Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr. Basketnews.lt/Dainius Lukšta

Prieš kiek daugiau nei savaitę Lietuvoje lankęsis ESPN atstovas Mike‘as Schmitzas stebėjo Kauno „Žalgirio“ įžaidėjo Roko Jokubaičio žaidimą, o dabar pasidalijo savo sukauptais įspūdžiais apie lietuvį.

Stebint Schmitzui „Švyturio“ arenos tribūnoje, Jokubaitis dvikovoje su Klaipėdos „Neptūnu“ surengė solidų pasirodymą: per 26 minutes pelnė 11 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir nė karto neklydo.

Krepšininko pataikymas iš žaidimo siekė 56 proc.: 4 iš 6 dvitaškių (67 proc.) ir 1 iš 3 tritaškių (33 proc.).

NBA potencialą turinčius krepšininkus po visą pasaulį sekantis Schmitzas išskyrė Jokubaičio žaidimo kūrimo įgūdžius, bet pabrėžė stabilesnio metimo trūkumą.

„Jokubaitis – kairiarankis combo stiliaus gynėjas, kuris daugiausiai žalos varžovams daro baudos aikštelės prieigose, – apie jaunąjį žalgirietį savo straipsnyje rašo Schmitzas. – Dažniausiai jis atakas užbaigia metimais iš artimos distancijos arba reidais link krepšio.“

„Aikštėje jis jaučiasi geriausiai turėdamas kamuolį kairėje rankoje ir išsiskiria kūrybingais perdavimais bei geba surasti link krepšio kertantį žaidėją įvairiose situacijose arba atiduoti skersus perdavimus laisviems komandoms draugams ties tritaškio linija.

Metimas yra akivaizdus Jokubaičio įgūdis, kurį jam reikia gerinti. Jokubaitis atrodo patobulėjęs situacijose, kai atlieka metimą vos pagavus kamuolį, tačiau geriausius epizodus jis kuria su kamuoliu rankose, taigi pataikymas po driblingo bus svarbus jo karjeros ateityje – iš toli Jokubaitis šį sezoną atakuoja 31 proc. tikslumu“, – pratęsė Schmitzas.

ESPN apžvalgininkas taip pat įvertino 20-mečio žalgiriečio kovingumą bei pabrėžė, kad yra svarbi Lietuvos čempionų dalis.

„Jokubaitis pasižymi kovingumu gynyboje ir apskritai žaidžia su puikiu užsidegimu. Ilgametis, buvusio NBA krepšininko Šarūno Jasikevičiaus, favoritas yra mylimas Lietuvos komandoje ir yra idealioje vietoje, kur gali tęsti savo tobulėjimą. Jo vaidmuo taip pat turėtų augti ir nacionalinėje Lietuvos rinktinėje“, – pažymėjo Schmitzas.

Jokubaitis, bendraudamas su Schmitzu, taip pat atskleidė, kad seka Majamio „Heat“ klube žaidžiančio Gorano Dragičiaus žaidimą.

„Iš NBA yra vienas vyrukas, kurį stebiu – Goranas Dragičius, – Schmitzui sakė Jokubaitis. – Lietuvoje yra šiek tiek sunkiau stebėti visas (NBA) rungtynes, bet jeigu turiu galimybę – pasižiūriu.“

„Studijuoju Dragičiaus žaidimą, nes tarp mūsų matau nemažai panašumų. Jis žaidžia NBA, bet turi labai daug europietiškam krepšiniui būdingų įgūdžių. Manau, kad man asmeniškai yra geriau stebėti Gorano žaidimą, nei kitus gynėjus iš JAV, kurie nėra žaidę europietiško krepšinio“, – pridėjo žalgirietis.

Schmitzas savo straipsnyje taip pat užsiminė, jog Jokubaitis pirmajame NBA naujokų biržos rate veikiausiai pasirinktas nebus.

„Jokubaičio demonstruojamas žaidimas ir esamų aplinkybių faktoriai jam geriausiu atveju atneš ankstyvą šaukimą antrajame rate. Jokubaitis galėtų būti gerai pikenrolą žaidžiantis bei energijos į aikštelę įnešti galintis combo gynėjas“, – užbaigė Schmitzas.

Primename, kad naujausiame ESPN sudarytame potencialių NBA naujokų reitinge Jokubaičiui buvo skirta 42-oji vieta.

Šiame Eurolygos sezone Jokubaitis sužaidė 31-erias rungtynes, per kurias fiksavo 7 taškų (39 proc. trit.), 2,5 rezultatyvaus perdavimo, 1,7 atkovoto kamuolio ir 6,9 naudingumo balo statistiką.

LKL pirmenybėse įžaidėjas renka po 8,3 taško (25 proc. trit.), 3,9 rezultatyvaus perdavimo, 1,5 sugriebto kamuolio bei 9,4 naudingumo balo.

Komentarai:
Žalgiris šalies klubas
Žalgiris, Barsa, NBA. Sėkmės lietuvaiti.
2021-05-01
+1
Atsakyti
Jau jam nera kur tobulet,
jis toks chomiciaus tipo,net bega panasiai,raumenu skaidulu nepakeisi,kad taptu sprinteriu ar staigiu pirmu zingsniu,nukrito cia jam sy sezona daug minuciu netiketai,tai uzkilo haipas kazkoks nesamoningas
2021-04-30
-1
Atsakyti
Niekam neįdomus tas atletiškumas. Su geru IQ jis neprapuls. kitaip ir Dončičius pasvaly žaistų
2021-04-29
-8
Atsakyti
laba diena kokia dar NBA jam kai jis kamuolio varytis nemoka gynyboje tuščias lėtas kaip vežlys jokios atletikos plastikos. Tad ko jam ten lįst?
2021-04-29
+4
Atsakyti
Netrinkit tu komentaru,
nejuokinkit su tuo "draftu" rokeliu,vasturia tada vos ne perspektyvesnis
2021-04-29
-3
Atsakyti
perspektyva:D
ziuri jokubaiti ir matai prasta tristaskiu pataikyma, dar baisesne gynyba kur jokubaitis is uz sienos lysdamas laiko ranka padejes ant priesininko ir gauna prazanga ant tritaskio, ir paskui vel ta pati kartoja nieko nepasimokes. Dar ka matau kad jis vapse is desines puses po krepsio mest nemoka ir plika akim matosi kad bando vengti tos puses. Gerai kad ESPN scoutas draugiskas tai nepasake visko ka galvoja.
2021-04-29
-1
Atsakyti
Anonimas
Jeigu žadamas antro rato šaukimas, tai puiku. Aišku norėtūsi, kad būtų kuo aukščiau. Taip ten žiūri į ateities potencialą. Šiap ir antrame rate pašaukta daugybė gerų žaidėjų. Manu, Jokič, Korver, Ariza, Millsap, Marc Gasol, Patty Mills. Tas pats Dragič 45 pickas. Ir dar daugybė kitų.
2021-04-29
+4
Atsakyti
Vytas
Sirvydi pasirinko 37 šaukimu, nors jo statsai vyrų krepšinyje tikrai buvo gerokai kuklesni už Jokubaičio. Kartais visiškai nesuprantu kaip ten tuos draftus jie dalina ir už kokius nuopelnus...
2021-04-29
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.