Miralemas Halilovičius apšilinėja prieš rungtynes Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Antanas Kavaliauskas pirmoje mačo dalyje pelnė 5 taškus Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Virginijaus Šeškaus emocijos Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Artūro Jomanto prasiveržimas Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Michaelas Dixonas per pirmuosius du kėlinius surinko šešis taškus Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Miralemas Halilovičius apšilinėja prieš rungtynes Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Antanas Kavaliauskas pirmoje mačo dalyje pelnė 5 taškus Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Virginijaus Šeškaus emocijos Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Artūro Jomanto prasiveržimas Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Michaelas Dixonas per pirmuosius du kėlinius surinko šešis taškus Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas

Lemiamame ketvirtyje savo varžovus gynyboje uždusinę Vilniaus „Lietuvos ryto“ (10-2) klubo krepšininkai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) iškovojo nelengvą pergalę.

Virginijaus Šeškaus treniruojami vilniečiai savo žiūrovų akivaizdoje 87:71 (29:23, 21:21, 15:19, 22:8) tik po atkaklios kovos nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ (7-6) ekipos žaidėjus, kurie iki šiol buvo pasiekę keturias pergales iš eilės.

Rungtynių žaidėjas
Gediminas  Orelikas
PTS 15 | REB 9 | AS 6 | ST 1
Visas rungtynes varžovams į nugaras kvėpavę alytiškiai į duobę krito ketvirtojo kėlinio viduryje, kada dvitaškį pataikęs Fedoras Dmitrijevas sumažino „Dzūkijos“ atsilikimą iki penkių taškų, tačiau tada savo žodį tarė vilniečiai (70:65).

Travisas Leslie, Gediminas Orelikas ir Adas Juškevičius pataikė po vieną tolimą metimą, įsibėgėję vilniečiai surinko net 16 taškų iš eilės ir pasiuntė Andrejaus Urlepo treniruojamus „Dzūkijos“ žaidėjus į nokdauną (81:65), po kurio jiems atsigauti nebepavyko.

Per daugiau nei dvi likusias minutes alytiškių metimai dažniau skriejo buvo pro šalį nei buvo taiklūs, o mačo iniciatyvą savo rankose išlaikę aikštės šeimininkai iškovojo pergalę bei reabilitavosi savo žiūrovų akivaizdoje po pralaimėjimo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“.

Namie žaidę „Lietuvos ryto“ žaidėjai taikliau atakavo krepšį už savo varžovus iš visų distancijų, taip pat laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (36 prieš 28) bei padarė mažiau klaidų (18 prieš 21).

Šeškus šiose rungtynėse vertėsi be traumą besigydančio Kirilo Natiažkos.

„Lietuvos rytas“: Travisas Leslie 19, Adas Juškevičius 19, Gediminas Orelikas 15 (9 atk. kam.), Antanas Kavaliauskas 10.

„Dzūkija“: Vilmantas Dilys 17, Giedrius Gustas 10, Fedoras Dmitrijevas 10, Rytis Juknevičius 8, Artūras Jomantas 8.

Rungtynių vaizdo reportažas:

http://youtu.be/SUpea0zQWN0

Virginijus Šeškus („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Viskas gerai, kas gerai baigiasi. Mes negalime sau leisti LKL rungtynėse žaisti taškas į tašką, mus pamokė Pasvalio komanda. Šiandien džiaugiuosi, kad ketvirtajame kėlinyje padarėme viską, ką buvome susitarę. Tris kėlinius tampėme katiną už ūsų, bet gerai, kad laimėjome.

Atrodo, jog esame pakankamai susikaupę, tačiau puolimas buvo padrikas, o gynyboje trūko drausmės. Nenoriu nuvertinti „Dzūkijos“ – tai gera komanda. Jie turi gerą „centrą“, Orelikui buvo sunku dengti Vilmantą Dilį, nes jis panašaus stiliaus žaidėjas. Jeigu Diliui krenta, su juo dirbti labai sunku.

