Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix

„Golden State Warriors“ išlipo iš nepavydėtinos padėties NBA Vakarų konferencijos finale ir savo magišką sezoną tęs NBA finale.

Čempionų titulą ginantys Oklando krepšininkai 96:88 (19:24, 23:24, 29:12, 25:28) pranoko Oklahomos „Thunder“ ir laimėjo trečią kartą iš eilės, taip serijoje triumfuodami 4-3.

Rungtynių žaidėjas
Stephen  Curry
PTS 36 | REB 5 | AS 8
„Warriors“ tapo vos 10-ąja komanda lygos istorijoje, kuri laimėjo seriją joje atsilikdama 1-3.

NBA finale „Warriors“ kausis su Klivlando „Cavaliers“, kuriuos pernai metų finale įveikė 4-2, taip pat laimėdami 3 paskutines serijos rungtynes. Pirmosios finalo rungtynės – naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, 4 val. Lietuvos laiku.

Steve'o Kerro auklėtiniai reguliariajame sezone laimėjo 73 rungtynes, taip sumušdami NBA rekordą, o kelią į finalą jiems atvėrė tai, kas buvo jų ginklas visą sezoną – tritaškiai. Oklando krepšininkai pataikė 17 net tritaškių, taip tolimais metimais surinkdami daugiau nei pusę savo taškų.

Stephenas Curry ir Klay Thompsonas kartu pataikė 13 tritaškių.

„Warriors“ pranašumą perėmė trečiajame kėlinyje, kuriame spurtavo 10:0 ir įgijo dviženklę persvarą (69:58). „Thunder“ trečiajame kėlinyje pataikė vos 5 metimus iš 19 ir tepelnė 12 taškų – tai mažiausiai šį sezoną atkrintamosiose.

Tuo metu „Warriors“ vien per šį ketvirtį realizavo 6 tritaškius ir 6 taškų deficitą prasidėjus kėliniui (42:48) pavertė 11 taškų persvara jo pabaigoje (71:60).

Dviženklė persvara komandas skyrė ir iki rungtynių pabaigos likus žaisti kiek mažiau nei 3 minutes (90:79), tačiau 7 taškus iš eilės pelnęs Kevinas Durantas priartino savo komandą iki 86:90.

„Thunder“ tada buvo beapsiginantys, tačiau Curry paskutinę atakos sekundę išprovokavo pražangą mesdamas tritaškį, realizavo visas 3 baudas, Durantas dukart prametė, o paskutinę vinį į varžovų karstą įkalė tas pats Curry, pataikęs tritaškį iki mačo pabaigos likus 26,8 sek. – 96:86.

„Warriors“: Stephenas Curry 36 (7/12 trit., 8 rez. perd.), Klay Thompsonas 21 (6/11 trit.), Draymondas Greenas 11 (9 atk. kam.). 

„Thunder“: Kevinas Durantas 27, Russellas Westbrookas 19 (7/21 metimai, 13 rez. perd.), Serge’as Ibaka 16.

https://www.youtube.com/watch?v=9RdLmnNXhKg

Komentarai:
SpreePamenu savo laiku TDay buvo, Kobiko fanatas iki kaulu smegenu, bet bent jau zmogaus leksika buvo kaip padoraus piliecio. O sitas Byron, LeChoke fanas, visai pasiklydes gyvenime, pastoviai tersia eteri ir tt...aisq be jo gal aplamai nieks nerasytu, bet seip tai beviltiskas laiko gaisimas.


Labiau eterį teršia tie,kurie tam imbicilui atrašo. Va tai yra didžiausia šio portalo bėda. Dundukai bando diskutuot su augalu ir dar nervotis.
2016-05-31
-4
Atsakyti
Spree
Pamenu savo laiku TDay buvo, Kobiko fanatas iki kaulu smegenu, bet bent jau zmogaus leksika buvo kaip padoraus piliecio. O sitas Byron, LeChoke fanas, visai pasiklydes gyvenime, pastoviai tersia eteri ir tt...aisq be jo gal aplamai nieks nerasytu, bet seip tai beviltiskas laiko gaisimas.
2016-05-31
-1
Atsakyti
to tonybet
Warriors. Statyk 200
2016-05-31
-4
Atsakyti
tonybet
labas,

patarkit uz ka pastatyti 100 euru, uz warriors ar cavaliers kaip NBA finalo nugaletoja?
2016-05-31
-3
Atsakyti
ByronMan visi sako kad mano visos pranasystes pildosi :)Tad issipildys ir sikart. Oi siknyte laizysite nevykeliai :)))


galesi pats siknyte laizyt savo Lebronciukui, kai tas ir vel eilini karta apsisiks finale. :D
2016-05-31
-1
Atsakyti
ByronMes juk visi zinome, kad kai Cavs laimes, visi buliu ir kariu pideriugos arba pradings iki olimpiados arba prades svaigti apie "traumas" kariu, apie tai kaip nepakrito ir t.t. As jau zinau ka asileliai rasynes po keliolikos dienu :))) JAu dabar juokiuosi kaip jie verks apsisike iki ausu :DDDD Dabar tegul issikalba, nes greit teks nusivilti...


