Kšištofas Lavrinovičius ir kiti „Žvaigždžių dienos“ dalyviai spinduliavo gera nuotaika
Kšištofas Lavrinovičius ir kiti „Žvaigždžių dienos“ dalyviai spinduliavo gera nuotaika
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Ar šiemetinė LKL „Žvaigždžių diena“ buvo geriausia iš visų iki šiol rengtų? Tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistai Jonas Miklovas ir Rytis Vyšniauskas atsako į šį ir kitus klausimus apie 21-ąją LKL žvaigždžių dieną.

Ela Briedytė – geriausia snaiperė LKL tritaškių konkurse. Gerai ar blogai?

Rytis Vyšniauskas: „Gerai. Neslėpsiu, kad prieš konkursą į Elos Briedytės dalyvavimą žiūrėjau gan skeptiškai. Tiesiog laikiausi kategoriškos nuomonės, kad šiame renginyje turi dalyvauti tik LKL žaidėjai. Kai tik Briedytė pataikė pirmąjį metimą – pradėjau jausti gerą nuotaiką arenoje, tad įspūdžiai malonūs ir dėl jos pergalės džiaugiuosi.

Sprendimas pasikviesti šią taikliarankę vienareikšmiškai pasiteisino. Ji pelnė net 25 taškus, tad pergalės visiškai nusipelnė.

Aišku, tritaškių konkursas buvo blankokas, trūko aukštų rezultatų. Artūro Milaknio ir Martyno Gecevičiaus dalyvavimas čia būtų sukėlęs daug ažiotažo ir intrigos. Milaknis smaginosi „Visų žvaigždžių“ rungtynių metu, ten jis tritaškį pataikė net kaire ranka, o „Lietuvos ryto“ kapitonas apskritai „Žvaigždžių dienoje“ nedalyvavo.

Iš esmės, konkursas man patiko, bet norėtusi, kad jame dalyvautų patys geriausi lygos snaiperiai. Dabar galima teigti, kad būtent Briedytė išgelbėjo pirmąją renginio dalį.“

Jonas Miklovas: „Blogai. Esu žmogus, mėgstantis tradicijas ir tęstinumą, todėl man labai nepatinka, kad įdomiausio LKL „Žvaigždžių dienos“ konkurso metraštyje atsirado krepšininkės, nežaidžiančios LKL, pavardė. Vadinkite mane šovinistu, seksistu ar kuo tik norite, bet tai tiesiog neteisinga.

LKL yra vyrų krepšinio lyga, o snaiperio konkursas – „Žvaigždžių dienos“ pažiba. Nuo Arvydo Macijausko iki Andriaus Šležo ir Mariaus Runkausko – per ilgametę šio konkurso istoriją jame buvo karūnuotas ne vienas pripažintas snaiperis. Kaip tuomet už dešimtmečio ar dvidešimtmečio LKL metraščiuose atrodys įrašas, kad 2015 m. LKL snaiperių konkurso nugalėtoja tapo Ela Briedytė?

Taip, publika į ją reagavo nuostabiai, man pačiam buvo smagu tai matyti, bet paprastai ir elementariai žiūrint – ji neturėjo dalyvauti konkurse.

Kitas dalykas – ar tikrai snaiperio konkurse privalo dalyvauti visų komandų atstovai? Jeigu žiūrime iš teisingumo ir lygybės pusės – tada taip, šitaip turėtų būti. Bet jeigu žiūrime iš šou ir įdomumo pusės – tada to nereikia. Lazda gali iššauti kartą, bet ne tris, todėl snaiperių konkursus laimi tas, kuris būna labiausiai to vertas. Penki žaidėjai šiemetiniame snaiperių konkurse nesukrapštė nė pusės visų įmanomų taškų ir taip yra jau ne pirmus metus – pernai tokių žaidėjų buvo net septyni!

Žiūrėkime geriau į kokybę, o ne kiekybę. Artūras Milaknis, Martynas Gecevičius, Jamesas Andersonas, Adas Juškevičius, Rokas Giedraitis, Mantas Kazonas. Tik nesakykite, kad šių šešių vyrukų konkursas būtų mažiau įdomus nei dabartinis variantas su 12 dalyvių.“

Snaiperių konkurso reportažas:

https://www.youtube.com/watch?v=AJsBrtptBAE

Travisas Leslie – LKL „oro karalius“. Vertas ar ne?

