Nuotr.: BNS
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: D.Lukšta

Ne veltui bilietai į šį mačą buvo iššluoti iki jo pradžios likus dar porai savaičių. Penktadienį į Kauno „Žalgirio“ areną atvyko garsiausiai Eurolygos vasaros turguje triukšmavusi komanda ir ji pademonstravo, kad ne šiaip sau tupi turnyrinės lentelės viršūnėje.

Fotogalerija

„Barcelona“ taršė šį sezoną solidžią „Žalgirio“ gynybą ir į Kauno klubo krepšį įmetė tiek taškų, kiek dar niekas nebuvo įmetęs. Daugiau nei pusę viso „Barcos“ kraičio surinko du ryškūs vasaros pirkiniai.

Nikola Mirotičius tradiciškai smaginosi „Žalgirio“ arenoje (kurioje, kaip pats pripažino, jam labai patinka žaisti), o Cory Higginsas pademonstravo, kad yra vienas pavojingiausių gynėjų Europoje.

Pirmasis pelnė 24 taškus, antrasis pridėjo 27 ir abu visas rungtynes buvo neišsprendžiamos mįslės „Žalgirio“ gynybai, kuri praleido 93 taškus.

„Dvi žvaigždės atėjo ir nusprendė visas rungtynes. Taip ir atrodo, kad gali vienas arba du žaidėjai padaryti visą puolimą“, – po dvikovos galvą kraipė Marius Grigonis.

Mirotičius baudė mačo pradžioje ir pabaigoje. Per pirmąjį kėlinį jis surinko 13 taškų, o paskutinėmis dvikovos minutėmis sumetė 5 baudas ir taip palaidojo „Žalgirio“ viltis galvoti apie pergalę.

Kai kauniečiai priartėjo iki 77:82, Mirotičius išprovokavo Grigonio pražangą atakuodamas iš toli, ir realizavo visas baudas. Po to, kai kauniečiai priartėjo iki 83:87, Mirotičius įsiveržė arčiau krepšio ir jį pražanga sustabdė Hayesas. Dar dvi taiklios baudos.

Iš viso penktadienio vakarą jis realizavo visas 12 mestų baudų, tačiau tai toli gražu nebuvo jo karjeros pasiekimas.

„Ar pamenate mano paskutines rungtynes čia Kaune, 2013-aisiais? – po mačo žurnalistų „Barcos“ rūbinėje klausė Mirotičius. – Aš pataikiau 18 baudų iš 18. Mėgstu čia žaisti, myliu šią areną. Būti ir žaisti čia man yra kažkas ypatingo.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
27
Naudingumas
33
Tritaškiai
100%
5/5
Dvitaškiai
80%
4/5

Higginsas „Žalgirį“ baudė per 4 minučių atkarpą trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirto pradžioje. Sulig trečiojo ketvirčio sirena jis pataikė tritaškį, po to pridėjo dar du tolimus metimus iš eilės, įmetė iš po krepšio, realizavo dvi baudas ir taip per trumpą laiką surinko 13 taškų.

„Barca“ po jo asmeninio spurto pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą – 78:67.

Svečiai realizavo 8 tritaškius iš 22, o ši statistika būtų kur kas liūdnesnė, jei ne Higginsas (5/5).

Nepaisant amerikiečio taiklios rankos, „Žalgiris“, kaip jau tampa įprasta, sugrįžo. Akivaizdu, kad ši komanda niekada nenuleidžia rankų. Po traumos atsigavusiam Grigoniui reikėjo laiko įsibėgėti, bet antroje mačo dalyje jis surinko 13 iš savo 14 taškų ir buvo svari to bandymo pasivyti dalis.

„Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje pagaliau įsimėtė ir iš toli, realizuodami 5 tritaškius iš 8 (kai iki tol per tris ketvirčius buvo pataikę 6/22), tačiau į bet kokį jų bandymą kažką daryti „Barca“ turėjo savo atsakymus.

„Barcelona“ turi įspūdingus žaidėjus, – po dvikovos pripažino Šarūnas Jasikevičius. – Tokiems žaidėjams kaip Higginsui ir Mirotičiui yra kaifas žaisti prieš 15 tūkst. tokių sirgalių. Didžiųjų žaidėjų motyvacija atvažiuojant į Kauną yra aukščiausio lygio. 

Mistika, kaip likome rungtynėse, bet negalime laimėti, kai namie praleidžiame 93 taškus ir varžovai (puolime) sugriebia 16 kamuolių. Tokiu stiliumi neįveiksime nieko“, – sakė treneris.

„Barca“ totaliai dominavo po krepšiu. Tarsi patyrę chirurgai, jie reidais pjaustė baudos aikštelę, o įkertantys krepšininkai visada sulaukdavo perdavimo iš komandos draugo.

Iš baudos aikštelės „Barcelona“ sumetė beveik pusę savo taškų (44) ir jiems nė neprireikė Brandono Davieso indėlio.

Buvęs „Žalgirio“ centras tepelnė 4 taškus ir sužaidė nerezultatyviausias sezono rungtynes.

Daviesą veikiausiai ištiko efektas, kurį „Žalgirio“ arenoje matėme jau ne kartą. Prieš mačą čia pagerbiami buvę žaidėjai, kuriems Paulius Motiejūnas padovanoja simbolinę nuotrauką. Žiūrovai buvusius žaidėjus sutinka itin šiltai ir Daviesas nebuvo išimtis. Netgi priešingai – jam daugiatūkstantinė minia plojo atsistojusi, o „Green White Boys“ užvedė skanduotę su amerikiečio vardu ir pavarde.

