Šį savaitgalį Britanijos lietuvių krepšinio lygoje (BLKL) ir A. Sabonio taurės turnyre (ASTT) įvyko ketverios rungtynės. Penktadienį vykusioje akistatoje „Anykščiai BC“ antrą kartą iš eilės palaužė „Lithuanian BC“ atstovus bei tiesiausiu keliu žengė į Didžiosios taurės finalą. Tuo tarpu viename Mažosios taurės pusfinalyje prireiks trečiųjų rungtynių, tai paaiškėjo po atsakomosios  „Volfo“ ir „Spartos BC“ dvikovos, kurią laimėjo pirmoji ekipa.

Savaitės rungtynės. Pirmąją pusfinalio dvikovą laimėjusi šešiolikos taškų pranašumu, reguliariojo sezono nugalėtoja tapusi „Anykščių BC“ (1) ekipa antrojoje pasiekė dar skambesnę pergalę – 72:52 įveikė „Lithuanian BC“ (4) atstovus.

Puikiai rungtynes pradėję „anykštėnai“ dar pirmajame kėlinuke įgijo dviženklį pranašumą (26:13). Nors ant kojų pakilę „lietuviai“ buvo priartėję prie varžovų ir ilgą laiką išlaikė kovinį atstumą, tačiau trečiojo ketvirčio viduryje spurtavę „Anykščių BC“ krepšininkai dar kartą pasiuntė varžovus į nokdauną (55:41) ir lemiamame kėlinuke tiesiog laukė finalinės sirenos.

Nugalėtojų komandos vadovas Dalius Šližys neslėpė gerų emocijų: „Varžovų komanda tikrai verta pagarbos – prieš ją buvome laimėję reguliariajame sezone, o paskui pralaimėję A. Sabonio taurės turnyre, tad peržengę jos barjerą pusfinalyje esame labai laimingi. Žinome, kad LBC neturėjo vieno savo lyderio, o kitas žaidė su nugaros skausmais, tačiau pergalės tai tikrai nesumenkina“.

„Kalbant apie finalo varžovą mums prie širdies labiau yra „Klevo“ ekipa. Jos vienas krepšininkas žaidžia už mus ASTT, be to pernai su ja žaidėme Mažajame finale, todėl dabar norėtųsi pasiekti revanšą dvikovoje dėl aukso“, –  labiau laukiamą varžovą finale atvirai įvardino „Anykščių BC“ komandos vadovas Šližys.

Revanšas. Pirmosiose pusfinalio rungtynėse patyrę netikėtą nesėkmę, Mažosios taurės reguliariojo sezono laimėtojai „Volfo“ (1) atstovai atsitiesė bei pasiekė triuškinamą revanšą rezultatu 70:54 palaužę „Sparta BC“ (4) ekipą.

Kartą pirštus nusvilę „Volfo“ krepšininkai nekartojo klaidų ir jau nuo pirmųjų dvikovos minučių ėmė diktuoti savo sąlygas. Penkias minutes „spartiečiai“ dar laikėsi, tačiau vėliau tarsi sustojo ir galėjo tik stebėti tolstantį varžovų traukinį.

Įpusėjus dvikovai favoritai turėjo 17 taškų persvarą (31:14), o dar po penkių minučių – ją padidino iki 20 taškų ribos (43:23).

Nors vėliau „Sparta BC“ komandai pavyko kiek priartėti prie varžovų, tačiau galutiniam rungtynių rezultatui tai įtakos jau nebeturėjo. Nuaidėjusi finalinė sirena paskelbė užtikrintą „Volfo“ ekipos pergalę ir lygybę šioje pusfinalio serijoje.

Nugalėtojų komandos atstovas spaudai Simas Zikas buvo labai patenkintas: „Varžovas buvo žinomas ir įvertintas, o pergalę lėmė labai gera gynyba ir pilna komandos sudėtis. Bet dar laukia lemiamos, trečiosios pusfinalio rungtynės, taigi negalima atsipalaiduoti.“

Bandė sukurti stebuklą. Intrigų savaitgalį netrūko ir ASTT ketvirtfinalio akistatose. Pirmosiose rungtynėse turnyro favorite laikoma „Lituanica“ be didesnio vargo rezultatu 91:69 palaužė „Lithuanian BC“ atstovus.

Įpusėjus dvikovai LBC atstovai buvo priekyje rezultatu 46:41, tad atrodė, kad bręsta nemaža sensacija. Visgi atgavę jėgas „Lituanicos“ krepšininkai pavijo varžovus, o po spurto trečiojo kėlinuko pabaigoje įgijo dviženklį pranašumą (69:57).

Lemiamame ketvirtyje „lietuviai“ dar bandė kurti stebuklą, tačiau visos jų pastangos nuėjo perniek, o žaidimo ritmą pagavę rungtynių favoritai dar labiau padidino savo atotrūkį ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė solidžią pergalę.

Be vargo. Antrąja ASTT pusfinalio dalyve tapo „Seciro BC“ ekipa be didesnio vargo rezultatu 89:72 palaužusi iš Kembridžo atvykusią „Švyturio“ komandą.

Susitikimo pradžioje abi komandos žengė koja kojon, tačiau antrajame kėlinuke „Seciro BC“ vyrai padidino apsukas bei pamažu atitrūko nuo savojo žaidimo niekaip neradusių varžovų (46:29).

Įgiję solidžią persvarą favoritai nemažino apsukų ir pasigirdus finaliniam teisėjo švilpukui šventė triuškinamą pergalę.

Savaitės MVP. Naudingiausio žaidėjo titulą  šį kartą gavo Artūras Dirsė iš „Volfo“ ekipos, kuris akistatoje su „Sparta BC“ atstovus pelnė 30 taškų, perėmė 8 kamuolius ir surinko net 37 naudingumo balus.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.