Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Puikiai Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ gretose sezoną pradėjęs įžaidėjas Vaidas Kariniauskas pasinaudojo savo sutartyje numatyta galimybe už išpirką palikti klubą. Rezultatyviausias „Betsafe-LKL“ krepšininkas keliasi į Utenos „Juventus“ gretas.

Šį sezoną metami tritaškiai

37%
8,8
Pataiko: 8,8
Taiklumas: 37,0%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 12
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Martynas Gecevičius

„Labai džiugu dėl Vaido, nes jis dar kartą įrodė, kad yra aukščiausio meistriškumo krepšininkas, – teigė komandos sporto direktorius Virginijus Bulotas. – Dėkojame jam už puikią sezono pradžią. Jis buvo tikras komandos lyderis, rodė puikų pavyzdį komandos draugams. Suprantame jo asmenines ambicijas ir linkime jam sėkmės ateityje.“

„Juventus“ su gynėju pasirašė dvejų metų sutartį. Jis prie Aukštaitijos klubo prisijungs jau antradienį. 

„Tiek Vaidas norėjo atvykti pas mus, tiek mes norėjome matyti šį žaidėją sudėtyje, tad diskusijos ilgai netruko, – „Juventus“ klubo svetainė cituoja direktorių Eimantą Skersį. – Kaip jau sakėme anksčiau, per porą sezono mėnesių pamatėme spragas ir tikimės, kad Vaido atvykimas padės išspręsti nemažai mūsų žaidimo problemų.

Kariniauskas yra krepšininkas, kuris gali tiek pats sėkmingai rinkti taškus, tiek kurti progas kitiems. Jis yra tipiškas atakų organizatorius, aikštelėje laikantis žaidimo gijas savo rankose, reguliuojantis tempą, kalbant paprastai – valdantis komandą. Tokio žmogaus mums labai trūko. Dabar Ignas Vaitkus galės grįžti į trečią poziciją, Marius Runkauskas ir Martynas Gecevičius žaisti antroje, o Vaidas ir Bryantas Crawfordas dalintis įžaidėjo vaidmeniu. Visi grįš daryti savo darbą, kurį dažniausiai ir darydavo per visą karjerą.“

Po pertraukos į Lietuvos krepšinio lygą grįžęs buvęs nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas iškart tapo bene ryškiausiu lygos krepšininku ir atvedė „Nevėžio-Optibet“ komandą į ne vieną pergalę.

Per devynerias „Betsafe-LKL“ čempionate sužaistus susitikimus alytiškis fiksavo 18,6 taško, 7 rezultatyvaus perdavimo bei 20,2 naudingumo balo vidurkius.

„Tikrai labai sunku palikti Kėdainius, kadangi atvykęs čia radau aukščiausio lygio organizaciją, – su komanda atsisveikino Kariniauskas. – Kartu turėjome puikią sezono pradžią ir manau, kad šį sezoną galėjome patriukšmauti. Vis dėlto, turiu galvoti apie save ir savo šeimą. Utenos „Juventus“ pasiūlymas buvo toks, kurio negalėjau atsisakyti. Linkiu „Nevėžio-Optibet“ klubui bei visiems fanams didžiausios sėkmės.“

Išpirką už Kariniauską gavęs „Nevėžio-Optibet“ klubas į jo vietą naujo įžaidėjo neieškos. Po traumos visiškai pasveiko amerikietis Sedrickas Barefieldas, kuris ir užims pagrindinio įžaidėjo vaidmenį.

