Nauja krepšinio mokykla vaikus skatins sportuoti ir savaitgaliais
Nauja krepšinio mokykla vaikus skatins sportuoti ir savaitgaliais

Sostinėje pirmuosius savo veiklos žingsnius žengia nauja krepšinio mokykla – „Vilniaus krepšinio akademija“. Akademija siekia suburti jaunųjų krepšininkų bendruomenę, kurioje šią sporto šaką mylintys vaikai galėtų mokytis krepšinio subtilybių ir turėtų visas galimybes sportuoti patogiausioje vietoje ir patogiausiu laiku.

Pasak Vilniaus krepšinio akademijos įkūrėjo ir trenerio Mindaugo Tiškaus, didžiausias dėmesys treniruotėse bus skiriamas individualiam kiekvieno vaiko meistriškumo skatinimui.

„Šį poreikį parodo dabartinė situacija Lietuvos krepšinyje – krepšinio komandoms trūksta stiprių, individualiai žaidžiančių krepšininkų. Esant šiai situacijai, mes, kaip jauna organizacija, stengsimės, kad visi keliai į pergales vestų per žaidėjų individualų meistriškumą“, – teigia Tiškus.

Mokykla stengsis neužmiršti ir  tų vaikų bei jaunuolių, kurie mokykloje mokosi antroje dienos pamainoje ar lanko kitos pakraipos būrelius bei darbo dienomis nebeturi laiko sportuoti. Šie vaikai turės puikią galimybę lankyti krepšinio treniruotes savaitgaliais – šeštadieniais ir sekmadieniais.

Akademija pasiūlys dar vieną naujovę – Savaitgalio moksleivių krepšinio lygą. Pasak penkerius metus krepšinio treneriu dirbančio Tiškaus, tik savaitgaliais galintys sportuoti vaikai galimybės dalyvauti turnyruose dažniausiai neturi. Dėl šios priežasties naujoje savaitgalinėje lygoje galės varžytis ir kitų krepšinio mokyklų, klasės ar kiemo draugų suburtos komandos.

Šiuo metu naujos mokyklos pedagogų gretose yra trys krepšinio treneriai – Tiškus, Mindaugas Dūda ir Gintautas Vilkas.

Komentarai:
tomas
Prisikuria tu mokyklų,o kokie treneriai jose dirba vos vienas kitas gal yra baigęs atitinkamus mokslus kurie gali dirbti pedagoginį darba ir dar su vaikais,valdžiai reiktu sunerimti jei nekvalfikuoti specelistai dirba su vaikais, netvarka.
2014-10-02
-2
Atsakyti
Mindaugas Dūda? Cia tipo tas drifteris? :DD
2014-10-01
+4
Atsakyti
....
čia tie trys treneriai? Įdomu kokius mokslus baigė
2014-10-01
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.