Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgirio“ komandą tyrusi ir Joffrey Lauvergne'ui neva teigiamą koronaviruso testą nustačiusi „Antėja laboratorija“ apie tai neinformavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro. Dėl to Kauno „Žalgiriui“ nereikėjo atlikti 14 dienų saviizoliacijos. Apie tai rašo „15min.lt“ žurnalistas Mantas Krasnickas.

Šį sezoną metami tritaškiai

37%
10,3
Pataiko: 10,3
Taiklumas: 37,3%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 7
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis

Praėjusį ketvirtadienį „Žalgiris“ išplatino informaciją, kad Lauvergne'as užsikrėtė COVID-19, o dėl to komanda privalėjo 14 dienų praleisti saviizoliacijoje.

„Dėl atvejo krepšinio klube „Žalgiris“ – tai, kad asmeniui patvirtintas teigiamas testas, žinome tik iš žiniasklaidos“, – „15min.lt“ teigė NVSC vidaus administravimo skyriaus specialistė Justina Petravičienė.

„15min.lt“ „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris sakė, kad klubas nutarė pats izoliuoti Lauvergne'ą.

Negavusi informacijos apie teigiamą vidurio puolėjo testą, NVSC negalėjo priimti jokių sprendimų nei dėl klubo saviizoliacijos, nei dėl jos pabaigos.

„Informaciją pateikti laboratorijos yra įpareigotos valstybės lygio operacijų vadovo sprendimu, nepriklausomai, ar tai yra privati, ar ne laboratorija“, – „15min.lt“ teigė NVSC specialistė.

Kodėl apie teigiamą viruso atvejį pranešė tik klubui, o ne NVSC, „Antėja laboratorija“ portalui „15min.lt“ per dvi dienas neatsakė.

BasketNews.lt“ žiniomis, Lauvergne'o ir pirmasis testas buvo neigiamas, informacija apie visus neigiamus testus ir buvo išsiųsta NVSC.

Klaida įsivėlė testų rezultatus siunčiant „Žalgiriui“.

Lauvergne'ui vėliau buvo nustatyti dar du neigiami koronaviruso testai ir todėl prancūzas prisijungė prie komandos bei žaidė rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Tokia pati situacija nutiko Vilniaus „Riterių“ futbolo komandoje – spalio 5 dieną Dominykui Barauskui buvo nustatytas koronavirusas, o dar spalio 2 dieną jis žaidė rungtynes. Kitą dieną futbolininkui buvo atliktas pakartotinis testas ir kraujo tyrimas parodė, kad jis virusu nei serga, nei sirgo.

Skirtumas šioje ir „Žalgirio“ situacijoje – apie teigiamą koronaviruso atvejį buvo informuota NVSC, todėl „Riteriai“, nors ir prašė pritaikyti išimtį, tačiau vis tiek dvi savaites praleis saviizoliacijoje.

Jeigu NVSC būtų gavusi informaciją apie Lauvergne'o teigiamą testą, „Žalgiris“ būtų praleidęs bent vienerias Eurolygos rungtynes su Maskvos srities „Chimki“, kurios vyko šeštadienį.

Pirmadienį tvarka užsienyje žaidžiančioms profesionalioms komandoms buvo pakeista. Joms grįžus iš užsienio nebereikia karantinuotis, taip pat keltis į karantiną nereikės ir tuomet, jeigu komandoje atsiras vienas koronaviruso atvejis.

Tik Lietuvoje žaidžiančioms komandoms tvarka lieka nepakitusi – dėl vieno koronavirusu užsikrėtusio ekipos nario visas klubas privalo karantinuotis 14 dienų.

Tokią tvarką vakar sukritikavo Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.

„Čia yra tragedija. Jūs juokaujate? 14 dienų karantinuoti komandą, tai ką mes veiksime, kur čia mums užsidaryti? – po rungtynių su „Neptūnu“ kalbėjo Urbonas. – Kažkaip reikės nuomotis salę ir ten gyventi. Tragedija. Jeigu jie neserga, o yra aibės nešiotojų, neturinčių simptomų... Mes dirbame tokį darbą, yra daug žmonių, dirbančių tokį darbą, o dabar sugalvojo tokį sprendimą... Visiška kvailystė.

