Paulius Jankūnas bando įveikti varžovo gynybą Nuotr.: AFP – Scanpix
D'oras Fischeris įveikia Jameso Andersono gynybą Nuotr.: RIA Novosti – Scanpix
Kostas Kaimakoglou veržiasi pro Robertą Javtoką Nuotr.: RIA Novosti – Scanpix
Gintaro Krapiko nurodymai Nuotr.: RIA Novosti – Scanpix
Nikos Zisis bando įveikti „Žalgirio“ gynybą Nuotr.: RIA Novosti – Scanpix
Paulius Jankūnas bando įveikti varžovo gynybą Nuotr.: AFP – Scanpix
D'oras Fischeris įveikia Jameso Andersono gynybą Nuotr.: RIA Novosti – Scanpix
Kostas Kaimakoglou veržiasi pro Robertą Javtoką Nuotr.: RIA Novosti – Scanpix
Gintaro Krapiko nurodymai Nuotr.: RIA Novosti – Scanpix
Nikos Zisis bando įveikti „Žalgirio“ gynybą Nuotr.: RIA Novosti – Scanpix
Ketvirtą nesėkmę per paskutines penkerias Eurolygos rungtynes patyrė Kauno „Žalgirio“ (4-5) krepšininkai. Gintaro Krapiko auklėtiniai A grupės rungtynėse svečiuose 60:73 (10:20, 17:14, 8:19, 16:20) nusileido Kazanės UNIKS (5-4) komandai.

Ši nesėkmė neleido „Žalgiriui“ užsitikrinti vietos „Top 16“ etape. Kauniečiams nepadėjo ir pergalę iškovojęs Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ klubas, kuris išvykoje palaužė Stambulo „Anadolu Efes“.

Dabar dviejų rusų klubų ir „Žalgirio“ likimas spręsis paskutiniame ture.

Rungtynių žaidėjas
Keith  Langford
PTS 16 | REB 3 | AS 4 | ST 2
Po dviejų kėlinių pirmavę dviem taškais, žalgiriečiai puolime įstrigo antroje mačo dalyje.

Dar trečio kėlinio viduryje rezultatas buvo lygus (42:42), tačiau tada rusai spurtavo 22:6 ir ketvirtajame kėlinyje jų persvara buvo jau 64:48.

Per šią atkarpą visiškai išjungtas iš žaidimo buvo Jamesas Andersonas, kuris, noris ir buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose, tačiau pataikė vos 5 metimus iš 16.

Dar vienas blankias rungtynes sužaidė ir atsarginiai „Žalgirio“ aukštaūgiai. Darius Songaila pataikė vos 1 metimą iš 6, o Artūras Gudaitis per 10 minučių atkovojo vos 1 kamuolį.

Taip „Žalgiris“, kuris šiuo metu yra blogiausiai puolanti Eurolygos komanda, ketvirtas rungtynes iš eilės nesugebėjo pasiekti nė 70 taškų ribos.

Eurolygos reguliarųjį sezoną „Žalgiris“ pabaigs kitą savaitę maču su Sasario „Dinamo“.

UNIKS: Keithas Langfordas ir D'oras Fischeris po 16, Jamesas White'as po 12, Kostas Kaimakoglou 11.

„Žalgiris“: Jamesas Andersonas 12, Lukas Lekavičius 10, Artūras Milaknis ir Robertas Javtokas po 8.

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ vyr. treneris): „Buvo smagu grįžti ten, kur esu dirbęs tris sezonus. Pirmojoje rungtynių dalyje kovojome gerai, tačiau antrojoje niekaip negalėjome rasti kelių link varžovų krepšio. Mūsų puolimas neveikė, taškus sunkiai sekėsi rinkti tiek lyderiui Andersonui, tiek ir jo komandos draugams. Sunku tikėtis pergalės išvykoje, įmetant mažiau nei 70 taškų.“

Jevgenijus Pašutinas (UNIKS vyr. treneris): „Mano komanda žaidė vieningai ir įvykdė pagrindinę užduotį – neutralizavo „Žalgirio“ lyderius Andersoną, Milaknį, Jankūną ir Javtoką. Nuo pat pradžios gerai žaidėme gynyboje, tačiau turėjome problemų puldami krepšį. Po pertraukos mes pakeitėme savo žaidimą ir tai atnešė vaisių. Žaidėjai pradėjo nebeskubėti bei priiminėti teisingus sprendimus puolime, todėl perėmėme susitikimo kontrolę. Man malonu pasakyti, jog mūsų žaidimas tobulėja kiekvienose rungtynėse.“

Rungtynių vaizdo reportažas

http://youtu.be/WvMimJM8Jbk

Pirmąją šių ekipų dvikovą lapkričio pradžioje Kauno sporto halėje šeimininkai laimėjo 77:71. Tada Jamesas Andersonas surinko 38 naudingumo balus ir tapo naudingiausiu Eurolygos savaitės žaidėju.

