Šiuo metu Gintaro Krapiko asistento pareigas „Žalgiryje“ einantis Šarūnas Jasikevičius su „Barcelona“ komanda 2003 m. triumfavo Eurolygos turnyre
Šiuo metu Gintaro Krapiko asistento pareigas „Žalgiryje“ einantis Šarūnas Jasikevičius su „Barcelona“ komanda 2003 m. triumfavo Eurolygos turnyre
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas

Šarūnas Jasikevičius į Barseloną, kur praleido vienus geriausių savo krepšininko karjeros metų, pirmą kartą atvyksta vilkėdamas trenerio kostiumą. Artėjant penktadienio Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėms, kuriose „Barcelona“ ekipa priims Kauno „Žalgirį“, vyriausiojo Lietuvos čempionų trenerio Gintaro Krapiko asistentas davė interviu katalonų žinisklaidai.

„Sugrįžti į „Palau Blaugrana“ areną – ypatingas jausmas. Čia aš jaučiuosi kaip namuose. Barselonoje žmonės myli mane, o aš esu įsimylėjęs „Barcelona“ klubą, esu jo sirgalių bendruomenės narys. Nors buvo sunkių momentų, kuomet turėjau palikti komandą, o vėliau į ją vėl sugrįžau, jie nepakeitė mano jausmų“, – tinklalapiui Sport.es teigė Jasikevičius.

„Barcelona“ komandoje Jasikevičius rungtyniavo 2000-2003 m., o vėliau į Katalonijos sostinę sugrįžo karjerai artėjant prie pabaigos – 2012-2013 m. sezone. Su „Barsa“ Jasikevičius du kartus tapo Ispanijos čempionu ir laimėjo Ispanijos taurę bei kartą triumfavo Eurolygoje.

„Transformacija iš žaidėjo į trenerį vyksta netgi lengviau, nei tikėjausi. Šiose pareigose iš tikrųjų jaučiuosi patogiai. Mano grafikas išliko pernelyg nepasikeitęs – vyksta treniruotės, video peržiūros, daug keliaujama, tenka ir pasinervinti. Vienintelis skirtumas tas, kad nebereikia šitiek daug dėmesio skirti savo kūno fizinei formai. Apskritai, man labiausiai patinka dirbti su įžaidėjais ir atakuojančiais gynėjais, kadangi taktiškai geriausiai žinau, ką jie privalo daryti aikštėje“, – mintimis apie naujas „Žalgirio“ trenerio pareigas pasidalijo 38-erių Jasikevičius, profesionalaus žaidėjo karjerą pabaigęs po praėjusio sezono.

Anot Jasikevičiaus, apie trenerio darbą jis rimtai galvojo jau ne vienus metus.

„Galbūt man padeda tai, kad maždaug 4-5 paskutinius savo karjeros sezonus aš jau mąstydavau ne tik kaip žaidėjas, bet ir kaip treneris. Tačiau prisipažinsiu, kad kartais ant suolelio tenka kentėti labiau, nei būnant aikštėje, kur pats gali mėginti imtis iniciatyvos, o dabar tik daliji patarimus, – pasakojo ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas. – Kuomet prieš keletą metų sugrįžau į „Barcelona“ komandą kaip žaidėjas, viskas nebesiklostė taip gerai, kaip tikėjausi. Tačiau greta Xavi Pascualio praleisti metai labai praplėtė mano akiratį. Apskritai manau, kad Pascualis yra vienas iš 2-3 geriausių Europos trenerių“.

Paklaustas, ar nemąsto apie vyriausiojo trenerio pareigas, Krapiko asistento pareigas einantis kaunietis prisipažino tokių minčių nesikratantis.

„Neslėpsiu, kad apie tai pagalvoju, tačiau nėra kur skubėti. Dabartinė mano užduotis – kuo daugiau padėti „Žalgirio“ strategui, ir aš ją stengiuosi atlikti kuo geriau. Apskritai, jaučiuosi turintis nemenką žinių bagažą, jog galėčiau tapti vyriausiuoju kurios nors komandos treneriu, bet geriau yra palūkėti ir sulaukti savo galimybės“, – tvirtino Šarūnas.

Jasikevičiaus žaidimo momentai „Barcelona“ komandoje 2000-2003 m.:

http://youtu.be/p4Bp_LRH5cI

Komentarai:
kodėl Jūs visi galvojat, kad Krapikas bus praspirtas ir tada Jaska tap vyr treneriu?

Krapikas puikiai tvarkosi, labiau net nei puikiai - ir tai daro jau antrą sezoną. Nžn, man tai atrodo, kad jis greičiau taps kokios kitos komandos vyr treneriu nei žalių - bent jau artimiausioj ateity.

Pvz PAO man atrodo realesnis varianatas kur Jaska gali būt vyr net ir kitam sezone nei žali - ypač jei žali vėl viską Lietuvoj šiais metais paims.
2015-01-29
-2
Atsakyti
Nemeluosiu, pavydziu Zalgiriui Jasikeviciaus kaip trenerio, noreciau, kad kas panasaus (Macijauskas) perimtu Neptuno laiva. Atrodo tikrai turejom labai protingu krepsininku.
2015-01-28
+1
Atsakyti
djgaffer to djgafferi
Čia dėl ko taip nusprendei?Pats matos pavartot mėgėjas,nes nesupranti apie ką kalbu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-28
-30
Atsakyti
djgafferi,
Nebegerk pigaus alaus!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-28
+1
Atsakyti
Man atrodo pats Jasikevičius puikiai supranta, kad ankščiau ar vėliau Krapikas bus praspirtas ir jis liks pagrindiniu treneriu. Būtų Žalgiris nepatekęs į TOP16, tai turbūt jau dabar Jasikevičius būtų pagrindinis.
2015-01-28
+1
Atsakyti
djgaffer
Ypatingas jausmas bus Šarui sugrįžus į Barseloną.Vis tik ne vienus metus ten praleido.Gerbėjai manau jam tikrai plos atsistoję,nes daug jėgų atidavęs Barcos komandai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-28
Atsakyti
.
As mielai noreciau ji matyti vyr.treneriu zal komandoje

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-28
Atsakyti
Apskritai, jaučiuosi turintis nemenką žinių bagažą, jog galėčiau tapti vyriausiuoju kurios nors komandos treneriu, bet geriau yra palūkėti ir sulaukti savo galimybės“, – tvirtino Šarūnas.

Apskritai, jaučiuosi turintis pakankamai žinių, jog galėčiau tapti vyr. treneriu kokios nors komandos, bet geriau palauksiu gal žalgiryje ar kitoje stiprioje komandoje atsiras vieta ir aš ją užiimsiu. (kitaip sakant kam eit betkur,, geriau tobulintis eurolygos komandoje, o vėliau gal ir tapti jos vyr. treneriu ;)) )
2015-01-28
-8
Atsakyti
jo
pala gal dar ir šį taps ;D :D
2015-01-28
-3
Atsakyti
Būsimasis
Žalgirio treneris kitą sezoną
2015-01-28
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.