Sekmadienio (03 29) vakaras Britanijos lietuvių krepšinio lygoje (BLKL) buvo tikrai karštas. Nors abiejose taurėse į pusfinalius žengė visos favoritėmis laikomos ekipos, tačiau jų kelias elito link buvo labai vingiuotas.

Centrinės rungtynės. Daugiausia intrigų buvo Didžiojoje taurėje dalyvaujančių „Lithuanian BC“ (4) ir „Kauno BC“ (5) atstovų akistatoje. Pirmąją ketvirtfinalio dvikovą šešiais taškais (58:52) buvo laimėję kauniečiai, tad atsakomojoje dvikovoje LBC ekipos laukė gana sudėtinga užduotis.

Susitikimo pradžioje vyko apylygė kova, o iniciatyvą savo rankose laikė „Kauno BC“ komanda. Visgi rungtynėms įsibėgėjus „lietuviai“ pavijo varžovus, tad beveik visą dvikovos laiką kova vyko taškas į tašką.

Kaip ir dera, atkakliausioje ketvirtfinalio serijoje po keturiasdešimties minučių kovos komandas skyrė tie patys šeši taškai 65:59, tik šįkart „Lithuanian BC“ ekipos naudai, tad komandoms teko žaisti pratęsimą.

Papildomų penkių minučių metu jau dominavo „lyg ant bangos“ žaidę LBC atstovai, kurie realizavo kone visas susikurtas progas, puikiai gynėsi ir galiausiai šventė į pusfinalį atvedusią pergalę. Galutinis rezultatas – 86:75 „lietuvių“ komandos naudai.

Atsipalaidavo. Staigmena galima vadinti dar vieną Didžiosios taurės rezultatą – nors pirmojoje akistatoje „Saurum“ (8) vyrai patyrė triuškinamą nesėkmę (61:95), tačiau atsakomosiose rungtynėse rezultatu 80:68 jie sugebėjo įveikti reguliariojo sezono nugalėtojus „Anykščių BC“ (1) krepšininkus.

Lemiamame kėlinuke „Saurum“ vyrai susikrovė solidžią persvarą (76:56). Vis tik  pačioje pagrindinio laiko pabaigoje favoritai atsitiesė bei sugebėjo išvengti gėdos. Nors anykštėnai pralaimėjo 12 taškų skirtumu, tačiau pirmoje dvikovoje sukauptos persvaros jiems pilnai pakako tam, jog patektų tarp keturių stipriausių BLKL ekipų.

„Anykščių BC“ komandos vadovas Dalius Sližys kalbėjo trumpai: „Per daug komanda atsipalaidavo, nepataikėm labai, o varžovai  - atsakė į tai taikliais tritaškiais, tad nenuostabu, jog turime tokį rezultatą. Belieka pasakyti seną, tačiau teisingą frazę: "Viskas gerai, kas gerai baigiasi", mes patekome tarp keturių stipriausių BLKL ekipų ir tai yra svarbiausia“.

Kaimynų mūšis. Nuo aukštesniame lygyje žaidžiančių kolegų nedaug atsiliko Mažosios taurės dalyviai, kurie taip pat intrigavo savo sirgalius.

Ir čia atkakliausiai klostėsi dviejų turnyro lentelės kaimynių serija, kurioje dėl bilieto į stipriausiųjų ketvertą grūmėsi reguliariojo sezono turnyro lentelės kaimynai - „Sparta BC“ (4) atstovai ir „Radviliškio“ (5) krepšininkai.

Pirmojoje akistatoje įtikinimą pergalę rezultatu 83:66 šventė „spartiečiai“, tad atrodė, jog turima persvara jiems garantuos lengvą pasivaikščiojimą. Tačiau viskas buvo kiek kitaip ir dėl vietos kitame etape poros favoritams teko gerokai pakovoti.

Likus žaisti penkias minutes buvo per plauką nuo stebuklo (71:56). Visgi „spartiečiai“ laiku pabudo iš letargo miego, sugebėjo kiek apkarpyti turėtą deficitą bei pralaimėjo varžovams reikiamu skirtumu. Galutinis rezultatas – 81:71 radviliškiečių komandos naudai.

Be gailesčio. Lengviausią savaitgalio pergalę šventė „Volfo“ (1) vyrai antrą kartą be gailesčio rezultatu 93:50 sutriuškinę „Viesulo“ (8) krepšininkus.

Didelių netikėtumų šioje dvikovoje nebuvo. Favorite laikome „Volfo“ komanda dar iki didžiosios pertraukos įgijo dvidešimt vieną taško persvarą (42:21), kurią vėliau tik didino ir galiausiai šventė triuškinamą pergalę.

Pusfinalių poros. Didžiosios taurės pusfinaliuose susitiks „Anykščių BC“ ir „Lithuanian BC“ ekipos bei „Klevo“ ir „Seciro BC“ komandos.

Tuo tarpu Mažojoje taurėje dėl vietos finale kovos „Volfas“ ir „Sparta BC“ atstovai bei „Švyturys“ ir „Service Market“ krepšininkai.

A. Sabonio taurės turnyre. Vienerios rungtynės įvyko ir A. Sabonio taurės turnyre (ASTT), kur D grupės rungtynes žaidė nė karto dar nepralaimėjusi Kembridžo „Švyturio“ (4-0) komanda bei „Vytis Petersborough“ (1-3) ekipa.

Be pralaimėjimų žygiuojantys Kembridžo krepšininkai dar pirmajame kėlinuke įgijo triuškinamą pranašumą (24:9), o nemažindami apsukų jį vėliau sulig kiekviena minute didino, kol pagrindinio laiko pabaigoje pasiekė triuškinamą 61 taško persvarą. Galutinis rezultatas -  114:51 „Švyturio“ ekipos naudai.

Savaitės MVP. Naudingiausiu savaitės krepšininku šįkart tapo Ernestas Virketis ginantis „Radviliškio“ garbę. Jis ne tik atvedė savo komandą į pergalę prieš „Spartos BC“ atstovus, bet ir šiose rungtynėse buvo tikras savo ekipos lyderis – pelnė 26 taškus ir surinko net 36 naudingumo balus.  

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.