Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Regionų krepšinio lyga (RKL), kuriai praėjęs 2014-2015 m. sezonas buvo jubiliejinis, 10-asis, nusprendė simboliškai užverti dešimtmečio duris. RKL „Facebook“ paskyroje buvo paskelbti geriausių 10-mečio žaidėjų rinkimai. Gerbėjų paprašyta įvardinti  5, jų nuomone, geriausius krepšininkus, kurie per pastaruosius 10 metų yra rungtyniavę čempionate.

Nedaug ką nustebino be konkurencijos daugiausiai balsų gavęs Jonas Valančiūnas, jo pavardę savo penketukuose nurodė apie du trečdalius balsavusiųjų. Toliau penketuke rikiuojasi Andrius Šležas, Ovidijus Galdikas, Darius Tarvydas ir Robertas Puzinas.

RKL 10-mečio TOP5

1. Jonas Valančiūnas

Krepšininkas, kurio Lietuvoje pristatinėti jau senokai nebereikia. Tačiau nedaug kas žino, jog 23-ejų Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas savo karjerą pradėjo būtent RKL pirmenybėse. 2008 m. kartu su Gintauto Reginos treniruojama Vilniaus KM-Magnus-Orem komanda jis debiutavo čempionate, tačiau dar tą patį sezoną persikėlė į NKL rungtyniavusią Vilniaus „Perlo“ ekipą. Talentingo žaidėjo karjera ir toliau kilo – 2010 m. jis jau vilkėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ marškinėlius, o 2012 m. persikėlė už Atlanto, į stipriausią pasaulio lygą NBA. Apie sėkmingą žaidimą NBA byloja šiemet 4 metams pratęstas kontraktas su „Raptors“ ekipa. 

2. Andrius Šležas

Ilgametis Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas ir komandos kapitonas per savo karjerą sukaupė nemažai skambių titulų: triskart LKL čempionatas, BBL ir NEBL čempionas, o didžiausias jo pasiekimas – 2005 m. iškovota ULEB čempionų taurė. 2013 m. į jo kolekciją pateko ir RKL aukso medalis. Karjeros pabaigoje nusprendęs prisijungti prie Trakų KK „Trakai“ komandos, jis jai padėjo iškovoti nugalėtojų vardus ir persikelti į NKL. 2014 m. Šležas tapo „Trakų“ vyriausiuoju treneriu. 

3. Ovidijus Galdikas

217 cm ūgio vidurio puolėjo kelias krepšinyje buvo išties sudėtingas. Kurį laiką treniravęsis Kaune žaidėjas 2006 m. buvo įtrauktas į „Žalgirio“ dublerių komandą NKL, tačiau joje vietos neatrado. Iki 2008 m. Galdikas krepšinio nežaidė ir dirbo sunkius darbus. 2008 m. krepšininką iš naujo atrado treneris Gintautas Regina, kuris apsiėmė globoti aukštaūgį ir 2009 m. įtraukė į RKL rungtyniaujančios Vilniaus KM-„Magnus“ komandos gretas. Būtent nuo čia ir prasidėjo sėkmingas žaidėjo karjeros etapas. 2010 m. jis jau atstovavo Anykščių „Puntukui“ (NKL), o 2012 – Šiaulių „Šiauliams“ (LKL). 2013 m. žaidėjas persikėlė į Lenkiją, kur gynė Gdynės „Asseco Prokom“ komandos garbę, negana to, nuolat patekdavo į naudingiausių Lenkijos žaidėjų sąrašus. Šią vasarą krepšininkas individualiai treniravosi JAV su asmeniniu fizinio rengimo treneriu. Neseniai pasirodė informacijos, kad žaidėjas šiame sezone gali persikelti į aukščiausią Ispanijos ACB lygą.  

4. Darius Tarvydas

Dar vienas trenerio Reginos komandos Vilniaus KM-„Magnus-Orem“ žaidėjas, RKL debiutavęs 2008 m. kartu su Jonu Valančiūnu. Po dvejų metų RKL, 2010 m., jis persikėlė į NKL žaidžiančios Anykščių „Puntuko“ komandos gretas, vėliau teko rungtyniauti Panevėžio „Techaso“ (LKL) komandoje. Kol kas didžiausias karjeros pasiekimas – NKL čempiono titulas su Mažeikių „Mažeikiais“ 2014 m. Praėjusiame 2014-2015 m. sezone Tarvydas ir toliau vilkėjo „Mažeikių“ marškinėlius, tik jau LKL pirmenybėse.  

5. Robertas Puzinas

Ilgametis Lietuvos kurčiųjų rinktinės narys, kuris vienintelis iš visų TOP5 sąrašo žaidėjų iki šiol rungtyniauja RKL pirmenybėse. Puzinas 2001-2003 m. rungtyniavo LKL pirmenybėse, kur atstovavo Panevėžio komandai. Visgi skambiausi žaidėjo karjeros titulai iškovoti su kurčiaisiais. 37-erių žaidėjas savo kolekcijoje turi net 5 olimpinius medalius, iš kurių 2 aukso. Jis yra ne kartą tapęs Europos ir Pasaulio čempionatų prizininku. Tai – neabejotinai tituluočiausias ne tik LKSK ekipos, bet ir visos RKL žaidėjas.

Komentarai:
Edv
Gudaitis vietoj galdiko turietu but, bet siaip lempa topas
2015-08-28
-4
Atsakyti
Neprofesionalu
Juokinat su tokias topais :DDDD Ką RKL įspūdingo padarė Šležas? Puzinas? Ir tai žiūriu net nėra pateikta statistika RKL lygoje, o remiamasi tiesiog pasiekimais...
2015-08-28
-4
Atsakyti
RKL
hmmm...nulinis TOPas, nes sudarytas ne del rezultatu, o del pavardziu...
2015-08-28
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.