Įspūdingai rungtyniaujantis Marcusas Fosteris nori likti Vilniaus „Ryte“ iki sezono pabaigos. 191 cm ūgio gynėjas mače su Tenerifės „Lenovo“ blokavo net 4 metimus. Vienas iš blokų – 216 cm ūgio varžovų bokštui Giorgi Šermadiniui.

Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Besisprendžiant Vilniaus „Ryto“ likimui, Marcusas Fosteris demonstravo savo klasę.

Fotogalerija

Svarbiausiame sezono mūšyje – dominuojantis lyderio pasirodymas, kuris cementavo žūtbūtinę vilniečių pergalę FIBA Čempionų lygoje prieš Tenerifės „Lenovo“ (85:78).

14 taškų dar iki ilgosios pertraukos, o iš viso – 21 taškas. Beveik nesiilsėjęs vedlys rungtyniavo 38 minutes, o nuaidėjus pergalingai sirenai, aikštės viduryje šoko pergalės šokį kartu su Jarvisu Williamsu.

„Prisimenu save vasarą galvojantį apie žaidimą tokiose svarbiose rungtynėse ir būnant sirgalių apsupty šitoje arenoje, – spaudos konferencijoje pasakojo Fosteris. – Tiesiog nuostabus jausmas, kai visa tai išsipildo būtent tokios vertės mače, kada turėjome laimėti ir norėjome atsidurti tokioje situacijoje, kokioje dabar esame. Žaidėme prieš tokią komandą kaip Tenerifės „Lenovo“ ir nugalėjome ją, tad tikrai puikus jausmas.“

Žūtbūtinėje akistatoje „Rytas“ atsiliko iki antrojo kėlinio vidurio, kada Sasu Salinas susmeigė du tritaškius iš eilės ir „Lenovo“ buvo priekyje 33:28.

Kitoje atakoje Elvaras Fridrikssonas pakabino kamuolį ore Jarvisui Williamsui ir pastarasis įkrovė iš viršaus.

Paskui Fosteris rūko į priekį kartu su Williamsu, po kurio perdavimo įmetė du taškus iš po krepšio ir „Rytas“ užsikūrė galingam 17:7 finišui antrajame kėlinyje bei ilgąją pertrauką pasitiko pirmaudamas (45:40).

„Mums pavyko išlaikyti pastovumą organizuojant atakas ir stabdant varžovus gynyboje, – kalbėjo Fosteris. – Buvo akimirkų, kai jie pataikė sunkius metimus, bet mes neleidome sau palūžti ir toliau kovojome. Tokie vyrai kaip Gytis Masiulis, Martynas Echodas, Evaldas Kairys, Jarvisas Williamsas davė kovą. Kiti taip pat žaidė kietai gynyboje, kaip tik išgalėdami.

Rungtynių žaidėjas
Marcus  Foster
EFF
17
Marcus Foster
Taškai 21
Taiklumas 7-17
Atkovoti kamuoliai 2
Rezultatyvūs perdavimai 5

Mes niekada nesustojome. Nors ir turėjome persvarą iki ilgosios pertraukos, antrąją mačo pusę sužaidėme dar geriau.“

Charakterį demonstravęs „Rytas“ puolime atkovojo 18 kamuolių, o bendrai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 41-29.

Fosteris susirinkusius „Jeep“ arenoje šokdino iš savo vietų ne tik taikliais metimais.

191 cm ūgio atakuojantis gynėjas per „Ryto“ spurtą antrajame kėlinyje bloku nubaudė 216 cm ūgio Giorgi Šermadinį. Amerikietis iš viso blokavo net 4 metimus – daugiausiai karjeroje per vienerias rungtynes.

