Nuotr.: BasketNews.lt/T.Matijoška
Nuotr. BasketNews.lt/T.Matijoška

Paaiškėjo galutinė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtis, antradienį Kaune pradėsianti kovą dėl kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes. 

Prieš prasidedant oficialioms varžyboms rinktinės treneris Darius Maskoliūnas turėjo atsisveikinti su dviem žaidėjais – Tadu Sedekerskiu ir Regimantu Miniotu. 

„Kas dėl Tado – jam kažkaip labai sunkiai sekėsi į tas gynybines schemas prisitaikyti. Nežinau, paprasčiausiai mes jo nematėme šioje pozicijoje. Šiai dienai jis puolime nėra tas, kuris galėtų mums daug padėti.

Dėl Regio – jis prieš pasiruošimą buvo už linijos, gavosi taip, kad jį pasikvietėme patį paskutinį. Jis neblogai atrodė draugiškose, bet mums reikėjo rinktis tarp dviejų ir pasirinkome kitą žaidėją. Galvojame, kad taip mums bus naudingiau“, – pasirinkimą pakomentavo rinktinės strategas.

Pasiruošimo etape lietuviai laimėjo visas trejas rungtynes – dukart buvo įveikta Dominikos Respublika (95:62 ir 95:69), o sykį – Rusija (78:61).

Lietuviai A grupės rungtynėse antradienį susitiks su Venesuela, o ketvirtadienį – Pietų Korėjos rinktine. Abejos rungtynės prasidės 19 val. 30 min.

