Martynas Gecevičius prie pergalės pridėjo 19 taškų
Martynas Gecevičius prie pergalės pridėjo 19 taškų
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje. Marcelo Nicola auklėtiniai eliminavo „Šiaulių“ krepšininkus ir prisijungė prie vakar pirmojo į pusfinalį patekusio Kauno „Žalgirio“.

Pusfinalyje „Lietuvos rytas“ varžysis su Klaipėdos „Neptūno“ ir Alytaus „Dzūkijos“ poros nugalėtojais.

Vilniečiai trečiosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse namuose Šiaulių ekipą palaužė 96:92 (23:15, 22:20, 27:23, 24:34) ir seriją laimėjo „sausu“rezultatu 3:0.

„Lietuvos rytas“ priešingai nei dvejose ankstesnėse akistatose iniciatyvą į savo rankas paėmė jau pirmosiomis susitikimo minutėmis ir pirmojo kėlinio pabaigoje turėjo dviženklę persvarą – 21:9.

Vėliau šeimininkai savo persvarą tik didino ir žingsnis po žingsnio artėjo link pusfinalio. Trečiojo kėlinio pabaigoje „Šiauliai“ spurtavo 9:0 ir sustabdė varžovų bėgimą į priekį (72:60), tačiau ketvirtojo ketvirčio pradžioje vilniečiai patys spurtavo 9:0 ir atitrūko 83:63.

Mačo pabaigoje Rokas Giedraitis pelnė 9 taškus iš eilės ir prasidėjus paskutinei minutei leido šiauliečiams turėti vos 5 taškų deficitą (85:90). Negana to, iki pat galo kovoję Gedimino Petrausko auklėtiniai Vytauto Šulskio tritaškio dėka likus žaisti 8 sekundes atsilikinėjo jau tik 3 taškais – 90:93.

Vis tik išsigelbėti „Šiauliams“ laiko nebepakako. Martynas Gecevičius baudų metimais įtvirtino „Lietuvos ryto“ pergalę, kuri užbaigė šiauliečių sezoną.

„Lietuvos rytas“: Martynas Gecevičius 19, Travisas Leslie 18, Gediminas Orelikas ir Žygimantas Janavičius po 9, Mindaugas Lukauskis 8.

„Šiauliai“: Rokas Giedraitis 23, Gintaras Leonavičius 16, Julius Jucikas 15, Vytautas Šulskis 11, Rolandas Alijevas 10 (7 rez. perd.).

Pirmas dvi ketvirtfinalio serijos akistatas vilniečiai laimėjo užtikrintai. Namuose jie Šiaulių klubą sutriuškino 97:69, o išvykoje laimėjo 107:96. 

Marcelo Nicola („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Visų pirma sveikinimai „Šiauliams“, jie buvo stiprus varžovas ir kovėsi iki pat pabaigos. Tai yra gera komanda, kuri mus privertė sunkiai dirbti. Sveikinu ir savo žaidėjus, nebuvo lengva laimėti 3-0, dabar turime susikaupti ir ruoštis pusfinaliams.

Privalome atstatyti vaikinus, kurie turi traumų, ar šiaip reikalauja poilsio, kad galėtume išlaikyti savo žaidimo intensyvumą. Šiandien rungtynės buvo sunkios, mes žaidėme gerai pirmoje dalyje, bet po pertraukos klydome, pykomės, kalbėjome ir tai nėra gerai. Tokius dalykus turime išgyvendinti.

Bet kuriuo atveju laimėti 3-0 yra geras rezultatas, dabar turėsime laiko pasiruošti pusfinaliui. Kavaliauskas turėjo tam tikrų problemų, bet jis bus pasiruošęs. Nenorėjome rizikuoti jo sveikata.“

Gediminas Petrauskas („Šiaulių“ vyr. treneris“): „Visų pirma noriu pasveikinti „Lietuvos ryto“ komandą užtikrintai žengusią į pusfinalį. Mes bangavome, kaip ir visą seriją. Atrodo, kad galime kovoti, bet kelios minutės, kai prarandame koncentraciją kainuoja pergalę. Aišku, varžovų treneris labai gerai daro korekcijas per minutės pertraukėles. Tai parodo varžovų komandos lygį ir žaidimo skaitymą.

Seriją vertinu neblogai. Mūsų tikrai nemindė ir mes kovojome visose rungtynėse. Šiandien vėl pavyzdys, atsilikome daug, bet nepasidavėme ir kovojome. Pasinaudodamas proga noriu padėkoti visai komandai, personalui, žaidėjams, už čempionišką sezoną Baltijos lygoje. Gaila, kad LKL ketvirtfinalyje iš karto gavome grandą, bet patys esame kalti, nes sezono metu patyrėme per daug pralaimėjimų mažais skirtumais.

Galvojome kokį stebuklą sukurti, kad įveikti „Lietuvos rytą“. Pažymys už pirmą sezono dalį būtų prastesnis, už antrą geresnį. Visi norėjome geriau, visi padarėme klaidų ir komplektacijoje, ir taktinių, bet tai turbūt yra kiekvienoje komandoje. Apskritai, aš didžiuojuosi vyrais dėl to, ką padarėme iškritus Jonathanui Lee Baltijos lygoje ir Federacijos taurėje. Atidavėme visą save.“

Komentarai:
norejau paklausti, o jeigu pvz netikeliui eiliniam rytfaniui uz kampo nusivedus ji pazeminti kaip vyra. cia normalu ar ne?
2015-05-07
-2
Atsakyti
Kovinga sezono pabaiga, manau, "Šiaulių" vyrai verti panašaus sezono uždarymo paminėjimo kaip ir Spurs, iškritę po pirmo rato. Juo labiau, kad sezonas geras, iškovoti du medaliai.
2015-05-06
+7
Atsakyti
Jasna

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-06
-12
Atsakyti
To purliuga

Apie sezona LKL'e kalbejau. BBL ir LKF turnyruose, tai zinoma maksimuma pasiekem ka galejom pasiekt su turima sudetim.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-06
-3
Atsakyti
DarkOgiTik ne sitame sezone Siauliams I pusfinali patekt. Tiek Pasvalys, tiek Dzukija, tiek Utena yra tokio lygio kaip Siauliai.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Tai nesako, kad automatiskai patektu ar kazka tokio, bet su visom isvardintom komandom tikrai butu intriga (nors ir manau, kad Siauliai silpnesni, bet tas tarpas tarp pajegumu nera toks jau didelis).

O kad Siauliai gali bent jau su viena is ju (Juventus) zaisti lygiai jie jau irode laimedami tiek LKF del 3-ios, tiek BBL pusfinali. Bet kaip ir minejo, patys kalti, kad tik 7-i tepabaige reg. sezona, del to ragai parejo jau ketvirtfinaly.
2015-05-06
-4
Atsakyti
Tik ne sitame sezone Siauliams I pusfinali patekt. Tiek Pasvalys, tiek Dzukija, tiek Utena yra tokio lygio kaip Siauliai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-06
+4
Atsakyti
Nebuvo toks kaip tiketasi? 1 vieta BBL, 3 vieta LKF tai ko tu nori?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-06
-7
Atsakyti
Dekui komandai uz sezona, gaila nebuvo jis toks kaip tiketasi...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-06
Atsakyti
Oba 10 tasku per maziau nei minute ivare Siauliai. :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-06
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.