Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr

Kauno „Žalgiris“ dramatiška pergale 68:67 Pirėjuje prieš vietos „Olympiakos“ pradėjo 2020-2021 metų Eurolygos sezoną.

Fotogalerija

Pergalės kalviu tapo 19-metis Rokas Jokubaitis, kuris paskutinėmis sekundėmis ne tik realizavo pergalę atnešusius baudų metimus, bet ir ketvirtojo kėlinio pabaigoje atliko prasiveržimą, pasibaigusį taškais su varžovo pražanga.

Iš viso jaunasis „Žalgirio“ talentas per 16 minučių surinko 12 taškų (3/5 dvit., 1/2 trit., 3/3 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų ir surinko 15 naudingumo balų.

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino individualų žalgiriečių pasirodymą sezono starte Pirėjuje.


Rokas Jokubaitis – 10 balų
16 min., 12 tšk. (3/5 dvit., 1/2 trit., 3/3 baud.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 15 naud. balų.

Nuotr. intime.gr

Kokios 19-mečio rungtynės! Jokubaitis anksti pasirodė aikštėje po kelių iš eilės Vasturios klaidų gynyboje ir iš karto „Žalgirio“ žaidimas ėmė gerėti. Uždavęs gerą toną rungtynėms, Rokas apie save dar sykį priminė tuomet, kai komandai labiausiai reikėjo – iš pradžių ketvirtajame kėlinyje pelnyti du taškai su pražanga, o paskutinėmis sekundėmis išgelbėta beviltiška lemiama „Žalgirio“ ataka ir šaltakraujiškai realizuoti baudos metimai. Bravo!


Marius Grigonis – 9 balai
32 min., 15 tšk. (5/9 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), 6 atk. kam., 4 rez. perd., 4 kld., 6 išpr. praž., 17 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Rungtynes Grigonis pradėjo sunkiai, bet po to įsivažiavo ir savo improvizacija bei paties susikuriamais metimais palaikė „Žalgirį“ kovoje iki paskutinių minučių. Lietuvis šį sezoną bus tas žmogus, į kurį kryps komandos draugų akys sudėtingais momentais ir nors lemiama ataka gynėjui nenusisekė, prieš tai susikuriamos progos nuteikė pozityviai. Žinoma, be išprovokuotų pražangų, atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų netrūko ir klaidų, tačiau gynyboje, be gauto offscreeno prieš McKissicą, didesnių skylių nebuvo.


Joffrey Lauvergne'as – 8 balai
21 min., 13 tšk. (5/7 dvit., 3/5 baud.), 3 atk. kam., 11 naud. balų.

Nuotr. intime.gr

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
17
Rezultatyvūs perdavimai
4
Baudų metimai
100%
2/2

Lauvergne'as jautėsi užtikrintai baudos aikštelėje ir, kai pirmą ataką jam iškart buvo paskirtas derinys ant ūselio, atrodė, jog tai bus vienas pagrindinių „Žalgirio“ akcentų puolime. Vis dėlto vėliau prancūzas labiausiai gyveno iš pikenrolo situacijų. Patiko vidurio puolėjo ramybė prie dvigubinimo baudos aikštelėje ir geri kamuolio nusimetimai ant perimetro. Aikštėje centras praleido 21 minutę ir kartais atrodė, jog Martinas Schilleris auklėtinį perlaiko ant suolo. Žinoma, rungtynių pabaigoje Lauvergne'as buvo atakuojamas prie išsikeitimų ir vis dar sunku tikėti, jog ši gynybos sistema su prancūzu aikštėje gali gerai veikti.


Thomasas Walkupas – 6,5 balo
23 min., 6 tšk. (0/1 dvit., 2/6 trit.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 2 kld., 3 naud. balai.

