Fanų zonos akimirkos Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Jameso Andersono metimas Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Kšištofas Lavrinovičius po pralaimėjimo Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Tiek Adas Juškevičius, tiek ir Vaidas Kariniauskas rungtynėse taškų nepelnė Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Antanas Kavaliauskas bando įveikti Artūro Gudaičio gynybą Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Fanų zonos akimirkos Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Jameso Andersono metimas Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Kšištofas Lavrinovičius po pralaimėjimo Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Tiek Adas Juškevičius, tiek ir Vaidas Kariniauskas rungtynėse taškų nepelnė Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Antanas Kavaliauskas bando įveikti Artūro Gudaičio gynybą Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalas prasidėjo nelengva Kauno „Žalgirio“ pergale. Gintaro Krapiko auklėtiniai namuose 73:66 (24:18, 19:13, 12:13, 18:22) nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Pagrindine žalgiriečių pergalės priežastimi šiose rungtynėse tapo kova dėl atšokusių kamuolių, kurią šeimininkai laimėjo 48-31. Vien po svečių krepšiu „Žalgiris“ sugriebė 23 kamuolius, o „Lietuvos rytui“ tai padaryti pavyko 12 kartų.

Būtent po trijų iš eilės puolime atkovotų kamuolių Artūras Milaknis pataikė ir mačo baigtį nulėmusį tritaškį metimą. Likus žaisti pusantros minutės po Žygimanto Janavičiaus taiklios baudos skirtumas tarp komandų ištirpo iki 1 taško (64:65), o puolime žalgiriečiams pralaužti varžovų gynybos ir toliau nesisekė.

Visgi šeimininkus išgelbėjo grumtynės po krepšiais. Kamuolį jiems atsikovoti pavyko ir po netaiklaus Pauliaus Jankūno, ir po netaiklaus Luko Lekavičiaus tritaškio. Trečias kartas nemelavo – Milaknis šovė taikliai ir leido įgyti „Žalgiriui“ gyvybiškai svarbią 4 taškų persvarą (68:64).

Po minutės pertraukėlės puolime suklydo Kšištofas Lavrinovičius ir mačo baigtis tapo aiški. Apskritai šiose rungtynėse „Žalgiris“ pirmavo nuo startinio švilpuko iki finalinės sirenos. Įpusėjus antrajam kėliniui kauniečių persvara siekė net 16 taškų (41:25), tačiau vilniečiai nepalūžo ir, suaktyvinę gynybą, pamažu mažino atsilikimą.

Didžiąją paskutino kėlinio dalį labai sėkmingai žaidė Lavrinovičius, per 10 min. surinkęs 11 taškų ir po savuoju krepšiu patikimai stabdęs oponentų aukštaūgius. Patikimas Kšištofo žaidimas lėmė, kad antroje rungtynių pusėje ant atsarginių suolo neįprastai daug laiko sau praleido Antanas Kavaliauskas, pirmajame kėlinyje praktiškai vienas pats rinkęs taškus „Lietuvos ryto“ ekipai. Per pirmąsias 10 min. Antanas pelnė 14 iš 18 svečių taškų, o per likusį laiką savo sąskaitą papildė tik trimis.

Panašiai mačas susiklostė ir „Žalgirio“ žvaigždei Jamesui Andersonui. Per pirmąsias 10 min. jis pelnė 12 taškų, tačiau vėliau išsikvėpė, krepšį atakavo nebetaikliai ir dažnai klydo.

„Žalgiriui“ iš žaidimo „išjungti“ visiškai pavyko tris įprastai rezultatyviai žaidžiančius „Lietuvos ryto“ krepšininkus.

Vidutiniškai po 14,3 taško LKL čempionate renkantis Gediminas Orelikas mačą baigė sąskaitoje turėdamas 3 taškus, vidutiniškai po 9,6 taško pelnantis Adas Juškevičius apskritai nepasižymėjo ir surinko neigiamą naudingumo koeficientą (-5), o po 11,2 taško pelnantis Martynas Gecevičius surinko 4 taškus (0/5 tritaškiai). Tiesa, snaiperis tapo geriausiu komandos asistentu – 7 rezultatyvūs perdavimai.

