Jonas Valančiūnas pelnė 10 taškų
Jonas Valančiūnas pelnė 10 taškų
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix
Šeštąją pergalę iš eilės Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) iškovojo Rytų konferencijos lyderė Toronto „Raptors“ (22-6) komanda su Jonu Valančiūnu.

Lietuvis pelnė 10 taškų, o jo atstovaujamas Kanados klubas savo žiūrovų akivaizdoje 118:108 (33:25, 25:26, 33:24, 27:33) antrąsyk šį sezoną įveikė Carmelo Anthony vedamą Niujorko „Knicks“ (5-25) ekipą.

Rungtynių žaidėjas
Kyle  Lowry
PTS 22 | REB 4 | AS 9 | ST 3
„Raptors“ krepšininkai nuo savo varžovų atitrūko antrajame ketvirtyje, kuomet jo pradžioje Kyle'as Lowry surinko šešis taškus iš eilės, Greivisas Vasquezas pridėjo keturis bei 10:0 spurtavę aikštės šeimininkai susikrovė dviženklę persvarą (43:30).

Sėkmingiau kėlinio pabaigą sužaidusiems Niujorko klubo žaidėjams buvo pavykę sumažinti atsilikimą iki penkių taškų (51:56).

Tačiau po ilgosios pertraukos į aikštę sugrįžę Dwane'o Casey trečiojo ketvirčio viduryje laimėjo atkarpą 11:2 ir susigrąžino mačo iniciatyvą į savo rankas (77:60), kurią išlaikė iki pat mačo pabaigos.

Didžiąją antrosios rungtynių pusės dalį ant suolo praleidęs Valančiūnas iš viso rungtyniavo 22 minutes, pataikė 2 dvitaškius iš 6, 6 baudų metimus iš 6, atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, 3 sykius prasižengė ir surinko 7 naudingumo balus.

„Raptors“: Kyle'as Lowry 22 (9 rez. perd.), Louisas Williamsas 22, Greivisas Vasquezas 21, Terrence'as Rossas 18, Jonas Valančiūnas 10, Jamesas Johnsonas 10, Amiras Johnsonas 9 (9 atk. kam.).

„Knicks“: Carmelo Anthony 28 (12/26 metimų), Jasonas Smithas 16, Jose Manuelis Calderonas 15 (10 rez. perd.), Cole'as Aldrichas 11, Timas Hardaway 10, Pablo Prigioni 8.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Terrence'o Rose'o įspūdingas dėjimas:

Komentarai:
Anonimas
Galit pamirst apie komandos keitimus Jonas bus apribotas laisvasis agentas. Tai reiskia, kad jei Raptors nores ji islaikyt tai nei Jono jei kieno kito norai nieko nereiks. Patinka jum didieji ekspertai ar ne, bet jei Ujiri nesugalvos Jono iskeist jis uz Raptors dar maziausiai 6metus zais
2014-12-22
+4
Atsakyti
PioNLeido jaunimui palosti 2 min nepilnai gale. Siaip teisybe sakai, kad ryt svarbesnis macas laukia, bet kas keista, kad cia pastoviai jis gale nelosia jau kelintas varzybas 4 keliny isvis neiseina:))


Nes pas Casey reikia gintis...Viskas ten gerai. Su mažu penketu žaidžia, kaip ir pagal planą viskas.

Kam atrodo, kad JOnui Raptors netinka, tas nesupranta nieko apie NBA. Idiotai..tas miestas,ta vadovybė klubo visa, tiek padėjo Jonui, kad jis iki grabo lentos bus dėkingas Torontui ir tą dėkingumą rodys net ir žaisdamas kitame klube ar šiaip senatvėje Raptors rungtynėse pasirodęs...
2014-12-22
+1
Atsakyti
Pasiskaitau komentarus ir tik juokas ima:''Tikiuosi Jonas susiras naują komandą''; ''Savanaudžiai gynėjai neduoda Jonui kamuolį''. Ir viso to absurdo galima sulaukti iš dauguma komentatorių...Gerai,kad jūs nesate kokios nors komandos vadovai,nes veikiausiai komanda dugne sėdėtų su tokiu kai kurių kvailu požiūriu...Kaip ankščiau rašę žmonės sakė,kad Jonas ribotų galimybių žaidėjas puolime.Taip jie teisūs.Tikrai Jonas žvaigžde netaps,kol nepradės normaliai judesių klaidinančių,nes tą ''pump fake'' jau visi žino ir dar keista,kad dar yra tokių,kurie pasigauna,bet čia veikiausiai veikia rungtynių įtampa,kad kartais yra pamirštama.Raptors komandoje puikiai žaidžia gynėjai t.y labai gerą ranką turintys žaidėjai(Ross,Lowry,Williams,Vasquez tas pats Patterson'as tritaškius pataiko). Tai kam jiems grūsti Jonui kamuolį,kuris neturi jokio įspūdingo puolimo arsenalo,jei gali gynėjai po driblingo įmesti taškų.Nors gaila,bet Jonas gaudamas kamuolį stabdo visą puolimą,nes paprasčiausiai nežino,kur jį dėti. O koks dabar komandos rezultatas? Raptors yra viena iš NBA lyderių (antra pagal pergalių skaičių šį sezoną).

