Kol kas nėra žinoma, kokios komandos dalyvaus FIBA Europos organizuojamose varžybose
Kol kas nėra žinoma, kokios komandos dalyvaus FIBA Europos organizuojamose varžybose
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nors susitarti su ULEB nepavyko, FIBA Europos organizacija vis tiek nusprendė organizuoti milžinišką ir Europos taurei alternatyvų tarptautinį turnyrą. Skelbiama, kad nuo ateinančio rudens FIBA Europos rengiamose varžybose dalyvaus iki 100 elitinių grupei nepriskiriamų įvairių šalių komandų.

Po atrankos etapo pagrindinėse varžybose liktų 64 ekipos, kurios būtų padalintos į 16 grupių po keturias, o į antrąjį etapą patektų 1-2 vietas grupėse užėmusios komandos.

Antrajame etape likusios 32 ekipos būtų suskirstytos į 8 grupes po keturias, o į atkrintamąsias varžybas kelialapius vėlgi iškovotų 1-2 vietas grupėse užėmusios komandos.

Vėliau per du atkrintamųjų varžybų etapus (aštuntfnfinalį ir ketvirtfinalį) paaiškėtų 4 komandos, pateksiančios į finalo ketverto turnyrą.

FIBA Europa užsimena, kad šiam turnyrui jau rado rimtą ir investuoti pasirengusį rėmėją, tačiau jo pavadinimo kol kas neįvardija.  Prie turnyro organizavimo prisidėtų ir pasaulinė krepšinio federacija – FIBA.

Kokios komandos norės ir sutiks dalyvauti šiame turnyre, kol kas nėra aišku.

Primename, kad ULEB organizacija savo ruožtu jau paskelbė 2015-2016 m. Eurolygos ir Europos taurės turnyro dalyvių sąrašus.

Komentarai:
asterixAi man pabaigt 12 klasiu? O tu paskaityk apie kuri sezona kalbama. Galutinis taskas detas.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


O tu dar karta karta perskaityk ka parasiau ir tada deliok savo galutinius savo tasku bet ir ka jie bereikstu :D
2015-07-01
+2
Atsakyti
Edvinas5524taip jei tu nesupratai tai nba reguliariajame sezone komandos žaidžia po 3 ir daugiau rungtyniu per savaite, o eurolygoje 1 rungtynės per savaite, mano manymu nacionaliniai čempionatai perdaug sureikšminami ir komandos galėtu žaisti tik europoje (kaip yra nba), tiksliau būtu taip, kad jei padaugėtu komandu skaičius kaip čia rašoma iki 64, galėtu keliaut top klubai iš LKL ir panašiai, kas žymiai paspartintu europos krepšinio augima (įpač lietuvos), nes vietoj to, kad tokios komandos kaip lietuvos top klubai žaidžia puse kojos prieš autsaiderius, jiems būtu žymiai didesnė konkurencija ir galbūt išnaujo susidarytume nuomone kokio jie pajėgumo... nacionalinius čempionatus galėtu pakeist koks ULEB iš kurio top klubai keliautu į Fiba Eurolyga.... aišku čia tik svajonėse, bet mano manymu, LKL klubai kaip Žalgiris, Rytas ir dabar tas pats Neptūnas nesulaukdami realaus pasipriešinimo tik degraduoja, o išėje į europa pamato kas yra kompeticija ir gauna malku.... tarkim nba nesirenka lengvesnių kelių ir net tikrai vertos komandos kartais nepatenka į playoff, taigi manau europai reikia pokyčiu ir manau tokie pokyčiai būtu tik teigiami, nors ir įgyti (kartais ir šantažo būdu kaip kažkas sakė)....