Rytis Vyšniauskas: „Nevertas. Lai nesupyksta Travisas Leslie, bet latvis Kristapas Dargaisas atliko įspūdingesnius finalinius dėjimus. Dėjimas per automobilio kapotą, netgi liečiant jį, nėra techniškai sudėtingas, manau, bet kuris dėjimų konkurso dalyvis jį galėtų atlikti. Gal kiek sunkiau įdėti per Grigorijų Chižniaką, bet Leslie labai pagelbėjo tai, kad ukrainietis susigūžė, o pats „oro karalius“ dar ir atsirėmė į jį ranka.

Dargaiso iki šiol gyvenime nebuvau matęs, bet jo pademonstruotas šuolis ir plastiškumas man paliko didelį įspūdį. Jis tikrai labiausiai nusipelnė „oro karaliaus“ titulo tą vakarą, bet manau, kad komisija pasidavė žiūrovų simpatijoms.

Matyt, ne paskutinį vaidmenį suvaidino ir tas faktas, jog Leslie šventė savo 25-ąjį gimtadienį. Pats konkursas buvo gero lygio, nors ir ne visiems dalyviams pavyko išpildyti savo sumanymus. Leslie ir latvio dėjimai buvo tikrai įsimintini, o likusių dalyvių pavardes dar po kelių dienų ir išvardinti būtų sunku.“

Jonas Miklovas: „Nevertas. Ir esu tikras, kad jeigu Ela Briedytė nebūtų laimėjusi snaiperio konkurso, tuomet Kristapas Dargaisas būtų triumfavęs dėjimų konkurse. Bet atiduoti dviejų konkursų prizus ne LKL žaidėjams, matyt, pasirodė per daug.

Kodėl, tuomet paklausite, Briedytės laimėjimas snaiperio konkurse yra blogai, o Dargaiso būtų buvęs gerai. Todėl, kad snaiperio konkursas yra lietuviškas. Mes garsėjame tritaškininkais, visada turėsime daug gerų metikų, ir šio konkurso prestižas LKL „Žvaigždžių dienose“ visada buvo didelis.

Tuo metu dėjimų konkursas per LKL istoriją turėjo įvairių atmainų. Prieš gerą dešimtmetį buvo dedama į kuo aukštesnį krepšį, po to bandoma įdėti kuo daugiau kartų per vieną minutę, o vienais metais šis konkursas apskritai nebuvo rengiamas.

Be to, prieš kelis metus dėjimų konkursą jau buvo laimėjęs krepšininkas, nežaidžiantis LKL. Žodžiu, šis konkursas yra smagus, bet neturintis jokios išliekamosios vertės, nes jo formatas vis keičiasi, o laimėtojai – greitai pamirštami.

Šiemetiniame dėjimų konkurse latvis Kristapas Dargaisas atliko kur kas sudėtingesnius dėjimus nei Travisas Leslie, finale surinko du penkiasdešimtukus ir vis tiek nelaimėjo. Tai buvo apiplėšimas vidury „Siemens“ arenos parketo!“

Dėjimų konkurso reportažas:

https://www.youtube.com/watch?v=PaQQ-L8t_FE

Ar tai buvo geriausia visų laikų LKL „Žvaigždžių diena“?

Rytis Vyšniauskas: „Turbūt taip. Pats renginys man labai patiko, viskas buvo gerai organizuota ir apgalvota. Didelė scena už aikštelės, LED ekranai, jokių nereikalingų klounų atlikėjų pažiopčiojimų pagal fonogramą, įspūdingas „Light Balance“ pasirodymas, kurį mielai gyvai pažiūrėčiau dar ne kartą. Akivaizdu, kad lyga į „Žvaigždžių dieną“ pažiūrėjo rimtai, investavo nemažai pinigų bei laiko, o viso to rezultatas – laimingi „Siemens“ arenoje apsilankę žiūrovai.

Kitą vertus, pačios „Visų žvaigždžių“ rungtynės buvo labai nuobodžios. Organizatoriai dėl to nėra kalti, tiesiog, kai kurie krepšininkai neatrodė išvis norintys ten dalyvauti. Buvo daug nepavykusių dėjimų iš viršaus ir netikslių „alleyoopų“.

Apskritai esu žmogus, kuriam sunku žiūrėti krepšinį, kai nėra noro, gynybos ir kovos, tad „Visų žvaigždžių“ rungtynės man retai daro įspūdį, bet norėtųsi, kad bent jau ketvirtajame kėlinyje pas žaidėjus atsirastų kažkoks sportinis pyktis. Gerai, kad kiti konkursai buvo įdomūs, o atmosferą įkaitino ir kitos detalės: vaikino iš Šilutės taiklus metimas nuo vidurio aikštės, atnešęs jam kelionę į Maldyvus bei seksuali „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ šokėjų dvikova.

