Aidas Viskontas su „Pieno žvaigždėmis“ sieks pergalės prieš „Lietkabelį“
Aidas Viskontas su „Pieno žvaigždėmis“ sieks pergalės prieš „Lietkabelį“
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas
Panevėžį nuo Pasvalio skiria vos 40 kilometrų, o Panevėžio „Lietkabelį“ nuo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ – dvi pergalės BEKO-LKL pirmenybėse. Sunkiai sezoną pradėję panevėžiečiai sekmadienį turės galimybę čempionato turnyro lentelėje šį atotrūkį sumažinti iki minimumo.

Už atkrintamųjų varžybų ribos šiuo metu esantis ir devintoje vietoje besirikiuojantis „Lietkabelis“ per 16 žaistų rungtynių iškovojo vos 5 pergales bei patyrė 11 pralaimėjimų. Pasvaliečių sąskaitoje – 7 pergalės ir 10 pralaimėjimų per 17 mačų.

Nors „Pieno žvaigždės“ per pastarąsias penkerias rungtynes laimėjo vos sykį, Gintaro Kadžiulio auklėtiniams lengva nebus. Jo oponento, Manto Šerniaus komanda demonstruoja solidų krepšinį, o nusileista buvo bent „ant popieriaus“ stipresnėms komandoms – Kauno „Žalgiriui“, Klaipėdos „Neptūnui“, Utenos „Juventus“ ir Šiaulių „Šiauliams“.

Tiesa, „Pasvalio žvaigždžių“ ekipai rungtynėse su lygos autsaideriais Mažeikių „Mažeikiais“ ketvirtajame kėlinyje prireikė spurto 17:0, kad netaptų pirmąja lygos naujokų auka šį sezoną. Panaikinę deficitą, pasvaliečiai išplėšė pergalę rezultatu 78:68.

Panevėžio ekipa gruodį BEKO-LKL čempionate rungtynių dar nežaidė, tačiau iš paskutinių penkių susitikimų laimėjo du – 89:68 prieš Prienų „Prienus“, 97:67 prieš Kėdainių „Nevėžį“.

Pirmoji pergalė – „Pieno žvaigždžių” rankose

Pirmajame komandų mūšyje triumfavo „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai. Pasvaliečiai lapkričio 2 dieną vykusiose rungtynėse Panevėžyje 86:78 palaužė šeimininkus po pasakiško ketvirtojo kėlinio.

Po trijų kėlinių turėję 12 taškų pranašumą (64:52), „Lietkabelio“ krepšininkai lemiamą ketvirtį sugebėjo pralaimėti net 14:34 ir išleido pergalę iš rankų.

Naudingiausiai nugalėtojų gretose tąsyk žaidė Osvaldas Olisevičius, pelnęs 20 taškų, atkovojęs 5 kamuolius, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus bei iš viso surinkęs 26 naudingumo balus.

Evaldas Kairys rungtynes baigė su 16 taškų, 6 atkovotais kamuoliais ir 4 blokais savo sąskaitoje, o komandą jau palikęs Kyle‘as LaMonte‘as prie pergalės pridėjo 14 taškų ir 5 rezultatyvius perdavimus.

„Lietkabelyje“ pirmuoju smuiku griežė aukštaūgis Ivanas Neliubovas, surinkęs 15 taškų ir 8 atkovotus kamuolius. 12 taškų pelnė, 6 kamuolius atkovojo, 5 rezultatyvius perdavimus atliko bei 4 kartus kamuolį iš varžovų atėmė jau Vilniaus „Lietuvos ryto“ sudėtyje esantis Žygimantas Janavičius, o 11 taškų pridėjo amerikietis Noah Dahlmanas.

Pasikeitęs komandų veidas

Nors nuo pirmojo komandų susitikimo praėjo vos kiek daugiau nei mėnuo su puse, abejose komandose spėjo įvykti pokyčių. „Lietkabelio“ komandos poste Mindaugą Budznauską pakeitė jo asistentu buvęs Gintaras Kadžiulis, o komandą paliko abu įžaidėjai – Žygimantas Janavičius ir Vytenis Čižauskas.

„Lietkabelio“ vadovai pasirašė sutartis su patyrusiu aukštaūgiu iš Kroatijos Jurica Žuža bei sutarė su dviem gynėjais – 22 metų 190 cm ūgio amerikiečiu Lacy Haddocku bei 31 metų 184 cm ūgio atakų organizatoriumi iš Kroatijos Jakovu Vladovičiumi, kuris praėjusį sezoną gynė Liublianos „Union Olimpija“ garbę.

Tiek Haddockui, tiek Vladovičiui rungtynės prieš „Pasvalio žvaigždes“ turėti taptų debiutinėmis.

Tuo tarpu, Pasvalio ekipoje irgi įvyko įžaidėjų rokiruotė. Komandai abipusiu susitarimu nusprendus nutraukti sutartį su Kyle‘u LaMonte‘u, į jo vietą buvo pasikviestas Alytaus „Dzūkijoje“ sezoną pradėjęs kitas amerikietis – Michaelas Andre Dixonas.

Alytuje šis krepšininkas buvo vienas komandos vedlių ir vidutiniškai rinkdavo po 10,8 taško per rungtynes, atkovodavo 3,7 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Dixonas naujoje komandoje debiutavo rungtynėse prieš „Mažeikius“, tačiau, pelnęs 4 taškus, atkovojęs 5 kamuolius ir 2 kartus asistavęs komandos draugus, naudingu žaidimu nepasižymėjo.

Ar „Lietkabelio“ įžaidėjai sugebės sustyguoti panevėžiečių žaidimą jau pirmuoju bandymu? Ar „Pieno žvaigždės“ pasinaudos varžovų nesusižaidimu ir įsirašys dar vieną pergalę prieš kaimynus iš netoli esančio Panevėžio?

Tiesioginė transliacija – sekmadienį 16:15 per LRT televiziją.

Komentarai:
Fanas
Lietkabeliui prognozuoju sunkia pergale, turnyrineje lenteles vietoje vargu ar pakils pergales atveju...
2014-12-21
Atsakyti
Laukiam pergales. Is PASVALIO
2014-12-20
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.