Deividas Gailius Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Kazys Maksvytis Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Deividas Gailius Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Gediminas Orelikas pelnė 8 taškus Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Trečiajame kėlinyje į aikštelę išbėgo Klaipėdos ekipos gerbėjas Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Deividas Gailius Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Kazys Maksvytis Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Deividas Gailius Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Gediminas Orelikas pelnė 8 taškus Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Trečiajame kėlinyje į aikštelę išbėgo Klaipėdos ekipos gerbėjas Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Įtemptoje pusfinalio serijoje vicečempioną Klaipėdos „Neptūną“ eliminavęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ po metų pertraukos varžysis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale.

Be aistrų, incidentų ir dramatiškos kovos neapsiėjusiame ketvirtajame serijos mače Marcelo Nicola auklėtiniai varžovus pranoko 92:87 (14:18, 32:8, 21:27, 25:34) ir pusfinalyje triumfavo 3:1.

Sostinės ekipa išbarstė 29 taškų pranašumą ir prasidėjus paskutinei susitikimo minutei pirmavo viso labo 87:85. Vis tik Antano Kavaliausko dėka vilniečiams pavyko išsaugoti pergalę savo rankose.

Antrąjį kėlinį spurtu 12:0 pradėjęs ir visą šį ketvirtį 32:8 laimėjęs „Lietuvos rytas“ įpusėjus rungtynėms jau turėjo 20 taškų pranašumą (46:26), o dar vienas spurtas trečiojo kėlinio pradžioje leido vilniečiams pirmauti net 55:26.

Vis dėlto be traumuoto Simo Galdiko rungtyniavę klaipėdiečiai rado savyje jėgų kovoti iki galo ir panaikino milžinišką deficitą. Paskutinėmis susitikimo minutėmis Mustafa Shakuro perimtų kamuolių ir pelnytų taškų dėka Klaipėdos ekipai trūko nedaug iki pusiausvyros atstatymo, tačiau sėkmė lemiamu metu jau lydejo svečius iš sostinės.

Trečiojo kėlinio viduryje Martynas Mažeika buvo nubaustas technine pražanga. Tuomet į aikštelę išbėgo teisėjų darbu nepatenkintas „Neptūno“ gerbėjas, stumtelėjęs arbitrą Andrių Malecką. Sirgalių iš aikštelės išvesti padėjo pats Mažeika ir Klaipėdos klubo personalas.

Finale vilniečiai susikaus su amžinais varžovais – jau kurį laiką po savo pusfinalio serijos su Utenos „Juventus“ poilsiaujančiais Kauno „Žalgirio“ krepšininkais.

„Neptūnas“: Mustafa Shakuras 20, Martynas Mažeika 17, Vytautas Šarakauskas 16 (10 atk. kam.), Arnas Butkevičius 11, Donatas Zavackas 7, Ivanas Nelyubovas 6, Justas Sinica ir Deividas Gailius (8 rez. perd.) po 5.

„Lietuvos rytas“: Antanas Kavaliauskas 21 (13 atk. kam.), Martynas Gecevičius 18, Adas Juškevičius 13, Kšištofas Lavrinovičius 10, Travisas Leslie, Gediminas Orelikas ir Žygimantas Janavičius po 8.

Marcelo Nicola („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Sveikinu „Neptūną“, ši komanda ir vėl nepasidavė bei įrodė savo vertę. Tai yra tikrų kovotojų komanda, kuri gali panaikinti didelį deficitą. Sveikinu savo auklėtinius, nebuvo lengva ir mes žinojome, kad taip bus. Patekome į finalą, tai – dėl ko dirbome. Dabar turime laiko pasiruošti sunkiam finalui su „Žalgiriu“. Privalėsime žaisti žymiai geriau nei šiandien ir nedaryti tiek daug klaidų. Pasikartosiu, mes atlikome gerą darbą, nėra lengva laimėti Klaipėdoje. Buvome arti to antrajame serijos mače, bet šansu nepasinaudojome, o šiandien gerai užbaigėme rungtynes. Yra ką taisyti, bet vertinu savo žaidėjų kovingumą, jie nesutriko, kai turėjome problemų ir „Neptūnas“ artėjo prie mūsų. Aikštelėje buvo tikras karas. Tikiuosi, kad prieš finalus būsime labiau atsipalaidavę, nes buvome įsitempę šios serijos metu.

