Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Vilniaus „Rytas“ turėjo puikią treniruotę prieš itin svarbų antradienio FIBA Čempionų lygos mačą su Tenerifės „Lenovo“ bei namuose sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (99:66). Sostinės ekipos treneris Giedrius Žibėnas džiaugėsi pergale ir atsigręžė į klubo kritikus, kurie, pasak stratego, ne visuomet yra pelnyti.

„Antrajame kėlinyje nežaidėme. Emocijos kažkaip nukrito žemyn, bet kitus tris kėlinius sužaidėme solidžiai, išlaikydami juos su 14 taškų ir mažiau. Pelnyta pergalė. Išjungėme jų pagrindinius metikus, pagrindinius lyderius. Taip, Markellas Johnsonas pelnė 17 taškų, bet 13 iš jų – pirmoje rungtynių pusėje. Antroje pusėje susitvarkėme, šiek tiek pakeitėme gynybą, o puolime – 99 taškai. Nemanau, kad buvo kažkokių problemų. 

Kiekvienose LKL rungtynėse yra didžiulė grėsmė paslysti ir jeigu kažkas galvoja, kad laimėti 33 taškais, laimėti rungtynes po rungtynių, yra paprasta, kai tu eini su favorito statusu...

Pagarba žaidėjams. Dalis jų žaidžia su smulkiomis traumomis. Pradedant nuo vietinių ir baigiant užsieniečiais. Bet jie nenori iškristi iš ritmo ir siekia pasiruošti lemiamoms rungtynėms antradienį. Vien dėl to, kad žaidėjai taip aukojasi, aš išreiškiau tą pagarbą. Dėl to mes iki šios dienos turime sėkmingą sezoną – 28 pergalės ir 8 pralaimėjimai. Jeigu kažkam atrodo kitaip, tai labai keistai atrodo.“

– Šiandien naudojote spaudimą. Ar tai eksperimentas prieš FIBA Čempionų lygos mūšį?
– Jeigu mūsų žaidimą stebėtumėte dažniau, matytumėte, kad tai yra mūsų žaidimo stilius. Perimtais kamuoliais tai šiandien ryškiau matėsi. Tai yra mūsų stilius, neduoti deguonies varžovų atakų organizatoriui.

– Ar galima sakyti, kad tai buvo gera treniruotė prieš rungtynes su Tenerifės komanda?
– Tikrai taip, po rungtynių Strasbūre buvome labai apgriuvę ir galvojau, kaip mes čia prieš tą Pasvalį žaisime, kas žais. Nes tikrai tų smulkių traumų buvo. Ketvirtadienį atsisakėme kontaktinės treniruotės. Treniravomės tik vakar ir tai labai ribotai. Dėl to šiandienos rungtynės ir buvo pagrindinė savaitės treniruotė. Mes daug ką šiandien naudojome ir kartais net gi įsivaizdavome, kad prieš mus aikštelėje yra tam tikras Tenerifės klubo žaidėjas.

– Šiandien kelis kartus dvigubinote Pasvalio ekipos naujoką, aukštaūgį Dymtro Skapintsevą. Ar tai irgi eksperimentas, susijęs su antradienio rungtynėmis?
– Pasikartosiu, kiekvienose rungtynėse mes turime planą A ir planą B. Mes neturime tiek daug treniruočių, kad treniruotėse galėtume tai bandytis. Kartais tikrai rungtynių metu mes kažką naujo bandomės. Kartais tie bandymai atrodo lyg priešsezoninėse rungtynėse, bet mes norime tapti geresniais kiekvieną dieną. Norime žaisti švariau tiek gynyboje, tiek puolime.

– Keli žaidėjai turi smulkias traumas ir ar jie antradienį bus 100 proc. pasiruošę?
– Klausimas gydytojams. Po kiekvienų rungtynių situacija yra kitokia. Pusė komandos turi smulkias traumas, bet šiandien esu labai patenkintas, kad apribojome visų minutes ir tikrai nepervarginome. Tikiuosi, kad po šių rungtynių niekas niekuo nesiskųs bei atsistosime ir kilsime į mūšį kitose rungtynėse.

