Pau Gasolis atmeta kaltinimus tyčia pralaimėjus
Pau Gasolis atmeta kaltinimus tyčia pralaimėjus
Nuotr. Reuters – Scanpix
Ispanijos vyrų krepšinio rinktinės nariai tikina, kad pralaimėjimas Brazilijos rinktinei atspindi problemas žaidime, o ne manipuliacijas rezultatu. Tiek krepšininkai, tiek vyriausiasis treneris Sergio Scariolo atmetė kaltinimus susitarus dėl mačo baigties.

Pirmadienį vakare Ispanijos rinktinė 82:88 nusileido Brazilijos krepšininkams ir B grupėje užėmė trečią vietą. Ši pozicija leis ispanams iki pat finalo išvengti akistatos su amerikiečiais.

Tuo tarpu brazilai, jei įveiks ketvirtfinalio barjerą, su amerikiečiais kovos pusfinalyje.

Po kontraversiškai pasibaigusio paskutinio grupės mačo ispanai gynė savo garbę.

„Nenoriu pasirodyti nepagarbus, tačiau apie tai kalbėti nėra protinga, – pareiškė Sergio Scariolo. – Žinant mane, mano žaidėjus, mūsų federaciją ir tai, ką mes esame iškovoję ir kaip elgiamės, tikrai nėra protinga diskutuoti tokiu klausimu.“

Iš pradžių atrodė, kad brazilai ruošiasi pralaimėti. Jie leido pailsėti savo pagrindiniam vidurio puolėjui Nene ir prasidėjus ketvirtam kėliniui atsiliko 57:67. Tačiau netrukus Pietų Amerikos atstovai šovė į priekį (75:73) ir nebepaleido vadžių iš savo rankų. Paskutinį ketvirtį ispanai pralaimėjo 16:31.

Po dvikovos ispanų įžaidėjas Jose Manuelis Calderonas tikino, kad jo komanda tyčia nepralaimėtų.

„Tokios situacijos susiklosto jau ne pirmus metus. Anksčiau kai kurios komandos bandydavo išvengti mūsų ir mes tai kritikuodavome. Mes visada sakydavome, kad taip elgtis yra negerai ir mes nesiruošiame taip daryti“, – aiškino Calderonas.

Calderonas netiesiogiai priminė pernai Europos čempionate Lietuvoje vykusias rungtynes, kai ispanai 96:69 sutriuškino Prancūzijos rinktinę. Pastaroji nutarė leisti pailsėti Tony Parkeriui ir Joakimui Noah.

Prancūzai liko antri grupėje ir taip pusfinalyje išvengė galimos akistatos su Lietuva. Tačiau galiausiai lietuviai į pusfinalį nepateko, o prancūzai finale dar kartą nusileido ispanams.

Simboliška, kad užėmę trečią vietą, ispanai ketvirtfinalyje kausis su prancūzais.

Po ispanų pralaimėjo socialiniuose tinkluose pasklido žinia, kad Prancūzijos krepšinio federacija kreipėsi į FIBA, kad ši ištirtų paskutinį rungtynių kėlinį. Vėliau FIBA oficialiai paneigė, kad tokio kreipimosi nebuvo.

O krepšininkai tuo tarpu taip pat mėgino atmesti visus kaltinimus.

„Mes nesame tokia komanda, kuri žaistų tam, kad pralaimėtų, – tikino 25 taškus pelnęs Pau Gasolis. – Esame čempionų komanda, kuri niekada negalvoja apie tokius dalykus. Sunku paaiškinti ir du kėlinius prieš Rusiją, paskutinį kėlinį rungtynėse su britais, pirmą ketvirtį mače su Kinija. Tai – ne atsitiktinumas ir tai mane jaudina.“

Ispanijos rinktinės lyderis teigė, kad stabilumo trūkumas yra didžiausia jo komandos bėda.

„Nepakankamai susikoncentruojame, ne pakankamai jėgų įdedame. Reikia tai pataisyti. Visas 40 minučių reikia žaisti taip pat intensyviai. Negalime laimėti vien savo talentu“, – aiškino Gasolis.

Komentarai:


Kiek pliusu/minusu yra po siuo komentaru, tokiu tasku skirtumu Lietuva laimes arba pralaimes siandienos rungtynes Lietuva - Rusija!