Antrajame kėlinyje gynėmės taip, kaip turėtume visada. Šioje serijje mūsų problema buvo, kad gerai gynėmės tik viename kėlinyje kiekvienose rungtynėse. To tikrai negana, norint įveikti Eurolygos komandas, kaip „Žalgiris“. Mes siekiame laimėti LKL, tad negalime pradėti mačo apsimiegoję ir turime gintis gerai visas 40 minučių. Geros komandos nubaudžia, kai nesigini gerai, tačiau kai ginamės kietai, tie metimai būna sunkūs. Privalome padaryti geriausią, ką galime.“

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Noriu pasveikinti vilniečius su pergale. Nemanau, kad šitoje serijoje mes išspaudėme maksimumą. Žaidėme banguotai, pakako vieno labai blogo kėlinio, kad mačą sugadintume. Negana to, vangiai pradėjome ir trečiąjį ketvirtį. Be abejo, rungtynių pabaigoje sugražinome intrigą ir už tai reikia padėkoti vyrams. Dabar bus sunku rasti motyvacijos, nes buvome susikoncentravę ties aukščiausiais tikslais. Reikės įkvėpti žaidėjus kovai iki galo, nes psichologinis nuovargis jaučiasi.

Pradžioje rungtynių atrodė, kad Simo netekties nesijaus, nes Šarakauskas pradėjo gerai. Simas yra stabiliausias mūsų žaidėjas gynyboje, tad neketis galiausiai pasijautė. Kažką daugiau pasakyti sunku. „Lietuvos rytas“ išėjo į kitą etapą, bet manau laimėjome sirgalių kovą. Labai gaila, kad tokioje atmosferoje negalime padovanoti sirgaliams pergalės. Emocijų buvo daug, ir Mažeikos techninė pražanga, gal net ir išbėgęs fanas kažkiek įkvėpė.

„Juventus“ gera komanda. Ji neveltui yra tarp keturių stipriausių. Nemažai žaidėjų yra žaidę Klaipėdoje. Tokie žaidėjai gerai sužaidžia prieš buvusias komandas. Bando įrodyti, kad galbūt nepelnytai buvo nepratęsti kontraktai, bet mes turime namų aikštelės pranašumą. Turime išlaikyti savo lygį, žiūrėti į priekį. Manau, kad praeityje patirti pralaimėjimai prieš „Juventus“ kaip tik suteiks daugiau motyvacijos.“

http://www.youtube.com/watch?v=znYH4ihYkRE

Komentarai:
nekenciu zalgirio
2015-05-24
+18
Atsakyti
2015-05-24
-1
Atsakyti
Rungtynių momentas: M. Mažeikos metimas iš po krepšio mačo pabaigoje...
2015-05-24
-10
Atsakyti
asterixPaskaicius komentarus, tai cia kai kurie, net ne Neptuno, o Zalgirio fanai labai smarkiai lieja apmauda, cia tokie pat kaip tas kur isbegi i aikste ir "padovanojo" Neptunui" didele bauda.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


o ko tikėtis iš lizingo fanų t.y. vieno žmogaus su daug acc? gi čia visiem aišku, kad tie JD, stabilo, cross, priest, 1999, kokso_uostytojas, antirytas ir kiti tas pats žmogus
2015-05-24
-8
Atsakyti
JDviskasuzimtaJDviskasuzimtaJDviskasuzimtakauno "intelektai" ziba visu grazumu :DDKa jau skiauteres pakilo? Vel eilini syki kazko tikiesi eilini sezona?ko cia loji, kas tau antsnuki nueme ?As neloju, as cia pastoviai komentuoju, o tu jau matosi isdrasejes islindai is savo bronzinio gaidyno?tu nekomentuoji, o sude sedi ir tais sudais drabstaisi, apie kazkokius mistinius gaidynus ir skiauteres kalbi, nors is kavensko nieko daugiau tiketis ir nevertaCia ne as, o tu sude sedi kaip ir tavo raudonoji vainauskine parodija. Nors Neptunas ir pralose, bet parode jusu raudonoms komjaunimo atliekoms kas yra tikras palaikymas bei superinis lankomumas ko jus savo siknaskyles dydzio svirne net pasigirti negalite nes metai is metu grimztate i totalu suda.


>parodija, komjaunimas, atliekos, siknaskyles, sudas..

