Nuotr.: EuroLeague Basketball via GettyImages
Nuotr. EuroLeague Basketball via GettyImages

Prieš savo pasirodymą Eurolygos pusfinalyje Šarūnas Jasikevičius buvo spėjęs užmesti akį ir į „Žalgirio“ vargus serijoje su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Barcelona“ treneris jaučiasi įkritęs į panašią situaciją su savo buvusia komanda. Tačiau jau artimiausią parą, kai „Barca“ ir „Žalgiris“ kausis dėl garbės beveik identišku laiku, Šaras bandys sugrįžti prie malonesnės paralelės.

„Dažniausiai jei „Barca“ laimi, tai ir „Žalgiris“ laimi. Taip buvo per taures, daug kitur, buvo daug Eurolygos rungtynių, kai ėjome panašia linija“, – šyptelėjo Šaras, BasketNews paklaustas, ar spėjo pasižvalgyti į LKL pusfinalyje 1-2 atsiliekančius žalgiriečius.

„Žalgiris“ žaidė trečiąsias serijos rungtynes su „Lietkabeliu“ prieš pat antrąjį Eurolygos pusfinalio susirėmimą.

„Kažkiek žiūrėjome vakar rungtynes, irgi užmečiau akį. Dabar esame toje pačioje psichologinėje būsenoje, kaip suprantu“, – Belgrade ironiškai šypsojosi strategas.

Bet pirmajame po skausmingo pralaimėjimo „Real“ surengtame „Barcos“ susirinkime penktadienio popietę daug šypsenų nebuvo.

Vaizdas jame strategui priminė laidotuvės. Bet tai toks vaizdinys, kokį ir norėjo matyti Jasikevičius.

„Kaip laidotuvės. Netgi, sakyčiau, taip ir turi būti, – BasketNews teigė Šaras, paklaustas, koks buvo pirmasis komandos susirinkimas. – Žaidėjams negaliu rasti žodžių, kurie kažką pakeistų, jog jie geriau jaustųsi. Paprasčiausiai yra kaip yra. Nereikia meluoti, tokia yra mūsų būsena.

Šį sezoną pelnomi taškai

49%
81,4
Pelno taškų: 81,4
Taiklumas: 49,0%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 111
Blogiausias pasiekimas: 52
Daugiausia pelno: Nikola Mirotic

Manau, tai tikrai ne pirmas sunkus pralaimėjimas kai kuriems žaidėjams. Visada pabrėžiu, kad komandoje turime trisdešimtmečių ir turime būti profesionalais. Kitas mūsų tikslas yra šeštadienį ir rytoj, tikiuosi, būsime geresnėje fizinėje bei psichologinėje būsenoje ir eisime kautis.

Trečia vieta žymiai geriau nei ketvirta. Toks jau kalendorius ir taisyklės. Reikia žaisti dėl savęs, fanų ir garbės.“

„Neišnaudotų galimybių sezonas“, – prieš pokalbį su Jasikevičiumi BasketNews savo skauduliais dalijosi iš Barselonos atvykę žurnalistai.

Pralaimėjimą Madrido klubui finalo ketverto pusfinalyje jie įrašė tarp skaudžiausių nesėkmių per keletą pastarųjų metų.

Apie didžiulį šansą dar ketvirtfinalio metu kalbėjo ir Jasikevičius.

„Sunku sakyti, ar nusipelnėme (laimėti titulą). Su šia komanda tiesiog paleidžiame daug titulų. Paleidome taurę su +19. Vakar irgi. Bet tikrai, nežaidėme gero krepšinio. Nebuvau patenkintas visą mačą“, – pasakojo „Barcos“ specialistas.

„Negalime užbaigti rungtynių, ketvirčių, serijų. Nesame tokia komanda ir esame su tuo susitaikę. Bandome su tuo kovoti, deja, vakar tai nepavyko“, – pridūrė 46-erių lietuvis.

Prieš ketverius metus Belgrade Jasikevičius taipogi sustojo finalo ketverto pusfinalyje.

Tik tada rungtynės su „Žalgiriu“ dėl simbolinės trečiosios vietos su Maskvos CSKA buvo gerokai reikšmingesnės tuometinei jo organizacijai.

„Barcos“ ambicijos dabar visai kitose lentynose, tačiau Jasikevičius išlaiko profesionalų požiūrį ir paskutinę Eurolygos misiją – susitikimą su Pirėjo „Olympiakos“.

„Turi būti profesionalas. Mes nesudarome kalendorių. Mums moka didžiulius pinigus. Dėl mūsų atvažiavo 2000 fanų. Pirmiausia, reikia gerbti save, fanus. Mūsų darbas eiti ir žaisti. Trenerių darbas – bandyti ruoštis, – akcentavo Jasikevičius. – Turime daug žaidėjų, kurie neatėjo į finalo ketvertą geros formos dėl įvairių priežasčių. Reikia, kad jie geriau jaustųsi.