Labai džiaugiuosi, jog Gecevičius puikiai pataikė Belgrade. Šiandien metimus išmesdavo laisvas, tačiau buvo ir daugiau nesusikaupimo. Leslie laisvas iš viso į lanką nepataikė. Turėjome 6 greitas atakas 3 prieš 1, kurių nesugebėdavome užbaigti.

Kai žaidžiame Europos taurėje visi atrodo susikaupę ir labiau brangina kamuolį. Padarėme 18 klaidų, žaisdami LKL negalime to sau leisti. 

Leslie žaidė gerai ir Belgrade, ir šiandien. Jis iš mūsų užsieniečių yra didžiausias padėjėjas. Jeigu jam gerai sekasi, tikrai nebus, kad aš jo neleisiu dėl to, kad Leslie užsienietis. Jis žaidė geras rungtynes ir netrukdė jokie kalbos barjerai. Šiandien savo metimų laisvas nepataikė Baronas, Moseris nežaidė dvi savaites ir galbūt tai šiek tiek jam kliudė. 

Iš atsarginių žaidėjų norėtųsi daugiau pagalbos. Esame komanda, kuri turi rodyti kietą gynybą ir labai greitą puolimą. Norint tai daryti, reikia, kad Gecevičius žaistų ne 27, o 20 minučių, kad Orelikas nežaistų 30 minučių. Tada galėsime rodyti greitą krepšinį, bet greityje reikalinga kokybė.“

Andrejus Urlepas („Dzūkijos“ vyr.treneris): Visų pirma sveikinu „Lietuvos rytą“, jis parodė, kodėl demonstruoja tokius gerus rezultatus Europos taurėje ir LKL. Vilniečiai buvo gerai pasiruošę rungtynėms, žaidė agresyviai, pirmoje pusėje mus žudė Ado Juškevičiaus metimai.

Puldami krepšį žaidėme neblogai ir po dviejų kėlinių galėjome turėti dar geresnį rezultatą. Trečiajame kėlinyje gynėmės geriau, bet paskutiniajame ketvirtyje subyrėjome. Nesugebėdavome suregzti atakų, daug klydome ir varžovai tuo naudojosi.

Mano auklėtinių klaidas labiau lėmė nuovargis nei „Lietuvos ryto“ gynyba. Kai kurie žaidėjai turėjo žaisti daugiau nei įprasta ir pavargo. Mes darėme kvailas klaidas, ne tokias klaidas, kurias išprovokuoja kieta gynyba, o tiesiog kvailas klaidas. Klysdamas 8 kartus per kėlinį prieš tokią galingą komandą negali tikėtis pergalės.“

Trenerių komentarai:

http://youtu.be/NjAedtuNQVc

Komentarai:
jonny
You know your projects stand out of the herd. There is something special about them. It seems to me all of them are really brilliant!

http://www.wrwelcomehome.com
2015-05-14
Atsakyti
Donce3000LMbacknavarraDonce3000LMbackRytfaniu logika: Zalgiris gavinedamas keliais taskeliais pries real yra zaginamas aiksteleje; Rytas tamposi su sau lygiais varzovais is Alytaus - va cia tai galia, va cia tai uraganinis puolimas su gelezine gynyba :DDO tu idiote nepagalvoje, kad tipo tie tavo melieji ŽALGIRIO fanai ir rašo šitas nesamones, kad tokie besmegeniai kaip tu į tai reguotum?Ka tu cia loji su Zalgirio fanais? :D Kai tokie kaip tu, Arturiukas, Lasaros klonai ir kiti i medini medali pretenduojantys personazai uzsiciaups viena karta, tada ir normalus Zalgirio fanai prades LR kazkokia pagarba jaust... O dabar galit tokie kaip tu eit kaifuot - gi suspardet LKL grandus Dzukus, antradieni serbu vaikus sunkiai nugalejot, o Zalgiris vakar vienai is TOP3 Europos komandu pralose po atkaklios kovos - kas gali buti geriau raudoniesiems. Gali eit kaifuot doze uzsimetes is taboro 16-meti :)O tokiems kaip LKL vartotojams tai respektas ;)