„Žalgiris“ šiame mače realizavo 9 iš 27 tritaškių (33 proc.), o snaiperių komanda laikomas „Lietuvos rytas“ – vos 2 iš 16 (12 proc.). Apskritai pirmąjį svečių tritaškį Mike'as Moseris pataikė tik 29 min.

Antrosios serijos rungtynės sekmadienį Vilniuje bus žaidžiamos „Lietuvos ryto“ arenoje. Mačo pradžia – 16.15 val.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 18, Jamesas Andersonas 14 (5 atk. kam., 6 kld.), Robertas Javtokas 12 (11 atk. kam.), Lukas Lekavičius 9, Siimas-Sanderis Vene 8.
„Lietuvos rytas“: Antanas Kavaliauskas 17 (8 atk. kam.), Kšištofas Lavrinovičius 17, Travisas Leslie 11, Žygimantas Janavičius 9 (6 rez. perd.).

Rungtynių vaizdo reportažas:

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ vyr. treneris): „Serija, kaip ir tikėtasi, prasidėjo sunkiomis rungtynėmis. Ta ilgoka pertaukėlė be žaidimo šiek tiek jautėsi. Rungtynės nebuvo gražios, bet svarbu – pergalingos. Ačiū žiūrovams, kad jie susirinko ir padėjo mums sėkmingai pradėti seriją. Norint atkovoti kamuolį puolime nereikia labai daug centimetrų ar aukštesnių žaidėjų nei varžovai. Vyrai parodė, kad yra labai kovingi, stengėsi kiekviename epizode, kas ir lėmė rungtynių lemtį.

Nebūna žaidimo pasikeitimo be priežasties. Matėme, kad Andersono pertrauka dėl traumos vis dar atsiliepia jo žaidimui. Jis išsikvėpė pirmoje rungtynių pusėje, jos metu atidavė labai daug jėgų. Tai jam sutrukdė taip gerai sužaisti antroje rungtynių pusėje, todėl keletą kartų suklydo, tačiau jis mūsų lyderis ir mes juo pasitikime.“

Išsamesnis Gintaro Krapiko komentaras:

https://youtu.be/glAtcunIgUY

Artūras Milaknis („Žalgirio“ gynėjas): „Pirmiausia noriu pasveikinti savo komandą bei kolektyvą iškovojus pirmą pergalę, kurią laimėjome ne taip ir lengvai. Svarbiausia, kad ji pasiekta ir važiuojame į Vilnių apgynę namų sienas. Antroje rungtynių pusėje strigome, bet tai nebuvo jų gynybos vaisius. Padarėme 18 klaidų, iš kurių dauguma buvo antroje rungtynių pusėje. Turbūt neįmetėme antroje pusėje laisvų metimų. 23 atkovoti kamuoliai puolime – labai geras rezultatas. Prieš rungtynes kalbėjomės, ar ta pertrauka be žaidimo nesutrukdys, bet tie kamuoliai labai palengvino mūsų darbą.“

Marcelo Nicola („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Nėra apie ką daug kalbėti, skaičiai aiškūs. Pradėjome rungtynes susikoncentravę ne taip, kaip reikėtų finalinei dvikovai. Nelaimėsime rungtynių leisdami varžovams puolime atsikovoti 23 kamuolius ir suklysdami 15 kartų. Bet netgi padarę tiek klaidų mes sugrįžome į rungtynes, sugebėjome sumažinti atsilikimą. Visgi dvikovų pabaigose reikia žaisti atkakliau ir neleisti varžovams lengvai pelnyti taškų. Rungtynių pabaigoje sumažinome atsilikimą iki 1 taško, bet tada jie atsikovojo 3 kamuolius puolime, kol Milaknis pataikė iš toli. Tai nebuvo svarbiausias dalykas, bet tai buvo mūsų problema šiandien. Kodėl Kavaliauskas nežaidė ketvirtajame kėlinyje? Nes Kšištofas žaidė gerai ir mes vijomės varžovus. Tiesiog tokia priežastis.“

