Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Likus kiek daugiau nei savaitei iki Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklos pradžios paaiškėjo, kad į Palangą atvyks vienu kandidatu mažiau. Dėl metų pradžioje patirtos kelio traumos planetos pirmenybes turės praleisti vidurio puolėjas Artūras Gudaitis. Tai paaiškėjo po paskutinio vizito pas medikus.

„Artūras sunkiai dirba ir sparčiai sveiksta, tačiau paskutiniai tyrimų rezultatai parodė, jog jis kurį laiką nebus pasiruošęs sportuoti su fiziniu kontaktu ir deja, bet negalės prisijungti prie rinktinės šiais metais. Puikiai suprantame šią situaciją, gaila, bet nieko pakeisti šiuo atveju negalime. Labai vertinu Artūro pastangas ir norą, ir ryžtą žaisti rinktinėje, tačiau dabar jam svarbiausia pilnai pasveikti po traumos ir gerai pasiruošti klubiniam sezonui“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Vasario mėnesį kelį susižeidęs puolėjas pastaruoju metu daug dirba su svoriais, plaukioja baseine ir jau pluša krepšinio salėje. Tiesa, kontakto su varžovais vengia ir lankosi tik individualiose treniruotėse.

„Labai gaila, kad nepavyks pilnai išgyti laiku, įdėjau daug darbo ir pastangų, kad visi procesai vyktų kaip įmanoma greičiau, bet situacija šiuo metu yra tokia, kad šią vasarą turėsiu praleisti rinktinės stovyklą ir dalyvavimą pasaulio čempionate. Liūdna dėl to, nes tikrai vyliausi, kad įmanoma suspėti… Nepaisant visko, toliau intensyviai dirbsiu ir ruošiuosi artėjančiam sezonui. Palaikysiu vyrus kiekvienose rungtynėse ir būsiu pats aistringiausias fanas“, – sakė Gudaitis.

Jono Mačiulio galimybės prisijungti prie rinktinės paaiškės tik prieš pat stovyklą, kai medikai atliks paskutinius testus ir duos atsakymus.

Į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 22 dieną, o pasirengimo cikle sužais 9 kontrolines rungtynes.

Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 2 d. Pamplonoje, kur Lietuvos rinktinė susitiks su Ispanijos komanda. Pasiruošimo etapą lietuviai užbaigs Seule (Pietų Korėja), kur dalyvaus keturių komandų tarptautiniame turnyre. Rugpjūčio 24 dieną Lietuvos rinktinė susitiks su Pietų Korėjos ekipa, rugjūčio 25 dieną vyks susitikimas su Angolos komanda, o turnyrą lietuviai baigs rugpjūčio 27 dieną rungtynėmis su Čekijos krepšininkais.

Taip pat jau yra prasidėjusi prekyba bilietais į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo Pasaulio čempionatui rungtynes. Rugpjūčio 4 dieną Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, lietuviai susitiks su Suomijos rinktine, o rugpjūčio 12 dieną laukia akistata su Serbijos krepšininkais. „Žalgirio“ arenoje vyksiančių „Krepšinio namų“ paramos rungtynių metu surinktos lėšos bus skirtos Lietuvos krepšinio istorijos išsaugojimui ir puoselėjimui – „Krepšinio namų“ statyboms. Bilietus platina bilietai.lt

Visi norintys skirti paramą „Krepšinio namų“ statyboms, norimą sumą gali pervesti apsilankę puslapyje www.parama.krepsinionamai.lt

Pirmosios rungtynės pasaulio čempionate vyks rugsėjo 1-ą dieną su Senegalo rinktine. Susitikimas prasidės 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku).

Antrasis susitikimas su Kanados rinktine vyks rugsėjo 3-ią dieną, taip pat 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku), o grupės kovas rinktinė baigs rugsėjo 5-ą dieną dvikova su Australijos ekipa.