Tai, kad tokiu debiliuku zalgirio 'fanu' cia ir apskritai lietuviskuose kasio portaluose yra n kartu daugiau ir tai visi mato. Tai apie kokia tu dar pagarba cia sneki? Ai, tokie kaip tu pradetu kazka gerbti? Neimanoma, nebent paaugsi ir siek tiek proto igausi - kai tai atsitiks (jei atsitiks) tikrai cia komentaru tokiu neberasinesi, rasi kur laika geriau panaudot.
2014-11-22
-4
Atsakyti
navarraDonce3000LMbackRytfaniu logika: Zalgiris gavinedamas keliais taskeliais pries real yra zaginamas aiksteleje; Rytas tamposi su sau lygiais varzovais is Alytaus - va cia tai galia, va cia tai uraganinis puolimas su gelezine gynyba :DDO tu idiote nepagalvoje, kad tipo tie tavo melieji ŽALGIRIO fanai ir rašo šitas nesamones, kad tokie besmegeniai kaip tu į tai reguotum?


Ka tu cia loji su Zalgirio fanais? :D Kai tokie kaip tu, Arturiukas, Lasaros klonai ir kiti i medini medali pretenduojantys personazai uzsiciaups viena karta, tada ir normalus Zalgirio fanai prades LR kazkokia pagarba jaust... O dabar galit tokie kaip tu eit kaifuot - gi suspardet LKL grandus Dzukus, antradieni serbu vaikus sunkiai nugalejot, o Zalgiris vakar vienai is TOP3 Europos komandu pralose po atkaklios kovos - kas gali buti geriau raudoniesiems. Gali eit kaifuot doze uzsimetes is taboro 16-meti :)

O tokiems kaip LKL vartotojams tai respektas ;)
2014-11-22
+17
Atsakyti
lkl
tu sergi pries kazka,bet ne uz savo komanda,tu blogiukas ir viskas
2014-11-22
-2
Atsakyti
to lkl
Kai azlgirio arenoje oficialus asmneys, pasisako pries kito Lietuvos miesto komanda, dingsta noras uz ja sirgti .Kaunas turi rysku Vilniaus kompleksa ir per krepsini band ji kompensuoti. Gal ir gerai kad Real laimejo, as tai vadinu KARMA.
2014-11-22
-10
Atsakyti
lkl
as ryto fanas,bet ziuredamas krepsini as juo megaujuosi,ir siandien ziurejau zalgiri ir sirgau uz juos,gaila,kad pralose.o tie kas ne megauijasi krepsiniu,o raso tik uzgauliojancius tekstus -nugaiskit buozgalviai!!!
2014-11-22
+3
Atsakyti
Donce3000LMbackRytfaniu logika: Zalgiris gavinedamas keliais taskeliais pries real yra zaginamas aiksteleje; Rytas tamposi su sau lygiais varzovais is Alytaus - va cia tai galia, va cia tai uraganinis puolimas su gelezine gynyba :DD


O tu idiote nepagalvoje, kad tipo tie tavo melieji ŽALGIRIO fanai ir rašo šitas nesamones, kad tokie besmegeniai kaip tu į tai reguotum?
2014-11-21
+13
Atsakyti
hmz
Kam nuo to geriau būtų? Galima atgaivint Statybą ir nenaikinant nieko. Kuo daugiau gerų komandų, tuo geriau visam Lietuvos krepšiniui. Vainauskai ir man nepatinka. Bet išlaikydami komandą jie bent jau kažką daro gero. Juk moka algas Lietuvos krepšininkams. Mažiau pykčio reikia, daugiau pozityvumo. Niekam geriau nebus, jei neapykantą skleisi.
2014-11-21
+1
Atsakyti
hmzDonce, na ir ką? Geriau jautiesi nuo to, kad Rytas nežaidžia Eurolygoj?


