Nuotr.: Champagne Basket Facebook
Nuotr. Champagne Basket Facebook

Kitą savaitę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradės pasiruošimą Europos krepšinio čempionato atrankos rungtynėms su Danijos ir Belgijos rinktinėmis. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai antradienį pradės treniruočių procesą, tačiau dar prieš jį sudėtyje teko atlikti pakeitimus.

Gytis Masiulis

Gytis  Masiulis
Komanda: Panevėžio Lietkabelis
Pozicija: PF
Amžius: 22
Ūgis: 207 cm
Svoris: 99 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Vietoje Gyčio Masiulio, kuris dar nėra visiškai grįžęs į žaidybinį ritmą, Darius Maskoliūnas pakvietė Kauno „Žalgirio“ aukštaūgį Mareką Blaževičių.

„Situacija su Gyčiu tokia, kad jis sirgo, ilgai buvo be treniruočių proceso ir nėra visiškai pasiruošęs. Marekas vasarą buvo mūsų stovykloje, žino sistemą ir kaip mes žaisime. Be to, per Eurolygos rungtynes jam nėra galimybės pasireikšti, todėl pavyko susitarti, kad jis atvyktų pas mus. Džiaugiuosi ir dėkoju „Žalgiriui“, kad sutiko jį išleisti“, – teigė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas.

Šeštadienį taip pat paaiškėjo, jog rinktinės sudėtyje bus ir daugiau pasikeitimų. Dėl sveikatos problemų rinktinei negalės padėti Šarūnas Vasiliauskas. Jį pakeis Prancūzijoje rungtyniaujantis Arnas Velička.

Marekas jau spėjo debiutuoti vyrų rinktinėje vasarą vykusiose kontrolinėse rungtynėse. Dvikoje su Estijos ekipa jis pelnė 4 taškus ir atkovojo 4 atšokusius kamuolius. Susitikime su Latvija aukštaūgis surinko 12 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

Lietuvos krepšinio lygos čempionate puolėjas pelno 9,5 taško bei atkovoja po 4,5 kamuolio.

Šį sezoną Prancūzijos Reimso ir Šampanės Šalono CBA komandoje žaidžiantis Velička debiutuos Lietuvos rinktinėje.

Krepšininkas nuo spalio pabaigos kartu su komanda nežaidžia Prancūzijos lygoje, mat pirmenybės buvo pristabdytos – namie sutiko žaisti tik trys ekipos.

Gytis Masiulis

Gytis  Masiulis
Gytis  Masiulis
MIN: 28.22
PTS: 12.6 (57.38%)
REB: 6
AS: 0.8
ST: 0.8
BS: 0.6
TO: 1.4
GM: 5

„Kai dabar man tokia situacija, tai su didžiausiu malonumu žaisčiau rinktinėje, – interviu tinklalapiui „BasketNews.lt“ lapkričio 8-ąją sakė Velička. – Man būtų tikrai labai daug džiaugsmo, žaidžiau tik visose jaunimo rinktinėse. Būtų tikrai labai malonu žengti kitą žingsnį.“

Velička Prancūzijos lygoje vidutiniškai per 28 minutes pelno po 11,8 taško, atkovoja po 3,7 kamuolio, atlieka po 5,8 rezultatyvaus perdavimo (6 vieta lygoje) ir renka po 13,3 naudingumo balo.

Lapkričio 27 dieną Lietuva išbandys savo jėgas su dar atrankoje nesutikta Danijos rinktine, o lapkričio 29 dieną šalies rinktinė sieks revanšo prieš pirmame rate antausį skėlusią Belgiją. Abejas rungtynes tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Kol kas lietuviai C grupėje užima antrąją vietą ir ja dalijasi su Čekijos ekipa – abi komandos yra iškovojusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną pralaimėjimą. Pirmoje vietoje – be pralaimėjimų žengianti Belgija, o grupės dugne – pergalės skonio dar nepajutusi Danija.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtis:

Mantas Kalnietis, Krasnodaro „Lokomotiv“;
Arnas Velička, Reimso ir Šampanės Šalono CBA
Augustas Marčiulionis, Vilniaus „Rytas“;
Tomas Dimša, Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“;
Paulius Valinskas, Panevėžio „Lietkabelis“;
Jonas Mačiulis, Atėnų AEK;
Mindaugas Kuzminskas, Krasnodaro „Lokomotiv“,
Deividas Gailius, Bonos „Telekom Baskets“;
Eimantas Bendžius, Sasario „Dinamo“;
Marekas Blaževičius, Kauno „Žalgiris“
Laurynas Birutis, Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“, 
Martynas Echodas, Vilniaus „Rytas“;
Regimantas Miniotas, Prienų „CBet“.

