Artūras Milaknis – vienas sezono pradžios „Žalgirio“ lyderių
Artūras Milaknis – vienas sezono pradžios „Žalgirio“ lyderių
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Taiklūs Artūro Milaknio tritaškiai yra viena iš priežasčių, kodėl Kauno „Žalgiris“ sėkmingai pradėjo šį Eurolygos sezoną.

28 metų Kauno „Žalgirio“ snaiperis per pirmas ketverias rungtynes iš 16 tolimų metimų pataikė net 11 ir pagal taiklumą Eurolygoje yra trečias (68,8 proc.). Tokio aukšto rezultato visą sezoną tikėtis būtų sunku, tačiau Milaknis jau ne pirmus metus demonstruoja, kad turi vieną geriausių metimų Lietuvoje.

Jau pernai 195 cm ūgio krepšininkas Eurolygoje per rungtynes išmesdavo beveik po 4 tritaškius, o tikslą pasiekdavo net 43,2 proc. metimų.

Tinklalapyje „BasketNews.lt“ – pokalbis su Milakniu apie tritaškius, klaidinančią gimimo vietą ir mintis apie rinktinę.

– Artūrai, kaip dažnai į Jūsų namus atvyksta gaisrininkai patikrinti, ar nedegate? prisiminę praėjusios savaitės pasirodymą, pokalbį su Milakniu pradėjome linksmai.
– Ačiū Dievui, bet mano namuose gaisrininkai dar niekada nesilankė. Nors tikrai nesupykčiau, jeigu juos reikėtų kviesti prieš kiekvienas rungtynes (juokiasi).

– Be jokių abejonių, metimas yra stipriausias Jūsų žaidimo komponentas. Tai duota Dievo, ar didelio darbo rezultatas?
– Manau, kad metimo pojūtis yra duotas arba įgimtas, o paskui tiesiog reikia jį tobulinti.

– Daugybė snaiperių lieka papildomai po treniruočių ir tobulina savo metimą. Ar Jūs tam irgi skiriate išskirtinai daug dėmesio? Ką labiausiai stengiatės tobulinti individualių treniruočių metu?
– Visada stengiuosi pasilikti po pratybų išmesti savo skaičių metimų. Kartais tą darau prieš treniruotę. „Žalgirio” arenoje turime kamuolių padavinėjimo automatą, kuris labai palengvina procesą. Neužtenka tiesiog atsistoti prie linijos ir mėtyti statiškai, todėl stengiuosi priartėti prie varžybinių situacijų – išmesti po užtvaros, driblingo, taip pat vadinamo „stepbacko”. Juk per rungtynes, ypač Eurolygos, laisvam mesti neduos niekas. 

Prieš rungtynes visada į salę ateinu likus 2 valandoms iki jų pradžios: noriu priprasti prie salės, patikrinti lanko kietumą. 

– Kiek daugiausiai tritaškių per vienerias rungtynes esate pataikęs?
– Eurolygoje 5, LKL 7, o sporto mokyklų lygyje - 13. Bet apie tai visai negalvoju, rekordu specialiai nesiekiu. 

– Ar turite savo snaiperio idealą, su kuriuo norėtumėte pasitikrinti taiklumą?
– Labiausiai prie linijos norėčiau stoti su Reggie Milleriu, jis buvo vienas geriausių metikų, kai augau. Dabar labai smagu būti pasitikrinti su Ray Allenu (šypsosi).

– LKL snaiperio konkurse taip nė karto ir nelaimėjote. Gal pagaliau atėjo metas į jį sugrįžti ir į Kauną parvežti taikliausio žaidėjo trofėjų?
– Kelis kartus dalyvavau, bet nepasisekė, todėl užleidau savo vietą jaunesniems. Manau, kad geriausi snaiperiai pasirodo sezono pabaigoje, kurie turi aukščiausius procentus viso sezono metu. 

– Pats esate kaunietis, tačiau visur rašoma, kad esi kilęs iš Tauragės. Kaip taip nutiko?
– Esu sulaukęs šio klausimo ir anksčiau, bet atsakymo kažkodėl niekas neišgirsta. Esu kaunietis. Pirmuosius profesionalaus krepšininko žingsnius žengiau tuo metu NKL rungtyniavusiame Tauragės klube. Klubas pasirūpino licencijos išdavimu, ir, tikriausiai matydami manyje didelį potencialą (juokiasi), už mane užpildė visus biografinius duomenis, įrašydami Tauragę kaip gimimo vietą. Tada dar bandžiau visiems aiškinti, kad yra kitaip, bet galiausiai numojau ranka. Gal jūs tai galite ištaisyti kartą ir visiems laikams?

