Nuotr.: FIBA.com
Nuotr. FIBA.com

Nigerijos rinktinė pirmą kartą istorijoje laimėjo Afrikos krepšinio čempionatą. Tunise vykusio turnyro finale Nigerijos krepšininkai 74:65 (10:13, 27:11, 14:12, 23:29) įveikė nugalėtojos titulą gynusią Angolos ekipą.

Pralaimėjusi pirmąjį kėlinį, antrajame Nigerijos rinktinė visiškai perėmė iniciatyvą ir po 20 min. pirmavo 13 taškų persvara (37:24). Atsitiesti Angolos komandai taip ir nepavyko. Po krepšiais dominavę Nigerijos atstovai (kovą dėl atšokusių kamuolių jie laimėjo 60-37) apsukų nemažino, o ketvirtojo kėlinio viduryje savo pranašumą padidino iki 19 taškų (60:41).

Sumažinti atsilikimą Angolai pavyko tik pačioje susitikimo pabaigoje, kuomet mačo baigtis jau buvo nulemta.

Čempione tapusiai Nigerijos rinktinei atiteko tiesioginis kelialapis į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Nigeriečiai dalyvavo ir Londono olimpinėse žaidynėse, tačiau tąsyk kelialapį į jas iškovojo per atrankos turnyrą.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Chamberlainas Oguchi, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 7 kamuolius. 12 taškų pridėjo Olaseni Lawalis, po 11 – Al-Farouqas Aminu. Pralaimėjusiems 15 taškų surinko Carlosas Morais, 13 – Yanickas Moreira.

Bronzos medalius laimėjo šeimininkė Tuniso rinktinė, kuri mažajame finale 82:73 įveikė Senegalą. Angola, Tunisas ir Senegalas iškovojo kelialapius į olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Naudingiausiu čempionato žaidėju (MVP) buvo išrinktas Nigerijos ekipos atakuojantis gynėjas Oguchi. Kartu su juo į simbolinį penketuką pateko nigerietis puolėjas Aminu, Angolos ekipos gynėjas Morais, Tuniso rinktinės puolėjas Makramas Benas ir Senegalo rinktinės vidurio puolėjas Gorgui Diengas.

Vaizdo reportažas:

Komentarai:
djgaffer
Mldc Nigerija.Tikrai norėjau,kad pirmą kartą taptų čempionais,tas ir įvyko.Net keista,kad gerus krepšininkus išauginanti Nigerija tik dabar iškovojo savo pirmą titulą.Bet geriau vėliau,nei niekada,kaip sakoma

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-09-01
+9
Atsakyti
afrika-nba2
Jai pas juos butu padorios mokyklos, būtų jau galvą aukščiau, jai mokyklos kaip ispanų būtų tikrai nba lygio ta afrika

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-08-31
-3
Atsakyti
to Tomas
Olimpiada tai ne Europos žaidynės, o pasaulio. Todėl olimpiadoje ir turi žaisti visų žemynų komandos, o ne vieno žemyno.
2015-08-31
-6
Atsakyti
a
Tai kad pralose lietuviai tai nigerijai
2015-08-31
Atsakyti
to tomas
is kur tu toks isitikines, nes kai as pamenu vos vos laimejo pries Nigerija lietuviai atrankos pusfinalyje i PO. Ir ta pati Angola ar Senegalas su Tuniso turetu buti kietas riesutelis daugumai Europos komandu
2015-08-31
-2
Atsakyti
Tomas
Patrankų mėsa bus olimpiadoj. Pagalvojus, gaila kiek stiprių Europos komandų nepateks, kad tie afrikosai ten simboliškai statistinį vaidmenį galėtų atlikti pralaimėdami visiems didžiuliais skirtumais.
2015-08-31
+4
Atsakyti
jj
Europos komandos labai noriai naturalizuoja po african-american, kad pagyvintu zaidima, atnestu greicio, geros kamuolio kontroles.

Man atrodo, kad siuo atveju Afrikos komandoms, gera ideja butu naturalizuoti po viena kita europieti, kad biski inestu letumo, protingo zaidimo, trenerio uzdaviniu pildymo. Nes ten belekas vyksta. Meta, soka per galvas, jokios taktikos what so ever.
2015-08-31
+3
Atsakyti
geras
afrika bunda
2015-08-31
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.