Tadas Klimavičius atlieka metimą per Romainą Duportą Nuotr.: AFP – Scanpix
Prieš Justiną Dentmoną – Strasbūro klubo krepšininkų rankų miškas Nuotr.: AFP – Scanpix
Martynas Pocius bando įveikti Jeremy Leloup gynybą Nuotr.: AFP – Scanpix
Vytenis Čižauskas ir Paulas Lacombe kovoja dėl kamuolio Nuotr.: AFP – Scanpix
Vytenis Lipkevičius ginasi prieš savo tiesioginį oponentą Jeremy Leloupą Nuotr.: AFP – Scanpix
Tadas Klimavičius atlieka metimą per Romainą Duportą Nuotr.: AFP – Scanpix
Prieš Justiną Dentmoną – Strasbūro klubo krepšininkų rankų miškas Nuotr.: AFP – Scanpix
Martynas Pocius bando įveikti Jeremy Leloup gynybą Nuotr.: AFP – Scanpix
Vytenis Čižauskas ir Paulas Lacombe kovoja dėl kamuolio Nuotr.: AFP – Scanpix
Vytenis Lipkevičius ginasi prieš savo tiesioginį oponentą Jeremy Leloupą Nuotr.: AFP – Scanpix

Justinas Dentmonas antras rungtynes iš eilės pataikė ypatingai svarbų metimą mačo pabaigoje. Tačiau šį kartą Lietuvos čempionams jis pergalės neatnešė. 

Dentmono pastangas niekais pavertė Louisas Campbellas, pataikęs neįtikėtiną tritaškį aidint finalinei mačo sirenai, ir Kauno „Žalgiris“ (3-5) patyrė skaudžią nesėkmę, išvykoje 76:77 (18:18, 24:19, 9:16, 25:24) nusileisdamas Strasbūro IG (2-6) komandai.

Banguotose ir broko kupinose rungtynėse „Žalgiris“ atrodė išsigelbėjęs, kai Dentmonas pataikė sudėtingą dvitaškį likus žaisti 2,6 sekundes.

Tačiau po minutės pertraukėlės Campbellas išsimetė kamuolį iš užribio, tuoj pat jį gavo atgal, o jį dengęs Paulius Jankūnas kluptelėjo. SIG komandos amerikietis tuo pasinaudojęs staigiai metė iš toli ir kamuolys, atsimušęs į lentą, skrodė tinklelį.

Rungtynių žaidėjas
Louis  Campbell
PTS 15 | REB 4 | AS 5 | ST 1
Campbellui tai buvo penktas tritaškis rungtynėse. Iki tol per septynerias rungtynes jis iš viso buvo įmetęs 9 tritaškius metimus.

„Žalgiris“ varžovus į priekį paleido per trečią kėlinį, kuriame suklydo net 10 kartų ir 5 taškų persvara tapo 2 taškų deficitu (51:53).

Žalgiriečiai iš viso šiame mače prarado 20 kamuolių, taip išlaikydami savo vidurkį – prasčiausią Eurolygoje.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ sumetė tris tritaškius iš eilės ir spurtavo 10:0, taip išsiverždamas į priekį (64:58), bet šeimininkai netrukus atsakė tuo pačiu. Ricardo Greeras įmetė tritaškį su pražanga, Campbellas pridėjo tolimą metimą ir SIG pirmavo 71:68.

Jankūno atkovotas kamuolys puolime ir dvi Kšištofo Lavrinovičiaus baudos padėjo rezultatą išlyginti (74:74, likus 36 sek.), o po to, kai prancūzai prametė, Dentmonas šaltakraujiškai smeigė dvitaškį ir atrodė, kad išplėš pergalę lygiai taip pat, kaip prieš savaitę mače su Milano „Emporio Armani“.

Visgi paskutinis žodis šįkart priklausė Campbellui. Teisėjai po taiklaus metimo dar peržvelgė epizodą per televizorių ir įskaitė taškus.

Šis pralaimėjimas neleido „Žalgiriui“ sustiprinti savo pozicijų kovoje dėl vietos „Top 16“ etape. Kauniečiams ant kulnų vis dar lipa Bambergo „Brose Baskets“ (2-5) ir ta pati Strasbūro komanda.

„Žalgiris“ pataikė 10 tritaškių iš 22 (45 proc. taiklumas), bet SIG buvo ne ką prastesni (8/19, 42 proc.). Artūras Milaknis vienas pats įmetė penkis tritaškius ir tapo trečiuoju „Žalgirio“ krepšininku šį sezoną, per Eurolygos rungtynes pataikiusiu bent 5 tritaškius. Anksčiau šį rezultatą yra pasiekę Dentmonas ir Martynas Pocius.

SIG: Ricardo Greeras 16, Louisas Campbellas 15, Romainas Duportas 12, Alexis Ajinca 10.

