrautu taip kaip pasikrove laikrastis, kavenske tu is tvarto
2014-09-21
-3
Atsakyti
Anonimas
Visas varzybas neptunas geriau atrode ir pelnytai laimejo, o teisejai i abi puses grybavo, objektyviai ziurint, jau ataka buvo suzlugdyta khimki, kai rice uzspaude, liko 35sek, neptun as prieki 4 taskais, o kaip matem nei vieno metimo neimete khimki po to, nors ir ju kamuolys butu likes, jiems dar ataka surengti rezultatyvia, ir tai nepaveja, o poto liks laiko neptunui vel ja surengt, siaip per 35sek dvi atakos jai nesibauduoji, neptunas +4 taskai, jie taip ar taip laimejo tas varzybas nes visas pirmavo, o tie kas cia verkia jog tempe istempe, jai khimki butu daug stipresni, jie butu taip sudauze neptuna kaip sudauze laikrasti, taip kad laimejo ta diena STIPRESNI :) su pergale visus :)
2014-09-21
Atsakyti
wtf
krc ruskiu miesto komandele laimejo pries ruskius, nu ir kas??? niekam neidomu
2014-09-21
Atsakyti
teisejai gale istempe neptuna uz ausu..
2014-09-21
-4
Atsakyti
Autostrada Kaunas-Klaipeda
Malaciai Neptunas,uztrauke tikrai gera komanda su (super) treneriu.Aisku su Shakuru dar angsti kaska spresti,bet Zavackas?Tipo jis dar lauzesi zaist ar ne Neptune,kad jis nevertas joi lost.Zaidzia baisiai o pirktas buvo kaip pastiprinimas..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-21
-3
Atsakyti
Gerai sužaidė vyrai. Vasylius šiais metais atrodo patobulėjas
2014-09-21
+11
Atsakyti
StrazdanotamBinui didelis ACIU!Irase akivaizdziai matosi, kad teisejas BUVO TEISUS! Taip ,kad Neptuno pergale tapo tik saldesne ir itikinamesne! Valio!!!


nieko čia nesimato, per tv rodė pakartojimą ryški teisėjų klaida ir buvo ko pykti rice'ui.
2014-09-21
+6
Atsakyti
rosterisnesuprantu ko cia lojat ant teiseju? turbut cimiku ir Kurcio fanai busit! gal ir sugrybavo teisejai bet jie ir i visas puses grybavo ir ku rgarantija kad jie butu islygine ir laimeje? patys pask. ataka sugrybavo!atpazistu tikrus litovcus(ne lietuvius) kurie loja ant savu komandu kaip ir ant rinktines lojo! dziaugtumetes pusgalviai kad su tokiu biudzetu be tikro centro s ugeba priesintis bevek is europos elito surinktai komandai! geda skaityt. daug ir pernai ant Neptuno siko- pamatysit parodys dar Europai kad ne tik pinigai viska lemia! pagal kavianskus tik Zalgiris gali europoj lost?


pagal kavianskus (ne kauniečius, o kavianskus) Lietuvoje išvis tik viena komanda egzistuoja :D
2014-09-20
+5
Atsakyti
lietuvis
sudauzys rusai ta sudu kruva rytoj
2014-09-20
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.