Išsamesnis Marcelo Nicola komentaras:

https://youtu.be/K415IXp4rwc


„Žalgirio“ pergalę nulėmęs Artūro Milaknio tritaškis:

https://youtu.be/I6ABpB1GMHU

Komentarai:
gyazo.com/6a51946bb1312beb3b198b2e45dae7d0 Oreliko tritaškis, kurio neįskaitė teisėjai ir atėmė pergalę iš ryto :D Kamuolis rankose, lenta jau dega :D
2015-05-29
+27
Atsakyti
LGMaciau rytfaniai buvo iskele plakata "nepamirskit padainuoti Utenoj" kas galit paaiskinti,ka tai reiskia?


Cia turbut turejo omeny, kad utenoj padainuot apie suda raudona, bent jau as taip supratau
2015-05-29
+2
Atsakyti
Rungtynes sakyciau nuspejamos ir siek tiek vangokos. Galbut kitiems atrodo kitaip, bet mano nuomone akivaizdziai matosi, kad Zalgirio zaidimas turi aiskias gaires, turi minti. Kova del kamuoliu tiesiog sviesmeciais lenkia LR. Manau buvo galima dar intensyviau gintis, spausti Janaviciu, Geceviciu, tam naudojant Lipkeviciu, Kariniauska ir beabejo Cherry. Absoliuciai neisnaudotas buvo Jankunas, sioj vietoj rezervas didziulis. Jam gavus kamuoli nugara I krepsi, LR turetu 1000 ir 1 problema. Tiesiog jautese zalgirieciu veiksmuose ramybe, uztikrintumas, tarsi jie zinotu, kad yra stipresni. Primine rungtynes, kai rungtyniaujama su kitomis LKL komandomis, zaidziamas kates ir peles zaidimas. Lieku prie savo vakar dienos issakytos nuomones. Zalgiris laimes serija 4-0. LR turi sansa istempti viena pergale namuose, su salyga, kad bus neeiline diena ju snaiperiams geraja prasme.
2015-05-29
+5
Atsakyti
Zalgiris zaide kaip norejo, rytas taip, kaip jam zalgiris leido, krapikas truputi rytui padejo perlaikydamas andersona ant suolo, , po to jis taip ir nebepagavo zaidimo, o siaip kraupu ziiureti ryte zaide tik kavaliauskas.
2015-05-29
+6
Atsakyti
apskritai paėmus , žemoko lygio rungtynės.
2015-05-29
-13
Atsakyti
LGMaciau rytfaniai buvo iskele plakata "nepamirskit padainuoti Utenoj" kas galit paaiskinti,ka tai reiskia?


Nezinau, bet as maciau kaip Zalgirio fanai tarpusavyje glamze musu atributika. Matyt ta pacia kuria ateme pries kelias savaites Vilniuje.
2015-05-28
+13
Atsakyti
LG
Maciau rytfaniai buvo iskele plakata "nepamirskit padainuoti Utenoj" kas galit paaiskinti,ka tai reiskia?
2015-05-28
-13
Atsakyti
lklgera kova,pradzioj atrode bus sutriuskinimas,bet paskui vyrai susieme.su pergale normalius kauniecius.ir sekmes rytui vilniui


Greičiau vyrai atsipalaidavo, sunku visas rungtynes žaisti visa jėga, kai esi trim galvom geresnis už varžovą.
2015-05-28
+8
Atsakyti
Na tiek tetruko, kad ketvirtam kėlinį butu ir persvėre persvara Rytas. Ko gero bus ilgas finalas.
2015-05-28
+7
Atsakyti
lkl
gera kova,pradzioj atrode bus sutriuskinimas,bet paskui vyrai susieme.

su pergale normalius kauniecius.ir sekmes rytui vilniui
2015-05-28
-3
Atsakyti
0MGL0LWTFpo siandienos rungtyniu, is ryto komandos - kazlausko sarase - liko tik kavaliauskas.