– Į pagrindinę komandą iš „Žalgirio” dublerių persikėlėte 2007 m. Ar tiesa, kad pačioje pirmoje treniruotėje tritaškiais „apmėtei“ Marcelo Machado?
– Tai buvo taip seniai! Nenoriu nieko klaidinti, gerai jau ir nebepamenu. 

– Būdamas „Žalgirio” žaidėju, kiekvienoje treniruotėje nuo pat pirmosios dienos matėte, kaip dirba Marcusas Brownas, Marko Popovičius, Sonny Weemsas, Jonas Mačiulis. Ar dabartinėje savo karjeros stadijoje jaučiate, kad iš jų kažką išmokote?
– Pirmieji metai „Žalgiryje” buvo svajonės išsipildymas, tuos krepšininkus buvau matęs tik per televizorių arba prasilenkęs kur nors persirengimo kambariuose. Kai apsipratau, į viską pradėjau žvelgti kiek paprasčiau. 

Išskirtinis šių žaidėjų bruožas – aukštas profesionalumo lygis: savęs priežiūra, visų jėgų atidavimas per kiekvieną treniruotę. Perėjus iš jaunimo komandos pajutau greičio, fizinės jėgos skirtumus. Treneriai reikalaudavo ir aukščiausio lygio kombinacijų išpildymo. Vyresni krepšininkai padėjo su tuo apsiprasti. 

Daugiausiai patarimų ir praktinės naudos gavau iš Marcuso Browno. Tai – neeilinis metikas, puikiai suprantantis ir skaitantis žaidimą.

– Pusantrų metų žaidėte Prienuose, buvote vienas iš rezultatyviausių krepšininkų komandoje. Ar dabar pažvelgęs atgal galite pasakyti, kas lėmė tokį fenomenalų „Rūdupio” žaidimą? Atmosfera tarp krepšininkų, trenerio charizma, vadovybė?
– Manau, kad viskas susidėjo po truputį. Susirinko žaidėjai, kurie buvo ne tik geri krepšininkai, bet ir asmenybės. Visi kartu gyvenome viešbutyje, bendravome 24 val. per parą, todėl gerai vienas kitą supratome ir aikštelėje. Žaidėme laisvo stiliaus žaidimą. Apie trenerį aš jau nieko naujo nepasakysiu – visi puikiausiai ir taip viską žino.

– Ar tai, kad „Lietuvos rytas“ patikėjo savo komandos vairą Virginijui Šeškui, Jus nustebino?
– Negaliu pasakyti, kad nustebino. Treneris su mažo biudžeto klubu eilę metų rodė vis gerėjantį žaidimą. Manau, kad jis ir pats laukė šiek tiek rimtesnio iššūkio. Tą ir gavo.

– Pakalbėkime apie „Žalgirio“ trenerių duetą – Gintarą Krapiką ir Šarūną Jasikevičių. Ar iš šalies teisingai atrodo, kad jie ne tik puikiai vienas kitą papildo, bet ir skirtingais aspektais teigiamai veikia komandą?
– Tiesa, šiais metais visas trenerių štabas dirba labai gerai. Rūbinėje niekas nesiskundžia, mes, žaidėjai, jaučiame, kad judame teisinga kryptimi.

Kol Krapikas dirbo su Lietuvos rinktine, Jasikevičius puikiai susitvarkė su savo užduotimi. Nors vyresni krepšininkai ir taip neabejojo jo galimybėmis dirbti treneriu, toks jausmas, kad Šarūnas tai daro jau daugybę metų. 

– Šį sezoną esate vienas geriausių žaidėjų laiminčioje Eurolygos komandoje. Galbūt tokia Jūsų forma atkreips ir Lietuvos rinktinės trenerių štabo dėmesį? Ar tai Jūsų svajonė?
– Galima sakyti, kad sezonas dar net neįpusėjo. Tik šią savaitę Eurolygoje baigiame pirmąjį ratą. Noriu išlaikyti tokią formą kiek įmanoma ilgiau. Jeigu pavyks, tada tegul vertina treneriai. Aš koncentruojuosi į darbą klube. 

– Šiandien turite puikią galimybę pratęsti pergalių seriją Eurolygoje. Ką žinote apie varžovus?
– Žinome tiek, kad laukia labai sunkios rungtynės su nestandartiniu varžovu: Sasario „Dinamo“ nėra aukšta komanda, neturi tikrų vidurio puolėjų, remiasi individualiais žaidėjų veiksmais. Labai daug ką lems mūsų asmeninė gynyba vienas prieš vieną. 