Gerai, vienas rungtynes nukeli, išsitiri, jeigu nėra koronaviruso, važiuoji toliau ir žaidi. Šioje vietoje nereikia perlenkti lazdos.

Tiek to, Vyriausybės sprendimus reikia gerbti ir Lietuvą reikia mylėti. Išsirinkome valdžią ir turime juos gerbti. Verdiktas toks, bet šiaip – kvailystė.“

Komentarai:
Anonimas
na miklovai kada apie tai pranesi ar negalima juk cia zalgiris
2020-10-16
+2
Atsakyti
Verygos darbo pasekmės... vienas iš geriausių rinkimų rezultatų - daugiau to a.silo nebus...
2020-10-15
-9
Atsakyti
Deivis
Never go full retard, you went full retard...
2020-10-15
+9
Atsakyti
djgaffer
Tai suprato,kad galbūt ta laboratorija klaidą padarė,todėl ir nenusiuntė atsakymo į NVSC.Bet čia jau smarkus pažeidimas,dėl kurio Žalgiris gali į teismą paduoti.Čia taip grubiai šnekant,sėdėjo ten koks Žalgirio heiteris ir tyčia nieko nesiuntė arba net suklastojo testą.Aišku,sąmokslo teorija čia,netikiu,kad kažkas panašaus gali būti,bet tokie bairiai nesidaro.
2020-10-15
+21
Atsakyti
jv
testai pripazinti neigiamais bet Riteriai sedi karantine, Zalgiris tik per klaida ten vos neatsidure. wtf kas per istatymu leidimas ir priemimas? neigiamas bet turi sedet 2 savaites siknoj.
2020-10-15
-6
Atsakyti
Antanas
kad jis pats yra laboratorijos klaida
2020-10-15
+2
Atsakyti
Tomas
Džiaugtis reikia. Žalgiris būtų techninį pralaimėjimą gavęs.
2020-10-15
-2
Atsakyti
Emma
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki - http://3sex.club
2020-10-15
-3
Atsakyti
Pasibaisėjęs
o jus isivaizduokit, kiek tokių besimptomių, kaip Lovergne. Pasako turi virusą ir viskas, lauki porą savaičių iki kito testo. o to viruso galnet ir nėra pas žmogų. Gerai, kai sportininkus daznai tiria, tai va istaiso klaidas, o paprastas zmogus būtų isimtas is gyvenimo dviem savaitem iki kito testo. Ir būtų įrašytas prie baisiojo viruso seatostikos.
2020-10-15
-9
Atsakyti
Anonimas
gavo pyz...ku,kad zalgirio negalima skriausti ir tuo viskas baiges
2020-10-15
Atsakyti
Laborantas
O jus geriau pasidomėkite kaip \'Antėja\' tuos žaidėjus testuoja... Vat ten tai kriminalas...
2020-10-15
-8
Atsakyti
Anonimas
Trumpai tariant Motiejūnas pirko ir slėpė teigiamus atvejus tas norima pasakyti?
2020-10-15
+1
Atsakyti
gvh
ne klaida, o tikrasis covidas
2020-10-15
-6
Atsakyti
Nu
Kiek gali begalviai bukus įstatymus leisti - reik varyt lauk tuščiagalvius iš valdžios,kad leistų visiems žmonėms laisvai kvėpuot. Nu kiek galima tyčiotis???
2020-10-15
-8
Atsakyti
Anonimas
O kodėl aš turiu 14 dienų su šeima sėdėt užsidaręs o sportininkams nereikia aš irgi gerai jaučio šių noriu dirpt kat pinigus užsidirbt valgiui bet man negalima o vat krepšininkai ar trenerį negali pasėdėt 14 dienų. Saras pasedejo 6 dienos ir viskas pasveiko tipą ką jūs jokinat neko jis ne pasveiko bet jam leido toliau dirpt o paprastem žmonėms negalima kaip kaleimia turi būt uzdariti
2020-10-15
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Joffrey Lauvergne

Joffrey  Lauvergne
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: C
Amžius: 29
Ūgis: 211 cm
Svoris: 109 kg
Gimimo vieta: Prancūzija