Nuo to laiko UNIKS komanda pasikeitė neatpažįstamai. Po pirmojo Eurolygos rato ji atleido vyriausiąjį trenerį Argirį Pedoulakį, o vietoje jo atėjęs Jevgenijus Pašutinas skina pergales – UNIKS, įskaitant dvikovą su „Žalgiriu“, laimėjo ketverias rungtynes iš eilės.

Komentarai:
CBR
Spqr'e kiek tu kaimynų aplakstai vemdamas ant Ryto!? Tau gal kitaip nepasistoja tavo mažas galiukas iskrypeli?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-12-13
-14
Atsakyti
JJ
GB21asterixGB21Nebebus to sassari show, namuose surengi nesamone, daugiau tai nepasikartos galit būt ramūs. O rytfaniai vėl bus nuleisti ant žemės. P.S. laboral laimi ir valencia nebeturi šansų patekt į top16. :)O jeigu gaus?Negaus, palaikau žalgirį, kaip ir Neptūna ir nemastau tokių variantų kas bus jei komanda pralaimės, kad ir su Real ar dar kuom žaidžia visada slaptai tikiu, kad Žalgiris laimės. O su tokiais kaip Sassari ir dar namuose aš tuo įsitikinęs.


pavydas ima, kai Kaunas sekmingai atsovauja Lietuvos krepsini, aisku dabar biskuti duobeje, tuo tarpu musu Rytas tik geda daro, jau tiek sezonu negalim nei kiek pasiprieisnti Kaunui, tai dar ir Neptunas spjauna mums i veidus
2014-12-13
-12
Atsakyti
JJ
VladislavasViskas zajebis :) Su pralaimejimu luzeriai !:D


Gia_souBedantis „Žalgirio“ puolimas užstrigo ir Kazanėje - užstrigs ir Kaune prieš beviltiškus Sardiniečius... :DSėkmės skaičiavimuose :D


Na musu vilnietiska krepsinio parodija zymiai apgailetinesne, mes esam tik vidutiniokai reguliariame Eurocup sezone, kai Kaunas eilini sezona taikosi i top 16, tuo tarpu kai bus last 16 ir nebebus uz mus silpnesniu komandu kaip rumunai oktyabrai, partizano vaikia, tada duokdie, kad bent 1 pergale isstenetumem, o lkl tai tikiuosi bent i mazaji finalal pateksim jei teisejai biskuti padetis, kitaip mums bus krachas
2014-12-13
Atsakyti
Bedantis „Žalgirio“ puolimas užstrigo ir Kazanėje - užstrigs ir Kaune prieš beviltiškus Sardiniečius... :D

Sėkmės skaičiavimuose :D
2014-12-13
+16
Atsakyti
Viskas zajebis :) Su pralaimejimu luzeriai !:D
2014-12-13
+4
Atsakyti
asterixGB21Nebebus to sassari show, namuose surengi nesamone, daugiau tai nepasikartos galit būt ramūs. O rytfaniai vėl bus nuleisti ant žemės. P.S. laboral laimi ir valencia nebeturi šansų patekt į top16. :)O jeigu gaus?


Negaus, palaikau žalgirį, kaip ir Neptūna ir nemastau tokių variantų kas bus jei komanda pralaimės, kad ir su Real ar dar kuom žaidžia visada slaptai tikiu, kad Žalgiris laimės. O su tokiais kaip Sassari ir dar namuose aš tuo įsitikinęs.
2014-12-13
-4
Atsakyti
LTU_BASKETjei ŽALGIRIS patenka į TOP16, 4 vietoje, Group F varžovai:CSKA MoscowFenerbahçe ÜlkerEA7 MilanoOlympiacosAnadolu Efes kuxta/zvezda malaga/alba....


matau daug iveikiamu komandu, tik aisku ne su tokiu zaidimu, koki demonstravo pastarasias pora savaiciu
2014-12-12
-15
Atsakyti
jei Neptunas patenka į TOP16, 4 vietoje, Group E varžovai:

REAL

FC Barcelona

Maccabi Tel Aviv

UNICS

Panathinaikos kuxta/zvezda malaga/alba

....
2014-12-12
+1
Atsakyti
eheLaboral prieš Valencija laimėjo?


taip, kas klaipedos fanus turetu pradziuginti ir budamas zalgirio fanu taip dziaugiuos ir tikiuos, jiems pavyks patekti i top 16, o vientelis dalykas kas gali dar pakisti koja tai neptuno pralaimejimas ir galos pergale, valencia mums jau nebe varzovas kovojant del top 16
2014-12-12
+14
Atsakyti
ehe
Laboral prieš Valencija laimėjo?
2014-12-12
-13
Atsakyti
jei ŽALGIRIS patenka į TOP16, 4 vietoje, Group F varžovai:

CSKA Moscow

Fenerbahçe Ülker

EA7 Milano

Olympiacos

Anadolu Efes kuxta/zvezda malaga/alba

....
2014-12-12
+2
Atsakyti
weeckGB21weeckate ate top16,rusai faktas,kad susitars tarpusavy ir unics netycia prasileis,su zaliais viskas aisku..ir kas? Žalgiris laimi prieš sassari ir eina toliau.nu su tokiu zaidiu tai sunku,nebent naujokas uzssiaus biski ir isjudins visus


ka tas naujokas mesijas??? imes 20 tsk isgelbes??? lai junuoliai dirba rinktinei
2014-12-12
-4
Atsakyti
asterixGB21Nebebus to sassari show, namuose surengi nesamone, daugiau tai nepasikartos galit būt ramūs. O rytfaniai vėl bus nuleisti ant žemės. P.S. laboral laimi ir valencia nebeturi šansų patekt į top16. :)O jeigu gaus?