Komentarai:
Aga
Maziau Jus cia prakaituokite... Galiu Jums pasakyti, kad Juves lyderis Vaiktus i menesi gauna penkis kasarus kas yra i sezona 50k. :) Spreskite patys kolegos
2020-11-24
+7
Atsakyti
ATI
Biski apydna, tikejaus Lietkabelis ji paims vietoj Vinaleso.
2020-11-24
Atsakyti
Lazybos
bandysiu pastatyti
2020-11-24
-7
Atsakyti
Anonimas
Nu juventus pasitaškė pirmus metus su išpirka juventus išleis šimta tukstančiu o kitais metais Kariniauskas gaus 120 štuku. Iškur pas juos tiek pinigu itariu kad po keliu metu jie bus subinei su pinigais kaip neptunas.
2020-11-23
-4
Atsakyti
Prisiminiau
Kariniauskas buvo imtas vietoj Barefieldo, o sis kaip tik sugrizo zaisti. Tai visiems naudingai gavosi
2020-11-23
Atsakyti
Karolis
O ką Lietkabelis? Neturi normalaus į žaidėjo. Su Vaidu galėtų pagalvot apie medalius, finalą. Dabar kažin.
2020-11-23
+7
Atsakyti
LB33
Žiūrėjau paskutines rungtynes, kai Nevėžis gavo nuo Šiaulių. Mano subjektyvia nuomone, dabar pagrindiniu žaidėju turėtų tapti Vilys, o ne Barefieldas. Šis žaidėjas pirmiausia žiūri savo, o ne komandos rezultatų. Vien ką reiškia per 32 min. 9 dvitaškiai ir 10 trajakų mestų. Procentas blogas. Ne agentų komandoje toks žaidėjas nuo suolo nepakiltų. Minėtose rungtynėse gale Kariniauskas tempė komandą, tuomet kamuolį gavo Barefieldas (prieš tai dvi min neturėjęs). Jau tada matėsi, kad bičas niekam jo neatiduos ir pats mes. Metė nepataikė. Šiauliai išlygino o po to ir laimėjo. Be to, Barefieldas gynyboje nesistengia. Ką reiškia, kai tik 2 gautos pražangos per 30 minučių.
2020-11-23
+1
Atsakyti
Anonimas
lažybininkas lažybų komandoje
2020-11-23
-25
Atsakyti
...
Labai gaila kad taip išėjo. Nevėžis labai smagiai žiūrisi. Turbūt įdomiausia komanda šiame sezone. Bet yra kam ir be kariniausko rinkti taškus.
2020-11-23
-9
Atsakyti
Pzdc
Kaip kitaip įveikti konkurentus jei ne supirkus jų lyderius. Iš ryto išmoko.
2020-11-23
-8
Atsakyti
ttd
vagys?
2020-11-23
-7
Atsakyti
Nevezis
Idomu kaip dabar keisis Nevezio zaidimas be Kariniausko
2020-11-23
+10
Atsakyti
Juve
gerai pasiule Juve Kad Kariniauskas atsisakyt negalejo
2020-11-23
+7
Atsakyti
Juve
Kokia Kaina Kariniausko idomu ir uz kokia kaina ispirko Kariniauska
2020-11-23
+2
Atsakyti
Juve
nebuvau Pagalvojes kad Lietuvi ims Na bus idomu kaip Utenoje seksis nu cia sustiprins
2020-11-23
-10
Atsakyti
Ajo
tai kokia cia ambicija is vienos lkl komandos pereiti i kita lkl komanda? ar cia tipo lose uz 3 k o juventuse uz 6 k?
2020-11-23
-11
Atsakyti
Anonimas
Galejo ir pasvalys ji pajimti , butu tikes prie Želionio.
2020-11-23
+9
Atsakyti
Ąžuolas
nu Vaidai gal pinigai ir didesni, bet kad taip seksis kaip Nevėžyje, nemanau nes Utenoje treneris - kaimietis,
2020-11-23
-22
Atsakyti
A
Gaila Nevėžio, bet pagaliau juve tures rimta įžaidėją
2020-11-23
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Vaidas Kariniauskas

Vaidas  Kariniauskas
Komanda: Kėdainių Nevėžis-Optibet
Pozicija: PG
Amžius: 27
Ūgis: 199 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: Alytus, Lietuva