– Kokias išvadas padarėte po mačo Strasbūre, kuomet išvaistėte dviženklį pranašumą?
– Puolime prametėme kelis metimus, nenorėkime visas rungtynes pataikyti. Gynyboje ties kai kuriais žaidėjais rizikavome ir jie tiesiog pataikė. Per tas šešias paskutines minutes buvo dvi neorganizuotos atakos, čia ant manęs. Varžovai žaidžia va bank, jie turi -15, nėra kur trauktis. Jie turi daug talentingų žaidėjų, kurie visas rungtynes netylės. Varžovai po 3 kėlinių turėjo 44 taškus. Tai yra penkta Prancūzijos lygos komanda, kuri laimėjo prieš ASVEL, „Monaco“. Jie pernai žaidė Čempionų lygos „Top 8“. Mes žiauriai džiaugiamės tašku išvykoje. Jeigu kažkam tai netinka, tai yra labai keista, bet čia jau ne mūsų problemos.

– Kalbėdamas apie gerą klubo sezoną pasakėte frazę: „Jeigu kažkam atrodo kitaip, tai keistai atrodo“. Galbūt girdėjote kažkokios kritikos klubo adresu?
– Tos kritikos visuomet yra. Čia yra „Rytas“ ir tai yra normalu. Aš noriu stovėti už komandą, žaidėjus, kurie aukojasi kiekvieną dieną, kurie dirba vardan vieno tikslo ir jie verti žymiai daugiau pagarbos negu jiems rodoma.

– Tai buvo trečiosios Evaldo Kairio rungtynės klube. Kaip jam sekasi įsilieti į komandą ir kokį įspūdį jis kol kas palieka?
– Tik gerą. Jis duoda poilsio minučių Buvai, mes su juo esame lankstesni tiek puolime, tiek gynyboje. Šiandien man labai patiko jo asmeninė gynyba, jis užkamšė labai daug spragų. Puolime žinome, kad mūsų prioritetas nėra žaisti per jį. Jis pastatys užtvaras, jis leisis po krepšiu tada, kada reikia, jis pritrauks kažkuriuos gynėjus ir atlaisvins mūsų metikus. Evaldas po krepšiu leidžiasi žymiai greičiau negu Buva ir tai atriša rankas metimams. Šiandien įmetėme 53 proc. tritaškių. Aišku, ne dėl jo, bet jis mums padeda ir mes esame lankstesni tiek puolime ir ypač gynyboje.

– Po traumos sugrįžo Vaidas Kariniauskas. Kokios jis formos?
– Jis pastaruosius du mėnesius turėjo lengvą čiurnos traumelę. Ten buvo toks uždegimas. Vaidas yra vienas iš tų žaidėjų, kurie rungtyniavo per skausmus. Praėjusią savaitę tie skausmai buvo nepakeliami ir nusprendėme jo į Strasbūrą nesivežti, kad galėtų išsigydyti visiškai ir jam tos kelios dienos labai padėjo. Keletas medicininių pagalbų ir jis žymiai geriau jaučiasi. Tikimės iš jo 100 proc. antradienį. 

– Laukia itin svarbus mačas prieš Tenerifės komandą. Kas bus svarbiausia žaidžiant prieš šią komandą?
– Reikia ištaisyti visas klaidas, kurios buvo padarytos pirmose rungtynėse. Tam tikrose vietose pasiruošti šiek tiek protingiau. Dabar mes turime truputį didesnę sudėtį, todėl Kyle'as Wiltjeras galbūt ne taip lengvai eis į vidų, kaip tai darė pirmose rungtynėse. Turime būti susifokusavę ties jų pagrindiniu tandemu Giorgi Šermadiniu ir Marcelinho Huertu, Jie turi begalę metikų. Tai yra komanda apie tritaškius, dėl to mes šiandien didelį dėmesį skyrėme gynybai ties tritaškiu ir manau, kad padarėme tikrai neblogą darbą. Jų pagrindiniai metikai labai laisvų žvilgsnių į krepšį tikrai neturėjo.

Tuo metu Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius atvirai pripažino varžovų pranašumą.