Nenori buti nuleistas ant zemes?
2014-12-12
-9
Atsakyti
Time OUT?? WHERE??? BRUDE!!!
2014-12-12
+21
Atsakyti
GB21Nebebus to sassari show, namuose surengi nesamone, daugiau tai nepasikartos galit būt ramūs. O rytfaniai vėl bus nuleisti ant žemės. P.S. laboral laimi ir valencia nebeturi šansų patekt į top16. :)


O jeigu gaus?
2014-12-12
+8
Atsakyti
GB21weeckate ate top16,rusai faktas,kad susitars tarpusavy ir unics netycia prasileis,su zaliais viskas aisku..ir kas? Žalgiris laimi prieš sassari ir eina toliau.


nu su tokiu zaidiu tai sunku,nebent naujokas uzssiaus biski ir isjudins visus
2014-12-12
+31
Atsakyti
220wilswils220weeck220kentuxMrSiemkaweeckate ate top16,rusai faktas,kad susitars tarpusavy ir unics netycia prasileis,su zaliais viskas aisku..o ar tai svarbu jeigu laimėsim Kaune?so tokiu žaidimu abejojupergale bent 1 tasku kita savaite ir unics pralaimejimas nizny leistu uzimti 3 vieta, jei unics laimi ir zali laimi tada zali uzima 4 vieta unics 3 vieta, jei zali pralaimi ir unics laimi zalgiris 4 vieta unics 3 vieta, jei zali pralaimi, o unics irgi pralaimi tada jau zali gales tart ate ate top 16tai unicsas bet kokiu atveju jau top16?reikia skaiciavimu, na nebent unics gautu labai dideliu skirtumu, nes skaiciuojant 3 komandu tarpusavio taskus tai nn padetis kolkas blogiausia (-34), unics kolkas (+1), zalgirio (+33)eurolygos taisykles : surinkus 3 komandom lygiai pergaliu siuo atveju visos 3 5-5 skaiciuotus tarpusavi zaistu laimetu pralaimetu macu santykis Zalgiris 3-1 , Unics 2-2 NN 2-2tfu unics 1-3*zalgiris savo rungtynes zais beveik valanda veliau nei rusai, tuomet unics tikrai nerizikuotu kristi lauk pralaimeje, nes zali gali laimet


jo todel unics gali laimet , du suviai arba unics laimi arba patiem laimeti turetu paeiti manau
2014-12-12
+19
Atsakyti
Nebebus to sassari show, namuose surengi nesamone, daugiau tai nepasikartos galit būt ramūs. O rytfaniai vėl bus nuleisti ant žemės. P.S. laboral laimi ir valencia nebeturi šansų patekt į top16. :)
2014-12-12
+2
Atsakyti
wilswils220weeck220kentuxMrSiemkaweeckate ate top16,rusai faktas,kad susitars tarpusavy ir unics netycia prasileis,su zaliais viskas aisku..o ar tai svarbu jeigu laimėsim Kaune?so tokiu žaidimu abejojupergale bent 1 tasku kita savaite ir unics pralaimejimas nizny leistu uzimti 3 vieta, jei unics laimi ir zali laimi tada zali uzima 4 vieta unics 3 vieta, jei zali pralaimi ir unics laimi zalgiris 4 vieta unics 3 vieta, jei zali pralaimi, o unics irgi pralaimi tada jau zali gales tart ate ate top 16tai unicsas bet kokiu atveju jau top16?reikia skaiciavimu, na nebent unics gautu labai dideliu skirtumu, nes skaiciuojant 3 komandu tarpusavio taskus tai nn padetis kolkas blogiausia (-34), unics kolkas (+1), zalgirio (+33)eurolygos taisykles : surinkus 3 komandom lygiai pergaliu siuo atveju visos 3 5-5 skaiciuotus tarpusavi zaistu laimetu pralaimetu macu santykis Zalgiris 3-1 , Unics 2-2 NN 2-2tfu unics 1-3*


zalgiris savo rungtynes zais beveik valanda veliau nei rusai, tuomet unics tikrai nerizikuotu kristi lauk pralaimeje, nes zali gali laimet
2014-12-12
+29
Atsakyti
weeckate ate top16,rusai faktas,kad susitars tarpusavy ir unics netycia prasileis,su zaliais viskas aisku..


ir kas? Žalgiris laimi prieš sassari ir eina toliau.
2014-12-12
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.