Gegužės 29-ąją dieną Arvydo Sabonio mokykla atsisveikino su dar viena – jau dešimtąją absolventų laida. Antradienį vykusios čempionų vakaro ir mokyklos išleistuvių šventės metu buvo atsisveikinta su 1989 m. gimusių vaikinų karta ir pagerbti šio sezono čempionai

Sabonio mokyklos absolventai per 11 mokykloje praleistų metų spėjo pasiekti daug skambių pergalių. Saboniukai, kuriuos pradėjo treniruoti Žydrūnas Žvinklis du kartus tapo Lietuvos čempionais ir kartą nugalėjo Europos jaunimo lygos čempionate. Komandos vairą perėmus Rimvydui Samulėnui, ekipa grąžino mokyklai jaunių čempionų titulą.

Mokyklos auklėtinių pagrindu sudaryta Kauno „Žalgirio“ dublerių komanda triumfavo šių metų Eurolygos jaunimo turnyre Atėnuose. Iš viso Sabonio krepšinio mokyklą šiemet baigė 49 jaunuoliai, kuriuos be Samulėno dar treniravo Ramūnas Juška ir Marijus Kildišis.

Čempionams aukso ženkleliai

Pagal mokyklos tradiciją, kiekviena absolventų komanda, kuri paskutiniais metais laimi Lietuvos moksleivių lygos čempionatą jaunių grupėje, yra apdovanojama vardiniais Sabonio krepšinio mokyklos ženkleliais. Tradicija buvo išlaikyta ir šiemet – originaliais auksiniais ženkleliais  „A.Sabonio KM – ARX Baltica“ komandos narius apdovanojo spaudos namų „ARX Baltica“ generalinis direktorius Rolandas Dovydaitis.

Čempionų vakaro metu buvo pagerbtos ir apdovanotos kitos Sabonio mokyklos komandos, kurios savo amžiaus grupėse tapo čempionatų nugalėtojomis. Itin nudžiugino 1992 m. gimusių vaikinų ekipos. Viena jų – „A.Sabonio KM-IPVG“ (treneris Aurimas Jasilionis) laimėjo EYBL (Europos jaunimo krepšinio lygos) čempionatą, o kita - „A.Sabonio KM – Sampo“ (treneris Mindaugas Arlauskas) trečius metus iš eilės triumfavo Lietuvos moksleivių lygos čempionate.

Išskirtinio dėmesio sulaukė ir 1993 m. gimusių vaikinų  „A.Sabonio KM –JT“ ekipa, kuriai vadovauja Rolandas Radvilavičius. Praeitą savaitgalį Vilniuje vykusiose MKL čempionato finalinio ketverto varžybose jaunieji saboniukai apgynė Lietuvos čempionų titulą.

Samulėnas – geriausias treneris

A.Sabonio krepšinio mokyklos išleistuvių šventėje netruko gražių akcentų. Mokyklos abiturientus sveikino ir dainas dovanojo Gytis Paškevičius, kuriam krepšinio mokykla įteikė nario pažymėjimą bei aprengė saboniuko uniforma. Šventės kaltininkus taip pat sveikino žalgiriečiai, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, Sabonio mokyklos rėmėjai.

Moksleivių krepšinio lygos (MKL) vadovas Darius Sarkanas pasveikino Samulėną, kuris buvo pripažintas geriausiu MKL treneriu. Sarkanas taip pat pranešė, jog bendrame Lietuvos krepšinio mokyklų reitinge Sabonio mokykla užėmė antrąją vietą į priekį užleisdama tik Kauno krepšinio mokyklą, kuriai liūto dalį reitingo taškų atneša treniruojamų mergaičių pasiekimai.

Kaip ir kiekvienais metais Sabonio mokykla išrinko savo auklėtinių startinį penketą. Šiemet į jį pateko Šarūnas Zubė, Kasparas Červinskis, Tauras Jogėla, Vytenis Čižauskas ir Adas Juškevičius. Naudingiausiu mokyklos žaidėju buvo pripažintas Šarūnas Vasiliauskas.

Abiturientai ir čempionai galėjo džiaugtis J.Gulbinienės individualios įmonės pagamintais tortais, bendrovių „Tūta“, „Vezo prekyba“, „Ambertonas“ ir „Audimas“ įsteigtais prizais.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.