Kiek teko kalbėtis su žmonėmis, kurie stebėjo renginį gyvai, arenoje, visi liko patenkinti ir džiaugėsi, kad pagaliau LKL surengė tikrą krepšinio šventę. Tuo metu, iš žmonių stebėjusių renginį per televizorių girdėjau visai kitokius atsiliepimus. Jau kasmetine tradicija tampa, tai, jog žiūrovai skundžiasi blogu transliacijos režisierių darbu, kai neužfiksuojami svarbūs epizodai, netinkamai filmuojami dėjimai iš viršaus ir t.t. Šįkart žiūrovai nusivylė ir komentatoriumi. Kadangi transliacijos nemačiau – objektyviai vertinti negaliu, bet puikiai žinau, kad Tautvydas Meškonis nėra emocijomis garsėjantis komentatorius, o „Žvaigždžių dienai“ reikia būtent jų.

Apibendrinant, labai džiaugiuosi pavykusiu renginiu ir pasiteisinusiais LKL sprendimais. Labai džiaugiuosi, kad teko pabūvoti „Siemens“ arenoje, nes panašu, kad tikrąją krepšinio šventės nuotaiką kitu būdu pajusti nebuvo įmanoma.“

Jonas Miklovas: „Tikiuosi, kad geriausia dar bus. Bet šiemet buvo žengtas didelis žingsnis į priekį. Paskutinius kelis metus į šią šventę važiuodavau be didelio noro. Šiemet tikėjausi, kad bus geriau ir lūkesčiai buvo išpildyti.

Vos įėjus į „Siemens“ areną, ji pasitiko šventiniu apšvietimu, prieblandoje sukuriant ypatingą atmosferą. Scena su milžinišku LED ekranu taip pat traukė akį. Buvo akivaizdu, kad laukia šventė.

Ir šventė iš tiesų vyko. Vietoje pigių plastmasinių dainininkių šiemet koncertavo G&G Sindikatas (nors turėjo būti Vaidas Baumila), renginį pasikeisdami vedė keli vedėjai, per pertraukėles žaidimai buvo įtraukiantys, šoko net trys šokėjų grupės, o viską vainikavo įspūdingas ukrainiečių „Light Balance“ pasirodymas. Kažkur kažkada dar vyko žvaigždžių rungtynės, bet jos šiemet tiesiog nublanko prieš šou dalies renginius. Ir niekas dėl to pernelyg nepyko – pramoginė dalis buvo per gera, kad galėtum pykti ant nuobodžių rungtynių.

Kiek kitaip viską matė televizijos žiūrovai. Trečiame kėlinyje iš bičiulio gavau SMS, prašančio panaudoti fizinę jėgą prieš rungtynių transliacijos režisierių. Šventė buvo filmuojama taip blogai, kad iš nevilties žiūrovai nebežinojo, kur dėtis.

Kaip supratau vėliau, Tautvydo Meškonio komentavimas taip pat neprisidėjo prie kokybiškos transliacijos, o per dėjimų konkursą jis net nežinojo visų taisyklių.

Tiek žiūrovams prie televizoriaus, tiek arenoje trūko informacijos apie snaiperių ir dėjimų konkurso dalyvių rezultatus. Jeigu arenoje buvo pastatytas milžiniškas LED ekranas, tai negi buvo sunku ten surašyti ir visų dalyvių rezultatus, kad tiek jie patys, tiek žiūrovai žinotų, kas pirmauja?

Nors buvo trūkumų, LKL šventė žengė milžinišką žingsnį į priekį. Jeigu nebuvote joje šiemet, planuokite apsilankyti kitąmet!“

Šventės vaizdo reportažas ir krepšininkų komentarai:

https://www.youtube.com/watch?v=lxpj4uGh6QQ

Komentarai:
boo
smagu buvo ziuret kaip Ela apmete vyriokus, dejimas, dainos, sokiai, estrada viskas tvarkoj, bet rungtynes....SIAUBAS iskenciau 5 minutes paziuret...nu reik nors kazkaip pasispaust biski , tokias tuscias be gynybos net labai neydomu ziuret...
2015-03-31
+1
Atsakyti
Dėl Elos viskas būtų gerai, jei mėtytų su 7 dydžio kamuoliais. Sakysite, moterys su 6 žaidžia, bet tada reikia LMKL Žvaigždžių dienoje ir varžytis. Jei ateini į LKL šventę turi žaisti pagal vyrų taisykles. Tada pergalė turėtų visai kitokį atspalvį.