„Žalgiris“: Justinas Dentmonas 18 (4/8 trit.), Artūras Milaknis 16 (5/6 trit.), Kšištofas Lavrinovičius 10, Paulius Jankūnas 8.

Kitą savaitę kauniečiai namie priims Stambulo „Anadolu Efes“, kurie penktadienį kovos su „Brose Baskets“ ekipa.

Pergalingas Campbello metimas:

Rungtynių vaizdo reportažas:

Komentarai:
KennethBeja, sonine linija uzmyne, bet teiseju svilpukas tylejo, uz aikstes lakstantys zmogeliukai padejo sraigiu valgytojams laimeti.


niekas ten linijos nemyne ,neieskok siknoj slieku,reikejo prasizengt neleist mest tritaski,jei plikis neliepe tai toks jis ir treneris,o jei zaidejai neprasizenge ,tai patys kalti ir nereik cia prancuzu kaltint,dabar visi aplink kalti del pralaimejimo bet tik ne" sventa karve".
2013-12-06
+2
Atsakyti
Pralaimėjimas kurio neturėjo būti - prancuzu komanda tai jau tikrai silpnesnė, daugiau kiemo komanda. Atrodytų nebloga ta mūsų priekinė linija, bet pasirodo moka tik šūdą malti. Dar dar iš bėdos Lavrikas atrodo, bet Jankūnas ir Javtokas yra visai sėdę, jau vien tai rodo, kad neapsipluksnavęs pauksčiukas Kupšas pranoko Javtoką, o dar plius sugebėjo iš pusiausvyros išvesti Ajinca. Jankūnas na gal dar pusė velnio sužaidė visgi 15 naudingumo balų, bet trys klaidos, plius tas nesugebėjimas uždengti Campbello paskutinio metimo.

Bet vakar pralaimėjimą, nors ir tokį per Birutės ar Marytės plauką nulėmė klaidos ir per daug suteiktų šansų kartoti metimus, SIG net 15 kartų atkovojo kamuolius po Žalgirio krepšiu. Dentmonas sudaro dvejopo krepšininko įvaizdį, kartais ima paleidžia kelis tritaškius, bet buną kad rengia neapgalvotus prasiveržimus ir praranda kamuolius (4 klaidos), kad ir tas paskutinis jo metimas buvo iš fuksovų srities, tiesa, tokiu pačiu atsakė Campbellas. Jaska ir pasižymėjo tik klaidomis. Vis tiek iki šiol neįkertu, kaip galima buvo pralošti tokiai komandai. Milaknis gal kažkiek gelbėjo Žalgiri (5/6 trajakai), bet ir prancūzai turėjo savo Milaknį - Campbellą (5/7). Ir dar problemų padarė antrasis SIG centras...

Gaila kad pralaimėjom, bet net ir pralaimėjus šansai į top16 pakliūti yra dideli - bereikia laimėti bent vienas likusias rungtynes ir mes jau TOP16, nes iš tokios grupės neišeiti, tai jau būtų kaip ir gėda....
2013-12-06
-5
Atsakyti
ETG
Šiame sezone Lavrinovičius geriau žiūrisi nei Javtokas... Reiktų dažniau būtent juo remtis... ;)

Ir (kalbant apie SG) Milaknis lipa ant kulnų Pociui, nors praeityje šis "visa galva buvo aukštesnis" ... Būt gerai, kad Martynas atsibustų ;)
2013-12-06
+1
Atsakyti
gal kur yra vaizdo irasas visu varzybu?
2013-12-06
-10
Atsakyti
Ar jūs matėt kaip cambell pataikė 3pts
2013-12-06
-10
Atsakyti
Jei visi Žalgiryje žaistų su tokiu užsidegimu kaip Lipkevičius, tai viskas jau senai būtų aišku ir joks fuxsas nuo lentos Varlių nebūtų išgelbėjąs. Bet deja...
2013-12-06
-7
Atsakyti
Butu gerai jei kasio taisyklese fuksai nesyskaitytu ;DD
2013-12-06
+8
Atsakyti
Beja, sonine linija uzmyne, bet teiseju svilpukas tylejo, uz aikstes lakstantys zmogeliukai padejo sraigiu valgytojams laimeti.
2013-12-06
-1
Atsakyti
Tokia nesamone imest, tai eina namas... Klounu komanda tas Strasburas, gerai, kad persvara didele pries juos turim, tai tas pralaimejimas dideles zalos nepadare, nors aisku, jeigu butu Zali laimeja, jau butu top16 tureja.
2013-12-06
+4
Atsakyti
VT
KLAIDOS. Ir viskas. Atrodo kad komanda vakar susirinko ir iškar Eurolygoje jai reikia žaist. Nebūtų klaidų, tiksliau jų sumažėtų iki tarkim 15 per rungtynes tikrai zaidimas kitoks būtų. Na ka vyrukai pasikomplikavo savo padėtį, bet patys gali ir išlipt linkiu ta jiem ir padaryt, nes komanda potencialo tikrai turi ir neviska išnaudoja.
2013-12-06
-4
Atsakyti
Viskas cia yra gerai, mes viena pergale daugiau uz bamberga turim, bambergas vistiek nei stambule, nei milane nelaimes, taip, kad jei kita savaite pries efes nelaimesim, mums reiks tik rungtynėse prieš vokiečius neprakist daugiau nei 10 taškų. O jei kitą savaitę prieš turkus laimim, tai top 16 kaip ir garantuotas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-12-06
+2
Atsakyti
http://www.youtube.com/watch?v=l40WbF68_...

