Panašu, kad Donatas Motiejūnas ir toliau liks rungtyniauti Hjustone
Panašu, kad Donatas Motiejūnas ir toliau liks rungtyniauti Hjustone
Nuotr. AP-Scanpix
Donatas Motiejūnas ir Terrence'as Jonesas iš Hjustono „Rockets“ klubo turėtų sulaukti pasiūlymo pratęsti kontraktus ir 2015-2016 m. NBA sezonui, skelbia amerikiečių žiniasklaida. Pranešama, kad gerų žinių iš klubo abu sunkieji krašto puolėjai turėtų sulaukti iki spalio 31 d.

„Tai iššūkis žaidėjams. Jie turi pasinaudoti galimybe ir išsikovoti vietą aikštėje – tai tarsi tikros varžybos, – pareiškė vyriausiasis „Rockets“ treneris Kevinas McHallas. – Komandai reikia vaikinų, kurie galėtų sėkmingai gintis ir kovotų dėl atšokusių kamuolių. Pernai mes turėjome du bene geriausius lygoje kovotojus po lenta – Ašiką ir Howardą, tačiau bendrame kontekste tarp visų komandų vis tiek buvome tik 20-ti. Ką tai sako apie kitus vyrukus? Nedaug.“

206 cm ūgio 22-ejų metų Jonesas, kaip ir 24-erių metų Motiejūnas, „Rockets“ komandoje žaidžia nuo 2012-2013 m. sezono. Jeigu kontraktai iš tikrųjų būtų pratęsti, Motiejūnas per 2015-2016 m. uždirbtų beveik 2,3 mln JAV dolerių, o Jonesas – beveik 2,5 mln. Šiame sezone lietuvio alga sieks 1,48 mln. dolerių.

Praėjusiame čempionate Jonesas sužaidė 82 rungtynes, per kurias vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 26,5 min, pelnydavo po 11,8 taško ir atkovodavo po 6,9 atšokusio kamuolio.

Motiejūno statistiniai rodikliai buvo kuklesni. Jis sužaidė 62 rungtynes, per kurias aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 14,9 min, pelnydavo po 5,5 taško ir atkovodavo po 3,6 kamuolio.

Komentarai:
hmm
komentai jus bent ta McHale aikstei matet kaip lakste? po to aisku bus ko jis tikis is Donato, bet jei Donce ismes tai bus Donces klaida, o ne trenerio, jei klubas treneri ilgiau laikys nei Donce
2014-10-01
-4
Atsakyti
Donatas žinoma, kad turėtu pratęsti kontraktą su Rockets klubu dar metams. Tad Donatui linkiu sėkmės.
2014-10-01
+8
Atsakyti
anon
Turi visa komanda kovot del kamuoliu, ne vien aukstaugiai, jeigu gynejai bbd (kaip Harden) ir neisblokuoja savo gynamuju aisku kad nebusi aikstai, turi del kamuoliu kovot visa komanda ir tada netgi ugio neturit bus viskas normaliai
2014-10-01
-3
Atsakyti
RibokasTai kad jis nevykęs žaidėjas išvis, tritaškiai kliši, lanko dažniausiai neliečia, vienas prieš vieną nepasigina, pražangų prisirenka, čia kaip Delašo analogas Legendoje. Įdomu, jūs būdami trenerio vietoje, leistumėt kažkokį nevykusį Europietį į aikštę? Reikia žiūrėti objektyviai.


Ok žiūrim objektyviai - TU DEBILAS. Tas kažkoks nevykęs žaidėjęs eurolygoje darė ka norėjo kai žaidė už prokom trefl ar kaip ten jie.. aišku komanda ne įspūdinga buvo tačiau gavęs lyderio vaidmenį ir pasitikėjimą jis parodė kad gali žaist labai gerai. IR jei jau toks nevykęs tai kodėl į Nba jie pakvietė net 20 picku? Išvada paprasta - TU TIKRAI DEBILAS.
2014-10-01
-2
Atsakyti
Tai kad jis nevykęs žaidėjas išvis, tritaškiai kliši, lanko dažniausiai neliečia, vienas prieš vieną nepasigina, pražangų prisirenka, čia kaip Delašo analogas Legendoje. Įdomu, jūs būdami trenerio vietoje, leistumėt kažkokį nevykusį Europietį į aikštę? Reikia žiūrėti objektyviai.
2014-10-01
-3
Atsakyti
cr7
kokia cia naujiena jei jau seniai visi naujo sezono apzvalgininkai kalbejo, kad motiejunas teoriskai turetu buti svarbiausias nuo suolo kylantis zaidejas. gal taip ir nebus, bet apie kontrakto pratesima gan aisku buvo
2014-10-01
+3
Atsakyti
Anonimas
seip pamacius kaip rinktinei lose, tai jau neatrodo keista, kodel rockets neduoda zaist.
2014-10-01
+3
Atsakyti
Teisingesnė antraštė būtų: Motiejūnas ir toliau nežais Rockets komandoje
2014-10-01
-2
Atsakyti
ayo
Jezaus mano tikiuos kaip nors ji iskeis, tragedija tie rocketsai, susilpnejo ir ta pati lopa treneri laiko, krepsinio legenda jis bet treneriu negali buti, turejo proga nutraukt kontrakta bet pasiliko ji, baisu. Numestu i outsideriu kluba kur nera aukstaugiu daug. Ir realiai nera tolko palaikyti rocketsu kad ir kiek jiem sektusi D-Mo nebus prisidejes prie to, tai jau geriau matyti ji tobulejanti.
2014-10-01
+9
Atsakyti
mirtis hjustonui
Nesamonė jie motiejuna kogero ir toliau laikis ant suolo jis nebe tobulės o ir toliau smuks o valančiunas kaip gavo progų iš savo trenerio tai ir jisai labai patobulėjo nuo ryto laikų

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-10-01
+6
Atsakyti
djgaffer
Nu jei ir toliau Doncę laikys ant suolo,tai tokios čia ir geros naujienos.Bet jei tikrai duos jam pasireikšti,tai gal ir nieko.Ateitis parodys,ar vertėjo likt Hjūstone.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-10-01
-5
Atsakyti
Pernai mes turėjome du bene geriausius lygoje kovotojus po lenta – Ašiką ir Howardą, tačiau bendrame kontekste tarp visų komandų vis tiek buvome tik 20-i. Ką tai sako apie kitus vyrukus? Nedaug“


Bet McHale tai proto galiūnas, negalvojau, kad tokių kiaurų trenerių NBA būna. Kad Ašikas beveik nežaidė, o atsarginių irgi neleisdavo, žaidė pastoviai 7 žaidėjais, ir matai kitų kaltė :D
2014-10-01
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.