Prie ko tu cia tuos Bulls kisi, nei jie PO zaide nei ka, sumauta sezona turejo ir viskas. Paklykauk kol kas vel bus kaip praeitais metais kai po finalo didysis Cavs fanas Byron dingo 2 savaites nors pries tai visus taip izeidinejo. Galesi eit paverkt i pagalve su savo 170 IQ.. o kai FA prasides vel svaigsi toliau... Matyta istorija jau, bus De Javu greit.
2016-05-31
+3
Atsakyti
Mes juk visi zinome, kad kai Cavs laimes, visi buliu ir kariu pideriugos arba pradings iki olimpiados arba prades svaigti apie "traumas" kariu, apie tai kaip nepakrito ir t.t. As jau zinau ka asileliai rasynes po keliolikos dienu :))) JAu dabar juokiuosi kaip jie verks apsisike iki ausu :DDDD Dabar tegul issikalba, nes greit teks nusivilti...
2016-05-31
+10
Atsakyti
mykolas
byron, tu durnas, tikrai thunder nebuvo verti finalo.
2016-05-31
+7
Atsakyti
ByronVadinasi tu sutinki man uzpakali laizyti 5dieni, kai Cavs laimes ;))) Tik tu asileli 5dieni nepradink, nepasislepk su asarom ir prisimink, kad pazadejai Cavs pergales atveju man uzpakali liezuviu laizyti :))) Nevykelis tu kaip ir tavo buliai bei warriors.


Nu bet tu tai konkreciai debilas. Vel tu pradedi iskraipyt zodzius su savo nesveikom fantazijom pydarastas kazkoks esi konkretus... Parasai apie krepsini tas apie kazkokius subiniu laizymus pradeda kliedet... ant tiek apgailetina kad nera nei ka bepasakyt tokiam pideriugai... Kas kad laimes 5dieni tie tavo Cavs, vis tiek serija baigsis 4-1. Nevykelis busi tu kai Cavs pralaimes finala ir vel dingsi porai savaiciu iki July 1-st kai prasides free agent rinka. Gi praeitais metais tas pats buvo.
2016-05-31
+2
Atsakyti
Anonimas
:D:D bulls ir Gb 2 nevykeliai kurie sako kad serija bus 4.0 arba 4-1 GSW naudai.. Lol lets see bums ^^

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-31
-1
Atsakyti
Tikrasis finalas baiges. Dabar gales Gsw sezona uzbaigt atsipalaidave su ziedais.
2016-05-31
+6
Atsakyti
Dainius
Gerai atrodo apsitriedes Byron. O kaip is anksto degeneratas aiskino kad viskas cia jau aisku. Dabar triochala vartosi is paskutiniuju. Snukis iklijuotas i suda, bet klounas vistiek vartosi. Kai Oklahoma nepaejo tai dabar klounas aiskina kad Cavsams pavyks:) Neveltui akivaizdziai rasineja dabar is nevilties apziojes didziuli B1B1!
2016-05-31
-5
Atsakyti
Byron o lbj teisejai nepriziuri? aplamai lygos superstaram leidziama per daug ir visi ta zino,beje gal jau pamirsakai kai okc su spurs lose ka tesejai svilpe? arba daug nemate ypac ant pacio galo? tad nereik matyt tik greena ir jo purvina zaidima,bulliai sakai su gsw nevykeliai? na buliam tai nieko doro sezonas,bet gsw? dabartiniai cempai,pagerine rs rekorda,pervaziavo okc vel isirasydami savo varda i istorija ir galbut busimi ziedu laimetojai tikrai logiska :D zek objektyviai o nevadovaikis simpatijomis ir antipatijomis
2016-05-31
-6
Atsakyti
Jonas
Man tai Thunder ir Spurs kažkokios bespalvės komandos, nors žaidžia gerai, bet sirgti už jas nesinori. Visai kas kita Wariors ir Cavs. Bus geras finalas.

Čia kaip Ž ir Neptūnas, net neįdomu žiūrėt, nors Ž turbūt Rytą būtų 4:0 ar 4:1 padarę, bet kažkodėl geriau 4:1 su Rytu, nei bet koks rezultatas su Neptūnu.
2016-05-31
-14
Atsakyti
To byron
Lopas ciulpk byby nx prapis tas tavo jamesas blt :D
2016-05-31
-4
Atsakyti
GB21Kas tie "visi" ? Tavo psiciahtrines palatos draugai? Serijba baigsis 4-1, butu 4-0 bet GSW nores namuose baigt serija tai Clevelande tik 1 laimes, speju game 3 paims o 4 prasileis.


Vadinasi tu sutinki man uzpakali laizyti 5dieni, kai Cavs laimes ;))) Tik tu asileli 5dieni nepradink, nepasislepk su asarom ir prisimink, kad pazadejai Cavs pergales atveju man uzpakali liezuviu laizyti :))) Nevykelis tu kaip ir tavo buliai bei warriors.
2016-05-31
+11
Atsakyti
As I said.

Golden boys are coming.
2016-05-31
Atsakyti
ByronMan visi sako kad mano visos pranasystes pildosi :)Tad issipildys ir sikart. Oi siknyte laizysite nevykeliai :)))


Kas tie "visi" ? Tavo psiciahtrines palatos draugai? Serijba baigsis 4-1, butu 4-0 bet GSW nores namuose baigt serija tai Clevelande tik 1 laimes, speju game 3 paims o 4 prasileis.
2016-05-31
-3
Atsakyti
Iuol
Byron tavo galvos trauma lb rimta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-31
Atsakyti
Man visi sako kad mano visos pranasystes pildosi :)

Tad issipildys ir sikart. Oi siknyte laizysite nevykeliai :)))
2016-05-31
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.