Tikiuosi,kad Jonas nebus toks asilas ir neklausys ką sako kiti žmonės:keisk komandą.Jis dabar yra laiminčioje komandoje , tai jis žaidime turi kitokias užduotis. Nereikia to Jono taip išaukštinti,nes iš jo super žvaigždės vis tiek nebus.
2014-12-22
+6
Atsakyti
svajus
keist reikia jonui komanda ir tiek
2014-12-22
-3
Atsakyti
Anonimas
Ka jūs čia svaikstat :D Jonas žaidžia beveik po 30 minučių vidutiniškai. Būdamas labai ribotų galimybių žaidėju puolime, jis vis tiek renka po 12 taškų ir yra stabilus starto penketo žaidėjas komandoje, kuri yra pirma Rytuose. Turi geresnę statistiką nei buvęs all-staras Hibbertas ir yra išnaudojamas tikrai maksimaliai, kaip tik įmanoma jį išnaudoti. O dar nepasitenkinimą rodančių yra? Tai kaip jūs įsivaizduojat tada žaidimą? Tipo per Valančiūną? :D Yra viena tokia komanda, kur panašių galimybių centrui duoda labai daug kamuolių. Orlando Magic. Pasižiūrėkit kur ji yra turnyrinėj lentelėj ir gal praeis noras nusišnekėt.
2014-12-22
-1
Atsakyti
ASTCasey years treneris, taciau jam idealiausia zaisti small ball. Jam realiai is centro reikia tik uztvaru ir kamuoliu. Kontraktui pasibaigus be jokio pykcio Joni reiktu tempt I slides


man kazkodel irgi taip galvojasi nes taip lauzant zaideja ipac jauna galima ir sulauzit pasitikejima nes ne tobuleja o tik stovi vietoj ir dusta ten. gaila biski bet donce tokius du sezonus atitutrejo bet nesubirejo gaves proga net ir kaiptik atsiskleide gal ir jonui reiktu kazko kito nes treneris ji duxina sumautas ruberoidas
2014-12-22
Atsakyti
vaflius
Pauliau man idomios rungtynes kai susitinka dvi stiprios ir lygiaverciai varzovai, kai dvikova eina taskas i taska...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-12-22
-2
Atsakyti
AST
Casey years treneris, taciau jam idealiausia zaisti small ball. Jam realiai is centro reikia tik uztvaru ir kamuoliu. Kontraktui pasibaigus be jokio pykcio Joni reiktu tempt I slides
2014-12-22
+1
Atsakyti
Menkei
Nieko ieskot nereikia, tiesiog spaudi ant imestu skaiciaus ir pasirenki video