cia jau seniausiai buvo aisku
2015-05-28
-10
Atsakyti
Tai matos, kad tau px ant kaktos parašyta. Supratimo nulis, px kas ką darė, gi laimėjo :)))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-28
+3
Atsakyti
a girdi muchamoras?!valdasz30 gal jūs nors kartą įsiskaitykit, o kai esat neužtikrinti dar kartą persiskaitykit prieš komentuojant, nes jau nebejuokinga kai prieštarauja tam ką aš specialiai dėl tokių pabrėžiu. Čia visus liečia. Pirmam kėlinyje jį išėmė, kai tas ant bangos buvo ir jokio supisto nuovargio nebuvo, o kad vėliau įleistas antroj pusėj buvo neatpažįstamas, tai čia būtent to kėlinio prasedėjimo rezas. Vapšė kur logika ant bangos esantį žaidėją sodint...--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


O aš nesuprantu kam tie tavo pasisakymai įdomus ir vapšie reikšmingi ??? Svarbu Žalgiris laimėjo, o kas žaidė, kaip žaidė ir kada ką pasodino turėtu būti vapšie px.
2015-05-28
+15
Atsakyti
valdasz30 gal jūs nors kartą įsiskaitykit, o kai esat neužtikrinti dar kartą persiskaitykit prieš komentuojant, nes jau nebejuokinga kai prieštarauja tam ką aš specialiai dėl tokių pabrėžiu. Čia visus liečia. Pirmam kėlinyje jį išėmė, kai tas ant bangos buvo ir jokio supisto nuovargio nebuvo, o kad vėliau įleistas antroj pusėj buvo neatpažįstamas, tai čia būtent to kėlinio prasedėjimo rezas. Vapšė kur logika ant bangos esantį žaidėją sodint...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-28
+5
Atsakyti
po siandienos rungtyniu, is ryto komandos - kazlausko sarase - liko tik kavaliauskas.
2015-05-28
-20
Atsakyti
PalaikomLietuvato zalia balta. Lengva pergale? ar tikrai? jei neatkovoti kamuoliai nezinia kaip butu buve anyway mano pasisakyma jus tesiog laikysit atmazu, bet siulyciau tai ryto nenuvertint... dabar 50 and 50 kad sekmadieni serija bus 1-1


Ale žiuriu praaitą sezoną svajojai, šį vėl svajoji ??? Kaip eilinis rytfanis tai iš šono atrodai kaip paskutinis duchas kuris apsimeta ne rytfanių. Tu man parodyk kuris iš Žalgirio trenerių ar žaidėjų pasakė kad tai buvo lengva pergalė... Net neturėsi įrodymų nes jų nėra. O savo mąstymus pasilaikyk sau, a kad žaidžiat vilniuj tai nereiškia kad ir laimėsit :)
2015-05-28
-2
Atsakyti
a girdi muchamoras?!čia ne rytas dasivijo, o Krapikas tupu mastymu prisileido. Šūdą spaudžia, aštrint neaštrina, lieka keletas sek. tada meta beleką ir taip gal 5atakas paeiliui. Startinis tuo metu: Lipke, Lukas, Robkė, Venė (vienintelis taškus darė ir tai išėmė) ir dar ten kažkuris. Esmė ta, kad Krapas vapšė nemastė kažką judint, o tiesiog žiūrejo kaip tirpsta skirtumas. Andersoną perlaikė ant suolo po pirmo kėlinio, vapšė tas siaučia, o jis pist ir sodina jį. Kas vėliau dėjosi nekalbu, kalbu apie tą akimirką...--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Andersono neperlaikė, Andersonas 3 kėlinį 5-6 klaidas padarė už tai ir buvo pakeistas.
2015-05-28
-9
Atsakyti
to zalia balta. Lengva pergale? ar tikrai? jei neatkovoti kamuoliai nezinia kaip butu buve anyway mano pasisakyma jus tesiog laikysit atmazu, bet siulyciau tai ryto nenuvertint... dabar 50 and 50 kad sekmadieni serija bus 1-1
2015-05-28
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.