Sekmadienio popietę Londone vyko Britanijos lietuvių krepšinio lygos (BLKL) atsakomieji ketvirtfinalių susitikimai po kurių paaiškėjo po dvi Didžiosios ir Mažosios taurės pusfinalio dalyves.

Savaitės rungtynės. Daugiausia aistrų kėlė „Seciro“ (3) ir praėjusio sezono sidabro medalių laimėtojų „Kyborgų“ (6) atsakomoji dvikova, nes po pirmųjų serijos rungtynių komandas skyrė vos vienas taškas.

Nors vicečempionai  tikėjosi pasiekti revanšą, tačiau jų varžovai atėjo į dvikovą turėdami savyje daugiau sportinio pykčio ir beveik visą laiką kontroliavo susitikimo eigą.

Pirmoje rungtynių pusėje vyko apylygė kova, tačiau po didžiosios pertraukos „Seciro“ atstovai išsiveržė į priekį ir įgiję trapią persvarą įvėlė varžovus į sau naudingą žaidimo stilių.

Nors „Kyborgai“ nekėlė baltos vėliavos bei kovėsi tiek, kiek leido jėgos, tačiau tai nepadėjo pasiekti trokštamo rezultato. Kiek šaltakraujiškiau ir užtikrinčiau žaidę jų varžovai išsaugojo įgytą pranašumą ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė įtikinamą pergalę. Galutinis rezultatas – 63:55 „Seciro“ ekipos naudai.

„Kyborgų“ atstovas spaudai Rokas Janutėnas tik skėsčiojo rankomis: „Galima būtų ieškoti daug pralaimėjimo priežasčių, tačiau turbūt neverta. Toks pasirodymas - tiesiog šio sezono atspindys. Po sėkmingos Ambasadoriaus taurės, sužaidėme gal tik porą neblogų rungtynių, o kitose - vis kažko pritrūkdavo. Na, dar liko A.Sabonio taurės turnyras, kuriame bandysime mobilizuotis ir kovoti dėl aukščiausių vietų“.

Solidesnė. Gerokai solidesnę pergalę šventė antrąją vietą reguliariajame sezone užėmę „Klevo“ (2) krepšininkai rezultatu 73:61 palaužę „Medelyno“ (7) atstovus bei užtikrintai žengę į pusfinalį.

Nors „Medelynas“ geriau pradėjo rungtynes (8:6), tačiau netrukus „Klevo“ ekipa laimėjo atkarpą rezultatu 12:0 ir pirmojo kėlinuko pabaigoje susikrovė solidžią persvarą (18:8).

Prieš pat didžiąją pertrauką dar buvo atgimusi intriga (28:30), tačiau iškart po jos „Klevo“ ekipa padidino apsukas, susigrąžino tai, ką buvo praradusi ir iki pat pagrindinio laiko pabaigos tvirtai laikė rungtynių vairą savo rankose.

Dvigubas revanšas. Pralaimėję varžovams reguliariajame sezone „Service Market“ (6) krepšininkai gerokai įsiuto ir be didesnio vargo iš ketvirtfinalio eliminavo „Artistų“ (3) atstovus.

Pirmosiose serijos rungtynėse įgiję 8 taškų persvarą, „Service Market“ atstovai dar labiau padidino apsukas ir atsakomojoje akistatoje įveikė varžovus dar didesniu skirtumu.

Pusę rungtynių „Artistai“ dar alsavo varžovams į nugaras, o sužaidus du kėlinukus komandas skyrė vos keturi taškai (28:32). Visgi po didžiosios pertraukos jų varžovai pademonstravo kone pavyzdinį žaidimą, greit susikrovė solidžią persvarą ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė triuškinamą pergalę. Galutinis rezultatas – 77:56 „Service Market“ ekipos naudai.