Susitikimo pradžia taip pat 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku). Į kitą etapą pateks po dvi geriausias grupės komandas.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Mantas Kalnietis PG 196 cm 89 kg 32 m.
Martinas Geben C 208 cm 112 kg 24 m.
Jonas Valančiūnas C 211 cm 116 kg 27 m.
Paulius Jankūnas PF 205 cm 107 kg 35 m.
Gytis Masiulis PF 207 cm 99 kg 21 m.
Mindaugas Kuzminskas SF, PF 205 cm 98 kg 29 m.
Eimantas Bendžius PF, SF 207 cm 98 kg 29 m.
Domantas Sabonis PF, C 211 cm 109 kg 23 m.
Edgaras Ulanovas SF 198 cm 92 kg 27 m.
Rokas Giedraitis SF 200 cm 88 kg 26 m.
Arnas Butkevičius SF 197 cm 96 kg 26 m.
Jonas Mačiulis SF 200 cm 98 kg 34 m.
Adas Juškevičius SG, PG 194 cm 90 kg 30 m.
Renaldas Seibutis SG, SF 196 cm 82 kg 33 m.
Marius Grigonis SG, SF 198 cm 93 kg 25 m.
Žygimantas Janavičius PG 192 cm 80 kg 30 m.
Lukas Lekavičius PG 183 cm 78 kg 25 m.
Martynas Echodas PF, C 206 cm 102 kg 21 m.
Komentarai:
Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-04
+8
Atsakyti
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-3
Atsakyti
Lavonas
o tie kas labai DMO nori gal priminkit nors vienas rungtynes uz rinktine kuriose jis butu blizgejes ar tempes komanda? as nepamenu... uztat n kartu ziurejau europos cempionato astunfinali su graikais.... DMO geriau isvis nebutu is tos Amerikos grizes i ta cempionata. ir kam jis dabar? savim pasipuikuot ir suda pamalt??
2019-07-13
+7
Atsakyti
Lukas
pralosim ir senegalui :D
2019-07-12
+6
Atsakyti
Jonas
Ir taip buvo aisku kad nevaziuos.

Joks mastantis sportininkas nevaziuotu po tokios traumos.
2019-07-12
+10
Atsakyti
Dzo
nebutu Saboniuko tai cia priekis butu lkl vidutinioku, dauzytu visi. bet vienas nelabai ka atstoves.
2019-07-11
-4
Atsakyti
Che che.....
Ponia Realybe visada suranda proga paspardyti subines.O Gudaiciui pasiseke, tures pakankamai laiko pilnai reabilitacijai.
2019-07-11
+4
Atsakyti
nuoga tiesa
Visas sitas cirkas su Donatu Motiejunu tai Adomaicio ir keliu senbuviu kerstas uz tai, kad D-Mo buvo islekes i savo vaiko gimdyma Amerikoje. O kadangi Jesikevicius viesai tokiam D-Mo poelgiui pritare ir tas pritarimas nuskambejo per visa pasauli, tai Pablo&Co., iskele savo ambicijas auksciau Lietuvos interesu, pasalino zaideja is rinktines viesai apkaltine nenoru atstovauti savo saliai. Visi zino,kad tai MELAS ir Donatas Motiejunas yra nekarta pareiskes savo nuomone apie tai. Faktas 1)Motiejunas niekada viesai ir privaciai neatsisake atstovauti rinktinei. Faktas 2) Adomaitis niekada viesai neitrauke D.Motiejuno i jokius sarasus ir nekviete dalyvayti languose.
2019-07-11
+10
Atsakyti
Anonimas
is esmes nera didelio skirtumo,vistiek cempionatas baigsis jau po grupes etapo todel tuos kelis macus atzais su valanciunu ir saboniu.gal dar maciuli kartais isleis pf.jankunas kazin ar duos daug naudos,praktiskai visa sezona nezaide,forma kritus.bet baisiausia net ne priekis,ten bent pora turim extra klases zaideju,o gyneju linija isvis kiaura.galima padekot saboniui ir lkf kad per 10 metu nesugebejo nei vieno padoraus gynejo isugdyt.
2019-07-11
+3
Atsakyti
Artiomas balvonas
svarbu d-mo net nesvarstytas buvo
2019-07-11
Atsakyti
adomo obolis out. D-MO WE WANT YOU!!!
2019-07-11
+19
Atsakyti
Adomaitis
Turi but rimtas molis, kad vežtis žaideja, atsigaunanti po kryžminiu raiščiu plyšimo - turi but normaliai bbdejes arba isipises žalia šviesa iš kazlo.

