Bojanas Bogdanovičius sėkmingai debiutavo NBA pirmenybėse
Bojanas Bogdanovičius sėkmingai debiutavo NBA pirmenybėse
Nuotr. AFP – Scanpix
Pirmasis sezonas praleistas Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) kardinaliai pakeitė Bruklino „Nets“ žaidėjo Bojano Bogdanovičiaus požiūrį į šią lygą.

Bendraudamas su žiniasklaida, 26-erių metų 203 cm ūgio kroatas prasitarė, jog iš pradžių buvo susidaręs klaidingą nuomonę apie NBA ir tai buvo viena priežasčių, kodėl jis tik kiek vėliau nusprendė persikelti už Atlanto.

„Atvirai kalbant, prieš atvykstant į Brukliną aš nebuvau didelis NBA lygos gerbėjas, todėl ilgesnį laiką likau Stambulo „Fenerbahce Ulker“ komandoje, – pareiškė Bogdanovičius. – Tačiau atvykęs aš pamačiau viską kitaip nei buvau įsivaizdavęs. Dabar galiu drąsiai teigti, kad esu NBA fanas.

Nežinojau, ko galiu tikėtis Brukline, koks bus mano vaidmuo „Nets“ klube, bet esu patenkintas tuo, kaip aš pasirodžiau“.

Praėjusią vasarą trejų metų sutartį su „Nets“ šį sezoną NBA sužaidė 84 rungtynes, per kurias vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 24 minutes, pelnydavo po 9,1 taško ir atkovodavo po 2,8 kamuolio.

Komentarai:
zalias
aš nei pritariu, nei nepritariu, daug kas tikrai vadovaujasi tais stereotipais, bet jie iš niekur neatsiranda :D pasižiūri, kad ir tų pačių raptorių varžybas ir pamatai, kad jie žaidžia nesąmoninga krepšinį visomis prasmėmis. Taip dauguma domėdamiesi JV žaidimu pasižiūri tik raptorių varžybas ir susidaro toks įspūdis :D o komandų tokių ir daugiau yra, vienžo nba gerai, eurolyga gerai, lkl gerai :DD
2015-05-26
+3
Atsakyti
Domėtis domėjausi nuo mažų dienų, bet taip kaip šiemet, ne. O to priežastis Lietuvaitis. Jei ne Lt piliečiai, tai to nba domėjimosi ir nelabai būtų, nes tos komandos ne gimtosios, kad azartas/kaifas būtų palaikyt. Jau esu sakęs apie palaikymą nesikartosiu. Teisėjus irgi netikėliais laikiau, bet ilgiau pažiūrėjus, viską apsvėrus, tai jie viską puikiai daro - nesikiša, stengiasi nenulemti rungtynių baigties. Neskaitant iš ties kai kurių žioplų klaidų akis badančių (žingsnių rekordai), vienas lyšnas pridėjimas tam tikrose situacijose ar tais greitame puolime, kai tas pridėtinis žingsnis veiksmą gražų padaro, žiūrovai išvysta gražią akimirką aš skaitau pateisinama. Sakau reikia ilgiau, detaliau nba pasižiūrėt ir dauguma pritars man.
2015-05-26
-1
Atsakyti
žalias
Prieš tai buvęs komentaras skirtas dešražirniui :D
2015-05-26
-1
Atsakyti
zalias
To Dešrimantas Na, sorry, bet jei NBA pradėjai domėtis tik nuo pastarojo ar kelių pastarųjų sezonų, tai negali vadintis tikru ekspertu ar žinovu. Tuo labiau negali priversti žmones manyti taip, kaip tu manai. NBA negalima vertinti bendrai, taip, kaip ir eurolygos. NBA yra komandų, kurios tikrai patvirtina visus stereotipus, kurios žaidžia krepšinį bėk ir mes, daug ir greitai, kurios žaidžia su super debiliška gynyba, taip jau yra, nekalbu apie tas komandas, kurios taktiškai yra brandžios ir žaidžia geriausia klubinį krepšinį. O kalbant apie eurolygą, na, manau, kad koks realas dar pabandytų rytuose pakovot dėl patekimo į playofsus, aišku aš čia nerimtai, bet tiesiog reikia sutikti, kad europoj yra žaidžiamas kitoks krepšinis, nėra jis geresnis, nėra jis ir blogesnis, tiesiog kitoks :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-26
Atsakyti
Vytas
Teletovicius buvo jau pilnai isitvirtines Nets, kai Piercas isejo su Kirilenka isejo. Tad jei ne Mirzos liga, butu Bojanas gerokai trumpiau zaides. Gal tada ir pati NBA maziau patiktu.
2015-05-25
-4
Atsakyti
nu
Tai, kad jus net nezinot kokia jis ta nuomone buvo nusistates, o diskutuojat!