Nugalėtojų komandos vadovas Jonas Kaskelis turėjo kuo pasidžiaugti: „Tris metus iš eilės susitinkame su šia komanda atkrintamosiose varžybose, ir labai džiugu, kad šį kartą mes buvome stipresni. Tiesiog žinojome, ką reikia daryti gynyboje. Trečiame kėlinuke sukaupėme dešimties taškų persvarą, o varžovai pradėjo nervintis ir nebežaidė taip kaip moka. Panašu, jog pradėjome žaisti geriau nei reguliariajame sezone ir esame laimingi, galėdami tęsti kovą dėl taurės“.

Išbudino. Skambiais akordais į pusfinalį žengė ir dar vieni Mažosios taurės favoritai. Antrąją vietą reguliariajame sezone užėmę „Švyturio“ (2) vyrai antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse rezultatu 91:64 sutriuškino „Žalia Balta“ atstovus bei jau dabar gali ruoštis stipriausiųjų ketveriukės kovoms.

Ambicingasis „Žalia Balta“ jaunimas bet kokia kaina siekė įrodyti, jog skaudi nesėkmė pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse tebuvo atsitiktinumas ir iškart pademonstravęs visas savo kortas laimėjo pirmąjį ketvirtį rezultatu 17:13.

Visgi tai iškart išbudino „Švyturio“ ekipą, kuri perėmė iniciatyvą ir dar iki didžiosios pertraukos įgijo dviženklę persvarą (39:29). Antroje rungtynių dalyje favoritai nemažino apsukų bei sulig kiekviena minute vis labiau didino savo pranašumą, kuris galiausiai tapo triuškinamas.

A.Sabonio taurės turnyre. Penktadienio vakarą buvo sužaistos vienerios A.Sabonio taurės turnyro (ASTT) rungtynės, kurioje „Lituanicos“ (3-0) komanda rezultatu 107:51 palaužė „Bombos“ (1-2) ekipą bei užsitikrino pirmąją vietą C grupėje.

Susitikimo favoritai į priekį išsiveržė jau nuo pirmų dvikovos sekundžių ir iki pat susitikimo pabaigos geometrine progresija augino savo pranašumą, kuris lemiamame ketvirtyje pasiekė 58 taškų ribą. Nuaidėjusi finalinė sirena paskelbė galutinį rezultatą 107:51 „Lituanicos“ ekipos naudai.

Nugalėtojų komandos vadovas Linas Bridickas atskleidė klubo strategiją: „Rungtynės buvo išties lengvos. Krepšininkai mėgavosi greitu žaidimu ir daugybe dėjimų. Komanda šį kartą buvo labiau susikaupusi nei ankstesniuose A.Sabonio taurės susitikimuose. Kaip jau anksčiau minėjau, nėra lengva motyvuoti žaidėjus atiduoti visą 100% šiame turnyre, kai žaidi su daug mažesnio kalibro ekipomis. Kaip bebūtų, mūsų prioritetas yra maksimaliai sužaisti Anglijos lygoje. Tačiau stengiamės, kad ir ASTT nusiteikimas būtų kuo geresnis, o "Lituanica" būtų pavyzdys kitoms komandoms. Gerbiame varžovus. Jie tikrai dar turi parako ir tikiuosi pateks į atkrintamąsias varžybas“.

Savaitės MVP. Naudingiausiu praėjusios savaitės krepšininku tapo Mindaugas Birštonas iš „Service Market“ ekipos akistatoje su „Artistais“ pelnęs 34 taškus, surinkęs 40 naudingumo balų ir atvedęs savo komandą į labai svarbią pergalę.    