Susistapdykit jūs 01:30 :) Galbūt iš per toli bet šoninė linija tikrai buvo minta...
2013-12-06
-3
Atsakyti
lklto 1999Gal geriau nestatyk sali Javtoko glyndaakio, Javtokas bent pasiekes daugiau uz ta jusu parodija, ir gal isvis nekisk cia beobasket ritonu kiek zinau javtokas dar nebuvo EL cempionu,o glianadakis buvo.aisku graikas grybas,bet pasieke klubiniam krepsini daugiau nei robke ;)


buvo 2007 su pao
2013-12-06
+2
Atsakyti
lkl
to 1999

Gal geriau nestatyk sali Javtoko glyndaakio, Javtokas bent pasiekes daugiau uz ta jusu parodija, ir gal isvis nekisk cia beobasket rito

nu kiek zinau javtokas dar nebuvo EL cempionu,o glianadakis buvo.aisku graikas grybas,bet pasieke klubiniam krepsini daugiau nei robke ;)
2013-12-06
Atsakyti
1999Gal geriau nestatyk sali Javtoko glyndaakio, Javtokas bent pasiekes daugiau uz ta jusu parodija, ir gal isvis nekisk cia beobasket rito.


Nekišu, aš irgi nemėgstu Glyniadakio ;D O jei rimčiau, esu labai patenkintas, kad toks centras atsiprašant kaip Javtokas žaidžia ne LRyte. Alga kosminė (nežinau, kiek susimažino šį sezoną, bet užpraeitą ir praeitą sezonus gaudavo algą su šešiais nuliais, ir net nesvarbu, doleriais, ar eurais.), o pjauna jau ne pirmą sezoną iš eilės. Visiškai pervertintas žaidėjas. Už kokius nuopelnus čia jis taip gerbiamas? Kad galėjo tapti NBA lygio centru iki nelemtos avarijos? Naudos nulis iš jo (aikšku, geriau minusas iš Glyniadakio), tačiau kiek žiūriu Žalgirio varžybų pastaruoju metu, Javtokas savam stiliuj. Net neabejoju, kad Motiejūnas apsimyš iš džiaugsmo, kai kontraktas baigsis. Kšyštofas dar sužaidžia, ir neabejoju, sužais už Ž šį sezoną. Jeigu sužais Javtokas, jau bus staigmena. Kupšas už jį neprastesnis šiuo metu.
2013-12-06
-6
Atsakyti
Šiaip jai Efes ryt padaro Bamberga, tada kita savaite Žalgiris padaro Efesa, o Bambergas gauna nuo EA7, tai Žalgiris jau kita savaite gal užsitikrint vieta top 16, tik aišku dar reik, kad Strasbourgas gautų, bet man rods jie kita savaite žais prieš Reala, tai turėtų gaut.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-12-06
Atsakyti
MizunoAtkreipiau dėmesį į Javtoko statistiką. 2 taškai, 0 atkovotų kamuolių. Gerai varo Ž pagrindinis centras, nekažką "nusileidžia" mūsų Glyniadakiui.


Gal geriau nestatyk sali Javtoko glyndaakio, Javtokas bent pasiekes daugiau uz ta jusu parodija, ir gal isvis nekisk cia beobasket rito.
2013-12-06
-4
Atsakyti
To Az , bet tai kas huvo vilniuje buvo per daug šlykštu. Čia tas pats kaip savo merginai už prastoką oralinį pasakytai. Nu, jau blet kokį tu čia briedą padarei
2013-12-06
+9
Atsakyti
Atkreipiau dėmesį į Javtoko statistiką. 2 taškai, 0 atkovotų kamuolių. Gerai varo Ž pagrindinis centras, nekažką "nusileidžia" mūsų Glyniadakiui.
2013-12-06
+3
Atsakyti
BryantasBet žinot, ką pasakysiu. Nesvarbu, ant kiek mūsų žalgiriukas pralos ir kiek jam reiks atsigauti, NIEKADA jam nešvilpsiu. Suprantu, kad pergalėm reikia laiko. Supratu, kad norint gerų rezultatų reikia laiko. Bet, kaip ir minėjau niekada nešvilpsiu saviškiam, nes jie stengiasi. O tie kurie švilpia.... Kaip jūs poto drįstat mėgautis pergalėm


Kritika yra gerai visada.
2013-12-06
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.