Renaldo Seibučio nurodymai komandos draugams Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Dijonas Thompsonas stringa varžovų gynyboje Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Darius Songaila buvo sunkiausiai sulaikomas „Lietuvos ryto“ gretose Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
„Lietuvos ryto“ šokėjos Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Juano Palacioso atokvėpio minutė Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Renaldo Seibučio nurodymai komandos draugams Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Dijonas Thompsonas stringa varžovų gynyboje Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Darius Songaila buvo sunkiausiai sulaikomas „Lietuvos ryto“ gretose Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
„Lietuvos ryto“ šokėjos Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Juano Palacioso atokvėpio minutė Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys

Geležinę gynybą ketvirtajame kėlinyje pademonstravę Vilniaus „Lietuvos ryto“ (8-2) krepšininkai pratęsė pergalių seriją VTB Vieningoje lygoje. Aleksandro Petrovičiaus auklėtiniai namie 82:71 (24:25, 25:12, 16:25, 17:9) nugalėjo Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ (5-5) ekipą ir iškovojo šeštąją pergalę paeiliui. 

Baigiantis trečiajam ketvirčiui „Lietuvos ryto“ ekipa turėjo tik minimalų pranašumą (63:62), tačiau svarbiausią rungtynių kėlinį sužaidė nepriekaištingai.

Lemiamą ketvirtį Lietuvos vicečempionai pradėjo spurtu 10:0, o prie jo daugiausiai prisidėjo Gediminas Orelikas. Jis pelnė pirmuosius keturis savo komandos taškus, atidavė rezultatyvų perdavimą Stevanui Jelovacui ir aikštės šeimininkai atitrūko (71:62).

Rungtynių žaidėjas
Darius  Songaila
PTS 21 | REB 5 | ST 2
Patikimai gynusis „Lietuvos ryto“ ekipa per 7 su puse ketvirtojo kėlinio minutės varžovams leido pelnyti vos tris taškus ir nulėmė mačo baigtį.

Nugalėtojų gretose nesulaikomai žaidė 21 tašką pelnęs veteranas Darius Songaila. Puikiai su varžovų aukštaūgiais kovęsis 35-erių marijampolietis per pirmuosius du ketvirčius surinko 15 taškų ir įpusėjus mačui leido savo komandai susikrauti dviženklį pranašumą (49:37). 

Trečiajame kėlinyje daugiausiai Semiono Antonovo pastangomis Žemutinio Naugardo krepšininkai beveik panaikino solidų deficitą, per lemiamą ketvirtį jie neatrado taškus galinčio pelnyti lyderio.

Pasižymėti tarptautiniame fronte po ilgos pertraukos nepavyko ir vilniečių vidurio puolėjui Andreasui Glyniadakiui. Starto penkete mačą pradėjęs graikas aikštėje praleido beveik 3 minutes ir buvo pakeistas. 

Vėliau taip ir nebežaidęs graikas taškų nepelnė ir 1 kartą suklydo. Paskutinį kartą tarptautiniame turnyre jis pasižymėjo gruodžio 6 d. vykusiose Eurolygos rungtynėse su Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubu, kai surinko 5 taškus. 

„Lietuvos rytas“: Darius Songaila 21, Renaldas Seibutis 13, Juanas Palaciosas 13, Zabianas Dowdellas 11, Omaras Cookas 10 (7 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Nizhny Novgorod“: Semionas Antonovas 21, Luke'as Babbittas 20, Piotras Gubanovas 13.

Kitas VTB Vieningosios lygos rungtynes „Lietuvos ryto“ krepšininkai sausio 13 d. žais namie su Krasnodaro „Lokomotiv“ klubu.

Komentarai:
buvau arenoj po ilgos pertraukos ir visai patiko ,atmosfera buvo gera. Rungtynes idomios. Ka pastebejau, jog panasu trenerio nurodymu Rytas eis daugiausia ant puolimo, gynyba palikdami antram plane. Per pirmus du 50 tsk buvo imete. Nes tikrai kiek stebejau komanda gynyboj tai toli grazu niekas nepersistengdavo, tikrai ne del kiekvieno kamuolio kovojo. Akivaizdziai tik Songaila labai stengesi visur uz visus labiau, matyt buvo tokia uzduotis or smth. Gal ir Palacios tokia turejo, bet buvo zostkai ne jo diena,nors savo sumete. Zabianas maladec labai prof atrodo, paprastai, keliais prisilietimais, laiku ir vietoje. Zodz, eisim i arena stebeti rungtyniu ir palaikyti. Ajj ir dar - kur visi taip skuba po rungtyniu - vos nuskambejo sirena visi kaip kinijoj stoty i traukinius....
2014-01-06
+6
Atsakyti
puikios ryngtynes, gerai kad dowdella paeme Rytas jie abudu su cook bus labai stipri jega ir vienas kita papildo, nuvilia tai kad neleidziami bendzius ir seskus, o pats juokingiausias dalykas buvo stebeti tas kelias minutes glyniadaki na visiskas nevykelis kur po velniu vadovybe ko jie tikisi is to sumauto graiko as nesuprantu reik kazka daryt nes eurocup bus ragai be centro
2014-01-06
+9
Atsakyti
lkl
grazios rungtynes,bet centro verkiant reikia,jei nori eurocupe kapotis.orelikas gerai suzaide,gaila bendziaus neleidzia
2014-01-05
+9
Atsakyti
Labai patiko rungtynes, džiugu, kad laimėjome, kadangi aš buvau rungtynėse siemens arenoje.
2014-01-05
-3
Atsakyti
patiko, kaip kovingai komanda žaidė. geras nusiteikimas. gaila tik, kad centrų pas mus kaip nebuvo, taip ir toliau nėra...
2014-01-05
-14
Atsakyti
Gražios, rezultatyvios varžybos. Abi komandos žaidė be svarbių žaidėjų, tačiau Rytas buvo stipresnis. Patiko stebėt Dowdello žaidimą ginyboje. :)
2014-01-05
-3
Atsakyti
Neveltui Babbit zaide Portlande ana sezona. 2.06m ugio puolejas - snaiperis sekmingai losia 1 vs 1.
2014-01-05
+2
Atsakyti
sekmes rytui
2014-01-05
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.