2012-08-08
-15
Atsakyti
jo
pralose cigonai specialiai, nebutu slykstynes sporte
2012-08-08
-30
Atsakyti
To Baikit klykt
Juk akivaizdžiai nerodysi, kad nenori laimėti, tai reikia rodyti šiokias tokias pastangas nepersistengiant, kitaip lauktų diskvalifikacija kaip badmintone, kai korėjietės tik į tinklą ir mušinėjo "musę".

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-07
-2
Atsakyti
To atsiputes
Vos įveikė tunisa? trečia kėlini prancūzai jau turėjo +20, bet po to pasodino lyderius, sumažino tempa ir leido priartėti. Ne taip kaip lietuviai 3 kėlinius vijosi, tik 4 įsiveržė į priekį. Manau prancūzai turėtų laimėti, nereikia pamiršti, kam rusai pralaimėjo ketvirtfinalyje europos čempionate, tiems patiems prancūzams.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-07
-2
Atsakyti
Baikit klykt
Supraskit, kad nori nenori sunku būtų tokioms rungtynėms nusiteikt psichologiškai (nors brazilams irgi kažkas panašaus turėjo galiot). Specialiai pralošė? Ne. Nesistengė laimėt? Taip
2012-08-07
+8
Atsakyti
linkiu
LINKIU, KAD FRANCE JUS ATIDUBASINTU....IR LABAI NUOŠIRDŽIAI.
2012-08-07
+26
Atsakyti
tomas
o kas nebijo jav tegu pasako o ispanams dar su rusija saskaita yra nemanau,kad prancuzai tinkamiau rusus padarys,bijau,ka lietuva ir nepatvarkys ,tai lieka reali jega ispanai ruskiui sustabdyt
2012-08-07
-3
Atsakyti
fpiz-2
Ir vis delto - jeigu jau pergale nieko gero neduoda, tai kodel apskritai turi degti noru islost tas rungtynes, o tuo labiau jei pergale komplikuoja padeti :) .As isvis tikejausi pamatyti unikalu regini kaip komandos meto ne i priesininku,o i savo krepsius :D

Prikin , ispanai turi 8 sekundes atakai ,kurios neatsinaujina palietus savo lanka, bet joms istiksejus ar isimetus i krepsi -jie vel turi kamuoli , besiginantys brazilai stengiasi ta kamuoli atkovot arba perimt ,bet prie savo kases jie begt negali ,nes pazeis vidurio linijos taisykle - jie per 24 sec priversti bandyt isimest i savo krepsi is vidurio aikstes tam, kad igautu tokia kamuolio kontrole kaip ir ispanai. Brazilai stengiasi bauduot Gazoli kai sis meta i savo i kase - tuomet Gazolis turi mest baudas kitoj aikstes pusej i priesininku kasi- jis stengiasi pramest abi baudas -po antro pramesto baudos metimo kamuoli pataiso brazilas Varejao ir brazilai perima kontrole pralaimejimo link...va cia tai butu amziaus grajus...

Kodel ispanai su brazilais to nedare, tai as nesuprantu :DDD Juk kasis igautu visai nauju spalvu ir nereiktu apsimetinet kad neva "mes norim laimet" ar panasiai - Juk kartais galetu ir del pralaimejimo rimtai pasistengt chebra jei jau situacija tokia...
2012-08-07
+3
Atsakyti
Krepsinyje irodyti,kad taip buvo suzaista tycia praktiskai neimanoma, tik patys zaidejai ir terneriai tai zino, kaip viskas buvo. Lai buna sitas reikalas jiems ant sazines. Kiekvienas mates tas rungtynes supranta,kad jie per paskutini kelini nedare nieko,kad laimetu rungtynes.
2012-08-07
-5
Atsakyti
AST
Ispanai imete 16 tasku per ketvirta kelini, bet nereikia pamirsti, kad aidint sirenai nieko nedengiamas atrodo Llull imete 3, tai realiai imete 13, o prasileido 31. Taip ir galvojau, kad pradzioje stengsis, kad galetu pasakyti, kad tik kzkr metu strigti pradejo ir todel praleimejo. Pirmyn prancuzai!!!
2012-08-07
-4
Atsakyti
atsiputes
sis pralaimejimas jiems labai naudingas, nes mano nuomone prancuzai kurie vos iveike tunisa ir nigerija yra daug silpnesni uz argentina turetu juos be vargo suvaryti ir aisku isvengs amerikieciu pusfinalyje. pagal rungtynes atrodo kad tik pau gasolis tezaide visa jega, o visi kiti treniravosi...
2012-08-07
-6
Atsakyti
nemokamai 130 lt.
Nemokamai 50$ žaisti pokeriui..