„Nebuvo rungtynės labai saldžios. Šiandien aikštelėje nebuvo komandos, – spaudos konferencijoje sakė „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius. – Žaisti prieš „Rytą“, kuris yra ritme ir demonstruoja tikrai gerą krepšinį, mums yra sunku. Savęs galime neapgaudinėti – nesame ta komanda, kuri gali įveikti „Rytą“. Mums dar toli iki gero krepšinio.“

Komentarai:
Anonimas
zibenai, kad jau esi susimoves kmt prasiktas, cenoionu lygoje absoliutus pasimetimas jau n karta gale varzybu jokios komandos caldymo - tiesiog kisimas kamuolio buvai arba speedzio nesamones visa logika zaisti be logikos - prastai giedriau prastai
2022-03-13
+1
Atsakyti
WiM
Žibėnas pradeda panašėti į Urboną, pasisakymai visiškai be savikritikos, sliekų ieškojimas, kažkokie kaltinimai ir t.t. Aš jis tikrai sąmoningai galvoja, kad tos išvargtos pergalės tai čia yra kažkas so much wow? Laikas Žibėnui prisiminti laikotarpį kai tik pradėjo treniruoti Rytą, būti "humble" ir dirbti, dirbti ir dar kartą dirbti.
2022-03-13
+1
Atsakyti
Andre
kas čia dabar, dėmesio stoka? Žibėnai, pasijutai primirštas?
2022-03-13
-1
Atsakyti
ŽIBENAI
Nusiramink Zibenai, suauges vyras esi, o kalbi kaip vaikas. Juokas neima? Sakai aukojasi zaidejai vardan vieno tikslo ir uz tai juos turi visi dievint, gerbt ir tt? O tikslas koks zaideju? Jei naivus esi tai atsakysiu - pinigai. Jusu darbas yra visiskai nereiksmingas, be jusu gyvenime niekas nepasikeistu, jus tik entertaineriai, aktoriai, klounai, jus gaunat alga uz tai kad mes ziurint emocija gautume. Tik tiek. Jus nekuriat pasauliui nieko apart emocijos menkam procentui zmoniu. Buvo sustojes pernai kasis ir ka? Visiskai nieko. O jei nemokes jum realiai per dideliu algu, nes klounai uzdirba daugiau nei statybos inzineriai, tai jus ir vienintelu savo tipo tiksla mesit ir iseisit kitur. Todel juokas ima, karo metas, o jus kliedit ponas apie pagarba zmonem, kurie del labai dideliu pinigu sportuoja ir porasyk o savaite ziurovam ziurint pameto kamuoli kas 10min,kas 25min, o kas tik ant suolo sedi. Tad ramiai zibenai, entertaineris gerai apmokamas darbas, bet baik cia moralizuot, nes neturi tam moralines teises. Siai dienai jus esat visiskai niekas siam pasaulyje ir rrikalaut pagarbos uz tai, kad metai sviedini uz n stuku euru - zema.
2022-03-13
-6
Atsakyti
Anonimas
gal jis ir teisus pagarba zaidejams kad istrauke pasimetusio trenerio uzpakali kuris paleido rungtynes akivaizdziai
2022-03-13
+1
Atsakyti
Turk
pagarba Giedriau tikrai pagarba tokia persvara isvaistyt ir vistiek visiems aiskint kad galvos nepametet ir mazdaug taip planavom tikrai reikia turet kiausus ar naivumo daug kd niekas bieko nesupranta todel pagarba tikrai
2022-03-13
+5
Atsakyti
Anonimas
sitas tai isijautes jau labai i didi treneri, visi supranta kad Prancuzijoje nu buvo susimauta ir ta reikia pripazint ,bet jis toliau pasakoja kokia didi sig komanda ir kaip cia jokio sutikimo Vilniuje nebuvo iskovojus tokia pergale..gal ponui strategui kas gali paaiskinti komandos viduje kokia turnyro sistema ir tasku skirtumas ka lemia nes jis toliau matau nesigaudo
2022-03-13
+10
Atsakyti
Anonimas
Rytas yra ideali vieta komforta megstantiems zaidejams be ambiciju. Zino, kad atzais be didesnio spaudimo, ofiso klounai padekos uz KMT bronza ir palinkes geros vasaros su viltimi, kad dar sugrisi. Zino ir uz koki kluba zaidzia, todel dar pries padedant parasa tvirtai apsisprende, kad visuomenes pagarba jiems tiesiog nerupi. Ir neturetu. Ne visi gime buti cempionais.
2022-03-12
+10
Atsakyti
Abc
kiek verti pagarbos tiek ir gauna
2022-03-12
+12
Atsakyti
Tadas
gerbiu ta treneri vien del to kad nesiskiepijas
2022-03-12
-11
Atsakyti
norit pagarbos? tai maziau kalbet, o irodyk! jauciu parako kvapa, vagiam titulus, kvapukus perka ir t.t. o rezultate 3vt kmt, 3 europos lygoj ant iskritimo, lieko tik jkl, jauciu ir cia liudna bus
2022-03-12
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.