Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

NBA naujokų biržoje dalyvausiantis Rokas Jokubaitis sulaukė daug žadančios prognozės.

Rokas Jokubaitis

Rokas  Jokubaitis
Pozicija: PG
Amžius: 20
Ūgis: 192 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Mažeikiai, Lietuva

„The Athletic“ apžvalgininkas Samas Vecenie likus penkioms dienoms iki renginio išleido talentingiausių jaunuolių reitingą, kuriame mažeikiškiui pranašavo šaukimą pirmajame rate.

20-mečio žaidimą aptaręs žurnalistas krepšininkui reitinge skyrė 29-ą vietą. Šis šaukimas priklauso Finikso „Suns“ ekipai.

„Tokie žaidėjai kaip Jokubaitis gerai jaučia krepšinį ir disponuoja aukšto lygio įgūdžių arsenalu, – aprašyme pridėjo Vecenie. – Tokie krepšininkai sėkmingai valdo kamuolį ir geba pasinaudoti kiekviena varžovų gynybos klaida. Be to, jie pasižymi gebėjimu atakuoti po pagavimo, o tai leidžia įsitraukti į žaidimą tiek būnat su kamuoliu, tiek būnant be jo.

Būdamas vos 20-ies metų, Jokubaitis įrodė galintis atlikti svarbų vaidmenį puikioje užjūrio komandoje žaidžiant antroje stipriausioje pasaulio lygoje. Tikėtina, jog Rokas nebus tokia pat žvaigždė kaip Goranas Dragičius, nes, mano manymu, jis nėra toks apsukrus. Tačiau Jokubaitis gali nešti panašią naudą kaip Dragičius vėlyvame karjeros etape: žino, kaip valdyti komandą puolime, ir būti naudingu žaidžiant su įvairiausiais žaidėjais. 

Matau Jokubaitį pirmojo rato pabaigoje, kadangi daugelis NBA komandų dairosi jaunuolių, kurie sėkmingai valdo ir skirsto kamuolį bei atakuoja krepšį. Manęs nė kiek nestebina, kad geriausios komandos už NBA ribų, tokios kaip „Barcelona“ ar Maskvos CSKA, medžioja jį. Jeigu Jokubaitis sugebės pasitempti gynyboje, krepšininkas turi realias galimybes susižerti pinigų NBA lygoje.“

ESPN žurnalisto Jonathano Givony periodiškai atnaujintame naujokų biržos dalyvių reitinge Jokubaičiui aukščiausia skirta vieta buvo 40-oji. Paskutiniu vertinimu lietuviui prognozavo 46-ą šaukimą.

NBA naujokų birža Brukline vyks artėjantį ketvirtadienį.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Anonimas
sekmes Rokai!
2021-07-25
-2
Atsakyti
ciongas
Kol kas dar nieko neįrodęs jaunuolis. Talento turi, bet noro dirbti ne itin daug: tritaškio taip ir nėra, meta tik viena ranka, gynyboje ne itin greitas. Žodžiu, gera medžiaga, kuriai reikia daug dirbti. O tas NBA pašaukimas nieko nekeičia - pilna žaidėjų, kurie ir nepašaukti rado savo kelią į NBA.
2021-07-25
+24
Atsakyti
Anonimas
Vasaros sapnai...Kaip norit,taip sakykit,nematau jokių šansų šitam berniukui...
2021-07-25
+1
Atsakyti
Anonimas
Be sansu ,kol kas fiziskai per silpnas gainiotis stiprius,atletiskus juodaodzius dae bent metus barsoj tikrai zais
2021-07-25
-1
Atsakyti
asas
Shillerio atrastas zaidejas! Aciu Sarui kad paliko kauna..nes tokio talento lietuva neturetu jei ne jis!!
2021-07-25
-9
Atsakyti
Anonimas
kur ji draftins? jeigu NFL tai aukstas saukimas turetu but. Tvirtai stovi ant koju, gerai kerta per rankas , lengvai nepastumsi, gali permesti kamuoli per visa aikstele i kova...
2021-07-24
-7
Atsakyti
Anonimas
jei ir pasauktu pirmam rate tai dar bent metus zaistu Barsoj,o tik tada i nba
2021-07-24
+2
Atsakyti
Anonimas
kad jis vargiai Kalniecio lygi pasieks
2021-07-24
+7
Atsakyti
Juventus fanas
ne tik smagu, bet ir svarbu. Kuo auksciau pasauks, tuo daugiau sansu, kad jau siemet eis i NBA, taigi ir ispirka tada patektu kur reikia...
2021-07-24
-7
Atsakyti
dual
nu butu smagu jei paimtu pirmam rate
2021-07-24
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.