Nuotr. intime.gr

Tai nebuvo geras Walkupo mačas puolime – gynėjas stokojo kūrybos ir agresyvumo. Tiesa, nors krepšininkui nekrito geri metimai iš toli, jis nebėra tas žaidėjas, prie kurio varžovų komandos gali rizikuoti, o tai amerikietis įrodė šaltakraujišku tritaškiu mačo pabaigoje. Taip pat gražiausi žodžiai Thomasui dėl gynybos prieš Kostą Slouką, kurį žalgirietis asmeninėje gynyboje spaudė pagirtinai.


Lukas Lekavičius – 6,5 balo
17 min., 6 tšk. (3/4 dvit., 0/1 trit.), 3 rez. perd., 10 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/V.Mikaitis

Lekavičius darė tai, ką geriausiai moka – draskė varžovų gynybą prasiveržimais į baudos aikštelę, o, kai krenta floateriai, žalgiriečių puolimas iškart tampa aštresnis. Žinoma, lietuviui varžovas nebuvo pats parankiausias, turintis daug fiziškai stiprių krepšininkų, o taip pat gynyboje Lukui sunkiai sekėsi prižiūrėti Slouką.


Augustine'as Rubitas – 6 balai
15 min., 4 tšk. (2/5 dvit.), 3 atk. kam., 3 naud. balai.

Nuotr. intime.gr

Esant aikštėje Rubitui, matosi, jog Schilleris akcentuoja krepšininko pikenpopus ir sezono eigoje tai gali tapti svarbiu „Žalgirio“ ginklu puolime. Lyginant su sezono pradžia, aiškiai matyti, kaip amerikietis gerina fizinę kondiciją ir prieš „Oly“ kelis kartus gynyboje sėkmingai sujudėjo stepouto situacijose, o puolime, nors ir ne viskas sekėsi, taip pat vaizdo negadino. Būtent greitėjančios Augustine'o kojos yra didžiausia „Žalgirio“ trenerių viltis – tai atrodo vienintelis komandos aukštaūgis, turintis perspektyvų atkarpomis keistis ginamaisiais pikenrolo situacijose.


Martinas Gebenas – 6 balai
10 min., 2 tšk. (1/2 dvit.), 5 atk. kam., 6 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Labai kažkuo aikštėje Gebenas neišsiskyrė, tačiau 5 atkovoti kamuoliai per 10 minučių yra solidus rezultatas. Lietuvis vaizdo aikštėje tikrai negadino ir patikimai suteikė poilsio minučių Lauvergne'ui.


Artūras Milaknis – 5,5 balo
19 min., 6 tšk. (2/3 trit.), 2 atk. kam., 4 praž., 4 naud. balai.

Nuotr. intime.gr

Milaknis Šarūno Jasikevičiaus žaidimo schemose daug turėjo dirbti be kamuolio, jam buvo kuriami deriniai po stagerių, o pas Schillerį – viskas paprasčiau. Veteranui dabar yra kuriamos progos iš handoffų ir nors tai atrodo mažiau efektyvu, nes nėra pritraukiamas varžovų dėmesys nuo kitų „Žalgirio“ žaidėjų, smagu matyti, jog ir prie naujojo trenerio Artūras turi aiškų vaidmenį. Asmeninėje gynyboje lietuvis vargo prieš fiziškai stipresnius oponentus, o taip pat komandinėje gynyboje padaryta klaida kainavo du taškus su pražanga.


Nigelas Hayesas – 5 balai
24 min., 2 tšk. (1/4 dvit., 0/2 trit.), 7 atk. kam., 2 per. kam., 5 naud. balai.

Nuotr. intime.gr

Hayesas išlieka ištikimas sau – niekada negali nuspėti, ko gali tikėtis iš jo atskirą vakarą puolime. Pirėjuje amerikiečiui vėl stigo stabilumo atakuojant iš distancijos, ne sykį krepšininkas sudvejojo, o taip pat ketvirtajame kėlinyje išmetė neparuoštą metimą, kuris galėjo brangiai kainuoti. Akivaizdu, kad puolėjas turi didžiulį vaidmenį Schillerio schemose, todėl puolime būtinas solidesnis jo žaidimas. Komandinėje gynyboje krepšininkas kelis kartus suklydo, tačiau asmeninėje buvo užtikrintas ir vien ko vertas buvo paskutinis Slouko uždarymas.