Visa kita - neblogai, techninio broko pakankamai daug buvo, bet jis nublanko, nes pats šou neblogas buvo. Rungtynių nuobodumo problemą galima spręsti perpus trumpinant jas arba įsteigiant nugalėtojams motyvacinį piniginį prizą. :)
2015-03-30
+15
Atsakyti
BleedGreen
I Elos pergale reikia ziureti tik teigiamai. Ko verti tie LKL vyrai, jei juos apmeto mergina. Gavo ko nusipelne. O Leslie irgi nebuvo itin vertas. Dejimas per masina butu ispudingas bet jis ja paliete su koja, o per 216 ideti sunku, bet jis i ji atsireme ranka. Latvio dejimai buvo itin ispudingi - geresni nei Plumlee ar Antetokounmpo NBA dejimu konkurse. Pats macas normalus, nebuvo super daug nesamoniu, o tas gerai. Tik tie kviestiniai sveciai nesamone visiska. Briedyte bent is LMKL tai ir yra LKL tik moteru, manau nieko cia blogo. Bet nereikejo svecio is Latvijos, nes jis jau is visai kitos salies, ar Slezo ir kitu. Pirma karta svente tikrai gera, geriausia kol kas. 8-9/10
2015-03-30
+8
Atsakyti
cirkas
Prasneko du profesoriai apie zvaigzdziu diena. Po velniais , tada paklauskite ir ziurovu kaip jiem zvaigzdziu diena. Dabar du "ekspertai" vertina .....
2015-03-30
+3
Atsakyti
kaskokia parodija sita zvaigzdziu diena
2015-03-30
-6
Atsakyti
ne ash
pritariu Miklovui del to ,kad nesamone ,jog laimejo ne vyras, nes konkursas tai LKL o ne LMKL ,lkmkle ji gali laimet kiek nori, bet kad LKL atejo nesamoen
2015-03-30
+6
Atsakyti
djgaffer
Tai buvo geriausia Žvaigždžių diena per kokius 7m.tai tikrai.Didžiausi pliusai aišku dėjimų konkursas,LED ekranas,trajakų konkursas,šokėjų ir Light Balance pasirodymai,bet aišku buvo ir minusų.Kaip ir dažniausiai-prastos rungtynės,tie šviesų blykčiojimai metant troicus,Meškonio beemocinis komentavimas ir aišku tragiškas operatorių darbas.Kol kartoja dėjimą,žaidėjai per tą laiką spėja atlikt dar du.Per trajakų konkursą rodo žaidėją,o ne tai,ar kamuolys įkrito ar ne ir dar įvairių smulkmenų.Šičia tai būtinai reikia pasitempt.Bet kaip sakoma tobulumui ribų nėra.Pati šventė tikrai žengė į priekį ir rašau jai 8 balus.Dažnai po gerų švenčių kitos vėl būna prastos,tad linkiu,kad kitąmet būtų ne ką prastesnė ir tikiuosi LKL'as sugebės padaryti dvi iš eilės geras žvaigždžių dienas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-30
-9
Atsakyti
asd
Krepsininkams truksta fizinio pasirengimo, pashokt negali normaliai...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-30
-22
Atsakyti
paskutinis Leslie dėjimas tikrai buvo labai geras, o vat antras dėjimas buvo epic failas.

Tuo tarpu latvio visi 3 dėjimai buvo super, vien todėl jis turėjo laimėt manau. Plius latvio dėjimai techniškai nesveikai sunkūs, o jis dar ir prie viso to baltaodis veikėjas.

Vien žo, latvis tikrai manau turėjo laimėti.

