Nuotr.: NKL
Nuotr. NKL

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) įsibėgėjo antrasis ratas. Komandos šį savaitgalį sužaidė aštuntosios savaitės rungtynes.

Turnyrinės lentelės viršūnėje išlieka dvi tos pačios komandos – po 13 laimėjimų turintys „Mažeikiai“ ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai. Tiesa, mažeikiškiai žaidė vienomis rungtynėmis daugiau.

Trečią-ketvirtą vietas dalijasi „Palanga“ ir Šakių „Vytis (abi 10-6) o už jų žengia net šešios komandos, kurias skiria vos 1 arba 2 pergalės.

Komandos iki sausio vidurio kovos tarpusavyje, o tada pasidalins į dvi grupes – 1-7 vietas užimsiančios ekipos žais viename pogrupyje, 8-14 vietas užimsiančios komandos – kitame.

Tinklalapis nklyga.lt apžvelgia ašuntosios savaitės įdomiausius akcentus.

MVP

Praretintą Joniškio „Delikateso“ vežimą paskui save tempiantis Darius Griškėnas antrą savaitę iš eilės pripažintas naudingiausiu savaitės NKL krepšininku.

Tiek penktadienio, tiek ir šeštadienio mačuose jis buvo netoli to, kad pakartotų praėjusios savaitės pasiekimą – trigubą dublį. Puolėjo žvaigždė ryškiausiai spindėjo Marijampolėje, kur „Delikatesas“ vos nepatiesė vienų iš pirmenybių lyderių „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkų.

Šiose rungtynėse Griškėnas pelnė 31 tašką, atkovojo 8 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 36 naudingumo balus.

Per dvejas savaitgalio rungtynes jis vidutiniškai pelnydavo po 25 taškus, atlikdavo po 9 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 7,5 kamuolio.

„Palangos“ nesėkmės

Pastarasis savaitgalis trečioje vietoje žygiuojančiai „Palangos“ ekipai buvo prognozuotas kaip pergalingas. Tačiau buksuojantys Virginijaus Sirvydžio auklėtiniai susidūrė su kitokia realybe – pajūrio klubas abu mačus pralaimėjo devyniolikos taškų skirtumais, o nusileista antrosios turnyrinės lentelės pusės ekipoms – Joniškio „Delikatesui“ (70:89) bei Vilniaus „Perlui-MRU“ (60:79).

Rugtynėse Joniškyje „Palanga“ ir vėl susidūrė su senomis problemomis – silpna kova po krepšiais. Šioje statistinėje kategorijoje palangiškiai varžovams pralaimėjo net 31-48. Prieš savaitgalio kovas tvirtai trečioje pozicijoje žygiavusi pajūrio ekipa dabar saugiai jaustis nebegali, kadangi jiems į nugaras alsuoti pradėjo abi pergales nuskynęs ir tiek pat laimėjimų turintis Šakių „Vytis“.

Naujokai

Praėjusią savaitę dvi NKL pirmenybių ekipos sulaukė pastiprinimo. „Šilutė“ į savo gretas pasikvietė aukštaūgį Žygimantą Ūselį, o Joniškio „Delikatesas“ praretėjusią sudėtį pasipildė Simu Raupiu. Abu krepšininkai debiutavo jau pastaruosiuose dvejuose turuose, tiesa, jų pasirodymai nebuvo išsiskiriantys.

Ūselis abejas rungtynes pradėjo startiniame penkete, tačiau aikštelėje neužsibuvo. Per abu susitikimus jis vidutiniškai rinko po vos po 3 taškus, atkovojo po 5 kamuolius ir blokavo po 1,5 metimo.

Raupio indėlis į „Delikateso“ žaidimą buvo nežymiai ryškesnis – rokiškietis per dvejas rungtynes pelnė po 4,5 taško, atkovojo po 3 kamuolius, atliko po 1 rezultatyvų perdavimą bei rinko po 8,5 naudingumo balo.

Turo netikėtumas

Panevėžio „Lietkabelio-2“ krepšininkai nutraukė šešių pralaimėjimų seriją ir iškovojo pirmąją pergalę lapkričio mėnesį. Nesėkmių ruožą Gintaro Leonavičiaus auklėtiniai nutraukė ne prieš bet ką kitą, o rungtynėse su praėjusio sezono čempionais Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ krepšininkais.

Mačas panevėžiečiams nesiklostė sėkmingai, o trečiojo kėlinio viduryje nuo varžovų jie buvo atsilikę net penkiolikos taškų skirtumu (35:50). Tačiau „Lietkabelio“ dubleriai sugebėjo atsitiesti ir rungtynių pabaigoje po 6 iš eilės Gedimino Žalalio taškų įgijo nežymią persvarą, kurią pavyko išsaugoti iki rungtynių pabaigos – 71:64.

Nugalėtojus į pergalę vedė Audrius Stašaitis ir Gediminas Žalalis, kurie pelnė atitinkamai po 22 ir 17 taškų. Klaipėdiečių komandos gretose išsiskyrė po 12 taškų pelnę Rytis Biliartas (12 atk. kam.) ir Viktoras Chodosovskis.

Broliai

Vilniaus „Perlo-MRU“ gretose rungtyniaujantys broliai Pipirai giminystės ryšius puikiai jaučia ir aikštelėje. Sėkmingai šį sezoną rungtyniaujantys Domantas ir Tautvydas yra vieni sostinės klubo lyderių, o praėjusio savaitgalio rungtynės nebuvo išimtis. Penktadienio mače su „Rasų“ ekipa abu broliai buvo rezultatyviausi Vilniaus klubo žaidėjai – Domantas pelnė 19 taškų, o Tautvydas pridėjo 15.

Kitą dieną Palangoje šie krepšininkai apsikeitė vaidmenimis ir „Perlą-MRU“ į pergalę vedė 17 taškų pelnęs Tautvydas, o jo brolis į varžovų krepšį įmetė 12. Tautvydas Pipiras šį sezoną vidutiniškai renka po 12,6 taško ir yra rezultatyviausias savo komandos žaidėjas. Tuo metu po 5,2 atšokusio kamuolio per rungtynes atkovojantis Domantas yra geriausias klubo kovotojas po krepšiais.

TOP 5:

  • Tomas Domarkas („Telšiai“): 17 tšk., 2 atk. kam., 5,5 rez. perd., 24 naud. bal.
  • Šarūnas Vingelis („Mažeikiai“): 15,5 tšk, 4,5 atk. kam., 2,5 rez. perd., 19 naud. bal.
  • Darius Griškėnas („Delikatesas“): 25 tšk., 7,5 atk. kam., 9 rez. perd., 31,5 naud. bal.
  • Rokas Čepanonis („Delikatesas“): 17 tšk., 10 atk. kam., 21 naud. bal.
  • Matas Jucikas („Palanga“): 14 tšk., 12 atk. kam., 3 blok., 21,5 naud. bal.

MVP: Darius Griškėnas

Komentarai:
:D
stafkininkas griskenas
2015-12-02
-2
Atsakyti
Boria
Ir LKL buvo neblogas, aisku isskirus 2014/2015m
2015-11-30
-4
Atsakyti
Griskenas nepritapo LKL tai megeju lygyje siaucia...
2015-11-30
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.