Paulius Jankūnas – 3 balai
10 min., 0 tšk. (0/1 dvit.), 1 atk. kam., -2 naud. balai.

Nuotr. intime.gr

Kapitonas porą kartų gerai atėjo į pagalbą komandos draugams, tačiau daugiau kažkuo, be puolime užsidirbtos pražangos, neįsiminė. Keistai atrodė, kuomet aikštėje Jankūnas turėjo gainiotis gerokai už save greitesnį bei mobilesnį Sašą Vezenkovą, o puolime ant ūselio savo pranašumais nesinaudojo.


Steve'as Vasturia – 2 balai
13 min., 2 tšk. (1/1 dvit., 0/2 trit.), 1 atk. kam., 3 praž., -2 naud. balai.

Nuotr. intime.gr

Kol kas šio krepšininko žaidimas yra didelė mistika. Rungtynių pradžioje pirmuosius 8 „Oly“ taškus pelnė Aaronas Harrisonas ir visi jie buvo praleisti dėl Vasturios klaidų gynyboje. Vėliau amerikiečiui nepavykdavo sėkmingai išlįsti iš po užtvarų, o puolime jo vaidmuo taip pat neaiškus – oponentai rizikavo prie žalgiriečio gynyboje, o jam jų nubausti tritaškiais nepavyko.

