Antrasis Kauno „Žalgirio“ istorijoje krepšininkas iš Naujosios Zelandijos naujokas Tai Websteris pamažu įsilieja į Lietuvos čempionų komandą.

Tai Webster

Tai  Webster
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG, SG
Amžius: 26
Ūgis: 193 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Auklendas, Naujoji Zelandija

26-erių metų 193 cm ūgio žaidėjas prieš debiutą su žaliai baltais marškinėliais prisijungė pokalbiui su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku tinklalaidėje „ŽalgirisOnAir+“, kurioje papasakojo apie savo karjeros kelią bei prisijungimą prie daugkartinių LKL čempionų klubo.

„Jaučiuosi pagerbtas, jaučiu didžiulę privilegiją čia būti, jeigu prisiminsime, kuriose komandose žaidžiau anksčiau. Dabar staiga esu tokios komandos kaip „Žalgiris“ dalis. Tai yra lyg svajonės išsipildymas. Žaisiu ne tik Eurolygos komandoje, kas buvo mano viena iš svajonių, bet ir komandoje, turinčioje tokią gilią istoriją ir nuostabius sirgalius. Tai iš tikrųjų lyg svajonės išsipildymas“, – tinklalaidėje kalbėjo gynėjas.

Websteris Europoje debiutavo 2017–2018 m. sezone, kai prisijungė prie Frankfurto „Skyliners“ ekipos Vokietijoje. Po pirmojo sezono Europoje Naujosios Zelandijos rinktinės žaidėjas dvejus metus praleido Stambulo „Galatasaray“ klube, kur ne tik sutiko vėliau prie „Žalgirio“ prisijungusį Nigelą Hayesą, bet ir debiutavo Europos taurės turnyre.

Antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno klubiniame turnyre Websteris per du sezonus rinko po 11,4 taško, o tritaškius realizavo bendru 40 proc. tikslumu. Gynėjas pasakojo, kad persikėlimas iš Australijos ir Naujosios Zelandijos krepšinio lygos į Europą nebuvo lengvas.

„Žinoma, viskas buvo kitaip, krepšinis buvo kitokio stiliaus. Aišku, kad iš esmės visur žaidžiamas krepšinis, bet jis buvo kitokio stiliaus. Reikėjo pasitempti, buvo sunku, bet man šiek tiek sekėsi. Bet, kaip bebūtų, viskas yra vienos didelės kelionės dalis, – aiškino krepšininkas. – Darbas tikrai nebuvo lengvas, reikėjo prisitaikyti. Buvo sunku, o treneris mane nuolat spaudė. Kaip bebūtų, aš jam negaliu būti labiau dėkingas, ką jis dėl manęs padarė.“

Dar tik žengdamas pirmuosius žingsnius Europos krepšinyje Websteris sekė visas Eurolygos aktualijas ir žiūrėdavo šio turnyro mačus, iš kurių ir sužinojo apie „Žalgirio“ klubą. Krepšininko teigimu, vos tik susipažinęs su Eurolyga, jis visada norėjo čia žaisti.

„Žinoma, žiūrėjau visas Eurolygos rungtynes, įsivaizdavau, kaip žaidžiu prieš šio turnyro žaidėjus. Visada sekiau, kas vyksta Eurolygoje, net dar iki prisijungiant prie Europos taurės turnyro komandos. Ten ilgą laiką norėjau būti“, – aiškino Websteris.

Vasarą buvo paskelbta, kad naują sutartį su Naujosios Zelandijos „Breakers“ klubu sudaręs Websteris išsiskyrė su komanda dėl žaidėjo nenoro vakcinuotis. Visgi „Žalgiris Insider“ tinklalaidėje krepšininkas patvirtino, kad dėl vakcinų neturi jokių problemų.

„Aišku, kad šiuo metu esu vakcinuotas ir dėl to neturiu jokių problemų. Aš pasiskiepijau, kad galėčiau čia atkeliauti ir situacija yra tokia, kokia ji yra“, – teigė Websteris.

Komentarai:
Anonimas
Is trumpu video tikrai nepanasus i protinga asmeni. Nenoras skiepytis sukelia tik dar daugiau abejoniu
2021-11-05
-15
Atsakyti
As ponas Antivakseris, tai ziurekit kad nenugaistute nuo toxico.
2021-11-05
-15
Atsakyti
Webster
Man toks jausmas, kad Akmenej ji GM paskiepijo dar prieš atskrendant, bet sutarė kad jis papiarins apie tai kad nebebūtų šnekų
2021-11-05
-8
Atsakyti
Antanas
is snukio nesa i silpn.aproti
2021-11-05
-26
Atsakyti
Zigzags
Uzsipyskit su tais skiepais niekam neidomu
2021-11-05
-1
Atsakyti
Vau
Taigi be skiepo i lektuva neleidzia o reikejo skrist per puse pasaulio
2021-11-05
-13
Atsakyti
Ramass
Šaunuolis. Geras spjūvis antivakseriams į snukį.
2021-11-05
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

82%
15,8
Pataiko: 15,8
Taiklumas: 82,4%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 23
Blogiausias pasiekimas: 9
Daugiausia pataiko: Emmanuel Mudiay