Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

San Antonijaus „Spurs“ ilgametis strategas Greggas Popovichius išreiškė savo aršią nuomonę po brutalia juodaodžio George'o Floydo mirtimi pasibaigusio incidento su baltaodžiu policininku.

Nesibaigiant protestams JAV, Popovichius sukritikavo šalies prezidentą Donaldą Trumpą ir yra įsitikinęs, jog vyraujanti sistema privalo kuo greičiau pasikeisti.

„Matome policijos žiaurumą ir rasizmą JAV jau ilgą laiką, bet niekas nesikeičia ir todėl šie protestai tokie dideli, – „The National“ sakė NBA treneris. – Vis dėlto be lyderystės niekas nepasikeis ir tai yra neįtikėtina. Jei Trumpas turėtų bent kažkiek smegenų, po incidento būtų viešai pasirodęs ir sulyginęs visus žmones, bet jam tai nerūpi net ir dabar.“

„Trumpas yra išprotėjęs ir visa tai vyksta tik dėl jo, – tęsė 71-erių specialistas, – Jis visada galvoja tik apie tai, kas jam yra naudinga – nuraminti mažą grupę sekėjų, kurie palaiko jo išprotėjimą. Mums tereikia prezidento, kuris ištartų, jog juodieji turi reikšmę, bet jis nesugeba pasakyti šių trijų žodžių.

Bet kalbame ne tik apie Trumpą, mūsų sistemai reikia pasikeisti. Dėl to padarysiu viską, ko reikia, nes taip elgiasi lyderiai. Deja, prezidentas to negali padaryti, nes jis nėra lyderis.“

Neapykanta gatvėse kilo praėjusį pirmadienį JAV baltaodžiui policininkui pražudžius juodaodį George'ą Floydą, kuris buvo suimtas ir paguldytas ant žemės dėl bandymo atsiskaityti galimai padirbtu banknotu.

Pareigūnas kelias minutes keliu spaudė vyro kaklą, kol šis galiausiai liovėsi judėti.

Prie protestų daugelyje JAV miestų prisijungė eilė NBA žaidėjų, tarp kurių buvo Jaylenas Brownas, Enesas Kanteris, Marcusas Smartas (visi iš Bostono „Celtics“), Tobiasas Harrisas (Filadelfijos „76ers“), Dennisas Smithas (Niujorko „Knicks“), Lonzo Ballas (Naujojo Orleano „Pelicans“), J.R. Smithas, Karlas-Anthony Townsas (Minesotos „Timberwolves“) ir kiti.

Komentarai:
Bc
visi kalba tai ka nori girdeti visuomene. netikiu, kad sitas atvejis rasistinis.
2020-06-02
+1
Atsakyti
Popovic
kaip trenerį gerbiu, bet politinėse reikaluose jis debilas.
2020-06-02
+3
Atsakyti
Popstar
Net ir čia visokių leftistinių degradų prilindo
2020-06-02
+4
Atsakyti
Van Basten
Atviros Lietuvos Fondas po Sorošo sparneliu pradėjo finansuoti krepšinio tinklalapius?
2020-06-02
-3
Atsakyti
Sigh
Kodel nieks nekreipia demesio i statistika? Pvz pernai JAV policininkai nuzude apie 400 baltaodziu ir apie 200 juodziu. Kazkodel visiem rupi tik juodziai, kai nuo policininku rankos zuna kone dvigubai baltu?
2020-06-02
-8
Atsakyti
...
Vis tiek Biden\'as geresnis, iki jo kliedesiu Trumpui dar toli :DD
2020-06-02
+4
Atsakyti
Adomas
Nesuprantu, kodel eskaluojama si tema. Ten zaidziama politika. Negi mums tai turi rupeti? Pas mus jokio rasistinio diskriminavimo niekada nebuvo ir mums ju problemos nesuprantamos. Nejaugi jau taip nera apie ka rasyt?
2020-06-02
-1
Atsakyti
Hmm
Čia krepšinio portalas ar leiftistinės delfio/15min žinios krepšinio pasaulyje?
2020-06-02
-3
Atsakyti
uz zalgiri
faktas kad amerikoj dar gyvas kuklusklaniskas poziuris i juoduosius,bet jis tikrai ne be pagrindo.kas yra buves usa,ir bent akies krasteliu mate gheto,tiems nera klausimu kodel policija taip tvarkosi su jais.na o vaikai kurie paskaito zinias,paziuri per tv kaip juodus musa galvoja ajajajaj,kokie negeri tie policininkai.trump tikrai nekaltas del sios situacijos kadangi ji tesiasi simtmecius,ir vienas jis per tuos kelis metus kazka pakeist negali,todel visi tokie palojimai jo adresu yra rinkimines demokratu kamapanijos dalis.gaila aisku to floyd,bet cia tiesiog nelaimingas atsitikimas uz ka ir bus nubaustas policininkas,o visi tie "protestuotojai" tai eiliniai pasalpu gavejai besinaudojantys proga isilauzt i svetima parduotuve
2020-06-02
+1
Atsakyti
Whatever
Koki cia suda rasyt bnews pradejo?! Pradekit ta purvina politika kist i sporta, jau ir taip vemt mass media vercia. Visi turi rasyt ir analizuot ka ismano. Tikrai leftistinis marazmas. Ar jus nors viena video ziurejot? Kokie ten protestuotojai, ten yra banditai plesiantys parduotuves ir patys didziausi rasistai kokie tik gali buti. Amerika apsiginklavus salis, tuoj patriotai prades daryt tvarka patys ir tas siuksles det i vieta.
2020-06-02
+4
Atsakyti
Nu
Kai iš Hood nušauna nieko klatus baltaodžius tai ne rasizmas, kai viena už lenkia juoda tai rasizmas...
2020-06-02
-2
Atsakyti
Anonimas
kad trump bailys ir idiotas mazai kam kyla itarimu, taciau del visko kaltint tik ji yra nesamone. akivaizdu kad jo nekenciantys demokratai nepraleido progos paamset
2020-06-02
+1
Atsakyti
Fr
Jam 71 metai, istaisikit klaidą
2020-06-02
+2
Atsakyti
Lol
O kaip del hong kongo protestu dabar nba mano? We love our chinese fans?
2020-06-01
-3
Atsakyti
Che che.....
Popas negali patyleti, jis tarnauja juoduju imperijai NBA.... Kieno vezime sedi, to ir giesme giedi....🐔
2020-06-01
-2
Atsakyti
Anonimas
Ziuriu ir bnews perejo i ta leftistini suda. Sportininkai ar treneriai visiskai nesigaudo politikoj, tad geriau patyletu. Duokit man trumpa, kuris sugadino ruskiam nord stream 2 bei siuo metu varo ruskius i konkretu minusa del naftos, nei koki susikta obama, kuris padlaiziavo rusams ir norejo jav kariuomene isvesti is europos. Didziule dalis jav ar vakaru europos zmoniu nebesupranta paciu pagrindu, svajotojai apie pasauli kur visi lygus.
2020-06-01
+3
Atsakyti
Laimingas
Dabar 2010m. Kad strategui tik 61 :-)?
2020-06-01
-1
Atsakyti
Romka
Lonzo Ballas (Los Andželo „Lakers“)
2020-06-01
-4
Atsakyti
Anonimas
lonzo ballas parasyta kad lakers ir j r smithas timberwolves. nesamone!!!
2020-06-01
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.