http://stats.nba.com/player/#!/202685/gamelogs/
2014-12-22
+2
Atsakyti
O gal galit imesti prie Reptoriu straipsniu ir visa JV rewiev video ? Dabar patys jusu skaitytojai turi ieskotis kas karta...
2014-12-22
-2
Atsakyti
Žiūrėjau rungtynes, tai galiu pasakyt, Raptorių žaidimas, kaip kiti sako nėra toks tragiškas, nėra savanaudiškumo, kamuolys gražiai vaikščioja pagal perimetra kol geras metikas (kurių tikrai netrūksta) išmeta, kiek žiūrėjau, tai fantastiškas puolimas buvo, ginyba irgi, kamuolių atkovojimas, nuo 3 kėlinio jau matės, jog žaidėjai nebesistengia žaisti komandai, nes rezultatas kaip ir buvo aiškus, bet iš to kad pradėjo laidyt sau, rezultatas tik didėjo, Raptors labai gerai sukomplektuota ir tikiuos šiais metais daug nueis. Ant galo prajuokino kai JV linksmino, "šildė" Caboclo, o likus 2 minutėm iki rungtynių pabaigos įžengė į aikštę abu naujokai braziliukai, kurie visaip stengėsi pelnyti taškus, bet jų pastangos atrodė lyg pirmą kart krepšinį žaidžiančio žmogaus, nepataikymai iš po krepšio ir pan., nors fiziniai duomenys tikrai įspūdingi. Dėl JV, tai jo raptors net neišnaudoja, jis atlieka juodą darbą, stato užtvaras, atkovoja kamuolius, padeda ginyboje, tik gal nesisekė šiandien kai 2 kartus Carmelo įmetė per Jonuką su pražanga, tada teko sėsti nuo 3 kėlinio vidurio iki pat pabaigos.
2014-12-22
+3
Atsakyti
Vafliau kokios rungtynes tau butu idomios?
2014-12-22
-2
Atsakyti
lukasrupeikaPioNTeko stebeti varzybu tikrai ne vienas... As nesuprantu pavyzdziui siandien kodel Jonas zaide tik 22 min..? Sutinku padare keleta klaidu, bet tas pats medis Hansbrough nepasigyne 1x1 puolime isvis medis, bet jis zaide panasiai kaip Jonas. Gi Jonas yra jaunas jam tik zaist ugdyt ji zaidziant ateina visa praktika laisvai galetu rinkt tuos 15 ir 10 reb per maca jeigu butu tinkamai isnaudojamas.tai kad viskas aisku buvo rungtyniu gale, leido net ir jaunimui pasizaisti + kitos varzybos pries bulls su pau gasol, tai, manau nebuvo verta leisti jono i aikste gale


Leido jaunimui palosti 2 min nepilnai gale. Siaip teisybe sakai, kad ryt svarbesnis macas laukia, bet kas keista, kad cia pastoviai jis gale nelosia jau kelintas varzybas 4 keliny isvis neiseina:))
2014-12-22
+2
Atsakyti
PioNTeko stebeti varzybu tikrai ne vienas... As nesuprantu pavyzdziui siandien kodel Jonas zaide tik 22 min..? Sutinku padare keleta klaidu, bet tas pats medis Hansbrough nepasigyne 1x1 puolime isvis medis, bet jis zaide panasiai kaip Jonas. Gi Jonas yra jaunas jam tik zaist ugdyt ji zaidziant ateina visa praktika laisvai galetu rinkt tuos 15 ir 10 reb per maca jeigu butu tinkamai isnaudojamas.


tai kad viskas aisku buvo rungtyniu gale, leido net ir jaunimui pasizaisti + kitos varzybos pries bulls su pau gasol, tai, manau nebuvo verta leisti jono i aikste gale
2014-12-22
-4
Atsakyti
Teko stebeti varzybu tikrai ne vienas... As nesuprantu pavyzdziui siandien kodel Jonas zaide tik 22 min..? Sutinku padare keleta klaidu, bet tas pats medis Hansbrough nepasigyne 1x1 puolime isvis medis, bet jis zaide panasiai kaip Jonas. Gi Jonas yra jaunas jam tik zaist ugdyt ji zaidziant ateina visa praktika laisvai galetu rinkt tuos 15 ir 10 reb per maca jeigu butu tinkamai isnaudojamas.
2014-12-22
-2
Atsakyti
va taip va, dabar laisva Lietuva
Sport 1 gaideliai. Reklamavo taip varžybas, bet pradėjo rodyti ne nuo pradžios. Negi jie nenumatė varžybų tinklelio ir nesuderino visko.... šūdkanalis, nuvylė.
2014-12-22
-7
Atsakyti
vaflius
Pacios rungtynes nebuvo idomios ko ir galima buvo tiketis, nes susitiko stiprus pries silpnus. Gaila kad Raptors brazilai tik ant paskutiniu 2min pasirode, norejosi i juos pasiziuret.

P.S. Sport1 nuvyle kad pradejo rodyti tik nuo 2kelinio.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-12-22
+3
Atsakyti
gaga
2014-12-22
-6
Atsakyti
gaga
2014-12-22
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.