Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
  • Lietuvos rinktinė Vilniuje 97:89 palaužė Čekiją

  • Lietuviai ketvirtąjį kėlinį pradėjo spurtu 18:0, po kurio įgijo 13 taškų persvarą

  • Nugalėtojams Eimantas Bendžius pelnė 26 taškus bei surinko 29 naudingumo balus
     
  • Rinktinėje debiutavęs Jokubaitis pelnė 2 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus

Tris kėlinius besivejančių vaidmenyje buvusi Lietuvos rinktinė (1-1) ketvirtajame smogė taip, kad Čekijos ekipa (1-1) nebeatsigavo.

Fotogalerija

Dariaus Maskoliūno auklėtiniai Vilniuje 97:89 (19:20, 23:27, 20:20, 35:22) pranoko Čekiją bei šventė pirmąją pergalę 2021-ųjų Europos čempionato atrankoje. Pačiam Maskoliūnui tai taip pat buvo pirmoji pergalė stovint už Lietuvos rinktinės vairo.

Lietuviai į duobę krito trečiajame kėlinyje. Vojtechas Hrubanas bei Tomašas Vyoralas realizavo po dvitaškį, Vitas Krejči įkrovė iš viršaus ir Čekija susikrovė 7 taškų persvarą – 66:59. 

Šeimininkai prieš ketvirtąjį kėlinį turėjo 5 taškų deficitą, bet užsikūrė tada, kai to reikėjo labiausiai. 

Paulius Valinskas smeigė tritaškį, Laurynas Birutis pelnė taškus su pražanga, Eimantas Bendžius bei Mindaugas Kuzminskas pridėjo po dar vieną tolimą metimą, o spurtą 18:0 vainikavo pirmieji rinktinės debiutanto, Roko Jokubaičio, taškai. Po šios atkarpos lietuviai įgijo 13 taškų persvarą – 80:67.

Čekai pirmuosius taškus ketvirtajame kėlinyje pelnė sužaidus kiek daugiau nei 4 minutes, kuomet Patrikas Auda realizavo baudas. Per likusią rungtynių dalį Čekija rimčiau užsikabinti nebesugebėjo ir finalinė sirena paskelbė lietuvių pergalę.

Lietuvių gretose spindėjęs Bendžius pelnė 26 taškus (2/2 dvit., 6/9 trit., 4/5 baudos), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, nepadarė nė vienos klaidos bei surinko 29 naudingumo balus. Puolėjas vien per antrąjį ketvirtį surinko 17 taškų.

Rinktinėje debiutavęs Jokubaitis per 23 minutes pelnė 7 taškus (2/7 dvit., 0/1 trit., 3/4 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 ir prarado 1 kamuolį bei surinko 8 naudingumo balus. Visus savo taškus jis pelnė ketvirtajame kėlinyje.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
26
Naudingumas
25
Tritaškiai
67%
6/9
Atkovoti kamuoliai
4

Sunkiai įsibėgėjusi Lietuvos rinktinė pirmuosius taškus pelnė sužaidus daugiau nei 2 minutes, tačiau varžovų į priekį nepraleido ir po pirmojo ketvirčio atsiliko 19:20. Vis tik čekai savo spurtą surengė antrajame ketvirtyje.

Martinas Peterka smeigė tritaškį, Tomašas Vyoralas pataikė iš po krepšio, dar vieną dvitaškį realizavo Martinas Krizas ir 7:0 spurtavusi Čekija nutolo 9 taškais – 37:28.

Lietuvius iš duobės ištraukė įspūdingai užsikūręs Eimantas Bendžius. Vilniaus „Ryto“ kapitonas per antrąjį kėlinį surinko 17 taškų, o po jo penktojo tritaškio Lietuva išsiveržė į priekį (42:41).

Vis tik Bendžius po galingos atkarpos sėdo ant atsarginių žaidėjų suolelio, o čekai antrąjį kėlinį užbaigė spurtu 6:0 bei ilgąją pertrauką pasitiko turėdami 5 taškų persvarą (47:42).

Lietuvos rinktinė: Eimantas Bendžius 26 (6/9 trit., 29 naud. bal.), Laurynas Birutis 17 (5/8 dvit., 7/9 baudos), Arnas Butkevičius 11 (1/5 dvit., 2/4 trit., 8 atk. kam.), Donatas Motiejūnas 10 (12 min., 5/8 dvit.).

Čekijos rinktinė: Vojtechas Hrubanas 26 (7/9 dvit., 3/7 trit.), Patrikas Auda 16 (6/7 dvit.), Jaromiras Bohačikas 11 (4/5 dvit., 1/5 trit.).