Toks mielas dėmesys paveikė jau ne vieną sugrįžėlį ir Daviesas tapo naujausia „Žalgirio“ arenos šilumos auka.

Panašiai užliūliuota atrodė ir „Žalgirio“ gynyba antrajame kėlinyje. „Barcos“ žaidėjams praktiškai iš eilutės metant metimus iš po krepšio, kauniečių gynyba buvo tokia, kad sugebėta prasižengti tik du kartus. Vietomis atrodė, kad tarsi varžovų aikštėje net būtų daugiau.

„Vis kažkur vienu žingsniu atsilikome tiek gynyboje, tiek puolime, – sakė 11 taškų įmetęs Artūras Milaknis. – Net nežinau, kaip pakomentuoti, bet gynyboje kaip žiūrėjome ir tarėmės, suvėluodavome vienu žingsniu.“

„Kartais jie pataikė ir sunkius metimus, bet Higginsas per daug ėjo į dešinę pusę, Mirotičių leidome po krepšiu ir jis ten pataikydavo metimus iš po krepšio, o tai buvo pabrėžta žaidimo plane, – sakė Jockas Landale’as, vienas iš penkių žalgiriečių, pelniusių dviženklį taškų skaičių (10). – Atrodė, kad leidome jiems mesti daug baudų ir taip jie lengvai pelnė taškus. Dar kartą nesilaikėme rungtynių plano.“

Tai buvo ketvirtoji „Žalgirio“ nesėkmė per septynerias rungtynes. Du pralaimėjimai patirti prieš dvi pirmaujančias lygos komandas (kita – Milano „AX Armani Exchange“).

Jeigu du grandus (Madrido „Real“ ir Stambulo „Fenerbahče“) kauniečiai šį sezoną jau pamokė, tai katalonai pasirodė esantys drėbti iš visai kito molio.

„Manau, kad „Barcelona“ per 40 minučių buvo geresnė komanda, ji buvo fiziškesnė“, – po dvikovos pripažino Jasikevičius.

Komentarai:
djgaffer
Pralaimėta stipriausiai šiuo metu komandai Europoje,tai net nėra kažkokios didelės nuoskaudos.Pažiūrėkit į Barcos žaidėjus-kiek talento,kiek žvaigždžių,individualiai koks pajėgumas.Ir dar puikiai sukovojom,iki pat galo.Taip kad,nereikia liūdėti ir eiti pirmyn.
2019-11-09
+9
Atsakyti
Jonas
pamatet kas yra tikri zaidejai ?? dviese suvalge jusu zalmarge su visom stebuklingom Isteriko sistemom. klaunai ne apie savo zaidima snekat o tik fanai ir sirgaliai. Lendat I sikna kiek tik galit, jau net juokinga.
2019-11-09
-3
Atsakyti
babu
kalbeti apie biudzetus yra juokinga,kai zalgiris turi brangiausia europos zaideja savo ekipoje,pagal alga kuria jankunas gauna,jo vienas imestas taskas kainuoja daugiausiai europoje pagal tasku ir algos santyki
2019-11-09
-14
Atsakyti
kai tik pralosia,iskart mekeke apie biudzetus prasideda,bet kai per fuksa nukala buksuojanti granda tai vaiksto ispute krutine.asvel su zymiai mazesniu biudzetu sugeba viena po kito tvarkyt namuose topines komandas,ir treneris ten gauna ne milijona per metus,o minimum kelis kart maziau.su tokiais zaidejais kokius susirinko saras tiketis pergaliu pries rimtas komandas gali tik naivuolis,todel belieka tik melstis kad varzovai atvaziuos nepilnos sudeties,jiems nekris ir t.t. nes ant lygiuju kapotis si komanda nelabai pajegi(isskyrus atskirus blykstelejimus) del akivaizdziu komplektacijos klaidu priekinej linijoj ir pg grandyje
2019-11-09
-14
Atsakyti
Dainius
Barca yra Barca. Vien mirotic ka reiskia, o kur dar kiti zaidejai traumuoti manau, kad reali pretendente i čempiono titula Eurolygoje. Bet Zalgiris irgi turi kur pasitempt, dar Perez ir Lekavicius nesuzaide, reikia laiko visiem pagaut sistema. Jei nebus traumu Zalgiris prades siautet nuo sausio-vasario
2019-11-09
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Barselonos FC Barcelona
52%
32/61
Metimai iš žaidimo
54%
33/61
21
Atkovoti kamuoliai
38
19
Rezultatyvūs perdavimai
24
5
Perimti kamuoliai
8
37%
11/30
Tritaškiai
36%
8/22
87
Naudingumas
121

Rungtynių žaidėjai

Zach  LeDay
16 PTS
7/15 FG
1/2 FT
Cory  Higgins
27 PTS
9/10 FG
4/4 FT
Nigel  Hayes
5 REB
3 DREB
2 OREB
Barselonos FC Barcelona
Keli žaidėjai
6 REB
Thomas  Walkup
5 AS
2 TO
28 MIN
Malcolm  Delaney
7 AS
0 TO
22 MIN
Thomas  Walkup
18 EFF
75% 2P%
67% 3P%
Cory  Higgins
33 EFF
80% 2P%
100% 3P%