Komentarai:
(ne)idomu
2015-03-27
-4
Atsakyti
(ne)idomu
2015-03-27
+1
Atsakyti
guoguo
guowenhao20150326

http://www.oakleysunglass.eu

http://www.katespadeoutlet.net

http://www.babyliss.us.com

http://www.salomonshoes.us.com

http://www.instylerionicstyler.com

http://www.lululemon.name

http://www.michaelkorshandbags.in.net

http://www.rolexwatches.in.net

http://www.abercrombie-fitch.us.com

http://www.burberryoutletonline.in.net

http://www.cheapmlbjerseys.net

http://www.nikeairmaxshoess.co.uk

http://www.iphonecase.name

http://www.airjordan4.org

http://www.cheapnbajerseys.us

http://www.todsoutlet.us.com

http://www.fredperrypoloshirts.com

http://www.burberryoutlet.us

http://www.michaelkorsoutlets.uk

http://www.truereligionoutlet.org

http://www.lacostepoloshirts.cc

http://www.converseshoes.us.com

http://www.montblancpens.in.net

http://www.louisvuitton.in.net

http://www.maccosmetics.in.net

http://www.lebronjamesshoe.com

http://www.oakleysunglass.us.org

http://www.cheapnfljerseys.org

http://www.tiffanyandco.in.net

http://www.katespadeoutlet.co.uk

http://www.giuseppe-zanotti-outlet.org

http://www.gucci.us.org

http://www.ralphlaurenoutlet.in.net

http://www.michaelkorsusa.us

http://www.louisvuittonhandbagsoutlet.co...

http://www.michaelkorsoutletusa.net

http://www.coachoutletus.us

http://www.coachoutletonlines.ca

http://www.hollistershirts.co.uk

http://www.chanel.us.org

http://www.raybansunglasses.in.net

http://www.hollisterclothingstore.net

http://www.tiffanyandco.me

http://www.herveleger.us.com

http://www.fitflop.in.net

http://www.abercrombie-fitch-hollister.e...

http://www.louisvuittonhandbag.us

http://www.abercrombie-fitch-hollister.f...

http://www.soccerjerseys.us.com

http://www.louisvuittonoutlet.in.net

http://www.pumaoutletonline.com

http://www.foampositeshoe.net

http://www.christianlouboutinoutlet.name

http://www.poloralphlauren.us.org

http://www.linksoflondons.co.uk

http://www.poloralphlaurenshirts.us.com

http://www.raybansunglass.us.com

http://www.tomsoutlet.co

http://www.coachoutletonline.in.net

http://www.hollistershirts.ca

http://www.cheapjordans.us.org

http://www.timberlandboots.name

http://www.pradaoutlet.us

http://www.ghdstraighteners.org

http://www.adidasshoes.cc

http://www.polo-lacoste-shirts.fr

http://www.pandorajewelry.us

http://www.coachoutletstore.co

http://www.cheapnhljerseys.org

http://www.swarovski.in.net

http://www.todsshoes.us.com

http://www.ferragamo.eu.com

http://www.coachfactoryoutlets.mobi

http://www.oakleysunglass.ca

http://www.mcm.in.net

http://www.raybansunglassesonline.us.com

http://www.coachoutlet.in.net

http://www.toryburch.in.net

http://www.edhardy.us.com

http://www.adidaswingsshoes.net

http://www.pandora.eu.com

http://www.airforce1.us.com

http://www.louisvuittonus.us.com

http://www.beatsbydre.us

http://www.oakleysunglasses.me

http://www.airjordanshoes.eu

http://www.kobe9elite.us.com

http://www.oakley.in.net

http://www.valentinooutlet.us.com

http://www.insanityworkout.us.com

http://www.truereligionjean.us

http://www.marcjacobs.cc

http://www.cheapsnapbacks.us.com

http://www.asicss.co

http://www.tomsshoes.in.net

http://www.newbalanceshoes.in.net

http://www.longchampoutlet.name

http://www.thomassabos.co.uk

http://www.airjordan11.net

http://www.ray-bansunglasses.uk

http://www.celineoutletus.com

http://www.katespadehandbags.us

http://www.michaelkors-outlet.ca

http://www.raybansunglassesonline.in.net

http://www.christianlouboutinheels.org

http://www.karenmillens.co.uk

http://www.michaelkorsoutletonline.in.ne...
2015-03-26
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.