p.s. visiškai sutinku su Miklovo pasisakymu dėl Tritaškių konkurso... Kvieskit ką norit į Trenerių Karavanus, dėjimus ar dar kokiu įgūdžių konkursus, bet taip pafeilinti Snaiperio Konkurse - nemanau, kad yra gerai. Taip, Ela mldc, ji puiki snaiperė, bet tegu ji tai demonstruoja LMKL šventėse ir tt.
2015-03-30
-18
Atsakyti
anon 58
o šventė lkl žvaigždžių dienos -viena iš geriausių !!! 8 balam vertinu , geriau buvo tik ta diena , kai Šležas 27 taškus tritaškių konkurse surinko ir laimėjo snaiperių konkursą :)))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-30
+13
Atsakyti
anon 58
leslis daugumai dal...ų blogai mat , o latvis , kuris su tais pačiais dėjimais mat gerai?? :00 :DDDDDD Jūs trenkti ( ne visi ,dauguma..) Leslis Nba žaidėjas praktiškai, kur yra šou - nes yra kūryba, be kurios ten nebūna žaidėjai praktiškai, o ka tas Dargaišas- nuobodžiai ta pati technika , vertas jis finalo , aš sutinku, nes visi kiti buvo beveik apgailėtini varžovai dėjimų konkurse , bet... jis vos 25-30proc. kurybiškas , šou darantis su Lesliu , kuris 85-90 proc. išpildė žmonių lūkesčius, jūs pasakytumėt , kadbūtent to nelaukėt prie tv ekranų ar arenoj ??? Nejuokaukit...:DDDDDDDD Vien ką reiškė paskutinis šuolis krepšininko, kuris 2 ar 3 galvom žemesnis už pastatytą kliūtį, Gryšią , jūs bent suvokiat??? čia nieks nepadės nuo traumos garantuotos dedančiąjam , nebet įspūdingas atsispyrimas ir šuolis , ką turi Leslis !!! :00 :))) o tas latvis,tikrai jo tokio neturi, matėsi viskas kaip ant delno, ner ko lygint ką turi juodukai net... :))) zodziu ner ko belygint , dar jei pasakyčiau kiek Leslis išnaudojęs jėgų pirmiems įspūdingiems dėjimams nepavykusiems, antrais ar trečiais dėjimais įdėt - labai sudėtingus, išradingus dėjimus ... :))) ŽODŽIU TRAVIS LESLIE >Dargaiš !!! ir laimėjo pelnytai :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-30
+5
Atsakyti
to Vin
tai tu suprask, kad tas pats Leslie atslifaves dejimus. Kiek jis ten konkursu dalyvaves laimejes...? Latvis profesionalus krepsininkas turintis kluba, toks pats kaip ir visi like dejimo konkurso dalyviai. Jeigu jis laisvu nuo darbo metu dalyvauja dejimu konkursuose, tai tik valio. Ta pati gali ir visi like daryt, tingi, noro neturi? cia jau ju bedos, bet jokiu budu latviui kazkokios pretenzijos turi but reiskiamos. Visi buvo lygus. Dimsa isvis nuo suolo siknos neatplesia, laiko pasiruost dejimams i valias turejo, o ka pademonstravo? visiskai nieko, o jo koziriukas fanu akyse ir yra atletiskumas. Sumastymas uzsimest nuo lentos ulanovui ant galvos ir atlikt dejima. Sis cirko elementas ant tiek nuvalkiotas, kad net geda butu atlikinet. Bet net ir to nesugebejo atlikt. Aplamai ne vieno sumanymo neispilde. O tie sumanymai gerai atlikus ne nesviete 50balu skales. Taip, kad latvis malacius yra, o visiems tokiems save laikantiems atletiskais buvo parodyta vieta ju.
2015-03-30
-5
Atsakyti
anon
geriausia renginio organizavimo,sumastymu,ispildymu prasme, bet rungtynes vienos nuobodziausiu kokiu tik esu mates. Netinkamas formatas LR/Z vs LKL. Zalgiryje Ulanovas,Andersonas,Milaknis avansu del dejimo grazaus, bande dar kazka grazaus pademonstruot. Jankunas kaip ir Orelikas,Ksystofas visiskai ne i tema. Lkl rintine gelbejo juodukai, Gailius. Visi kiti ne i tema.

Jei tokia ne i tema komandas suburia, tai ir sou nedarykit, o kapokites del pergales su karts nuo karto nuolaidelemis dejimui atlikt.
2015-03-30
-1
Atsakyti
Mergina su savo nuomone
Ponas Rytis Vyšniauskas, tegiai kad E. Briedyte neturejo dalyvauti, bet palaiko K. Dargaisas kuris net nezaidzia nei uz viena Lietuvos komanda, ir dar specialiai treniruojasi siems renginiams. Tai kur cia saziningumas Pons Ryti Vyšniauskai?!
2015-03-30
+3
Atsakyti
Benas
Kur galma visa žvaigždžiu diena pažureti?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-30
-2
Atsakyti
Tobulėt tikrai yra kur, bet šventė matosi tikrai žengė didelį žingsnį į priekį šiemet :)
2015-03-30
+19
Atsakyti
žalgiris
O moteris neturejo cia buti.
2015-03-30
-17
Atsakyti
wow BC ŽALGIRIS
visai pries 8 metus tai buvo tai gal dar bus kitais metais
2015-03-30
+28
Atsakyti
bukim biedni bet teisingi,del Lesli kyla diskusijos, nes jis is Ryto
2015-03-30
-16
Atsakyti
rimtai
varzybos visiskai nieko vertos, kad jau lietuviai krepsininkai nemoka sou elementu senai buvo aisku, bet bent jau tada galejo komandos del pergales pakovot, kad kazkiek butu idomu ziuret, o db tai suns papo nevertos varzybos.
2015-03-30
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.