Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Kovo 23-iąją į Kauno „Žalgirio“ areną sugrįš nuotaikingas ir tuo pačiu iškilmingas tarptautinės teatro dienos šventimas, kuriame dalyvaus ne tik Lietuvos teatralai, bet ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Teatralizuotose krepšinio rungtynėse bus išsiaiškinti „Velykinės Žalgirteatrokiaušiados“ nugalėtojai.

„Šekspyras prieš Jasikevičių, pomrežas prieš Songailą, Hamletas prieš Jankūną, Pocius prieš Jočį ir visi prieš (už) visus. O konkrečiau – sirgaliai prieš žiūrovus, krepšininkai prieš teatralus, treneriai prieš režisierius, grimeriai prieš masažuotojus, šokėjos prieš balerinas“, – skelbia renginio afiša.

Į akistatą su žalgiriečiais stos Lietuvos teatrų rinktinė, kuri bus sudaryta iš garsiausių Lietuvos teatro ir televizijos aktorių bei režisierių. Nuolat atnaujinamoje sudėtyje dabar puikuojasi Rimanto Bagdzevčiaus, Sakalo Uždavinio, Eglės Jackaitės, Kęstučio Jakšto, Ramūno Šimukausko ir kitų garsių Lietuvos teatralų pavardės.

Abi krepšinio komandos kol kas analizuoja varžovų pasirodymus ir kuria kuo unikalesnius taktinius sumanymus. Jau yra aišku, kad rungtynės vyks „įprastu“ formatu – trys kėliniai po devynias minutes. Dalyviai žada nuožmią kovą su teatralų pokštais ir garantuotą pramogą visų amžių ir pomėgių žiūrovams.

Kaip ir įprasta šventiniuose krepšinio renginiuose, sirgalių laukia dėjimo konkursas. Teatralai dar nenusprendė ant ko ir į ką dės, bet tikina nepasiduosiantys ir šioje rungtyje.

Snaiperių konkurse nebūtinai kamuolys bus pagrindinis žaidimo įrankis. Jį gali pakeisti ir gėlės, pomidorai, kiaušiniai ir visa kita, ką galima mesti.

Žalgiriečių ir teatralų krepšinio rungtynės prieš keletą dešimtmečių Kaune buvo įprastos. Pažiūrėti aktorių ir krepšininkų kovų į Kauno sporto halę ateidavo tūkstančiai žiūrovų. 2014-aisiais ši šventė jau debiutavo „Žalgirio“ arenoje, o šiemetinis renginys turėtų įtvirtinti tradiciją ją rengti kasmet.

Apie dvi valandas truksiantis renginys prasidės kovo 23 d. 19.00 val. Kauno „Žalgirio“ sezono abonementų savininkams įėjimas – nemokamas, o bilietus, kurie kainuoja nuo 5 iki 10 eurų, galima įsigyti „Žalgirio“ arenos kasoje, internetu arba „Bilietų pasaulio“ kasose.

Komentarai:
Ximki 111:80 Zalgiris
kam taip ilgai laukti,stai penktadieni Barselonoje bus tikra teatro diena,jie turetu labai siltai pasveikinti Zalgiri uz ta pralaimejima namie.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-02-09
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.