Komentarai:
Del Jankuno
Kodel niekas nesake kai jis turejo daug pigesnes sutartis su zalhiriu nei rinkos kaina, kad jis zaidzia per pigiai ir Zalgiris nevertas tikio zaidejo uz tokia maza kaina?
2020-10-02
-2
Atsakyti
KoBe
Jankunui 3 balai :DDDD Jam blet -99 balai nx mesti ir vesturia nx ir gera pf pasiimti ka tu cia nx darai jobanas motejunai
2020-10-02
+4
Atsakyti
Rko
Mano galva Grigonis per dažnai lipo į medį, vienoje atakoje net buvo visiškas savanaudis niekam nedavė kamuolio ir metė nesamonę, o apie jo paskutinį metimą iš vis neturiu komentarų duodu 4 balus su riebiu minusu...
2020-10-02
-2
Atsakyti
Katras
daugiau pagarbo Zalgirio legendai Jankiui. Vakar buvo prastas macas jam, bet nereik iskart jo nurasyt po vienu varzybu. Viskas bus su juo gerai, dar sulos solidziu graju. Bet del Vasturios nesu tikras, man jo metimo technika baisi atrodo, gynyboj tikrai irgi nera isskirtinis zaidejas
2020-10-02
-1
Atsakyti
Jankis
Jankunui 3 balai? uz ka? totalus apvalus 0 turetu buti, ir tai, su salyga, jog minusinio balo skirti negalima. Totali nesamone tuscia vieta uz 450k likusi.
2020-10-02
-4
Atsakyti
Zenka
Pats idealiausias variantas,Vasturija out,Blažėvičius su Jankūnu rokiruotė,vienas lieka namie kitas mokosi,blogiau tikrai nebus, keturios atakos iš eilės žaidžiant Jankiui nepataikė iš po krepšio ir 3 atakos varžovų per ji kiaurai.Ir verkiant reikia snaiperio,aišku kaip KC tokio nebus,bet bent kažką panašaus.
2020-10-02
-1
Atsakyti
rr
Kodėl prancūzas tiek mažai žaidė?
2020-10-02
+4
Atsakyti
rr
Smagus dėl Roko, aštrus vaikis. Trenerio tikrai nereikia vertinti po vieno mačo, duokim laiko. Pernai pas šarą ir liudna pradžioje buvo. Labai nuvylė Nigelo pataikymas, vien kovingumu sotūs nebūsim. Labai užkliuvo vienas penketas trečiam kėlinyje, jei dėl luko ir Rubito neklausimas, bet likęs trejetas, Jankūnas, Milaknis ir Vasturija (šitas vis labiau nervina) tikrai negali būti kartu, jie nepasigina.
2020-10-02
Atsakyti
zvezda
per viasata žiūrėjau, tai komentatorius labiausiai stebino, kad Jokubaičiu pasitiki ale toks jaunas tiek trenerio pasitikėjimo gauna, nors mane tai labiausia stebino, kodėl toks medis kaip vasturia nei gintis moka, nei puolime ką nors nuveikia vistiek gauna žaidybinio laiko , Dimša nebūtu kažkoks jau super žaidėjas, bet tikrai daugiau naudos duotu, gal net Lukošiūnas geriau atrodytu
2020-10-02
-4
Atsakyti
Grigonis grynai kaip lyderis viska ant saves apsikrauna. Jokubas su Lavernu irgi tokie normlIiai. O šilui pazymi kaip treneriui tai 1 duociau
2020-10-02
Atsakyti
Kas tas Vasturia
NKL zaidejas Eurolygoje.... wtf ir del jo Dimsa issiunte ??? rimtai
2020-10-02
+4
Atsakyti
JR
Pastebėjot kokių žalgirio derinių? Paskutinis Grigonio metimas solidus buvo :) Gamewiner atsilošus, griūnant, per klevą, per rankas. Jokūbaitis paskutinį kamuolį atkovojo nuo dviejų Oly veidų-legendų (Spanoulio ir Printezio). Pagailo vienu momentu tų veteranų...
2020-10-02
+4
Atsakyti
Anonimas
pritariu.Dimsa tikrai tvirciau atrodo nei Vasturija.bet matyt norima uzdirbt is pirkiniu ir kels kartele pergaliu kaina.i starta imete ir vyskas pasimate.viliuosi kad pramus jam dar atidirbs ta parodyta pasitikejima.o Jankis manau i asistentus geriau jau matuojas batus.nusilpo jo kunas tokiam lygi stumdytis...sekmes be traumu!!!
2020-10-02
+4
Atsakyti
Nssj
Komandos zaidimas tikrai nedziuginantis,vienas dalykas dziugina tai jokubaitis.Visas preseason ir jau prasidejas sezonas rodo milziniska jokubaicio progresa.Tokia forma galetu visa sezona islaikyti,tada jau galetume buti ramus turedami nauja pagrindini izaideja rinktineje.Dziugu uz musu jaunajį talentą.
2020-10-02
+1
Atsakyti
zenka
Jankūnas užtat uzsibus.
2020-10-02
-2
Atsakyti
Protevis
Vasturia neužsibus ilgai. Geriau Dimšą būtume pasilikę.
2020-10-02
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Pirėjo Olympiakos
Kauno Žalgiris
43%
26/61
Metimai iš žaidimo
47%
27/58
30
Atkovoti kamuoliai
36
20
Rezultatyvūs perdavimai
13
7
Perimti kamuoliai
5
11
Prarasti kamuoliai
15
33%
8/24
Tritaškiai
32%
6/19

Rungtynių žaidėjai

Hassan  Martin
12 PTS
6/6 FG
0/0 FT
Marius  Grigonis
15 PTS
6/12 FG
2/2 FT
Aleksandr  Vezenkov
5 REB
3 DREB
2 OREB
Nigel  Hayes
7 REB
4 DREB
3 OREB
Konstantinos  Sloukas
7 AS
3 TO
26 MIN
Marius  Grigonis
4 AS
4 TO
32 MIN
Hassan  Martin
16 EFF
100% 2P%
- 3P%
Marius  Grigonis
17 EFF
56% 2P%
33% 3P%