Žaisk pokeri iš tikru pinigu nieko neinvestaves.

Adresu: http://uzeik.net/nemokamai50/
2012-08-07
+17
Atsakyti
Ispanai lopai specialiai pralose mates bailiai bija Jav lopai
2012-08-07
+12
Atsakyti
fpiz-2
-> Dainiux20

Jei primestume kad USA, skirtingai nuo kitu rinktiniu yra (beveik) nenugalima, tuomet BRA-ARG nugaletojas tures tik viena proga laimet medali (Bronza), o LTU-RUS ir FRA-SPA poru nugaletojai tures minimum po dvi progas iskovot medali...
2012-08-07
-4
Atsakyti
paskutiniame kelinyje tai visisiskai nesistenge ispanija,cia jau aiskiai apgalvota taktika isvengti pusfinalyje jav,tegul ginasi kaip nori visi fanai aiskiai mate kaip jie aikteje ne kovesi bet zaide tarsi treniruotje,o siaip smagu butu,kad prancuzija juos pamokytu ketvirtfinalyje ir jie pusfinalio isvis nematytu
2012-08-07
+15
Atsakyti
to fpiz-2;

Matai jie tiksla turi , kuri ir isnaudojo , kad galetu kovoti del aukso. Bet kitas klausimas, koks tikslas buti pagaidintam finale, nes nera net menkiausiu vilciu JOKIAI komandai lygiai kovoti tenais.. dabar tik grupes varzybos, kur net nemato tikslo JAV atidirbti visu 100% savo pajegumo. Jau geriau iskovot 3 vieta, nei sumindytiems amerikonu buti..
2012-08-07
-1
Atsakyti
fpiz-2
Labai neprotinga kaltint ispanus. Pergale tose rungtynese nieko neduotu, tad del ko isvis turetu plesytis. Gavosi tokia situacija kad brazilams laimet pries ispanus yra didesnis issukis nei ispanams pries brazilus ir tiek. Net jei ir nenorejo ispanai laimet tu rungtyniu , tai tiesiog yra daugiau pacio turnyro formato problema, o ne ispanu.

Siulau prisimint 2008 olimpiada. Visus grupej apdejom, garantavomes pirmaja pozicija ir liko paskutines grupes rungtynes su Australija, kuriem visais atvejais svietesi 4-ta vieta grupej. Gavom ta graju 75-106 -tai cia irgi specialiai pralaimejom ka? -kuriuo tikslu?
2012-08-07
+7
Atsakyti
Ispanai nori finalo, bet jo bet kuriuo atveju nebus. Kad ir ispanai nugaletu prancuzija vistiek ju pusfinali greiciau lauks rusai ir kova del bronzos su argentina/brazilija
2012-08-07
-8
Atsakyti
Analfabetams
Nepagydomai nusišnekate, kas vadinate ispanus čigonais. Oficialiais duomenimis romų, vadinamųjų „čigonų“, Ispanijoje suskaičiuojama iki 1 milijono, t. y. maždaug 2 % gyventojų. Pagal šią „logika“ (t. y. debilizmus maximus vulgaris), lietuviai iš tiesų yra būtent lenkai, rusai ir gudai, mat šių gyventojų Lietuvoje yra gerokai per 2 %.

O šiaip tai Vamos España! Jei lietuviai kažkokiu būdu nenukals ketvirtfinalyje rusų, tai tegu su jais susitvarko ispanai. Ko jau ko, bet rusai finale – to jau būtų per daug. Dar išvis nieko nelaimėjo, bet jau dabar užrietę nosis kaip nežinia kas...
2012-08-07
-18
Atsakyti
erikas
Nu Gaidzei tie Ispanai ,,Taip tie kurvos pastovei titulus renka ,,nu nieko Russus padarysim ,,o paskui finale dar gal ir sensatsija bus,,,Aisku del finalo cia tik mano svajone bet viskas realei ,,laimi stipreuses ,,Arba Ispanai:-)))
2012-08-07
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.