Taip geriau, jeigu butu mano valia isvis panaikinciau toki kluba ir iskelciau Klaipeda kaip rimta varzova (koks seniau buvo LR), o Vilniuje atgaivinciau legendine Statyba ar nauja rimta kluba galetu kas ikurti, o ne sita merdinti Vainausku projekteli toliau laikyti....
2014-11-21
+4
Atsakyti
hmz
Donce, na ir ką? Geriau jautiesi nuo to, kad Rytas nežaidžia Eurolygoj?
2014-11-21
-8
Atsakyti
Kol Neptunas ir Zalgiris zaidzia rimtas rungtynes su rimtomis komandomis Eurolygoje, tol LKL bronzos medaliu komplekto savininkai kapojasi El Classico musiuose su PPŽ, Dzukija ar serbu 18-meciais ;)
2014-11-21
+3
Atsakyti
Sunkiai kažko rytui žiūriu LKL pastaruoju metu, vėl teko pavargt kad laimėtu, susiėmė 4 kėlinyje ir neberizikavo šykart.
2014-11-21
+11
Atsakyti
Marionetinei bezdzioninei sukai
Europos_Veidasmarionetinei bedziones sukaiRaudonkurvis Europos veidas pasirode. Komjaunimo issigimeli, kur padejai savo klonus su marionetine bezdzione, pavojingi padareliai, lizinginis, zalia padla ir visi kiti tavo raudonkurviski issigimimai? Dar nesupratai kad tu ir tavo raudona KOMUNIAGU KURWA ne tik cia, bet ir visoje Lietuvoje yra niekinama ir zaginama? Dusk, ruskiu subinlaizy.Paskaicius tavo komentara, susidaro ispudis, kad esi psichinis ligonis.


Paskaicius tavo komentarus bei komentarus visu isvardintu tavo klonu tai niekam abejoniu nekiltu kas yra tikrasis psichinis ligonis bei gryna gyvenimo nuskriausta padugne. O dar labiau tai uztvirtina tavo visu sukurtu klonu issigimeliski profiliai. Jeigu tu manai kad jie labai juokingi tai yra grynai atvirksciai nes butent jie gerai parodo tavo tikraji urodiska mentaliteta.
2014-11-21
-8
Atsakyti
kas ti per velnias dzukijos emblemoj?
2014-11-21
+2
Atsakyti
Rytfaniu logika: Zalgiris gavinedamas keliais taskeliais pries real yra zaginamas aiksteleje; Rytas tamposi su sau lygiais varzovais is Alytaus - va cia tai galia, va cia tai uraganinis puolimas su gelezine gynyba :DD
2014-11-21
-8
Atsakyti
marionetinei bedziones sukaiRaudonkurvis Europos veidas pasirode. Komjaunimo issigimeli, kur padejai savo klonus su marionetine bezdzione, pavojingi padareliai, lizinginis, zalia padla ir visi kiti tavo raudonkurviski issigimimai? Dar nesupratai kad tu ir tavo raudona KOMUNIAGU KURWA ne tik cia, bet ir visoje Lietuvoje yra niekinama ir zaginama? Dusk, ruskiu subinlaizy.