Komentarai:
:D
Dar pries pusmeti apsitriedeliai ekspertai sake, kad Velicka niekad nebus pakviestas i rinktine...uostykit desra ubagai :DDDDD
2020-11-22
+7
Atsakyti
saunuoliai
nors vienas gerras sprendias, nesitikejau. Butu very nice jei arek\'ui pavyktu minuciu gaut ir klounui is austrijjos parodyt koks jis beviltiskas kaip treneris
2020-11-22
+7
Atsakyti
Amen
Velicka!??? pasaulio pabaiga! rinktine kaxkokia is atlieku 🙈😀svarbu tevai gales dar nosis daugiau uzriete vaiksciot 😀😀😀 jau geriau kariniauskas, bieliauskas, tik ne sitas avinas 🙈😀
2020-11-21
-1
Atsakyti
A.
Marekas jei istvers sitai, tai bus geriausias bent savo kartos zaidejas. tokie dalykai sustiprina.
2020-11-21
+5
Atsakyti
uz zalgiri
labai geros zinios, velicka tai rinktines ateitis
2020-11-21
-5
Atsakyti
Haha
velicka?? dar venas begalvis bus😀😀😀😀nu rinktine tai dieve dieve...
2020-11-21
+4
Atsakyti
Gintaras Einikis
kviete ir mane, bet p!sau zuvi ir sake, kad tiks ir Mariakas
2020-11-21
+2
Atsakyti
LB33
Gal kažko nesuprantu, bet kur jūs matote Mareko talentą? Jis šoka taip kaip kadaise –R. Javtokas? Ne. Jis turi post movies veiksmų, kaip L.Scola. Ne. Jis meta tritaškius kaip D. Galanda. Ne. Su juo gali svičinti, kaip su Z. Liday. Ne. Jis mato aikštę, kaip N. Jokič. Ne. Tai, kur tas talentas? Visi užsihipinę. Agentas prakišo. Nors M. Geben yra geresnis.
2020-11-21
-6
Atsakyti
Anonimas
PROTINGAS MASIULIS BĖGA NUO FIASKO
2020-11-21
-5
Atsakyti
Diktofonas
Sveikas Pauliau, Labas, Išleisk Mareką į rinktinę, Ne, mes eurolygos komanda, Neužilgo žaisit prieš Barsą, žaisim su tokiu nusiteikimu kaip prieš Ulker, Gal ir gerai, kad pakvietėt Mareką, išleidžiu
2020-11-21
-8
Atsakyti
Paulius Jankunas
kviete ir mane, atsisakiau.
2020-11-21
-8
Atsakyti
Anonimas
turbut motiejunas paprase maskoliuna kad paimtu ji pabegioti nes gal ne taip juos tada kritikuos
2020-11-21
-3
Atsakyti
Anonimas
Ka jis jums irodys. Paziurekit, kas jo konkurentai - labiausiai dominuojantis LKL zaidejas Miniotas, Ispanijoje dominuojantis Birutis, po traumos gera forma rodantis Echodas.. Ismalda cia ir Klounui, ir Kawenski ir ne kitaip..
2020-11-21
-1
Atsakyti
AAA
Tikiuso irodys savo verte ir ka praranda Zalgiris vietoj Blazeviciaus leidziant i aikstele pensininka Jankuna kuris nepasiveje varzovu
2020-11-21
-1
Atsakyti
Mozilla Firefox
nuo kada benchinis zaidejas zaidzia rinktineje?
2020-11-21
-5
Atsakyti
As
pagaliau koshmareka pamatysime aiksteje
2020-11-21
+4
Atsakyti
alioalio
niekados neteke matyti sito Blazevic zaidziancio nes LKL jau simta metu neziuriu,ryto irgi gyvenime neziurejas europoje...bet maciau vasara kai zaide pries estus,Latvius....tai kazinau,man toks slunkius pasirode,kur tas jo talentas??letas,nulis atletiskumo...toks grynau centras kur pries 15-20 metu visos komandos turejo,o dabar niekam nereikalingi
2020-11-21
-13
Atsakyti
Nu
Kiek girdejau tai blazevicius ziauriai geras treniruotems, bet tik tai, nori cia isbandyt treniruociu lygi marekas, o maskoliunas turi nesuvestu saskaitu su belgais
2020-11-21
+6
Atsakyti
LITAS
truputi atsigaus su psichologija, ir grys dar geresnis
2020-11-21
-15
Atsakyti
Anonimas
bent čia atsilakstys iš dūšios :D
2020-11-21
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.