Roko Jokubaičio komentaras:

Arno Butkevičiaus komentaras:

Lauryno Biručio komentaras:

Komentarai:
tegul dekoja bendziui kad istrauke sita pseudotreneri is dar didesnes gedos, kuri jau cia pat buvo, kai aikstej begiojo nevykelis dmo ir nukarse seniai...tragedija o ne rinktine su begalvisku treneriu stabu
2020-02-25
-12
Atsakyti
ivexad
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-25
-38
Atsakyti
Kuzminkštas
Visi kažkaip nori kalbėt apie sužybėjusį jaunimą: Jokūbaitį, Birutį, arba apie jau savo nugyvenusius veteranus: Kalnietį, Mačiulį. Bet man labiausiai krenta į akis vienas veikėjas, kuris save diskredituoja metai iš metų po NBA šuolio. Kuzminskas. Jam visi ieškojo pasiteisinimų, kai nepaėjo NBA, visi tada buvo belekaip užsivedę, kaip jis čia žvaigždė bus Eurolygoj galimai - visiškas fiasko tiek Armani, tiek OLY rebilitacija. Tada visi tikėjosi, kad va rinktinė ta vieta, kur jis atsiskleis, o buvo taip, kad 6-7 rotacijos žaidėju paliko ir dėl savo tragiškos gynybos nežaisdavo galo. Galiausiai, dabar Lokomotive renka tuos taškus, visi vėl baigia įtikėti, kad jia dar gyvas, kad dar elitinis grajokas, bet atleiskit, ką pamačiau šiuos du atrankos grajus, tai puikiai įprasmina jo karjerą. Visiškas 0 gynyboj, kas nori piemu žinganiu apeina arba tenka jam metrą atsitraukt, kad orumą išsuagot, bet gauna tada trajeką į veidą. Pabėga porą greitų atakų į priekį, gal kokią baudą išprovokuoja, gal net tritaškį gražų įvaro bet galutiniam variante atrodo nepatikimas, nestabilus, be gynybos, o svarbiausia - be charakterio. Iš sudėjimo atrodo tobulas SF su puikiu atletiškumu, bet toks lietuviškai nebūdingas bekiaušiškumas. Gaila, kažkaip, manau, visi daugiau iš jo tikėjomės ir tą viltį jau užgesinom.
2020-02-25
-24
Atsakyti
Uz lietuva vyrai
su pergale vyrai!!! keleta pastebejimu. Kalnietis, Maciulis 3/10 respect Jum bet leiskim jaunesniem sia atranka atlost o jus i ta olimpiada vistiek leisim varyt nes jus to nusipelnet(paskutini kart) Birutis 8/10 geros verzybos. vis tas letumas jam dar trugdo but super centru BendZius 9/10 snd jo diena buvo, uzsivedes !! maladiec butkevicius 7/10 lb daznai perdega!!! bet energijos lb prideda visai komandai. kuzminskas 4/10 zeuriai sedes, per daug individualiai, matos neranda vietos aikstei jokubaitis 6/10 PERDEGES LB!!! dar daug daug tobulet ir nenuleist ranku sajus0/10 nera ka komentuot valinskas 2/10 nera ka komentuot dimsa 5/10 matos daug tikimasi is jo bet niekas nesigauna motiejunas 4/10 letas, per daug gerai galvoja apie save, nekomandiskas, kolkad lb silpnai!!! masiulis 0/10 nera ka komentuot maskoliunas ir treneriu stabas 3/10 lb silpnai!!! daug keistu sprendimu, mazai deriniu kurie tiktu tam tikriem zaidejam!! P.S . tikiuos visi top klases zaidejai sutiks ateit zaist iz rinktine kai to labiausiai reikes!!! aciu
2020-02-25
+12
Atsakyti
Su pergale visus!
4 muskietininkai - Jankeliunas, Kalnietis, Milaknis ir Maciulis turi losti Olimpiadoje. Jie komandos kapitonai-generaliniai direktoriai, nuteiks pergalei. O jaunikliai kaip Valanciunas, Saboniukas, Grigonis - imsis darbo aiksteleje. Svarbu gerai subalansuota komanda.
2020-02-24
+33
Atsakyti
what if
2020-02-24
-8
Atsakyti
eerom
nu ir medis tas motiejunas: nepajuda nepasigina nepabega
2020-02-24
-50
Atsakyti
mindeee
butu stobal prapise jei ne Bendzius, o Motiejunas toliau sekmingai rodo kad kinu lyga yra nkl lygio
2020-02-24
+38
Atsakyti
Kawns
bendžius ištraukė visus maladec
2020-02-24
+3
Atsakyti