Kitą penktadienį jau pradedame atkrintamųjų seriją Ispanijoje. Reikia laikyti balansą. Laimėti norisi, bet turime ir kitų tikslų.“

Komentarai:
WiM
Juokinga skaityti bambalinių sofos ekspertų komentarus :D Šaras turbūt talentingiausias savo kartos treneris. Atėjęs į komandą ją iš kart atvedė į Final four ir iki finalo. Antrus metus vėl Final four. Abu sezonus treniruojant laimėtas Eurolygos sezonas. Priminti kada paskutinį kartą Barcelona pateko į Final four? Ogi 2014(!) metais, Barcelona Final four nebuvo mačiusi 7(!) metus. Praėjusiais metais Šaras su Barca laimėjo ACB lygą. Žinot kada paskutinį kartą tą Barca buvo padariusi? Ogi jau minėtais 2014 metais. Akivaizdu, kad atėjus Šarui komandos lygis pakilo, grįžo pergalės, bet mūsų pseudo ekspertai komentaruose aiškina koks šaras prastas, kaip čia viskas overhype, laikas atleisti, kantrybės taurė persipildė ir t.t. Taip, trūksta tos "vyšnios ant torto" - Eurolygos titulo, atrodo labai nedaug trūksta, bet vertinant viską objektyviai, Šaro atleidimas būtų absoliučiai absurdiškas.
2022-05-21
+19
Atsakyti
WiM
Ir viskas? Čia visas tavo komentaras? Jokio argumento, tik vėmalas iš burnos, kuri ištyško ant kliavatūros?
2022-05-21
+8
Atsakyti
Ty
o jau kaip snukelis nušvito, kai kalba pasisuko apie zalgirio pralaimejimus.
2022-05-20
-7
Atsakyti
111
Manau, jis šypsosi, nes Žalgiris jam kelia džiugius prisiminimus. Absurdiškas komentaras, seniuk.
2022-05-21
+4
Atsakyti
kokios dar laidotuves
Jie ka, jau Pesiciu pamirso bei ilgus nepatekimo i top-8 sezonus? :D
2022-05-20
+6
Atsakyti
visiskai sutinku.
2022-05-21
-7
Atsakyti
Anonimas
Zalgiris turejo puikius zaidejus kaip ,Micic,Pangos,Davies White,Udrichas todel ir pasieke ta final 4
2022-05-20
+2
Atsakyti
reliatyvu
viskas priklauso nuo rezultatu, siemet zalgiris butu patekes i final4 irgi po metu atsimintum ir sakytum, kad turejom tada puikius zaidejus luka, ule, nebo, cavana ir pan.
2022-05-21
+8
Atsakyti
Liuks pranašas
BARSA nepateko į finalą, ir ŽALGIRIS nepateks. Ačiū Šarūnai ;)
2022-05-20
+1
Atsakyti
su didziausiu biudzetu europoj saras gali imt ka nori, bet deja, pririnko kruva kreivarankiu, asistentus susirinko sabutylnykus todel mekent apie zaideju profesionaluma yra geda. jei nelaimes ispanijos cempionato, beveik 100% kad teks ieskot naujos darbovietes. saras buvo puikus zaidejas garsejes savo improvizacijos gebejimu, bet tapes treneriu tapo visiska savo priesingybe. o tos "detales" dirbant su geriausiais zaidejais yra apgailetina
2022-05-20
+8
Atsakyti
Dede
nu tas ketvertas iš vieno grajaus gali sušikti viso sezono įdirbį
2022-05-20
+4
Atsakyti
siaip tai tikrai turetu buti serijos, kad ir tarkim visos best of 3. sitas formatas kazkiek atgyvenes el.
2022-05-21
-2
Atsakyti
Matom, liko Žalgiris be Jasikevičiaus - ir blogai abiem pusėms.
2022-05-20
+19
Atsakyti
Saras daro šou o treneris jis šiaip daugiau pervertintas
2022-05-20
-7
Atsakyti
Anonimas
Maziau lakt reikia - tada ir titulai ateis, nenuostabu kad zaidejai nenori kovot uz isterika ispurtusiu veidu 😞
2022-05-20
-10
Atsakyti
Dar kada kam trūks kantrybė
ir duos į snukį už visus rėkavimus
2022-05-21
+8
Atsakyti
Juokas ima po tokių klišių. Laimi žaidėjai pralaimi treneris senas kaip pasaulis pasakymas ir tai akivaizdu bet kažkodėl maestro neįgalus pripažinti kad apsidirbo? Akivaizdu Jasikevičius nėra top trenris labiau viešųjų ryšių ir žiniasklaidos sukurtas burbulas kuris tik daug šneka bet žymiai mažiau daro. Pernelyg didelis ego neleidžia pripažinti kad esi neteisūs juk karūną nukris
2022-05-20
+4
Atsakyti
tai kad laukia. kiek pesicius ten laikesi?
2022-05-21
-2
Atsakyti
Audi
sarui reik geru komandos izaideju,kad pakeistu vienas kita, jei tokius ras kitam sezonui, tai kels taure ir dainas dainuos jewralygoi
2022-05-20
+15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.