Manau, kad trenerių štabas parengė puikų planą. Į Italiją išskridome likus dviem dienoms iki rungtynių, todėl turėsime laiko ir pailsėti, ir surengti gerą treniruotę. Pažadu, kad atiduosime visas jėgas, kad pirmąjį ratą Eurolygoje baigtume pergalingai. 

Komentarai:
ArchitektasPrieš sezoną kalbėjau, kad Dimša turi gaut Milaknio minutes, nes Milas bė talento ir pan, ir kad išvis tokie žaidėjai neturėtų žaist už Ž.Visada džiugu taip klyst. Aišku, dar tik sezono pradžia, bet rodos, kad dabar ir yra būtent žaidėjo pikas karjeros.O šiaip, tai kaip žmogus jis tikrai pagarbos. Gal ir neturi išskirtinio talento, yra gana vienpusiškas, bet sunkiu darbu, užsispyrimu ir atsidavimu kol kas demonstruoja, kad viskas yra įmanoma.tikrai pagarba ir tikiuos bei linkiu kuo daugiau gerų rungtynių, ypač EL, kas yra svarbiausia.
Tau kaip žydui tikriausiai labai patinka jo ... nosis
2014-11-14
+8
Atsakyti
Georgy Cekovskio aš buvau bene vienintelis, kuris advokatavau Milakniui prieš jus:)šiaip aš vasarą sužinojęs, kad Pocius išvaro ir lieka Milaknis netgi apsidžiaugiau.Išties manau , tie kurie varė ant Milo , tai turėtų labiau varyti ant Pociaus, kurio kaina spėju bene 3xdidesnė, o poastovumo jokio niekada nebuvo.Manau Milaknis išsilaikys visą šį sezoną, kaip puikus snaiperis Eurolygoje.Sėkmės jam ir co!


Ne tu vienas.:) Aš irgi nuo pat sezono pradžios gyniau Milaknį ir sakiau,kad tikrai išaus.Nu va,mes buvom teisūs.Taip pat galėčiau pasakyti ir apie Krapiką,kai Žalgiris su juo pratęsė sutartį,tai daug kas ant jo irgi lojo ir mane visokiais žodžiais išvadino.O dabar Gintaras gali visiems heiteriams vidurinį pirštą parodyti.
2014-11-14
+3
Atsakyti
Bijau kak po šito interviu šiandien užgrybaus
2014-11-14
+4
Atsakyti
o aš buvau bene vienintelis, kuris advokatavau Milakniui prieš jus:)

šiaip aš vasarą sužinojęs, kad Pocius išvaro ir lieka Milaknis netgi apsidžiaugiau.

Išties manau , tie kurie varė ant Milo , tai turėtų labiau varyti ant Pociaus, kurio kaina spėju bene 3x

didesnė, o poastovumo jokio niekada nebuvo.

Manau Milaknis išsilaikys visą šį sezoną, kaip puikus snaiperis Eurolygoje.

Sėkmės jam ir co!
2014-11-14
+7
Atsakyti
Kad Milaknis be metimo praktiskai daugiau nieko neturi tai yra faktas, bet svarbiausia kad siame karjeros etape jis daro tai ka ir turejo senai daryti. Taiklia ranka Milas visada pasizymejo, bet su branda matosi zmogus pagaliau uzsiaugino kiausus ir nebijo imtis iniciatyvos atsakingais momentais. Dabar viskas tesiasi nuo praejusio sezono paskutiniu menesiu, lkl pusfinalio, kuriame Arturas pradejo rodyti tikrasias savo galimybes. Nereikia kazko is jo ypatingo laukti, vienas varzybas pragrybaus, kitas - issaus, bet visa esme palyginti su kokiu Geceviciumi tai yra kaina. Vienas yra brangiausias zaidejas komandoje, o kitas zaidzia uz palyginti nedidelius pinigus.
2014-11-14
-5
Atsakyti
ArchitektasPrieš sezoną kalbėjau, kad Dimša turi gaut Milaknio minutes, nes Milas bė talento ir pan, ir kad išvis tokie žaidėjai neturėtų žaist už Ž.Visada džiugu taip klyst. Aišku, dar tik sezono pradžia, bet rodos, kad dabar ir yra būtent žaidėjo pikas karjeros.O šiaip, tai kaip žmogus jis tikrai pagarbos. Gal ir neturi išskirtinio talento, yra gana vienpusiškas, bet sunkiu darbu, užsispyrimu ir atsidavimu kol kas demonstruoja, kad viskas yra įmanoma.tikrai pagarba ir tikiuos bei linkiu kuo daugiau gerų rungtynių, ypač EL, kas yra svarbiausia.