Tarkim leistu daktarai - kokia jo forma butu buvus? daunas adomas - ne kitaip.

Panašu, kad jis nori vežtis pora \'bičiuliu\' lygio zaideju, kaip darydavo kazlas, tada čempe lošia 7iais žaidejais lyg su klubu, o pp to turi atmazu ant ko numesti savo apgailetinas nesamones ir apverktinus treneriavimo sugebejimus.

Stipriai juda komunistai musu visu krepšinio rinktinej.

Myžnius Kalnas dar drįso viešai užstoti molį adoma, kai to daryt neimanoma po paskutinio adomo pasirodymo pries Graikijos seneliu pensionata, net jei Kalnas ir teisus, koks jis niekaip nera kas liecia DMO.

Supisti korumpuoti komunistai federacijoj, imkit vel Bordiura Javtoka ant draugelio statuso - kam tas jaunimas.

Kas tas Kulboka? Kas tas DMO? Aš - krepšinio dievo kazlo įpedinis ir as bbd ant jusu visu, ka jus nežinot, kad as treniruoju Vilniaus Ryto artistus? Nežinot, kad pats Linas Kliurza-Burgeris stovi už manes? Nežinot, kad is tikruju mano ponas kazlas ir plaukikas valdo federacija?

Nežinot, kad nuo kazlo laiku rinktinej vietos perkamos? o žinot kodel? nes man px isvis ant prestižo, px kad niekas nebijo LTU rinktines, kuri iki lavono kazlo atejimo buvo Top3 Pasaulyje.

Visa šita man giliai px, nes as - Adomaitis.
2019-07-11
+3
Atsakyti
D.
Jv su Saboniuku neatlaikys, visi kiti neatitinka lygio. Reik žaist lengva sudėtim ir nebandyt žaist atletiškai. Adomaitis 100% užsidėjo kilpą nesusitaikydamas su Motiejūnu. Tikiuos šis čempionatas paskutinis su Adomu ir daugeliui dirbančiųjų federacijoje. Kvepia fiasko. Paskutinį kart tokias nesąmones matėm prie Butauto su Kurčiu 2009m, kur sėdėjo Kalnietis, Mačiulis ir Jankūnas ant suolo. Kas išmanė krepšinį visi sakė, jog nesąmonė bus žaisti su Jomantu ir Mažučiu. Bet buvo užstojančių trenerius, bet po to jie patys lojo ant jų ir atsiklaupę ant kelių iki šiol dėkoja Kalnui, Mačiuliui ir Jankūnui. Dabar teks atkentėt Adomaitį su Šiškausku, kuriuos irgi vis dar kažkas, fake patriotai užstoja neišmanantys krepšinio ir pasiaukojimo vardan Šalies rinktinės. Geri žaidėjas dėjai buvo, bet treneriai nuliniai. Jokio optimizmo, jokių vilčių šiam čempionatui.
2019-07-11
+5
Atsakyti
jukdariai
cha cha Likus kiek daugiau nei savaitei iki Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklos pradžios paaiškėjo, kad į Palangą atvyks vienu kandidatu mažiau. cha cha

klaunai. kas jie riumtai cia taip galvoja? as jau pries 3menesius zinojau, kad gudaicio nebus o jie matai likus savaitei. cha cha klaunai. galejo jau nesismulkint ir parasyt likus dviem dienom iki starto, praradom gudaioti. cha cha klauinai. cia senei viskas buvo aisku su gudaiciu,maciuliu ir kairiu tik ne adomaiciui cha cha ir kaip netiketai cha cha
2019-07-11
+7
Atsakyti
TDaY
va ir Kevalas butu oravertes. tikrkims senis Jankis sutiks lost
2019-07-11
-10
Atsakyti
Antanas
vienu dau.nu mažiau
2019-07-11
-17
Atsakyti
Dmo
Open slot for dmo great
2019-07-11
+9
Atsakyti
x
JV sabas kuzia grigonis kalnietis startas paskui ulia lukas juške jankis ir viskas likę žaidėjai suolas
2019-07-11
+8
Atsakyti
Hi
Vapse pohui
2019-07-11
-1
Atsakyti
Jorė
šansas Geben
2019-07-11
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.