Paskaicius tavo komentara, susidaro ispudis, kad esi psichinis ligonis.
2014-11-21
-3
Atsakyti
marionetinei bedziones sukai
Raudonkurvis Europos veidas pasirode. Komjaunimo issigimeli, kur padejai savo klonus su marionetine bezdzione, pavojingi padareliai, lizinginis, zalia padla ir visi kiti tavo raudonkurviski issigimimai? Dar nesupratai kad tu ir tavo raudona KOMUNIAGU KURWA ne tik cia, bet ir visoje Lietuvoje yra niekinama ir zaginama? Dusk, ruskiu subinlaizy.
2014-11-21
-13
Atsakyti
Arba vaikai arba pusprociai...
2014-11-21
Atsakyti
Europos_VeidasDonce3000LMbackEuropos_VeidasDonce3000LMbacksdfrytfaniai ka ziuresit ryta ar zalgiri?Tai rytfaniai tokie apgailetini yra, kad jiems sava komanda mazai ir terupi, svarbiau jiems kad Zalgiris kuo daugiau Eurolygoje pralostu, nesvarbu jiems komandos pasiekimai kad ir vel Bronza LKL'e imtu - svarbu Zalgiris TOP16 2-12 ---> va cia jiems pasiekimas, o kas tas LKL ar kibiras :)Nemaisyk LR fanu su apgailetinais zalfaniais, kuriems kaip tik svarbiau, kad LR turetu problemu ir pralaimejimu, bei paloti niekada progos nepraleidzia. Neveltui sakoma, kad jei zalfanis, tai trenktas.Nu laba diena mielas 16-meti ka cia nusisneki? :D Jei butum vyresnis, o ne 16 metu prisimintum kaip sudus pildavo jusu stabukai Vainauskai per komjaunimo tiesos laikrastuka ant Zalgirio po pralaimejimu ar esant ekstremalioms situacijoms (pvz.: gresiantis bankrotas) o apie ivairia dezinformacija net nera ka sneket, todel apie fanus net neturi teises cypset cia, kai jusu vadovai tokius prikolus darydavo.Laikrastis ir komanda - skirtingi dalykai. Galu gale pats vainauskas ir skandina LR pastaruosius tris metus. Tai ne musu, o tik laikrascio vadovas, kuris nors ir yra LR prezidentas, vistiek nera visu LR fanu ir Vilniaus krepsinio pagrindinis atstovas. Maziau reikia arti sirdies priimti ta slamsta, kuri visada pyla gedingoji ziniasklaida, tai kad krepsinio klubas, ir ypac ju fanai ne prie ko.


Sako LR komanda ir Lietuvos Ryto laikrastis nera tas pats :D Gal eik Lasara pamiegot, nusiraminsi truputi.... Tai dar pasakyk kad LR televizija ir LR laikrastis du skirtingi dalykai, tik mistika lieka kaip cia iseina kad Gedvydas - tiek komanda, tiek laikrastuka, tiek televizija valdo... Ir prisimink Vilniuje nebeliko krepsinio kai galutinai isnyko Sakalai, o tokie kaip LR projekteliai tik daro geda Vilniui su nuostabia Statybos istorija
2014-11-21
-1
Atsakyti
KramtoškėEuropos_VeidasDonce3000LMbacksdfrytfaniai ka ziuresit ryta ar zalgiri?Tai rytfaniai tokie apgailetini yra, kad jiems sava komanda mazai ir terupi, svarbiau jiems kad Zalgiris kuo daugiau Eurolygoje pralostu, nesvarbu jiems komandos pasiekimai kad ir vel Bronza LKL'e imtu - svarbu Zalgiris TOP16 2-12 ---> va cia jiems pasiekimas, o kas tas LKL ar kibiras :)Nemaisyk LR fanu su apgailetinais zalfaniais, kuriems kaip tik svarbiau, kad LR turetu problemu ir pralaimejimu, bei paloti niekada progos nepraleidzia. Neveltui sakoma, kad jei zalfanis, tai trenktas.e pacanas biski nuleisk gara dar blem concita vietoj icon viska pasako apie zmogu... raudonmarskiniams svarbu paloti nes jie lojantis sunys kaip tripciojo is laimes kai zalgiris pralose juventusui bet patys gavot antausi nuo ppz luzeriai


Ka tu i dar viena Lasaros klona kreipi demesi, matai kad zmogus gyvenimo neturi tai ardosi internete kaifuodamas kai pila ant kitu pamazgas.

O LKL bronzininkai tai maladiec - puikiai rungtyniauja pries savo lygmens komandas: PPŽ, dabar Dzukija, sunkiai nugaleti serbu 18-meciai, matau iskovoti siemet bronza vel realu :)
2014-11-21
-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.