B pogrupyje kausis Angola, Lenkija bei Slovėnija. Bilietą į Tokijo olimpines žaidynes iškovos atrankos turnyre triumfavusi rinktinė.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Komentarai:
l0l
Uzmakaluosim slovenus
2021-06-28
-16
Atsakyti
LeRomka
Makaliaus kelionės
2021-06-28
-1
Atsakyti
Ekspertu komisija 3000
Masiulį paimė dėl elementaraus aukštaūgių trūkumo. Ar Sedą reiktų imti į Butkevičiaus/Dimšos/Giedraičio vietą? Gal...
2021-06-28
-7
Atsakyti
Lokas
maskoliunas makaluojasi jis pats per minutes pertraukele makaluojasi viena sako po to kita nesavo rogese nes ne pirmu treneriu but!manau uzmakaluos ir bus baigta jo karjera kaip pirmo trenerio nes jis tam nesutvertas, gali but geras asistentas bet pirmu nelemta!
2021-06-28
-9
Atsakyti
Ali
Jus turbūt juokaujate atkabino sedekerski eurolygos lygio žaidėją kuris tikrai galėjo pastovėti aikštėje.... Nuvylė nerealiai
2021-06-28
+2
Atsakyti
Nepaėmė Sedekerskio, gaila, jaunas perspektyvus žaidėjas, bet ... mūsų rinktinės stiprybė tikrai ne Sedekerskyje. Ar jis būtų starto penkete, ar per jį eitų žaidimas? Ča jo pirma rinktinės stovykla. Net jei ir būtų paimtas, nemanau, kad jam būtų patikėta tokia svarbi užduotis stabdyti top 5 pasaulio žaidėją, kurio neuždengia niekas NBA. Čia ne individualios gynybos klausimas. Nustokit panikuoti, pasižiūrėkit kokia kieta mūsų rinktinė ir neskleiskit negatyvo.
2021-06-28
-1
Atsakyti
Aš įzvelgiu tik viena Teoriija makaluotojo naudai.Ar negali buti taip kad yra kazkas zodinis susitarimas,kad Masiulis atzaidzia atranka,o patekus į olimpines į jo vieta butu pakvieciamas pasveikes gudaitis?Bet cia irgi klaustuku kiltų,nes PF tikro be bendziaus irgi jau kaip ir nebelieka.
2021-06-28
-2
Atsakyti
Steponas
Oj oj Makaluotojas kad pridirbo...nepaėmė vieno geriausio žaidejo gynyboje, man Sedekerskis kaip Walkupas,tasku mažokai,bet ir priešininkai vargsta,kai prieš jį ginasi gynybos specialistas....o čia...paėmė Masiulį,kai reikėjo imti Miniotą,o vietoj Butkevičiaus -Sedekerskį..arba bent jau vietoj Masiulio Sedekerskį..bet kokiu atveju supiso viską,dabar reikia melstis,kad Kalnietis pablokuotų Dončičių paskutinę sekundę ir mes patektume į Olimpines...Nesenai varėt visi ant Dainiaus,bet dbr jaučiu,būtų visai neblogas variantas...
2021-06-28
-4
Atsakyti
....
Maskoliunas yra DAL-BA-JO-BAS
2021-06-28
-3
Atsakyti
tadas
labiausiai pikta del masiulio ,cia buvo is anksto suplanuota,kai paime tik saba su jv,nebuvo jokio kito auksto ,tai kaip atmazas butu del jaunelio,va ner aukstu reik 3 ,deja ju nelaimei ulanovas del traumu iskrito ,ka kviesti? mhm maciuli baisu nes tikrai kaip pf gerai pasirodys nes su metais tik ten ir zaidzia ,tai nebus atmazo ,kai neatkabint jaunelio,tiek to imam miniota ... deja ir tas geriau sulose zaisdamas dvigubsi maziau :) cia buvo suplanuota kaip pokeri i prieki tik kortos blogos iskrito ,o ejimo pagal situachija nepadare,gavosi pralose ;)
2021-06-28
+10
Atsakyti
Anonimas
ojojoij lietuva tikras svogeriu krastas sedekerskis eurolygoij buvo vienas pagrindiniu baskonijos ginybinio plano zaideju o makalotojui masiulis geresnis na jeigu prapils leks sito ale trenerio galvele jau matau kaip doncic sukrato 35 taskus 12 atkovutu kamoliu ir 17 rezultatyviu perdavimu oi verks sitas makalotojas
2021-06-28
-7
Atsakyti
AntiFreeze
Zmonem matau atrodo lemiamas klausimas, ar rinktineje zais Lietkabelio zaidejas ar Ispanijos autsaideriu atsarginis. Ar Ryto zaidejas kuris nemoka pulti ar dar praeitais metais neptune nemokejes pulti ir toliau to nemokantis EL komandos zaidejas. nu jei sie pasirinkimai nulemia rinktines rezultatus, tai rinktines lygis prastas. o jei Rimtai, nieko neatsitiko ir sansai LT nei padidejo, nei sumazejo.
2021-06-28
+4
Atsakyti
Silvis
Kaip žinodamas nusipirkau bilietus pirmose eilėse tiek pusfinaliui tiek finalui. Taip kad makaluotojau būk pasiruošęs! Nes aš būsiu tikrai pasiruošęs vienas iš pirmųjų tave "šiltai pasveikinti", mano kibiriukai bus paruošti!
2021-06-28
+1
Atsakyti
Vidma
Gėda!!!
2021-06-28
-4
Atsakyti
Makalius
Asistentas jau pralaimejo atranka jai dar net neprasidejus. Jei Masiulio prastumima vietoj Minioto dar kazkiek gali suprasti, nes draugelio sunus jis. Tai Butleviciaus paemima vietoj Sedekerskio as niekaip nesugebu paaiskinti. Abu jie puolime nekazka. Bet gynyba... Kur gyntis pries pusiau megejus kazkokioje treciaruseje lygoje pries visokius vengrus ir latvius, ir kur gyntis Eurolygoje pries auksciausio lygio zvaigzdes. Kiekvienam blaiviai mastanciam klausimu nekyla kuris gynyboje solidesnis. Bet musu asistentui atrodo kitaip. Tad ruoskime kibiriukus su srutomis sitam klounui. Ismaudysim ir itrinsime mes tas srutas jam kaip reikiant jei jis mums krepsinio vasara sugadins su savo nekompetencija!
2021-06-28
-4
Atsakyti
tomygun
Sugebek tu tai supygdyti LT kasio fanus, Adomaitis tai visu mylimas buvo palyginus.
2021-06-28
-5
Atsakyti
Smh
Nesikeikiant suzaide trys rungtynes pries nkl lygio komandas ir mato jis kur kas jam paisosi. Tai gal reikejo pries rimtas komandas zaist, o ne chaotiskus scrubus, kur kuj suprasi ka ten schemuot pries juos.
2021-06-28
+1
Atsakyti
Smh
Cia is karto buvo aisku, kad treneris paims savo sunu i rinktine. Slyksti dabartine federacija kad neduok dieve.
2021-06-28
+5
Atsakyti
Dėl Dievo meilės
Kawhi negali apginti Donciciaus, komentatoriai mano sedekerskis apgins. akivaizdu, kad dvigubins gynyba, kai jis pateis į vidų, ir jie ieškos atmetimo jo, kur jie nelabai turi snaiperių
2021-06-28
+6
Atsakyti
Masiulio Tevas
Masiulio tevas: mano sunus Tokija labai norejo pamatyt ir ramena susiurbt jau nuo darzelio laiku, Dariau. Buk geras nedauzyk jam sirdeles
2021-06-28
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.