tikras lietuvos svietimo sistemos pasididziavimas esi :) visas tavo intelektas telpa sitam komentare
2015-05-24
+2
Atsakyti
Pala, o kur išgirtas rinktinės kandidatas Girdžiūnas pradingo, nes jo atkrintamosiose kaip nėra, tai nėra.
2015-05-24
-7
Atsakyti
aimejo alaus http://bit.ly/1HCqsFa
2015-05-23
-27
Atsakyti
kazio komentarai http://bit.ly/1F8jlBc
2015-05-23
+7
Atsakyti
asterixDarant reziume, tai Rytas daznai pasiduoda psichologiniam spaudimui isvykose ir issvaisto didziules persvaras, gynyba gali buti gera kai tik yra noro ir turima kazkoki psichologini pakilejima, puolimas dazniausiai be priekaistu, bet ei cia gi Rytas pries Zalgiri el Classico, cia nutinka visko ir daznai ivykiai vyksta kitaip, negu pries buvo tame paciame sezone.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Kaip tai kitaip viskas vyksta? Keli sezonai is eiles kaip stabiliai Rytas gauna.
2015-05-23
+3
Atsakyti
Darant reziume, tai Rytas daznai pasiduoda psichologiniam spaudimui isvykose ir issvaisto didziules persvaras, gynyba gali buti gera kai tik yra noro ir turima kazkoki psichologini pakilejima, puolimas dazniausiai be priekaistu, bet ei cia gi Rytas pries Zalgiri el Classico, cia nutinka visko ir daznai ivykiai vyksta kitaip, negu pries buvo tame paciame sezone.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-23
-1
Atsakyti
0MGL0LWTFasterixPaskaicius komentarus, tai cia kai kurie, net ne Neptuno, o Zalgirio fanai labai smarkiai lieja apmauda, cia tokie pat kaip tas kur isbegi i aikste ir "padovanojo" Neptunui" didele bauda.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltpalauk. dar ne vakaras. laukiam kozirio priest cross finger anslago.


Cia tie, kurie tave pastoviai cia duchina kad pastoviai apie juos rasai?
2015-05-23
+10
Atsakyti
asterixPaskaicius komentarus, tai cia kai kurie, net ne Neptuno, o Zalgirio fanai labai smarkiai lieja apmauda, cia tokie pat kaip tas kur isbegi i aikste ir "padovanojo" Neptunui" didele bauda.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


palauk. dar ne vakaras. laukiam kozirio priest cross finger anslago.
2015-05-23
-17
Atsakyti
Paskaicius komentarus, tai cia kai kurie, net ne Neptuno, o Zalgirio fanai labai smarkiai lieja apmauda, cia tokie pat kaip tas kur isbegi i aikste ir "padovanojo" Neptunui" didele bauda.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-23
-17
Atsakyti
ojojojoj kiek necenzuriniu zodziu net ausys raitosi. ;/ vaje vaje ka cia daugiau ir bepridursi. lenkiuosi zemai jusu iskalbai ir ismonei tikrai zalgiris turi kuo didziuotis turedamas tokius fanus. ZALIA BALTA HEI HEI
2015-05-23
Atsakyti
JD
0MGL0LWTFdar mums labai parupo cia visiems, kas bendro tarp ryto - neptuno rungtyniu ir dentmono pakeliaui is kinijos i d lyga, bei taves? ir siuksliu. ir is viso. ka tu cia veiki?


"Cia visiems"? Kiek cia tu "jusu"? Neperdaug susireiksminai, panevezio siuksle?
2015-05-23
+4
Atsakyti
dar mums labai parupo cia visiems, kas bendro tarp ryto - neptuno rungtyniu ir dentmono pakeliaui is kinijos i d lyga, bei taves? ir siuksliu. ir is viso. ka tu cia veiki?
2015-05-23
+6
Atsakyti
0MGL0LWTFJD, musms cia visiems labai idomu kaip dentmonui sekasi kinijoj, kadangi tu cia toks jo fanas (ir nickas ir paveiksliukas) gal galetumet ponas papasakoti placiau apie kinijos lyga?


Protinguoli, Dentmonas i NBA plėtojimosi lyga jau kazkur pries pora menesiu is Kinijos gryzo. Is pradziu pasidomek, paskui cia vaidink protinga.
2015-05-23
-1
Atsakyti
aiktu sau net wikipedia moki atsidaryti. tai ten raso kazka apie d lyga ane. nu nieko sau tavo dievukas pasieke aukstumas. sveikinimai. asmeniskai.
2015-05-23
-7
Atsakyti
JD
0MGL0LWTFJD, musms cia visiems labai idomu kaip dentmonui sekasi kinijoj, kadangi tu cia toks jo fanas (ir nickas ir paveiksliukas) gal galetumet ponas papasakoti placiau apie kinijos lyga?


Kazka cia labai asmenisko norejai uzvemti, veiloke? Dentmono Kinijoje senai nebera, ten jam viskas pries pora menesiu baigesi. Patenkintas, obliau?
2015-05-23
-10
Atsakyti
Karavanas negali girtis


nu bet tai palauk siandien zalgiris gi nezaide. ar zaide? kaip cia dabar yra? net pasimeciau. biski ne i tema. as suprantu nu bet gi mes ryto fanai esam supratingi, nesmerkiam iskart, nepuolam teisti..
2015-05-23
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.