Tikrai debilu tauta, konkrečiai... laimejo ir blogai... Tas stumimas ant Donato tai baisus, kas blyn per žmomes esate ??? sedite ant sofkes su pilvais ir knisat prota kaip Motiejunui žaisti? wtf? pats pažaisk.... Taip, jo fizine bukle nekažka, tačiau turero trauma, plius nežaidė jau kuri laika... Kai sumes D-Mo 30 tašku, garbinsit, aplamai nesuprantu, žmogus atvyko už musu šalį žaist, o čia verkia... Atstatys jo fizine bukle, ir judes gerai, šiandiena per 12min. imete 10 tašku, per 12min... jei butu žaides 25min, butu laisvai surinkes 20pts... Ar laimi ar pralaimi jums vis negana.. ekspertu susirinke lazdavojat.... Šaunuoliai vyrai!!!
2020-02-24
+27
Atsakyti
krepsininkas
Tai kur tas išgirtas Žurnalistų ir visų trolių Donatas Motiejūnas? Čia tas, kurio labiausiai reikėjo Adomaičio rinktinei? NBA žaidėjas? KALNIETIS, MAČIULIS, MOTIEJŪNAS ir greitu metu KUZMINSKAS - su visa pagarba ir praėjusius metus rinktinėje, bet jau reikia investuoti į jaunąją kartą.
2020-02-24
+26
Atsakyti
Che che.....
Nu ka, at🤔ejo laikas nupinti po vainika Kalnieciui su Maciuliu ir, zemai nusilenkus ,pasakyti Didelis ACIU!!!
2020-02-24
+45
Atsakyti
pampersas
vos vel nepridejo i kelnes pries daugiamecius olimpinius bei pasaulio cempionus cekus
2020-02-24
+24
Atsakyti
leo
maskoliunas tik antroj rungtyniu pusej pamate kad birutis geriau uz motiejuna,o jakubaitis geriau uz kalna,maciuliuj aciu uz viska, bet jau jo rinktynej nebereikia , kulboka geriau bandyti , i langus reikia leisti jaunima apsauditi , o treneris turi buti,sireika,moka su jaunimu dirbti .Su pergale !
2020-02-24
+12
Atsakyti
Dilmah
Nepykit chebra, Antanas mane vakar gerai patvarkė, tai šiandien nežinau kas darosi. Mes abu esam žydriukai, tai suprantat kodėl taip ardausi.
2020-02-24
+6
Atsakyti
Aciu Maskoliunui
Kaip visada kai to labiausiai reikia iniciatyvos imasi Zalgirio mokyklos talentai. Sunkiausiu momentu spurta 18-0 iniciavo Jokubaitis su Biruciu. Jokubaitis aplamai zaide visa ketvirta kelini.
2020-02-24
-1
Atsakyti
Jonas
tokios apgailetinos rinktines nebuve 30metu. dave jum cekai laimet bet koks zaidimas manau matet patys...visiska absoliuti geda... 19 metu cekas tyciojosi is visu is eiles. maciulis kalnas kuzia cia jau net ir vaikui aisku kad jie Sakiu Vycio lygio, nera ka sneket. bet Diiii-Mauuu...nu net nezinau nuo ko pradet...bet jum kyla klausimu kodel jis nezaidzia nba eurolygoj or net rinktinej jo nebuvo??? jei jis geras....tada Birutis Olajuwonas... Donatai...nusileisk ant zemes , skrisk atgal I kinija , uzdirbinek ten tuos euriukus, ir daugiau nejuokink tu zmoniu...as suprantu kad puse ziurovu ten salej debilai avinai, kurie bugnus musa ir saukia rekia , su Seklium priesaky, ir jiem neidomu ka jus ten darot toj aikstej. bet kurie supranta ir nori grazaus zaidimo deriniu dinamikos kamuolio ir zaideju judejimo su mintim, ispildytu deriniu tai zinok verkia...tragedija...APGAILETINA...Graudu...tokius lavonus stebet gali tik tokie patys bukagalviai kurie neturi ka veikt ir jokio supratimo apie krepsiny...kaip tarkim Gitaras Nuoseda...na sekmes toliau dziuginti musu krepsinio sirgalius..!!!
2020-02-24
-72
Atsakyti
As
0/6 joklubaitis baikit aukstint gal
2020-02-24
+22
Atsakyti
Dilmah
Gerai,kad rungtynes istrauke ryto augintinis Diurantas.
2020-02-24
+11
Atsakyti
Expert
Rinktine spurtavo ketvirtame kelinyje su Jokubaicio vadovavimu bei Biruciu fantastisku zaidimu. Aciu Maskoliunui kad suprato ka reikia statyti izaideju.
2020-02-24
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Lietuvos rinktinė
Čekijos rinktinė
50%
32/64
Metimai iš žaidimo
55%
36/65
36
Atkovoti kamuoliai
26
30
Rezultatyvūs perdavimai
19
5
Perimti kamuoliai
5
52%
12/23
Tritaškiai
30%
7/23
49%
20/41
Dvitaškiai
69%
29/42

Rungtynių žaidėjai

Eimantas  Bendžius
26 PTS
8/11 FG
4/5 FT
Vojtech  Hruban
26 PTS
10/16 FG
3/4 FT
Arnas  Butkevičius
8 REB
4 DREB
4 OREB
Čekijos rinktinė
Keli žaidėjai
4 REB
Rokas  Jokubaitis
6 AS
1 TO
23 MIN
Jakub   Sirina
6 AS
3 TO
16 MIN
Eimantas  Bendžius
25 EFF
100% 2P%
67% 3P%
Vojtech  Hruban
22 EFF
78% 2P%
43% 3P%