Jei jis butu nusistates ta nuomone apie "be gynybos" ir pan tai kodel jam tai trukdytu ten eit? Gi kaip tiuk linksmiau zaist kai ner gynybos... Tikrai tai netrukdytu jam eit.
2015-05-25
-3
Atsakyti
Gautu zaist po 4 minutes nuomones nebutu pakeites :)
2015-05-25
+1
Atsakyti
Dešražirnis
Keisti fruktai jūs, o ne jis. Bando išvest keistumą, suka ratais per aplinkelį, nors viską ką susakė yra teisinga ir daugumo europiečių fanų nuomonei atitinka. Iš senų laikų yra likę tie stereotipai, kad nba cirkų lyga, žingsniai šešiaženkliai, gynybos nerasta, kas individualiai stipresni tas su kamuoliu nesiskiria ir taip vardink vardink. Taip pat ir aš masčiau, kol dėka Motiejūno sėkmingo žaidimo pradėjau naktimis stebėt jį ir jo komandą kas be ko, tai visus šiuos stereotipus paneigė ir ką mačiau bei ką matau plaoffu metu iš komandų, tai eurolygos matytas finalinis etapas buvo toks graudus... tik gelbėjo tai, kad kiekvienoj poroj turėjau ką palaikyt, tiksliau sirgt prieš vienus (cska,real). Tai būtent dėl šio dalyko ir prisiverčiau iki galo dažiūrėt, bet šiaip, jei ne Žalgiris ar kitos Lietuvos komandos atstovavimas tame turnyre, net nežiūrėčiau, nes lkl lygio lygiai europoj. O kas nepritars šiai nuomonei, tai iš šių stereotipų neaplenktų. Be pykčių, bet taip yra, nes pačio praktika tokia pati. Geriau vėliau nei niekada.
2015-05-25
-1
Atsakyti
to Dešrimantas

Pilna tu neigiamu ir klaidingu stereotipu apie NBA iki siu dienu yra. Manes nestebina, kad Europietis buvo nusistates butent tokia nuomone.
2015-05-25
+4
Atsakyti
ironiska, kad europietis gynejas visai nesipasuoja.. ka apie tai papasakotu NBA heiteriai?

O siaip balkanu zmones tiesiog neturi profesonalaus poziurio i krepsini, per daug pas juos emociju, zaideju stabilumas, kaip amerikietiski kalniukai. Kazkokie kaprizai, maivymaisi, pykciai gali viska sugriauti. NBA visai kas kita, ten geriausi zaidejai kaip masinos, diena is dienos eina zaisti kokybiskai, todel ir sunku ten Europieciams, kurie cia buvo vertinami ir uz epizodiskus pasirodymus
2015-05-25
+4
Atsakyti
to Dešrimantas
pasakyk tu tai Macui
2015-05-25
+2
Atsakyti
Dešrimantas
Keistas žmogus. Geriausios organizacijos, geriausia infrastruktūra, geriausi žaidėjai, daugiausia visuomenės dėmesio, geriausi atlyginimai – kitos krepšinio lygos nė iš tolo neprilygsta. Pakeitė jis, matai, nuomonę. Tai kokiais mistiniais įsivaizdavimais remdamasis jis buvo susidaręs savo ankstesnę nuomonę?
2015-05-25
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.