Nuotr.: Fotodiena.lt/P.Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P.Peleckis

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas po pergalės prieš „Šiaulių“ krepšininkus džiaugėsi ekipos naujoko Deniso Lukašovo debiutu bei protingu savo auklėtinių žaidimu.

„Norėčiau pasveikinti varžovus su labai kovingu žaidimu. Jie ne pirmą kartą įrodė, kad yra agresyvi ir kovinga komanda. Šį kartą netgi pralaimėjome jiems kovą po lenta. Leidome jiems nusiimti 18 kamuolių po savo krepšiu, o tai yra nedovanotina.

Iš kitos pusės norėčiau pagirti savo auklėtinius, kurie padarė nedaug klaidų, leido sau kontroliuoti rungtynių eigą. Kartais žaidėme protingai, logiškai ir išlaikytai. „Šiauliai“ provokavo mus mesti iš toli, todėl išmetėme daug tritaškių ir nors šiandien nebuvo snaiperių diena, būdami laisvi jie turi mesti.

Neblogai bėgome į greitas atakas. Taip pat neblogai į žaidimą įsiliejo Lukašovas. Jis greitai uždūsta, nes jam trūksta fizinio pasiruošimo, bet jo sprendimai yra logiški ir protingi. To mums ir reikia, todėl mėginsime jį į procesą įtraukti vis labiau“, – dėstė Pačėsas.

„Šiaulių“ vairininkas Gediminas Petrauskas pabrėžė, kad jo auklėtiniai sužaidė garbingai bei apgailestavo dėl traumuotų žaidėjų.

„Pirmojoje rungtynių pusėje kažkiek pasipriešinome, o po ilgosios petraukos vėlavo tiek mūsų kojos, tiek ir galvos, todėl „Lietuvos rytas“ pelnytai laimėjo.

Nudžiugino tai, kad garbingai kovojome. Tvarkaraštis sunkus, tačiau rungtynes rodė televizija, todėl nesinori būti sumindytiems labai stipriai. Vieni taktiniai sumanymai pavyko, kiti – ne, tačiau esame dėkingi žaidėjams už tai, jog jie juos pildė. Tai parodė treneriams, kur mes klystame.

Šiandien žaidėme su tuo, ką turime. Antradienį taip pat žaisime su tuo, ką turėsime. Nenoriu galvoti apie tai, kaip bus ateityje, nes tu tikiesi, o žmonės negali sportuoti. Kovosime su tuo, ką turėsime“, – kalbėjo Petrauskas.

Tomo Pačėso komentaras:

https://www.youtube.com/watch?v=-WQATSPU8Nk

Gedimino Petrausko komentaras:

https://www.youtube.com/watch?v=7skM3n8vWqU

Komentarai:
Protingu zaidimu? Jus su tokiu "protingu" zaidimu neturit nei menkiausio sanso iveikt Zalgiri finale bent 1 karta... Begale kvailu metimu, sprendimu aikstej ir t.t.. O Siauliai zaide tik 7, praktiskai neturedami jokios rotacijos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-02-14
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.