ka tu cia pripaistei tai kazin ar kas suprato, visiska nesamone
2015-06-30
-7
Atsakyti
Kažkoks cirkas vyksta :)
2015-06-30
Atsakyti
Cirkai tesiąsi visu gražumu, įdomu kuo čia viskas baigsis. Galėtų FIBA savo turnyre priglaust 3-4 komandas iš Lietuvos ir turetume rekordiškai daug Lietuvos komandų tarptautiniuose Europos turnyruose.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-30
Atsakyti
Atmetus komandas, kurios dalyvaus ULEB tauriu varzybose, FIBA taureje vel liks Issukio taures pajegumo komandos ir didelis klausimas, ar ju bus 64, nes ispanai siose varzybose nedalyvauja, neatsimenu kaip yra su visomis kitomis valstybemis.
2015-06-30
-3
Atsakyti
žaliaSieraTo EdvinasPo kelis kartus per savaite? Ar pats supratai ka parašiai


taip jei tu nesupratai tai nba reguliariajame sezone komandos žaidžia po 3 ir daugiau rungtyniu per savaite, o eurolygoje 1 rungtynės per savaite, mano manymu nacionaliniai čempionatai perdaug sureikšminami ir komandos galėtu žaisti tik europoje (kaip yra nba), tiksliau būtu taip, kad jei padaugėtu komandu skaičius kaip čia rašoma iki 64, galėtu keliaut top klubai iš LKL ir panašiai, kas žymiai paspartintu europos krepšinio augima (įpač lietuvos), nes vietoj to, kad tokios komandos kaip lietuvos top klubai žaidžia puse kojos prieš autsaiderius, jiems būtu žymiai didesnė konkurencija ir galbūt išnaujo susidarytume nuomone kokio jie pajėgumo... nacionalinius čempionatus galėtu pakeist koks ULEB iš kurio top klubai keliautu į Fiba Eurolyga.... aišku čia tik svajonėse, bet mano manymu, LKL klubai kaip Žalgiris, Rytas ir dabar tas pats Neptūnas nesulaukdami realaus pasipriešinimo tik degraduoja, o išėje į europa pamato kas yra kompeticija ir gauna malku.... tarkim nba nesirenka lengvesnių kelių ir net tikrai vertos komandos kartais nepatenka į playoff, taigi manau europai reikia pokyčiu ir manau tokie pokyčiai būtu tik teigiami, nors ir įgyti (kartais ir šantažo būdu kaip kažkas sakė)....
2015-06-30
+1
Atsakyti
Ai man pabaigt 12 klasiu? O tu paskaityk apie kuri sezona kalbama. Galutinis taskas detas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-30
-1
Atsakyti
Meh
Telieka sulaukt rudens ir jau mazdaug bus aiskus final4 dalyviai.
2015-06-30
-4
Atsakyti
Meh
Eurolyga aka moneyleague be lietuvos komandu visiskas sudas yra. Ner ten ka ziuret, tik i desimtis milijonu kainuojancias komandu komplektacijas.
2015-06-30
-3
Atsakyti
Asterixai kaip tu sneki taip ir su tavim elgsis.

Top competition turi omeny JU busima FIBA eurolyga. Taip, jos sekanciais metais dar nebus, bet cia planuojama yra i ateiti. Tai yra ATEITY sitam 64 komandu turnyre zais tos komandos kurios nebus patekusios i JU Top Competition. Pagrindini turnyra - FIBA EUROLYGA.

A number of spots will be covered by the teams that did not qualify for the top competition through the top competition’s Qualification Round.

Top competition - FIBA Eurolyga. Uleb eurolygoje atrankos dabar nera........

Supratai dabar? Ateity 8 komandos ju pagrindiniame turnyre + 8 kurios praeis atranka. O tos kurios nepraeis tos atrankos, vis tiek pateks i ta 64 komandu turnyra.

Sekanciame sezone greiciausiai bus random komandos, o dar po sezono jeigu igyvendins tai, viskas vyks kaip parasyta taisyklese.