Turiu is ar pripazint. Pries sezona buvau turbut didziausias stumikas ant milaknio. niekada nemegau as jo, kiek metu jau palaikau zalgiri ir niekada nemaciau tokio krepsininko kuris metai is metu visiskai niekuom netobulejo bet vistiek sedejo komandoi. Nu siais metais mane nutylde jis tikrai. belieka tik atsiprasyt. aisku sezonas dar nepasibaige bet tikekimes jam ir toliau gerai seksis.
2014-11-14
-6
Atsakyti
Prieš sezoną kalbėjau, kad Dimša turi gaut Milaknio minutes, nes Milas bė talento ir pan, ir kad išvis tokie žaidėjai neturėtų žaist už Ž.

Visada džiugu taip klyst. Aišku, dar tik sezono pradžia, bet rodos, kad dabar ir yra būtent žaidėjo pikas karjeros.

O šiaip, tai kaip žmogus jis tikrai pagarbos. Gal ir neturi išskirtinio talento, yra gana vienpusiškas, bet sunkiu darbu, užsispyrimu ir atsidavimu kol kas demonstruoja, kad viskas yra įmanoma.

tikrai pagarba ir tikiuos bei linkiu kuo daugiau gerų rungtynių, ypač EL, kas yra svarbiausia.
2014-11-14
+4
Atsakyti
ka tas gecevicius mires,kaip ir vanagas be driblingo,tik metima kazkoki turi daugiau nieko gero,bet vanagas geresnis
2014-11-14
-6
Atsakyti
Neblogas interviu, prisiminiau kone visus tuos nesėkmingus bandymus prakišti Milaknį į pagrindinę sudėtį ir kaip visi linkėjo daugiau minučių Pociui ir mažiau apsiginti bei užpulti krepšio baudos aikštelėje nesugebančiam Milakniui, atsimenu buvo katastrofa į jį žiūrėt, pamenu vieną konkretų sykį kai laisvas begdamas į krepšį neimetė, kiek kamuolių prarado, greičio ir driblingo stoka neleido jam sėkmingai "sudyti" tritaškių, nors tokį talentą ir turi... Jau nuo pat pradžių man jis nepatiko, toks nerangus buvo ir vienapusiškas žaidėjas su tam tikrom ydom... Bet pagaliau, po Rūdupio, kur patyrė bent jau "šiokį tokį" reborną ir tapo komandos lyderiu, grįžo į Žalgirį, vis dar ta mintis man nepatiko, kad jis užima gana svarbų vaidmenį aikštelėje, tačiau jau po kelių rungtynių tada pastebėjau, kad Milaknis patobulėjęs, jau netgi sugebėdavo karts nuo karto prasiveržt ir pataikyt baudos aikštelėje, vaizdo labai negadino... Šiemet, pradžioje, pirmose rungtynėse, kai žiūrėjau į jį vėlgį ašarą braukiau, galvojau pernai jau buvo jo geriausias sezonas karjeroje, todėl aikštelėje norėjau matyt bet ką, svarbu ne Milaknį ir vis tik klydau, Jau kelintos rungtynės, kai Milaknis tempia komandą ir atkreipia visų žiūrovų dėmesį į save. Norėčiau jam palinkėti kuo daugiau tokių nuostabių rungtynių ir užtildyti visus tokius skeptikus kaip aš, kurių dar liko. :) Vis dėlto, sezonas ilgas, gal būt jo pabaigoje ir keiksnosim Milaknį, na, bet tai jo paties rankose, šiai dienai jis yra ryškus komandos žaidėjas ir vienas lyderių.
2014-11-14
+11
Atsakyti
siais metais uz geceviciu vanagas zimei geriau zaidzia :(
2014-11-14
-1
Atsakyti
San_MiguelMilaknis eurolygos LeBronas


Lasara kuo toliau tuo labiau debiliskesnius nickus prigalvoja. Aintracht, chipusila, san_miguel.. Kazkoks nuo proto nusokimas.
2014-11-14
-5
Atsakyti
Neitiketinas vanago suolis. Ir kas galejo pagalvoti.
2014-11-14
+15
Atsakyti
vanagas :)
2014-11-14
+4
Atsakyti
rankele :)
2014-11-14
-4
Atsakyti
ATI
...ir Lasharos siaubas :D
2014-11-14
+8
Atsakyti
Milaknis eurolygos LeBronas
2014-11-14
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.