Artūras Milaknis tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju
Artūras Milaknis tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju
Nuotr. Fotodiena.lt/E. Blaževičius

Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją prieš „Lietuvos rytą“ ir pirmąjį mačą Kaune laimėjo 73:66.

Geriausias mačo krepšininkas Artūras Milaknis po rungtynių džiaugėsi, kad komandai pavyko apginti namų pranašumą.

„Pergalę iškovojome ne taip lengvai, kaip iš pradžių atrodė, jog galime padaryti. Svarbiausia, kad apgynėme namų pranašumą ir į Vilnių važiuojame pirmaudami 1-0“, – mintimis dalijosi Milaknis.

„Žalgiris“ pirmoje rungtynių pusėje buvo atitrūkęs 41:25, tačiau ketvirtojo kėlinio pabaigoje „Lietuvos rytas“ savo deficitą sumažino iki minimalaus – 64:65. Komentuodamas tai Milaknis pabrėžė klaidas bei netaiklius kauniečių metimus.

„Atrodo, kad antroje rungtynių pusėje žaidėme vienodai, tad nemanau, kad tai buvo kažkoks „Lietuvos ryto“ gynybos vaisius. Mes trečiajame kėlinyje padarėme daug klaidų, o jie greitose atakose lengvai rinko taškus. Nepataikėme tų laisvų metimų, kuriuos turėjome pataikyti“, – teigė Milaknis.

LKL čempionai mače dominavo po krepšiu, o puolime atkovojo neįpratai daug kamuolių – net 23. Milaknis teigė, kad tai buvo svarbiausia pergalės priežastis.

„Manau, tai ir buvo itin svarbi pergalės priežastis. Kalbėjomės su treneriais, kad nežinome, kaip atrodysime po pertraukos be krepšinio. Rungtynių stygius gal kiek pakišo koją, bet svarbiausia, kad kovojome iki pat galo. Tie puolime atkovoti kamuoliai davė daug antrų šansų ir tai labai palengvino mūsų galimybes kovoti dėl pergalės“, – reziumavo Milaknis.

195 cm ūgio krepšininkas buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose. Jis per 31 minutę pelnė 18 taškų (3/5 dvit., 3/9 trit., 3/3 baudos), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 4 varžovų pražangas bei surinko 13 naudingumo balų.

Antrosios finalo rungtynės sekmadienį 16:15 val. vyks Vilniuje.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Komentarai:
viskas gerai, kas gerai baigesi.. telieka tiketis, kad daugiau tokiu dalyku nepasitaikys ir nereikes nervuotis pabaigoje
2015-05-29
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.