Nezinau kaip geriau paaiskint. Gal pirma 12 klasiu uzbaik ir ismok tekstus skaityt prie varydamas ant kitu.
2015-06-30
+3
Atsakyti
Anonimas
Ding is ce
2015-06-30
+2
Atsakyti
Nei vieno protingo pastebejimo po mano komentaro. Kaip jus nesuprantat? Dar cia issisokelis, be accounto mane mazvaikiu vadina, durnelis, nemoka skaityt, maza to dar cia sokineja pries kitus, aiskiai parasyta top competion, TOP ir dar COMPETITION, tai reiskia viena, o tas vienas gali but tik ULEB Eurolyga, nuo kitu metu FIBA Eurolygos dar nebus, to irgi nesugebeta normaliai perskaityt, pasiziuri viena akim antraste ir skleidzia savo erezijas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-30
-7
Atsakyti
builys
Bus nauja gigantiška teletabių kibiro lyga!!! Valiooooo!! Draugai :)
2015-06-30
+7
Atsakyti
To Edvinas

Po kelis kartus per savaite? Ar pats supratai ka parašiai
2015-06-30
-3
Atsakyti
Anonimas
na, FIBA turi tą savo galingą šantažo kortą, t.y. grąsinimus visokiais banais federacijoms ir rinktinėms.

Jie pralošė varžytuves su ULEB į vienus vartus, dabar kandžiojasi ir grąsina banais tiems kas su jais nebendradarbiaus. Nu ar tai rimta?

Man ir ULEB elgesys nepatinka, t.y. bandymas visiškai sukomercinti EL kur pinigai yra Nr1, bet Fiba Europe elgesys irgi apgailėtinas.
2015-06-30
-2
Atsakyti
djgaffer
asterix,suprask,kad bus 3 turnyra-ULEBO Eurolyga,kur jau yra patvirtintos visos 24 komandos,tarp kurių yra ir visos geriausios Europos komandos.Paskui eina ULEBO Kibiro taurė,kur dalyvaus Rytas,Neptūnas ir Juventus,vadinamasis antrasis ešalonas,kaip buvo ir iki šiol.Ir bus šitas trečias turnyras,jau FIBOS organizuojamas,kuris prilygs Eurochallengui.Tik komandų bus daugiau.Va tau ir visas paaiškinimas.Aišku,FIBOS turnyras bus stipresnis už buvusį Eurochallenge,bet tik todėl,kad komandų dalyvaus daugiau ir įvairesnių.Aš bent jau taip suprantu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-30
-2
Atsakyti
Anonimas
Jeigu tai:

- A new second level competition will involve all the clubs not participating in the top club competition. This competition will start in the 2015-16 season.

Tai cia top club competition yra ju isivaziduojama Fiba eurolyga. T.y zais tos komandos kurios nepateks i FIBA eurolyga, o ne i ULEB EL :)
2015-06-30
-6
Atsakyti
Anonimas
Asterixai pacituok kur tame pranesime rasoma, kad ims visas nepatekusias i EL?
2015-06-30
-3
Atsakyti
asterixO tu nueik i oficialu FIBA puslapi ir paskaityk pranesima, o elitine grupe reiskia Eurolygos komandos, gavai pliucha uz issisokima, zinosi dabar.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


šiaip parašyta elitiniu grupei NEPRISKIRIAMOS, tai reikštu, kad iš elitiniu šalių nedalyvaus, bet aišku formatas man patinka, galėtu eurolyga pakeist ir būtu daug įdomiau jei loštu po kelis kartus per savaite (kaip nba)
2015-06-30
-4
Atsakyti
To asterix
Pliucha sako :DDD kiek tau metu mazvaiki.pliucha sako :D cia tik sup..isti interneto komentarai kam tu cia tas pliuchas dalini?Gi jau tiek Rytas tiek Neptunas tiek Juventus pakviesti i kibiro taure.Tai ka jie leks i kazkoki nususi fiba turnyra su neaiskiais dalyviais?skaiciau as irgi angliska versija.Nera ten apibrezta kas yra top competions.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-30
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.