Gintaras Krapikas per pertrauką turėjo ką pasakyti savo auklėtiniams
Gintaras Krapikas per pertrauką turėjo ką pasakyti savo auklėtiniams
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas
Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas ilgosios rungtynių su Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komanda pertraukos metu turėjo rimtą pokalbį su savo auklėtiniais, tačiau tai išėjo į naudą.

Antroje mačo pusėje svečiai greitai panaikino 14 taškų deficitą, išsiveržė į priekį ir iškovojo 4-ąją pergalę Eurolygos reguliariajame sezone.

„Kaune vykusias rungtynes prieš „Nižnij Novgorod“ mes laimėjome didele persvara. Aš žinojau, kad varžovai to nepamiršo, todėl mes ruošėmės itin agresyviam jų žaidimui. Pastaruoju metu jie apskritai rungtyniavo gerai, įveikė Sasario ir Kazanės ekipas“, – po mačo sakė Krapikas.

Nors pirmoje mačo pusėje vykdyti suplanuoto žaidimo plano nesisekė, viskas aukštyn kojom apsivertė trečiajame kėlinyje.

„Turėjome problemų, bet aš labai patenkintas, kad žaidėjai įsiklausė į pertraukos metu persirengimo kambaryje mano pasakytus žodžius. Jie pakeitė savo požiūrį ir tai padėjo mums laimėti rungtynes“, – pažymėjo „Žalgirio“ strategas.

Jog pertraukos metu pavyko perrikiuoti gretas, pažymėjo ir kauniečių vidurio puolėjas Robertas Javtokas.

„Rungtynes pradėjome lėtai, buvome nepakankamai agresyvūs gynyboje ir nepataikėme puolime. Pertraukos metu treneris pakeitė žaidimo planą, ant parketo sugrįžome agresyvesni ir psichologiškai geriau pasiruošę. Antroje pusėje varžovai rinko kur kas mažiau taškų, o tai reiškia, kad laimėti padėjo gynyba“, – sakė aukštaūgis.

Pirmoje susitikimo pusėje dominavusių šeimininkų treneriui Ainarui Bagatskiui po mačo beliko skėsčioti rankomis.

„Mums tai buvo itin svarbios rungtynės, kuriose susitikome su labai pajėgiais oponentais. Savo žaidėjus įspėjau, kad po pertraukos varžovai bus kitokie. Deja, mes baisiai kovojome po savuoju krepšiu, o tai ypač išryškėjo antroje mačo dalyje. Kuomet leidi po savuoju krepšiu atkovoti 17 kamuolių, laimėti Eurolygos rungtynių negali. Be to, padarėme keletą šiurkščių klaidų paskutiniojo ketvirčio metu“, – pripažino latvis.

Komentarai:
Neatsimenu, kada paskutinį kartą jaučiausi toks užtikrintas Žalgirio varžybose po antro kėlinio atsiliekant virš 10 taškų, netgi kai komanda pademonstravo tragiškiausią žaidimą per visą sezoną. Čia yra neįtikėtina... Šaunuolis Krapikas ir visa komanda.
2014-11-29
+1
Atsakyti
Smagu, kad treneris valdo komandą. Smagu, kad ir jaunimas sujuda kai to reikia... :)

šaunuoliai, po pirmos rungtynių dalies buvau lengvai šokiruotas... seniau po tokio paleidimo varžovų 95% būdavo pralaimėjimas. Auga nebloga karta. Su pergale visus ;)
2014-11-29
-12
Atsakyti
Palaukiam TOP16 ir stipriu komandu - pamatysim tada koks Krapikas treneris !
2014-11-29
+7
Atsakyti
Iš tiesų, kaip buvo paminėta komentare, Krapikas padarė stiprią pažangą. Gynyba viena geriausių Eurolygoje, jaunimas yra labai įtraukiamas ir rodo gerus rezultatus, visgi su motyvacija kartais reiktų daugiau padirbti, bet iš esmės Žalgiris šiais metais atrodo gerai, tikiuosi sugebės ir kitiems metams išlaikyti visą branduolį. Nors norėčiau pasakyt, kad Songaila kol kas atrodo kraupiai. Anas Eurolygos rungtynes pralaimėjome nemažai ir dėl jo kaltės, žaidimas statomas ant jo, kai jis pataikęs 1-5 ar panašiai, 5 iš eilės klaidos ir rungtynės baigtos. Tie sprendimai Krapiko kėlė klausimų, tačiau vistiek gerai reguliarusis sezonas Žalgiriui.
2014-11-29
+10
Atsakyti
vidas5Donce3000LMbackRyta tai isvis galetu i koki NKL ar RKL permesti, bent turetu realu sansa laimeti kazkoki trofeju, o tai dabar net Zalgirio pernai metu pasalpa nepasinaudojo kai LKF pusfinalyje samoningai Prienams pralaimejo ir leido pagaliau titula pasiimt, nu bet nebutu LKL bronzininkai kad eilini syki apsisiktu ir susimautu, kaip sakoma Lasaros nevykelio aura ir i kluba penkti metai persimete :) Nu tu arba asilas arba provokatorius. O sudrytis cia prie ko? Kalba juk eina apie Zalgiri!!!


Tu gal neaiskink is kaimo i Vilniu atvazeves ir uz Zalgiri dirbtinai pradejes sirgti, nes Rytas nebeiskovoja pergaliu, tikram Kaunieciui Zalgirio fanui ka ir kada apie pagrindini Zalgirio konkurenta sneketi, ok?
2014-11-29
+4
Atsakyti
Donce3000LMbackRyta tai isvis galetu i koki NKL ar RKL permesti, bent turetu realu sansa laimeti kazkoki trofeju, o tai dabar net Zalgirio pernai metu pasalpa nepasinaudojo kai LKF pusfinalyje samoningai Prienams pralaimejo ir leido pagaliau titula pasiimt, nu bet nebutu LKL bronzininkai kad eilini syki apsisiktu ir susimautu, kaip sakoma Lasaros nevykelio aura ir i kluba penkti metai persimete :)
Nu tu arba asilas arba provokatorius. O sudrytis cia prie ko? Kalba juk eina apie Zalgiri!!!
2014-11-29
+2
Atsakyti
Anonimas
Ar kas mate mate jau kaune jaka lakoviciu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-29
-2
Atsakyti
Ryta tai isvis galetu i koki NKL ar RKL permesti, bent turetu realu sansa laimeti kazkoki trofeju, o tai dabar net Zalgirio pernai metu pasalpa nepasinaudojo kai LKF pusfinalyje samoningai Prienams pralaimejo ir leido pagaliau titula pasiimt, nu bet nebutu LKL bronzininkai kad eilini syki apsisiktu ir susimautu, kaip sakoma Lasaros nevykelio aura ir i kluba penkti metai persimete :)
2014-11-29
-2
Atsakyti
Panašu, klydau sakydamas, kad Krapikas bus silpnas treneris, kai sezono pradžioje atsirado naujienų, kad Žalgiris pasirašė sutartis su Waynsu ir Andersonu ir tapo aišku, kad Žalgiris nesirems vien jaunimu. Pripažįstu. Bet panašu, kad Gincė padarė didelę pažanga po tu 08-10 sezonu. Ir konferencijose tapo užtikrintesnis, nebebliauna apie fortūnas ar kitas raganavimo rūšys, Džiugu :)
2014-11-29
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.