„Nemanau, jog kada nors esu per mačą blokavęs 4 metimus, – šypsojosi Fosteris. – Prie viso to dar pridėjus ir pergalę, rezultatas – dar saldesnis.“

„Mačiau, jog Šermadini mėgins šokti ir pavyko laiku įvertinti tai. Pašokau prieš jam atliekant šuolį, – apie efektingą momentą tęsė Fosteris. – Visuomet stengiuosi sukurti geras situacijas komandos draugams, bet šį kartą džiugu, jog pavyko sėkmingai blokuoti kelis metimus.“

„Rytui“ išsikapsčius FIBA Čempionų lygos grupių etape, vilniečių sezonas tarptautiniame fronte prasitęsė mažiausiai dvejoms rungtynėms įkrintamųjų etape.

Jame serijoje iki dviejų pergalių „Rytas“ susikaus su Salonikų PAOK. Giedrius Žibėnas tikino, jog komanda neketina apsiriboti tik įkrintamosiomis.

Įspūdingai „Ryte“ rungtyniaujantis Fosteris turi galimybę už išpirką persikelti į kitą komandą, tačiau pats legionierius šitą klausimą stumia į šalį ir nori kovoti su Vilniaus klubu dėl aukščiausių tikslų.

„Noriu likti „Ryte“ iki sezono pabaigos ir siekti didžiausių tikslų, – kalbėjo Fosteris. – Šitos rungtynės buvo labai svarbios, kadangi mano mama atvyksta į Vilnių, o ji dar niekada nėra gyvai mačiusi manęs žaidžiančio Europos turnyre. 

Siekiamybė buvo iškovoti antrąją vietą grupėje, kad ji galėtų pamatyti mane žaidžiantį. Labiausiai džiaugiuosi dėl to žiūrint toliau į priekį su „Ryto“ komanda.“

Lietuvos sostinės klubas sausio mėnesį serijoje iki dviejų pergalių kovos su PAOK, vilniečiai dėl aukštesnės vietos grupėje turės namų aikštelės pranašumą. Pirmieji įkrintamųjų susitikimai įvyks sausio 3-4 dienomis, atsakomieji – sausio 10-11 d., prireikus trečiųjų serijos rungtynių jos vyktų sausio 17-18 d.

Giedriaus Žibėno komentaras po rungtynių su „Lenovo“:

Komentarai:
M4gstu tikrus žalgirio fanus, bet tik ne žalio hraujo fanus, nes ten be pamazgų nieko nėra.
2022-12-22
Atsakyti
Esu Žalgirio fanas, kaunietis, džiaugiuosi ir nuoširdžiai sveikinu Rytą su svarbia pergale.LKLe ar kituose Lietuvos turnyruose rodyti raumenis savo kieme gali kiekvienas, gerbiu tuos klubus, kurie su kitų šalių stipriais klubais lygiavertiškai kaunasi ir laimi
2022-12-22
+13
Atsakyti
laris
skaityk cempionai.. o jei rimtai pasiseke kad fosteri pagriebe, be jo tai butu net is grupes neiseje. Jo ambicijos ikvepia visa komanda, jis neturi autoritetu.
2022-12-22
+5
Atsakyti
Aha
Po nauju bus parduotas,rytui pinigu oi kaip reikia!
2022-12-22
-14
Atsakyti
O Fosteris toks turtingas, kad iš meilės Žibėnui, atsisakys papildomų 100 tūkst.
2022-12-22
-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Tenerifės Lenovo
48%
33/69
Metimai iš žaidimo
43%
26/60
41
Atkovoti kamuoliai
29
18
Rezultatyvūs perdavimai
20
5
Perimti kamuoliai
6
35%
11/31
Tritaškiai
46%
12/26
24
Pražangos
20

Rungtynių žaidėjai

Marcus  Foster
21 PTS
7/17 FG
4/6 FT
Jaime  Fernandez
18 PTS
7/13 FG
2/3 FT
Gytis  Radzevičius
10 REB
5 DREB
5 OREB
Moussa  Diagne
5 REB
3 DREB
2 OREB
Marcus  Foster
5 AS
3 TO
38 MIN
Marcelinho  Huertas
6 AS
0 TO
18 MIN
Marcus  Foster
17 EFF
50% 2P%
33% 3P%
Jaime  Fernandez
11 EFF
63% 2P%
40% 3P%